Dobre stare lovačke.zdruzdjo wrote: ↑25/09/2024 23:51Samo cu opet ispricati pricu koju mi je otac pricao da se desila u SA tamo negdje 80-ihThorgerson wrote: ↑25/09/2024 22:19 A sta bi ti evo konkretno uradio? Prebio bi ga sa teskim tjelesnim povredama? Shvatas da to uradis, da neces ni ti nekaznjeno proci?
Nije ovo film ili serija.![]()
Na autobusku stanicu dosla djevojka sa kosova odnekuda. Studiranje i to. Uhvatila neki taxi. Medjutim taxista je malo djevojku napastvovao pa je na kraju i silovao. Malo se povlacilo po sudu i taxu oslobode. Da se ne lazemo, znamo kakav je bio odnos prema svemu sto je dolazilo sa kosova u to vrijeme. Djevojka otisla nazad na kosovo i nije je vise bilo. Uglavnom xy vremena nakon svega toga taxo je nestao. Zadnji put vidjen kada je primio dvojicu u taxi. Par dana nakon toga su ga nasli negdje iznad vraca u nekom sumarku polumrtvog sa sisarikom zaguranom u anus. Zamislite agonije izvaditi to iz anusa prirodnim putem. istrage, bolnice, policije.... i utvrdjeno da je djevojka imala dva brata. Nisu nasli ni djevojku ni bracu u mjestu gdje su zivjeli na kosovu nikada. Prica je bila Albanija.
E sad, da li je to tada bila urbana legenda ili ne, ne znam. Znamo da su albanici/kosovari veoma osvetoljubiva nacija i da je kod njih to pitanje casti. isto tako znamo da je tadasnja vlast voljela da neke stvari pomete pod tepih ukoliko je to bilo nesto sto je ukazivalo na nesposobnost sudstva ili policije.
Bilo kako bilo: "Gdje ima volje, ima i nacina".
To cu preslikati na danasnje vrijeme gdje armija ratnih zlocinaca koji su imenom i prezimenom dokazano, od ljudi koji su nekako prezivjeli, klali/silovali/ubijali/maltretirali...nevin svijet. i takvi slobodno hodaju po gradovima u bih i susrecu se sa najblizim clanovima porodica onih koje su zaklali/silovali.ubili....i sve to jer je sudstvo/tuzilastvo nesposobno.
E pa ja ne znam kako neko, kome je npr silovana sestra/kcerka/majka, se susretne u prodavnici sa silovateljem i kupi hljeb, izadje, kuci ruca, i navece mirno legne da spava.![]()
![]()
E tako i to. Onaj ko nije spreman da u najgorem slucaju ubije ili dobro nagrdi nekoga, da odbrani svoje nevino djete, stvarno ne zasluzuje da bude roditelj.
Sve i da jeste tačna priča, ti ovdje porediš:
- šizofrenog pedofila od 68 godina
- taksistu koji je silovao punoljetnu djevojku
- ratne zločince
Jedan bi trebao biti u mentalnoj ustanovi do kraja života, druga dvojica u zatvoru.
Misliš da ćeš izliječiti šizofreničara i pedofila ako mu zaguraš šišariku u šupak?
Ne kontam šta tačno predlažeš ljudima?
Da ubiju šizofreničara i da se "prave ludi" pred policijom kao da svi neće znati šta se desilo i kao da neće biti istrage i zatvorske kazne?
Misliš da bi njegova rodbina samo rekla da je sve ok i da je svijet bolje mjesto bez njega?
Ono što ja recimo nikako ne kontam je kako se ljudi nisu mogli organizovati da djeca imaju nadzor i da se izbjegnu ove priče.
OK, većina radi, ali zar nema neki nezaposleni rod koji bi se mogao čak i platiti da nadzire djecu i kretanje, samo da uplaši bolesnika kad se pojavi u blizini?