Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cable_stayed_bridge wrote: ↑15/09/2024 16:20
Zanimljiva trka, ocekujem Singapur jos interesantniji. Lando na -59, ako to bude jos manje nakon Singapura i pauze u kalendaru, sve ce biti moguce do kraja.
RB Singapur nikako ne odgovara, Mclaren bi trebao biti favorit, ako Lando osvoji P1 a Max bude 4-7 to je smanjenje deficita za nekih 15 bodova tj - 44
Austin ide sprint trka što i još dodatna mogucnost približavanja Landa.
RB u Austinu najavljuje unapređenja, možda vidimo i krila nova flexi koja je FIA odobrila kao legalna (Mclaren), št može vrlo lako dodatno zakomplikovati situaciju na gridu.
Sve u svemu ovakav RB teško će do P2 prije P3 U šampionatu.
Max isto po meni jako male šanse ima za naslov uzimajući u ubzir formu RB/Mcl.
Mislim da će i Ferrari biti jači od njih u singapuru, a kamoli McLaren.
Pa čak i Mercedes neće doći bez isplaljenog metka.
Ogroman je broj bodova u igri još 7 trka, 3 sprinta plus 7 bodova za fastest lap što Lando redovno kupi, Bata je spominjao 2021, i kako je Max imao prednost od 32 poena, ali su tada Max i Ham bili P1 i P2 stalno.
Sada je drastično drugačija situacija gdje RB u nekim trkama znao biti P4 ekipa.
Texas Austin će mnogo toga reći s tim navodnim nadogradnjama RBa.
Mada Helmut Marko već kuka kako ih je dodatno usporio u nadogradnji udes Pereza (cost cap) i kako sad već moraju prolongirati nadogradnje koje su pripremali za Singapur.
Vec sam postavii, masovno se o tome prica.
Prvo prednje krilo, sad j zadnje. Dobijaju drs bez otvorenog zadnjeg krila.
Problem ako je lagalno, drugim timovima treba vremena da razviju ovakva krila, vremena i novca.
Da odmah zabrane, McLaren je vec profitirao na ovoj utrci.
(Nesto ko prije 2-3 sezone s zadnjim krilom mercedesa koje se savijalo unazad)
Samo treba dosljedno, fer i posteno... Prozivati druge...
Treba
Ali trenutno nije probem samo u tom savijanju bkrila, nego i DRS ploce pri kraju krila, dobija se nesto ka mini-DRS i ako drs bude zatvoren.
Uvijek su se u F1 trazile stotinke sekundi u bilo kakvom "savijanju" pravila. To je ono sto je tehnoloski gura naprijed. Nove ideje, nove tehnike, materijali.
Kada to predje pravila, pa se ukine, jebga. Trazi na drugom mjestu.
Svi to rade ili barem pokusavaju. Sa manje ili vise uspijeha.
To je dio igre. Samo neki vrlo brzo zaborave sta su njihovi "puleni" isto radili ne bas tako davno.
Ma nece nista biti, formula je uvijek bila prvo zabava pa tek onda sport, FIA kroz pravila kontrolise sezonu i pokusava je uciniti neizvjesnijom i zabavnijom na neki svoj nacin. Iskreno mislim da je Mclaren bio dobar od pocetka sezone ovako kao sad, mislim da bi ova flex krila bila zabranjena ili na neki nacin ogranicena dovoljno kako bi dali drugima priliku da ih sustignu i malo zacine prvensvo i ucine neizvjesnijim, sto donosi i gledanost.
Kako se prica, Red Bull vec uveliko radi na flex krilima i trebala bi vec biti dostupna u Austinu. Za Mercedes ne znam.