Bingo City Center Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Sta bi voljeli viditi u ovom centru?

Poll ended at 02/07/2020 13:13

H&M
44
17%
Starbucks
25
10%
KFC/Burger King
71
27%
Aldo
3
1%
Primark
32
12%
C&A
37
14%
Replay
4
2%
Diesel
10
4%
Müller Drogerie
10
4%
Decathlon
24
9%

Total votes: 260

black

#3151 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by black »

filozofija palanke :mrgreen:
Ambula

#3152 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Ambula »

Hahahahhahaha, joj al znamo supljirati. Idem i u Crvenu jabuku, i u Bingo i stvarno dva razlicita koncepta trgovine niti bi ikad pri zdravoj pameti otisao u CJ da se namirim. Meni je kvalitet hrane u gastro odjelu u CJ zestoko precijenjen. Jeo sam barem 10 puta i od toga polovina je bila zestoki odron ali su ljudi uboli sa lokacijom i ona terasa je stvarno top, a sad da je CJ nesto nevidjeno i savrseno, ma hajte molim vas
mayab

#3153 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by mayab »

Bingo u BCC-u treba ukinuti ili dobro srezati "krpe" i namještaj,
"raskomotiti" samoposlugu , i to bi onda bilo OK , ovako , užas :?
Thorgerson

#3154 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Thorgerson »

nivla wrote: 16/09/2024 12:07 pocnem citati i vidim da neko hvali lidl, pa za one nabacane stvari u lidlu bingo je mercator lozionicka
Tebi, a vidim i mnogima ovdje, je prodana prica o 'uzitku kupovine'. Pa tako centre srede, napucaju i razvuku ko stadion. I onda ti razvlace pamet. I sve to fino iskises na kasi.

Meni to ne treba. Nek sam eto papak, sljam zadnji.

Bio sam vani u svim mogucim marketima, i svega sam se nagledao. Opet, vecina tih marketa je upravo kao Lidl. Taj koncept.

Jebo sav taj uzitak ako cemo mi kao kupci da to deblje placamo. Tako je i u CJ, svaki artikal je skuplji. Neki artikli su skuplji po 3-4 KM. E to vec nije zajebancija. Ali ok. Postujem, ako neko zeli da to placa, uredu njegov izbor.

I po cemu je to Lidl za sirotinju? Ljudi imaju trgovacke marke, imaju direktnu distribuciju i bolje cijene. Nista proizvodi nisu losiji od skarta koje prodaje bingo i ostali.
nivla

#3155 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by nivla »

Thorgerson wrote: 16/09/2024 20:28
nivla wrote: 16/09/2024 12:07 pocnem citati i vidim da neko hvali lidl, pa za one nabacane stvari u lidlu bingo je mercator lozionicka
Tebi, a vidim i mnogima ovdje, je prodana prica o 'uzitku kupovine'. Pa tako centre srede, napucaju i razvuku ko stadion. I onda ti razvlace pamet. I sve to fino iskises na kasi.

Meni to ne treba. Nek sam eto papak, sljam zadnji.

Bio sam vani u svim mogucim marketima, i svega sam se nagledao. Opet, vecina tih marketa je upravo kao Lidl. Taj koncept.

Jebo sav taj uzitak ako cemo mi kao kupci da to deblje placamo. Tako je i u CJ, svaki artikal je skuplji. Neki artikli su skuplji po 3-4 KM. E to vec nije zajebancija. Ali ok. Postujem, ako neko zeli da to placa, uredu njegov izbor.

I po cemu je to Lidl za sirotinju? Ljudi imaju trgovacke marke, imaju direktnu distribuciju i bolje cijene. Nista proizvodi nisu losiji od skarta koje prodaje bingo i ostali.
lidl je mozda najgori lanac po pitanju izbora robe, jedna ili nijedna vrsta, niko mi nije prodao pricu putovao i vidio, i stalno se ibretio tvrdnjama da su te radnje beton, a ustvari ni blizu toga vec trgovine koncepta interexa, da ne govorim kad se negativno pise o bingu a hvali te strane magacine
sto se crvene jabuke tice, tamo uglavnom kupuje i jede samoprozvana elita i nadljudi, konceptualno mimo ribe o sireva vrlo povrsna i losa ponuda sa pojacanim cijenama jer takvi kupci to i zasluzuju

ako cemo o hrani po onom sto vidim od raje koja to jede uglavnom vrlo losa kuhinja od koje je bolja i ona u bcc i mercatoru lozionicka, mada su sve zajedno na nivou malo visem od onog koju je nudila u2 fabrika hrane, bolnickog nivoa
HelaS

