Bingo City Center Sarajevo
- pepeljara
#3176 Re: Bingo City Center Sarajevo
MA ne znam, ali znam da osim trga solidarnosti tamo ima neka piljara i pijacica gdje fakat ima dobrog povrca.
Heco je sila za povrce zta sve markete u gradu.
mozda CJ od svih marketa da moze parirati.
Heco je sila za povrce zta sve markete u gradu.
mozda CJ od svih marketa da moze parirati.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3177 Re: Bingo City Center Sarajevo
dakle razumijem kad neka egzotika ne ide
ali jbt kad banane liče više na duguljasti truhli krompir nego na banane, šta dalje da ti kažem.
-
sarajevsko_pivo
#3178 Re: Bingo City Center Sarajevo
Kod njih je sve trulo.Haris.ba wrote: ↑18/09/2024 09:20Ne znam sta da ti kazem. Ja sam u Bingu prestao kupovati povrce.pepeljara wrote: ↑18/09/2024 09:13znaci evo godinu dana gledam nisu niti jednom imali domaci paradajz, nesto iz domaceg uzgoja. Sve ziva plastika.
Ko god im se brine za povrce taj ne radi svoj posao nikako.
skoro na svom povrcu lobi, a na cemu nije onda je turska plastika.
Bolje da kod Hece nabavljaju
Znas li odakle Amko nabavlja?
-
vanjki
#3179 Re: Bingo City Center Sarajevo
- Thorgerson
#3180 Re: Bingo City Center Sarajevo
Isto je na Stupu u Bingu. Voce i povrce, sve truhlo. Ali kad god sam otisao. Pa kako jbmu majku. Paradajz ne znam gdje printaju, al nek promjene stampariju. Mada i ovi manji merkatori nisu bolji nista. Sve je to u 5 deka.
I da, pazite se zato sta jedete i u BCC. A i u merkatoru je isto. Jer mislim da sve sto se ne proda, smiskaju tamo u onim kuhinjama.
I da, pazite se zato sta jedete i u BCC. A i u merkatoru je isto. Jer mislim da sve sto se ne proda, smiskaju tamo u onim kuhinjama.
-
HelaS
#3181 Re: Bingo City Center Sarajevo
Ne pretjeruj i ne optužuj bez osnova.Thorgerson wrote: ↑18/09/2024 14:51 Isto je na Stupu u Bingu. Voce i povrce, sve truhlo. Ali kad god sam otisao. Pa kako jbmu majku. Paradajz ne znam gdje printaju, al nek promjene stampariju. Mada i ovi manji merkatori nisu bolji nista. Sve je to u 5 deka.
-
mali_balon
#3182 Re: Bingo City Center Sarajevo
Pa ovo nije tajna sve sto je blizu isteka roka ili je vec koji dan isteklo ide u kuhinju i na liniju i prodaje se.....Thorgerson wrote: ↑18/09/2024 14:51 Isto je na Stupu u Bingu. Voce i povrce, sve truhlo. Ali kad god sam otisao. Pa kako jbmu majku. Paradajz ne znam gdje printaju, al nek promjene stampariju. Mada i ovi manji merkatori nisu bolji nista. Sve je to u 5 deka.
Voce povrce pijaca majka nikad prodavnice......
