LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!

Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!

Moderator: Bloo

Post Reply
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1051 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by teskeredzic_22 »

black wrote: 24/09/2024 14:43 ja sam mislio da stavim izbore na cekanje, ali predomislio sam se, izacu cisto da malo 'ukrasim' listic
Imam spreman isprintani mem za listić kojim se bira načelnik.
Koldžo i Benjamina nešto kao pričaju.... :D
Nek se bar nasmije izborna komsija u kasne sate :D
Last edited by teskeredzic_22 on 24/09/2024 15:12, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1052 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

hepekcina wrote: 24/09/2024 15:01
još uvijek vam je vrh propagande da plašite ljude sa demonom zvanim SDA
Ako ces se meni obracati u mnozini, obavjestavam te da nisam borg. Obrati se meni, jer iznosim svoje misljenje. Ako imas potrebu da se obratis strankama trojke, izvoli obracaj se njima.

Ukratko, odjebi sa kolektivizacijom.
to je školski proimjer populizma, sijanja mržnje i manipulacije strahom
To je cinjenica. Osim ako neko zaista misli da su SBiH ili DF zasebni u odnosu na SDA. Tu vec govorimo o gluposti.
a Bakir i Seka danas nisu na listama, kao ni Zahiragić i Kapidžić
Ljudi su neupitni vladari stranke koja ima visok stepen subordinacije. Trebamo vjerovati da senece nista pitati? Zaista?
dajte propagirajte te rezultate u opštinama nakon četiri godine vaše vladavine, ako ih ima
Ja sam vise puta izrazio razocaranost Tanovicem i generalno stanjem u opstini, jer je to opstina mog prebivalista. No, razumijem da je nabrijanom liku koji nije u stanju svariti da nismo svi botovi to neshvatljivo.
ljudi će svakako vidjeti jel lažete ili govorite istinu jer im se ta promjena odvija ispred vrata,

lokalni izbori nisu priče o islamskoj državi, a grad i danas izgleda prljavo i zapušteno
Ni stari grad, ni centar, ni ns nemaju komunalnu firmu koja se bavi ciscenjem i skupljanjem otpada. Prvo pametujes o tome kako ne treba mijesati kanton, jer zaboga nije zahiragic na listi, a onda lokalnoj vlasti nabijas krivicu kantonalne.

A sto se tice zapustenosti, ja se ne sjecam ni da je ikada bio cisci. A bogami pamtim i period prije rata.

No, kad vec spominjes zapustenost, bar je ta populsitica benjamina nesto preduzela i krenula u obnovu fasada.

E sad, hocrmo li joj nabinati na nos sto je rijec o lrivatnoj imovini, ili da je trebala cekati da se zviejzde posloze, pa da se odlucnije krene u zahvatima u stambenoj politici...

No uzgred budi receno, razmijem da ce ti i to biti sok, pohvalio sam obnovu fasada u semira fraste koja je radjena u reziji opcine ng, i onog papcica efendica.

Kako rekoh, ja sam poprilicno dosljedan u svom misljenju. Nisam nadrkanko koji kritikuje zbog kritike.
Chmoljo

#1053 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

teskeredzic_22 wrote: 24/09/2024 15:11
black wrote: 24/09/2024 14:43 ja sam mislio da stavim izbore na cekanje, ali predomislio sam se, izacu cisto da malo 'ukrasim' listic
Imam spreman isprintani mem koji ću nalijepiti na listić kojim se bira načelnik.
Sve je to super raja, samo nemojte se jadati kako papci upravljaju, jer ce on svog zaokruziti.

I jope, ne mora trojka, glasajte za onoga za koga ipak znate da je zeru bolji od prosjeka. Ja cisto sumnjam da bas niko nije takav, al hajd.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1054 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by teskeredzic_22 »

Chmoljo wrote: 24/09/2024 15:13
Imam spreman isprintani mem koji ću nalijepiti na listić kojim se bira načelnik.
Sve je to super raja, samo nemojte se jadati kako papci upravljaju, jer ce on svog zaokruziti.

I jope, ne mora trojka, glasajte za onoga za koga ipak znate da je zeru bolji od prosjeka. Ja cisto sumnjam da bas niko nije takav, al hajd.
Benjamina Karić ničim ne zaslužuje biti načelnica općine Novo Sarajevo.
Nema dana rada u realnom sektoru , nema reference , nije upravljala ni vlastitim haustorom a da joj je egzistencija ovisila isključivo o radnoj učinkovitosti i prilagođavanju portreba tržišta , u korist poslodavca , kapitaliste a zadovoljnih klijenata istovremeno.
Nije čak ni vozila tramvaj pa dokazala da je koristan član zajednice koji plaća porez.

