OC Bjelasnica i Igman

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VladaFBiH

#251 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by VladaFBiH »

tramvajtrojka wrote: 16/09/2024 13:53
statixx wrote: 16/09/2024 09:37 Tanko :D

Općenito, oba se modela slažu oko slabe snježne sezone nad Europom, osim za sjeverna područja i neke središnje dijelove oko Alpa.

https://n1info.ba/vijesti/objavljena-du ... e-pahulje/
ja im oko modela apsolutno nista ne vjerujem pa pisali su da ce se centralna evropa kuhati od topline pa su sada pod vodom
pa kuhala se mjesecima i u svim modelima su prikazani upravo ovakvi ekstremi
Ateista

#252 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

Posto ove sezone necu kupiti sezonsku kartu, vjerovatno je da ce biti dobra sezona i puno snijega
Za proslu slobodno mene mozete kriviti. :D
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#253 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

@tramvajtrojka Ima ki kakvih novih info sa Bjelasnice?
Kao da su stali radovi u zadnje vrijeme ili su se preselili u girnji dio?
BadBoy

#254 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by BadBoy »

Koliko sam danas uspio vidjeti, radi se punom parom u gornjem dijelu.
F&N

#255 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

BadBoy wrote: 23/09/2024 00:36 Koliko sam danas uspio vidjeti, radi se punom parom u gornjem dijelu.
:thumbup:
Hvala
Ateista

#256 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

Loyality sezonska karta je ove sezone 500KM, obicna sezonska u preprodaji je prosle sezone bila manje od toga, 460KM ako se dobro sjecam, sto znaci da ce ta sezonska biti sad preko 500KM. Ne razumijem cime opravdavaju ovo povecanje cijena, hajde da su otvortili novu zicaru, nove staze ili nesto tako novo napravili onda bih mogao razumjeti, ali u ovu sezonu ulazimo sa istom infrastrukturom kao prosle a dizu cijene. Pogotovo kad se uzme u obzir da su prosle sezone propale sezonske karte zbog lose godine i vjerujem da ce se puno manje kupovati ove, ne znam sta misle sa ovim cijenama postici.
F&N

#257 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Ateista wrote: 24/09/2024 08:23 Loyality sezonska karta je ove sezone 500KM, obicna sezonska u preprodaji je prosle sezone bila manje od toga, 460KM ako se dobro sjecam, sto znaci da ce ta sezonska biti sad preko 500KM. Ne razumijem cime opravdavaju ovo povecanje cijena, hajde da su otvortili novu zicaru, nove staze ili nesto tako novo napravili onda bih mogao razumjeti, ali u ovu sezonu ulazimo sa istom infrastrukturom kao prosle a dizu cijene. Pogotovo kad se uzme u obzir da su prosle sezone propale sezonske karte zbog lose godine i vjerujem da ce se puno manje kupovati ove, ne znam sta misle sa ovim cijenama postici.
Nije... Obicna sezonska prosle godine u pred prodaji je bila 580 KM
Ateista

#258 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

F&N wrote: 24/09/2024 08:38
Ateista wrote: 24/09/2024 08:23 Loyality sezonska karta je ove sezone 500KM, obicna sezonska u preprodaji je prosle sezone bila manje od toga, 460KM ako se dobro sjecam, sto znaci da ce ta sezonska biti sad preko 500KM. Ne razumijem cime opravdavaju ovo povecanje cijena, hajde da su otvortili novu zicaru, nove staze ili nesto tako novo napravili onda bih mogao razumjeti, ali u ovu sezonu ulazimo sa istom infrastrukturom kao prosle a dizu cijene. Pogotovo kad se uzme u obzir da su prosle sezone propale sezonske karte zbog lose godine i vjerujem da ce se puno manje kupovati ove, ne znam sta misle sa ovim cijenama postici.
Jesi li siguran? Sad evo i ja kontam da nisam sta pomijesao, ali u glavi mi je cifra od 400 i nesto, a ne mogu naci info na internetu.
Izvinjavam se zbog napisanog ako sam preletio i nesto fulio.
BadBoy

#259 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by BadBoy »

Ateista wrote: 24/09/2024 08:55
Jesi li siguran? Sad evo i ja kontam da nisam sta pomijesao, ali u glavi mi je cifra od 400 i nesto, a ne mogu naci info na internetu.
Ovo su akcijske cijene od prošle godine