- nivla
#3183 Re: Bingo City Center Sarajevo
i pijaci se voce distribuira od binga, velpra i ko zna kojih dobavljaca, zato je kvalitet voca u prodaji opao nakon sto je dzananovic prodao firmu bingu
ovo za kuhanje pred istek i nakon isteka roka jednostavno nije tacno jer koriste iste sirovine koje su im u prodaji, a rijetko bude refuznih proizvoda koji su pred istek roka jer se isti rasprodaju u dan-dva od datuma isporuke
ovo za kuhanje pred istek i nakon isteka roka jednostavno nije tacno jer koriste iste sirovine koje su im u prodaji, a rijetko bude refuznih proizvoda koji su pred istek roka jer se isti rasprodaju u dan-dva od datuma isporuke
-
bumerangss
#3184 Re: Bingo City Center Sarajevo
Meni je i gastro odjel bezveze
Nekad zna biti bolji izbor u bingu u Merkuru
Jedino eto sto ima salata a u merkuru nema
Crvena jabuka 100 svjetlosnih godina ispred gastroodjela u BCC
- tramvajtrojka
#3185 Re: Bingo City Center Sarajevo
ko je uzeo nuggetse u BCC ne zna sta je kamen od hranebumerangss wrote: ↑18/09/2024 22:56Meni je i gastro odjel bezveze
Nekad zna biti bolji izbor u bingu u Merkuru
Jedino eto sto ima salata a u merkuru nema
Crvena jabuka 100 svjetlosnih godina ispred gastroodjela u BCC
- Haris.ba
#3186 Re: Bingo City Center Sarajevo
Znaci i Amko ima istog dobavljaca?sarajevsko_pivo wrote: ↑18/09/2024 09:50Kod njih je sve trulo.Haris.ba wrote: ↑18/09/2024 09:20Ne znam sta da ti kazem. Ja sam u Bingu prestao kupovati povrce.pepeljara wrote: ↑18/09/2024 09:13
znaci evo godinu dana gledam nisu niti jednom imali domaci paradajz, nesto iz domaceg uzgoja. Sve ziva plastika.
Ko god im se brine za povrce taj ne radi svoj posao nikako.
skoro na svom povrcu lobi, a na cemu nije onda je turska plastika.
Bolje da kod Hece nabavljaju
Znas li odakle Amko nabavlja?
- Laplace
#3187 Re: Bingo City Center Sarajevo
Koliko vidim, ljudi bi htjeli i da im voće i povrće bude ukusno i sočno, ali i da se ne kvari. Juče mi na INstagramu iskoči objava nekih proizvođača ili preprodavača sjemena, gdje kao upozoravaju na plastični paradajz i, naravno, povede se priča kako nam ukidaju domaće sorte kako bi nas trovali i ostale teorije zavjera.mali_balon wrote: ↑18/09/2024 20:52Pa ovo nije tajna sve sto je blizu isteka roka ili je vec koji dan isteklo ide u kuhinju i na liniju i prodaje se.....Thorgerson wrote: ↑18/09/2024 14:51 Isto je na Stupu u Bingu. Voce i povrce, sve truhlo. Ali kad god sam otisao. Pa kako jbmu majku. Paradajz ne znam gdje printaju, al nek promjene stampariju. Mada i ovi manji merkatori nisu bolji nista. Sve je to u 5 deka.
Naravno da se kroz tu priču provlači prodaja "domaćih sorti paradajza", konkretno volovsko srce.
Nisam se upuštao u raspravu, niti sam imao vremena niti volje, ali mi to isto volovsko srce uzgajamo sjemenom iz poljoprivredne apoteke. Plod je sočan i ukusan, ali - treba ga ubrati kad je zreo i potrošiti isti ili sljedeći dan, inače se kvari.
Kako neko misli da bi on mogao stajati u Bingu danima ili sedmicu-dvije a da se ne pokvari? Ili jej ubran nedovoljno zreo pa može dugo stajati ili je premazan nekom zaštitom (vosak?) da duže traje.
Mogao bi i u Bingu biti zreo i sočan plod jedino ako bi bilo sigurno da će istog dana biti rasprodan. I to pod uslovom da je kupljen iz farme u blizini, da je kratak put transporta.
A ako se voće ili povrće počelo kvariti, teško ili nemoguće je to sakriti u gotovoj hrani. Osjeti se to.
-
mali_balon
#3188 Re: Bingo City Center Sarajevo
Pa ko god je ikad motikom mahno uzgojio svoje zna, da ono sto danas ubers moze 5 dana max i to u frizideru.....osim kroNpra repe kupusa itdLaplace wrote: ↑19/09/2024 11:24Koliko vidim, ljudi bi htjeli i da im voće i povrće bude ukusno i sočno, ali i da se ne kvari. Juče mi na INstagramu iskoči objava nekih proizvođača ili preprodavača sjemena, gdje kao upozoravaju na plastični paradajz i, naravno, povede se priča kako nam ukidaju domaće sorte kako bi nas trovali i ostale teorije zavjera.mali_balon wrote: ↑18/09/2024 20:52Pa ovo nije tajna sve sto je blizu isteka roka ili je vec koji dan isteklo ide u kuhinju i na liniju i prodaje se.....Thorgerson wrote: ↑18/09/2024 14:51 Isto je na Stupu u Bingu. Voce i povrce, sve truhlo. Ali kad god sam otisao. Pa kako jbmu majku. Paradajz ne znam gdje printaju, al nek promjene stampariju. Mada i ovi manji merkatori nisu bolji nista. Sve je to u 5 deka.