Cijelo vrijeme ona zapravo živi od poreza koji između ostalih plaćam - i ja.

Reprezentativni karakter gradonačelnice je estetika , ne tjeram mak na konac , pa ti ne govorim kako se natrtljala svakojakih gluposti , kako su užasno dosadne i providne njene populističke samopormocije i najsitnije udvorništvo jer je itekako svjesna odakle će najbolje crpiti glasove, ne pominjem to da su projekcije na Vijećnici volšebno prestale nakon odbijanja interpretacije uredno plaćene zastave Izraela , države sa kojom imamo diplomatske odnose. Da , Gaza je zaslužila da odbijemo jebeni izraelski novac ali ako si uz Gazu onda ćeš NASTAVITI PANOIZIRATI VIJEĆNICU na isti način kako si to vrlo rado radila ranije.

Nedžad Koldžo je kandidat za načelnika umjesto da je kandidat za šefa kantine u KP Domu Zenica.

Stotine ili hiljade drugih , pametnih i odgovornih koji bi mogli časno , čestito i pošteno voditi tu općinu se ili bave svojim poslom ili su u egzilu , sistem je zarobljen afišama , promocijama , laktanjima , guranjima , podmetanjima , plakanjima , korupcijom , štelama , preplaćivanjima , ugovornim poslovima , direktnim dogovorima , namicanjima , bespravnim građenjem , otimanjima , preuzimanjima i trošenjem bez odgovornosti da više nikada neće biti detoksikacije.

Da, zajebavaćemo se Chmoljo , sve ovo puno košta a mi smo poznati kao najduhovitiji narod ovog dijela Evrope.
Chmoljo

#1055 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Chmoljo »

Super, al ja ti ne rekoh da glasas za benjaminu, ali ni koldzu.

Glede tih sposobnih, ali cekaju da im se sve samo namjesti, ne znam, mozda da im i popusimo pa da nas udostoje svojom kandidaturom?

Ko nece, nece. Mislim, ako neko nije spreman da se udostoji da zasuce rukave i udje u kaljuzu politike, nine spreman ni na to da ce mu u MZ Donji Krkanci jebati majcin rod jer im nije uradio davno obecan podzid ispod bespravno izgradjene, a naknadno legalizovane kucerine.

Ko kaze da nema ni za koga, ja kazem da ima bar za vijece. Samo je meni veca glupost ne izaci, ili ponistiti, nego glasati, pa bar probati sa nekim.
hepekcina

#1056 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

Chmoljo wrote: 24/09/2024 15:11
hepekcina wrote: 24/09/2024 15:01
još uvijek vam je vrh propagande da plašite ljude sa demonom zvanim SDA
Ako ces se meni obracati u mnozini, obavjestavam te da nisam borg. Obrati se meni, jer iznosim svoje misljenje. Ako imas potrebu da se obratis strankama trojke, izvoli obracaj se njima.

Ukratko, odjebi sa kolektivizacijom.
to je školski proimjer populizma, sijanja mržnje i manipulacije strahom
To je cinjenica. Osim ako neko zaista misli da su SBiH ili DF zasebni u odnosu na SDA. Tu vec govorimo o gluposti.
a Bakir i Seka danas nisu na listama, kao ni Zahiragić i Kapidžić
Ljudi su neupitni vladari stranke koja ima visok stepen subordinacije. Trebamo vjerovati da senece nista pitati? Zaista?
dajte propagirajte te rezultate u opštinama nakon četiri godine vaše vladavine, ako ih ima
Ja sam vise puta izrazio razocaranost Tanovicem i generalno stanjem u opstini, jer je to opstina mog prebivalista. No, razumijem da je nabrijanom liku koji nije u stanju svariti da nismo svi botovi to neshvatljivo.
ljudi će svakako vidjeti jel lažete ili govorite istinu jer im se ta promjena odvija ispred vrata,

lokalni izbori nisu priče o islamskoj državi, a grad i danas izgleda prljavo i zapušteno
Ni stari grad, ni centar, ni ns nemaju komunalnu firmu koja se bavi ciscenjem i skupljanjem otpada. Prvo pametujes o tome kako ne treba mijesati kanton, jer zaboga nije zahiragic na listi, a onda lokalnoj vlasti nabijas krivicu kantonalne.