#3156 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by HelaS »

Thorgerson wrote: 16/09/2024 20:28

TROPIC Banja Luka. Kupci, uglavnom, unutra ulaze u čarapama :D

Image
problemnatravunu

#3157 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by problemnatravunu »

mayab wrote: 16/09/2024 19:48 Bingo u BCC-u treba ukinuti ili dobro srezati "krpe" i namještaj,
:thumbup:
To bi bilo rješenje da konačno dobijemo uljuđen hipermarket!

Neka namještaj i odjeću stoprocentno prebace u objekat bivšeg Merkura na Stupu,
u BCC-u proširiti i uljuditi samoposlugu, ostaviti onaj dio sa kućnom tehnikom...
Ali, tko nas šta pita , mi samo naprđujemo po forumu :lol: :lol: :lol:
nepass1

#3158 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by nepass1 »

problemnatravunu wrote: 17/09/2024 07:04
mayab wrote: 16/09/2024 19:48 Bingo u BCC-u treba ukinuti ili dobro srezati "krpe" i namještaj,

u BCC-u proširiti i uljuditi samoposlugu, ostaviti onaj dio sa kućnom tehnikom...
Prije ce na markalama u bingu ubaciti namjestaj i odjecu
sarajevsko_pivo

#3159 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by sarajevsko_pivo »

Umjesto da izgrade ogroman premium market u Sarajevu. Ove godine ce Bingo biti prva bh firma koja ce veci promet od miljardu eura.
Thorgerson

#3160 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Thorgerson »

sarajevsko_pivo wrote: 17/09/2024 11:27 Umjesto da izgrade ogroman premium market u Sarajevu. Ove godine ce Bingo biti prva bh firma koja ce veci promet od miljardu eura.
Ne treba mi premium market. Sta znaci ustvari to premium? Ne kontam fkt.

Ovdje ako nudis neke proizvode koje nemaju ostali, dignes cijenu i premium si.

Kao CJ.

Jebo to. Treba mi market koji ce imati veci izbor artikala. A ne 10 istih jebenih sladoleda, 10 istih piva, vina i cokolada. Ali nemoj mi nabaviti 10 dodatnih sladoleda pa mi to obracunati kao da je neki luxury, premium uzitak.

Nigdje veze.

Ovo ljeto sam hodao po skandinaviji. Imas hiper market, isti ala bingo. Al imas izbor da padnes na guzicu. I nije niakkav premium shit. Jednostavno je tako u svakom vecem marketu. Imas piva kakvog pozelis. Slatkisa. Namaza. Ribe. Mesa. Peciva. Milion brendova pa biraj. Kod nas imas 10 jednih te istih piva. Slucajno, slucaaaajno ako je nesto egzoticnije dodaj odmah plus 100% marze. E pa jbt.
SmokingMan

#3161 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by SmokingMan »

Što će ti nešto na 100.000 kvadrata?
Naslovnica

#3162 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Naslovnica »

nepass1 wrote: 17/09/2024 07:41

Po meni je velika greška što nisu napravili nešto na dvije etaže
sarajevsko_pivo

#3163 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by sarajevsko_pivo »

sarajevsko_pivo wrote: 17/09/2024 11:27 Umjesto da izgrade ogroman premium market u Sarajevu. Ove godine ce Bingo biti prva bh firma koja ce veci promet od miljardu eura.
Nesto poput CJ samo sa vecim izborom proizvoda. U BiH nemozes naci pravu grcku Fetu, nikako to ne razumijem.
okanomalo

#3164 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by okanomalo »

Thorgerson wrote: 17/09/2024 12:28

Kao CJ.

Jebo to. Treba mi market koji ce imati veci izbor artikala. A ne 10 istih jebenih sladoleda, 10 istih piva, vina i cokolada. Ali nemoj mi nabaviti 10 dodatnih sladoleda pa mi to obracunati kao da je neki luxury, premium uzitak.

Nigdje veze.