Naravno da se kroz tu priču provlači prodaja "domaćih sorti paradajza", konkretno volovsko srce.
Nisam se upuštao u raspravu, niti sam imao vremena niti volje, ali mi to isto volovsko srce uzgajamo sjemenom iz poljoprivredne apoteke. Plod je sočan i ukusan, ali - treba ga ubrati kad je zreo i potrošiti isti ili sljedeći dan, inače se kvari.
Kako neko misli da bi on mogao stajati u Bingu danima ili sedmicu-dvije a da se ne pokvari? Ili jej ubran nedovoljno zreo pa može dugo stajati ili je premazan nekom zaštitom (vosak?) da duže traje.
Mogao bi i u Bingu biti zreo i sočan plod jedino ako bi bilo sigurno da će istog dana biti rasprodan. I to pod uslovom da je kupljen iz farme u blizini, da je kratak put transporta.
A ako se voće ili povrće počelo kvariti, teško ili nemoguće je to sakriti u gotovoj hrani. Osjeti se to.
Tako da svejzeg voca i povrca nema vise nigdje osim ako ga sam ne uzgojis ili ti tetka sa sela ne donese....sve ovo po marketima je plastika
-
Dilibus
#3189 Re: Bingo City Center Sarajevo
Kao neko ko ima svoju bastu za svoje potrebe godinama, mogu reci da dosta na ukus povrca utice stajanje u frizderu, pogotovo na paradajzmali_balon wrote: ↑19/09/2024 12:16Pa ko god je ikad motikom mahno uzgojio svoje zna, da ono sto danas ubers moze 5 dana max i to u frizideru.....osim kroNpra repe kupusa itdLaplace wrote: ↑19/09/2024 11:24Koliko vidim, ljudi bi htjeli i da im voće i povrće bude ukusno i sočno, ali i da se ne kvari. Juče mi na INstagramu iskoči objava nekih proizvođača ili preprodavača sjemena, gdje kao upozoravaju na plastični paradajz i, naravno, povede se priča kako nam ukidaju domaće sorte kako bi nas trovali i ostale teorije zavjera.mali_balon wrote: ↑18/09/2024 20:52
Pa ovo nije tajna sve sto je blizu isteka roka ili je vec koji dan isteklo ide u kuhinju i na liniju i prodaje se.....
Tako da svejzeg voca i povrca nema vise nigdje osim ako ga sam ne uzgojis ili ti tetka sa sela ne donese....sve ovo po marketima je plastika
- Laplace
#3190 Re: Bingo City Center Sarajevo
Da, čak i postoji članak koji objašnjava koji hemijski procesi utiču na okus paradajza koji se čuva u frižideru.Dilibus wrote: ↑19/09/2024 12:25Kao neko ko ima svoju bastu za svoje potrebe godinama, mogu reci da dosta na ukus povrca utice stajanje u frizderu, pogotovo na paradajzmali_balon wrote: ↑19/09/2024 12:16Pa ko god je ikad motikom mahno uzgojio svoje zna, da ono sto danas ubers moze 5 dana max i to u frizideru.....osim kroNpra repe kupusa itdLaplace wrote: ↑19/09/2024 11:24
Koliko vidim, ljudi bi htjeli i da im voće i povrće bude ukusno i sočno, ali i da se ne kvari. Juče mi na INstagramu iskoči objava nekih proizvođača ili preprodavača sjemena, gdje kao upozoravaju na plastični paradajz i, naravno, povede se priča kako nam ukidaju domaće sorte kako bi nas trovali i ostale teorije zavjera.
(Ne mogu naći originalni od Jelene Kalinić pa prilažem link sa tajkunskog medija.)
https://n1info.hr/magazin/lifestyle/a57 ... o-i-zasto/