A sto se tice zapustenosti, ja se ne sjecam ni da je ikada bio cisci. A bogami pamtim i period prije rata.

No, kad vec spominjes zapustenost, bar je ta populsitica benjamina nesto preduzela i krenula u obnovu fasada.

E sad, hocrmo li joj nabinati na nos sto je rijec o lrivatnoj imovini, ili da je trebala cekati da se zviejzde posloze, pa da se odlucnije krene u zahvatima u stambenoj politici...

No uzgred budi receno, razmijem da ce ti i to biti sok, pohvalio sam obnovu fasada u semira fraste koja je radjena u reziji opcine ng, i onog papcica efendica.

Kako rekoh, ja sam poprilicno dosljedan u svom misljenju. Nisam nadrkanko koji kritikuje zbog kritike.
pa tako ti je poslanica počela

a pošto nisam u Novom Sarajevu nemam ti namjeru soliti pamet

nama u Centru su dva dojučerašnja jarana, dakle isti profil likova
A_A_AKCIJA

#1057 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by A_A_AKCIJA »

cija123 wrote: 24/09/2024 14:38
Drugclanbiblioteke wrote: 24/09/2024 14:30 Ja licno vidim promjene kako u svom naselju tako i u blizini.
U odnosu na prosle izbore: novi parking, novo djecje igraliste, par zgrada u naselju dobilo novi krov od opstine, bazen na Dobrinji dobio i teretanu, uredila se setnica na Dobrinji jos prosle godine, Safet Zajko dobio renovirano igraliste, u Safetu Zajki besplatne radionice za djecu, napravili stazu do vrha Mojmila, poceli uredjivati onu kucicu, dodatno napravili igraliste na brdu Mojmilo.
Nova igralista sa umjetnom travom na AP i Dobrinji ( nisam siguran jel ovo Opsina ili Kanton) ali se fakat vidi promjena.
E ovo se zove konkretan doprinos temi. :thumbup:

Ti ocigledno nećeš imati problem za koga glasati, za razliku od mnogih u drugim opštinama.
Samo treba reći ko je zaslužan

https://www.facebook.com/share/v/2DtpiZ ... tid=oFDknk
A_A_AKCIJA

#1058 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by A_A_AKCIJA »

laik1981 wrote: 24/09/2024 12:49 E cuj nema korupcije :lol:
A gdje ima, a da su akteri članovi Trojke?

I nemoj rekla kazala, nego iole dokaziv slučaj.
A_A_AKCIJA

#1059 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by A_A_AKCIJA »

hepekcina wrote: 24/09/2024 12:46 al tako lagat je van svih granica pristojnosti i poštovanja prema sagovorniku
Šta je laž od nabrojanog?

Jedino, što ima još tri puta toliko, a nisam stigao nabrojati.

A činjenica je da afera nema. Ma kako vi htjeli izjednačiti SDA i Trojku
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1060 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by malakh »

ovog bandića sam upratio kao skupštinskog zastupnika, uz one hvalospjeve "ja sam advokat, ja sam pravnik". svaka druga mu je - ja sam advokat, ali iskreno i ruku na srce, ja za advokata muamera bandića nikada nisam čuo.

gledam sada njegovu biografiju, čovjek od 2010. godine u vlasti. prvo ministar za rad i socijalnu politiku ks, a onda do 2022. godine direktor agencije za zapošljavanje bih, da bi direktorovanje prekinuo mandatom u skupštini ks.

šta je čovjek uradio za ovih 15ak godina konzumiranja vlasti i pozicije moći?

ima li netko da zna neki njegov projekat?

reče mi prijatelj da hoda po mahalama novog sarajeva i obećava legalizacije kuća, a vidim da su mu preletači prvi saradnici.

mislim da će ga benjamina pomesti...
hepekcina

#1061 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

A_A_AKCIJA wrote: 24/09/2024 16:06
hepekcina wrote: 24/09/2024 12:46 al tako lagat je van svih granica pristojnosti i poštovanja prema sagovorniku

da ne finansirate Dodika

a afera ima nego ne želiš da ih vidiš jer si vjerovatno dio tog miljea

kako je u Dubaiu ovih dana?
Haris.ba

#1062 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Haris.ba »

malakh wrote: 24/09/2024 16:19 reče mi prijatelj da hoda po mahalama novog sarajeva i obećava legalizacije kuća
Ako cemo posteno, to i jeste isto plan trojke, naslijedjen od sda, samo se ceka kako da proguraju urbanisticki sa smanjenom vodozastitnom zonom.
gold'n'brown