Ateista

#260 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

BadBoy wrote: 24/09/2024 09:42

Ovo su akcijske cijene od prošle godine

:thumbup: Hvala, nisam uspio ovo nigdje naci. Ipak je onda do mene, evo bas gledam i na mobilnom bankarstvu poklapa se iznos, ne vidim tamo cijenu jedne karte jer pise ukupni iznos jedne za odrasle i jedne djecije. kad saerem ove iznose to je to. Ne znam sta me prenijelo, mogao sam ruku u vatru staviti da je bila ispod 500KM.
Izvinjavam se jos jednom ZOI84 za ovu fulu.
F&N

#261 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Ha drug moj znam koliko sam puta isao gore da izvucem pare date na sezonsku da ne budem u minusu :mrgreen:
petunija

#262 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by petunija »

Ateista wrote: 16/09/2024 15:19 Posto ove sezone necu kupiti sezonsku kartu, vjerovatno je da ce biti dobra sezona i puno snijega
Podržavam ;-)
Ateista

#263 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

F&N wrote: 24/09/2024 09:50

Ha drug moj znam koliko sam puta isao gore da izvucem pare date na sezonsku da ne budem u minusu :mrgreen:
Jesi li bar uspio izvuci? :D Ja nisam, sjecam se da sam racunao da treba otici vise od 12 puta da se isplati, mislim da na kraju nisam ni 10, pri tome smo jednom nocili gore tri dana (tad samo bar uhvatili kad je bilo najvise snijega), ali i pored toga ovo ostalo vikendima je bilo toliko tanko da nisam uspio da je otplatim. Jos sam par dana godisnjeg cuvao maksuz da uzmem par puta slobodan dan, ali sve cekao bolje uslove da iskoristim te dane i nisam ih docekao, na kraju mi ostadose da ih nisam ni iskoristio. :D
F&N

#264 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Ateista wrote: 24/09/2024 09:58
Jesi li bar uspio izvuci? :D Ja nisam, sjecam se da sam racunao da treba otici vise od 12 puta da se isplati, mislim da na kraju nisam ni 10, pri tome smo jednom nocili gore tri dana (tad samo bar uhvatili kad je bilo najvise snijega), ali i pored toga ovo ostalo vikendima je bilo toliko tanko da nisam uspio da je otplatim. Jos sam par dana godisnjeg cuvao maksuz da uzmem par puta slobodan dan, ali sve cekao bolje uslove da iskoristim te dane i nisam ih docekao, na kraju mi ostadose da ih nisam ni iskoristio. :D
Ja sam prosle godine ubio 11 dana... Hajmo reci da sam bio blizu da budem na nuli :D
Zajebo sam se sto sam cekao februrarski snijeg koji se i najavljivao... a onda je u februaru puhnuo jugo..

Ono sto je iole bilo OK to je bilo u januaru...

Ove godine sam rekao cekati vremenske prognoze u drugoj polovini novembra... pa cu na osnovu toga se opredijeliti... Ako bude izglednih padavina u decembru uzet cu... ako ne bude necu... necu se oslanjat na prognoze za drugi dio zime kojem sam se nadao prosle godine
Ateista

#265 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

F&N wrote: 24/09/2024 11:02
Ateista wrote: 24/09/2024 09:58

Ja sam prosle godine ubio 11 dana... Hajmo reci da sam bio blizu da budem na nuli :D
Zajebo sam se sto sam cekao februrarski snijeg koji se i najavljivao... a onda je u februaru puhnuo jugo..

Ono sto je iole bilo OK to je bilo u januaru...

Ove godine sam rekao cekati vremenske prognoze u drugoj polovini novembra... pa cu na osnovu toga se opredijeliti... Ako bude izglednih padavina u decembru uzet cu... ako ne bude necu... necu se oslanjat na prognoze za drugi dio zime kojem sam se nadao prosle godine
Pa hajde, bar si blizu nule. :D Samo kad se uzme u obzir da je veci dio sezone dnevna karta bila sa popustom zbog losih uslova, onda ni ova racunica ne pije vode, jer da smo kupovali dnevne jos bi jeftinije doslo, ona racunica se odnosi na regularnu cijenu karte. :D

A da, januar je na kraju jos ispao najbolji, februar od kojeg se najvise ocekuje nista...
F&N

#266 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Ateista wrote: 25/09/2024 08:43
Pa hajde, bar si blizu nule. :D Samo kad se uzme u obzir da je veci dio sezone dnevna karta bila sa popustom zbog losih uslova, onda ni ova racunica ne pije vode, jer da smo kupovali dnevne jos bi jeftinije doslo, ona racunica se odnosi na regularnu cijenu karte. :D