#1063 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by gold'n'brown »

malakh wrote: 24/09/2024 16:19 ovog bandića sam upratio kao skupštinskog zastupnika, uz one hvalospjeve "ja sam advokat, ja sam pravnik". svaka druga mu je - ja sam advokat, ali iskreno i ruku na srce, ja za advokata muamera bandića nikada nisam čuo.

gledam sada njegovu biografiju, čovjek od 2010. godine u vlasti. prvo ministar za rad i socijalnu politiku ks, a onda do 2022. godine direktor agencije za zapošljavanje bih, da bi direktorovanje prekinuo mandatom u skupštini ks.

šta je čovjek uradio za ovih 15ak godina konzumiranja vlasti i pozicije moći?

ima li netko da zna neki njegov projekat?

reče mi prijatelj da hoda po mahalama novog sarajeva i obećava legalizacije kuća, a vidim da su mu preletači prvi saradnici.

mislim da će ga benjamina pomesti...
klasicni demagog
A_A_AKCIJA

#1064 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by A_A_AKCIJA »

hepekcina wrote: 24/09/2024 16:25

da ne finansirate Dodika

Ne odbijam dobro nabacivanje

Mile za vakta Trojke može samo kešom plaćati, jer mu je Dino, kako je ono volio Skijaš reći, lobira za ukidanje sankcija :D

Isto, Dodik:
Značajan iznos, sada već 700 miliona KM stoji na računima Bosne i Hercegovine, neraspoređenih za određene namjene, gdje 300 miliona stoji neraspoređenih samo iz indirektnih poreza I akciza iz nafte. Da značajan dio sredstava iz Elektroprenosa uopšte se ne koriste. To je dio jedna šire akcije udara na RS, rekao je Dodik.

On je rekao da je tri ili četiri puta dogovoreno kako to raspodjeliti na nivou državne koalicije, ali se to ne realizuje.
Dubai se izgradio, čudo jedno :D
hepekcina

#1065 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

A_A_AKCIJA wrote: 24/09/2024 16:30
hepekcina wrote: 24/09/2024 16:25

da ne finansirate Dodika

Ne odbijam dobro nabacivanje

Mile za vakta Trojke može samo kešom plaćati, jer mu je Dino, kako je ono volio Skijaš reći, lobira za ukidanje sankcija :D

Isto, Dodik:
Značajan iznos, sada već 700 miliona KM stoji na računima Bosne i Hercegovine, neraspoređenih za određene namjene, gdje 300 miliona stoji neraspoređenih samo iz indirektnih poreza I akciza iz nafte. Da značajan dio sredstava iz Elektroprenosa uopšte se ne koriste. To je dio jedna šire akcije udara na RS, rekao je Dodik.

On je rekao da je tri ili četiri puta dogovoreno kako to raspodjeliti na nivou državne koalicije, ali se to ne realizuje.
Dubai se izgradio, čudo jedno :D
budžetirano u dvije godine 100 miliona KM za Dodikovog kuma

po predizbornim obećanjima od prije mnogo godina Sarajevo je već trebalo biti Dubai, no danas smo bliži potpunom krahu komunalne privrede i javnih usluga

a kako zaista radi ova vlast

Image

ovo je nedavno završeni trotoar na Obali

nisu znali ni pad uraditi kako treba
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#1066 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by malakh »

Haris.ba wrote: 24/09/2024 16:28
malakh wrote: 24/09/2024 16:19 reče mi prijatelj da hoda po mahalama novog sarajeva i obećava legalizacije kuća
Ako cemo posteno, to i jeste isto plan trojke, naslijedjen od sda, samo se ceka kako da proguraju urbanisticki sa smanjenom vodozastitnom zonom.
koliko znam upravo je sbih imala ministra koji je zadužen za akte o legalizaciji i koji je to mogao gurati i završiti i poslati na skupštinu kantona da se usvoji. mislim na onog bečarevića. nisu ni slova o legalizaciji spomenuli, tek se bandić sada sjetio, u kampanji da o tome priča.

ofira se čovjek sa tom pričom. naletit će nekome na volej.
lavic

#1067 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by lavic »

Seyfo wrote: 06/09/2024 10:30 U Novom Sarajevu će Benjamina pomesti. Zar neko to dovodi u pitanje ? Samo možda neupućen. U Centru Slaviša,u Starom Gradu Ćenga, u Novom Gradu onaj fićfirić Semir, na Ilidži Muzur. Što se tiče ruralnih opština Vogošća, Hadžići i Trnovo vjerovatno SDA ali i ne mora biti. Evo prognozirao sam pa ćemo vidjeti. Ali kladio bih se na ovaj ishod.
Ko je Slavisa u Centru????
giannibelif

#1068 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by giannibelif »

Šta ima u Novom Sarajevu u velikoj mjeri nelegalizirano i bez papira? Hrasno Brdo npr. i takve pozicije pretpostavljam?
Didier

#1069 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Didier »

Kakve veze mahale Novog Sarajeva imaju s vodozaštitnom zonom?
Haris.ba

#1070 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Haris.ba »

Didier wrote: 24/09/2024 17:06
Urbanistickim planom se ono sto sada ne moze se legalizirati se dopusta legalizacija. Istim tim planom se smanjuje vodozastitna zona. Ideja je da se to progura sa tim narativom - legaliziramo kuce, ali moramo i vodozastitnu zonu smanjiti.
malakh wrote: 24/09/2024 16:41

koliko znam upravo je sbih imala ministra koji je zadužen za akte o legalizaciji i koji je to mogao gurati i završiti i poslati na skupštinu kantona da se usvoji. mislim na onog bečarevića. nisu ni slova o legalizaciji spomenuli, tek se bandić sada sjetio, u kampanji da o tome priča.

Ma sutice. Kakav je Bandic ko nemavodjena raketa, otkrice citav dil.

A, Bacirevic koliko znam je zatezao oko smanjenja vodozastitne zone.
Didier

#1071 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Didier »

Haris.ba wrote: 24/09/2024 17:08
Didier wrote: 24/09/2024 17:06

Urbanistickim planom se ono sto sada ne moze se legalizirati se dopusta legalizacija. Istim tim planom se smanjuje vodozastitna zona. Ideja je da se to progura sa tim narativom - legaliziramo kuce, ali moramo i vodozastitnu zonu smanjiti.
malakh wrote: 24/09/2024 16:41

Ma sutice. Kakav je Bandic ko nemavodjena raketa, otkrice citav dil.

A, Bacirevic koliko znam je zatezao oko smanjenja vodozastitne zone.
Zna se dobro u vrijeme čije vlasti su izgrađene sve te kuće, a to je 99% objekata između Koševskog Brda i Vogošče, te skoro cijela naselja Buća i Boljakov Potok. A ima još...
Haris.ba

#1072 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by Haris.ba »

Didier wrote: 24/09/2024 17:23 Zna se dobro u vrijeme čije vlasti su izgrađene sve te kuće, a to je 99% objekata između Koševskog Brda i Vogošče, te skoro cijela naselja Buća i Boljakov Potok. A ima još...
Ja, i?

Sada se pokusava to legalizirati. O tome se radi. I plus smanjiti vodozastina zona.
malakh

#1073 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by malakh »

čim se bandić uhvatio legalizacije u kampanji, jasno je da je to kandidat za q'rac.

efendić već 12 godina vodi kampanje i ne spominje legalizacije, jer zna da je to zajebano. a efendić predsjednik bandiću.

bandić stara varalica.

@Haris.ba ne razumijem se mnogo u to. je li dobro ili loše što će smanjiti vodozaštitnu zonu? koliko vodozaštitne zone ima u centru, novom sarajevu, novom gradu?
hepekcina

#1074 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by hepekcina »

Haris.ba wrote: 24/09/2024 17:27
Didier wrote: 24/09/2024 17:23 Zna se dobro u vrijeme čije vlasti su izgrađene sve te kuće, a to je 99% objekata između Koševskog Brda i Vogošče, te skoro cijela naselja Buća i Boljakov Potok. A ima još...
Ja, i?

Sada se pokusava to legalizirati. O tome se radi. I plus smanjiti vodozastina zona.
zar ima i tamo vodozaštitna zona?

meni ostalo u glavi da je vodozaštitna na Ilidži, oko Bačeva
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1075 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 24/09/2024 15:13

Upravo tako
Post Reply