Necemo sad u detalje :mrgreen:
F&N

#267 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Ateista wrote: 16/09/2024 15:19 Posto ove sezone necu kupiti sezonsku kartu, vjerovatno je da ce biti dobra sezona i puno snijega
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/hoce ... /241002018

@Ateista nemoj da ti naumpadne da kupis sezonsku :mrgreen:
splinter

#268 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by splinter »

splinter wrote: 13/09/2024 23:25
F&N wrote: 13/09/2024 23:13 Pada na vrhu. Samo da je opet vidim bijelu pod snijegom pa makar i u spetmebru.
Sretna nova sezona. :D
El Niño (četvrti po snazi u istoriji) je iza nas. Moglo bi šta biti od predstojeće zime
VREMENSKI FENOMEN
Hoće li se La Nina probuditi: Evropi izvjesno donosi hladniju zimu

"La Nina" ili "Djevojčica" vjerovatno će u narednim mjesecima zahvatiti prije svega zapadnu i sjevernu Evropu i donijeti hladnije vrijeme, saglasni su meteorolozi. Također tvrde da se vjerovatnoća pojave ovog fenomena postepeno povećava.

Hajde molim te . . .
petunija

#269 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by petunija »

I ja sam čula optimistične pronoze :sretan:
splinter

#270 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by splinter »

petunija wrote: 02/10/2024 09:25 I ja sam čula optimistične pronoze :sretan:
Samo da nas posluži zdravlje, pare nisu problem :D
Ateista

#271 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

F&N wrote: 02/10/2024 09:18

@Ateista nemoj da ti naumpadne da kupis sezonsku :mrgreen:
:thumbup: :lol: Necu, vec sam odustao od sezonske, tako da mozete biti mirni ove godine i ocekivati da ce biti snijega. :D

Vec smo rezervisali Italiju, dakle godisnji cemo tamo iskoristiti pa je pitanje i ako bude bas dobra sezona koliko bi mi se mogla isplatiti sezonska ako je necu iskoristiti za vrijeme godisnjeg. Zato smo mislili malo ove sezone i mijenjati, pa nekad otici malo i na Jahorinu ili Ravnu, a ako bude nekad usput mozda i na Vlasic, ne isplati se tamo maksuz ici. Jahorina jeste bezobrazno skupa, ali mozda jednom odemo zbog nostalgije, tamo sam najvise ucio skijati kad sam bio mladji.
Opet cemo sigurno najvise na Bjelasnicu, ali definitivno ce mi se tesko isplatiti sezonska. Kako god, radujem se dobroj sezoni. :thumbup:
F&N

#272 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

1 dan na Jahorini = 2 na Bjelasnici
Vlasic ocajana zicara pegla...
Ravna je OK blizu i cijene su dobre ali dosadi brzo.

Samo da snijeg ispostuje a i ovo sto gledam prognoza sve najavljuju snijeg u decembru tako da bice ove godine snijeznih dana i uzivanja.

A nocno sankanje s djecurlijom je posebna car... samo da padne
Ateista

#273 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

F&N wrote: 02/10/2024 10:06 1 dan na Jahorini = 2 na Bjelasnici
Vlasic ocajana zicara pegla...
Ravna je OK blizu i cijene su dobre ali dosadi brzo.

Samo da snijeg ispostuje a i ovo sto gledam prognoza sve najavljuju snijeg u decembru tako da bice ove godine snijeznih dana i uzivanja.

A nocno sankanje s djecurlijom je posebna car... samo da padne
U pravu si u potpunosti za sve navedeno, sve u svemu Bjelasnica najvise nudi za novac koji se plati. Ovo je vise onako malo da promijenimo kad vec necemo sezonsku.
F&N

#274 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Nema vise male kucice na sresini Babinog :bih:
Jedna velika sigurnosna prijetnja za sankace uklonjena :thumbup:
tramvajtrojka

#275 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by tramvajtrojka »

F&N wrote: 09/10/2024 23:10 Nema vise male kucice na sresini Babinog :bih:
Jedna velika sigurnosna prijetnja za sankace uklonjena :thumbup:
bio sam neki dan gore bas su tehnicki put prosirili i spojili sa kecom da valja sad to nije putic nego prava staza posebno od izlaza sa sestosjeda ogromna je sada staza, heliodrom i sve okolne staze sredjene kao pista, isto je tako kolijevka radjena, na nekoliko mjesta je postavljena A mreža, topovi novi su vec tu, gore na kotlovima ostalo jos samo da se lift postavi ako nas snijeg posluzi bice ovo super sezona :thumbup:
Post Reply