Ovo ljeto sam hodao po skandinaviji. Imas hiper market, isti ala bingo. Al imas izbor da padnes na guzicu. I nije niakkav premium shit. Jednostavno je tako u svakom vecem marketu. Imas piva kakvog pozelis. Slatkisa. Namaza. Ribe. Mesa. Peciva. Milion brendova pa biraj. Kod nas imas 10 jednih te istih piva. Slucajno, slucaaaajno ako je nesto egzoticnije dodaj odmah plus 100% marze. E pa jbt.
bas o tom izboru je ovde problem. nekad se u sarajevu moglo kupiti srnetine, patke, zecetine,veprovine, zive ribe u svakoj ribarnici, rijecne ribe.itd. sad o tome mozemo samo sanjati. u sarajevu mora biti puno bogatija ponuda. tu su smjestene ambasade,conzulati, razna predstavnistva i uz nase bogatase mogla bi se ponuda prosiriti jer bi nasla kupca.
Labirint

#3165 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Labirint »

Ponuda je jasno ko dan kod svih apsolutno ista, stvar je samo dodatne "akcije" bila ona kroz neke kartice lojalnosti, penzionerske čekove, skupljanje bodova i slično ali svaki je market jaje jajetu sa ponudom, ne postoji market da se "izbori" da ima nešto što nijedan drugi nema i ne može ponuditi.

Ne znam generalno kako u tom svijetu to funkcioniše , koliko je do samih distributera proizvoda i njihovih uslova (ili čega već) ali je činjenica da je sasvim svejedno u koji će te lanac ući , sve je isto. Štaviše tako funkcioniše i kod ovih manjih granapa, pada mi napamet recimo Heljić ili Mr.Roberto u Mostaru gdje sam nalijetao na neke proizvode koji se ne mogu naći na drugim mjestima ( najčešće čokolade, vina, sirevi..) ali tu onda maržica lagano leti u vis pa ko voli nek izvoli :D
Laplace

#3166 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Laplace »

Naslovnica wrote: 17/09/2024 12:34

Kao u Bingu Vogošća: odjeća, obuća i tehnika su na spratu, ostalo na prizemlju.
HelaS

#3167 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by HelaS »

okanomalo wrote: 17/09/2024 12:46
Thorgerson wrote: 17/09/2024 12:28 Ovo ljeto sam hodao po skandinaviji. Imas hiper market, isti ala bingo. Al imas izbor da padnes na guzicu. I nije niakkav premium shit. Jednostavno je tako u svakom vecem marketu. Imas piva kakvog pozelis. Slatkisa. Namaza. Ribe. Mesa. Peciva. Milion brendova pa biraj. Kod nas imas 10 jednih te istih piva. Slucajno, slucaaaajno ako je nesto egzoticnije dodaj odmah plus 100% marze. E pa jbt.
bas o tom izboru je ovde problem. nekad se u sarajevu moglo kupiti srnetine, patke, zecetine,veprovine, zive ribe u svakoj ribarnici, rijecne ribe.itd. sad o tome mozemo samo sanjati. u sarajevu mora biti puno bogatija ponuda. tu su smjestene ambasade,conzulati, razna predstavnistva i uz nase bogatase mogla bi se ponuda prosiriti jer bi nasla kupca.
Ama nema ko da sve to kupuje, da konzumira...nema ljudi, nema kupaca dovoljno da se veletrgovcima isplati nabavka i transport u ekonomski isplativim količinama. Manje količine su skupe. A da postaviš na police srnetinu od 100 KM/kg, npr. kupit će je par kupaca, ostalo će pojesti psi i mačke po kontejnerima. Paralelno s ovim razlogom, mi nemamo dovoljno ni stručnih ljudi za veletrgovinu, a šefovi velikih tržnih centara posebna su priča, njihovo neznanje i primitivizam :-) :(

Sarajevo ima Crvenu Jabuku, i to je to...
mali_balon

#3168 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by mali_balon »

okanomalo wrote: 17/09/2024 12:46
Thorgerson wrote: 17/09/2024 12:28

Kao CJ.

Nigdje veze.

kakvi BA nasi bogatasi to je odraslo na kumpjernjaku....grahu...buraniji...cimburu...piti...ko i vecina naroda....kakva srnetina verpovina i ribe .....pive...kakve ba pive klipaca zakon.....
problemnatravunu

#3169 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Laplace wrote: 17/09/2024 13:45
Naslovnica wrote: 17/09/2024 12:34

Kao u Bingu Vogošća: odjeća, obuća i tehnika su na spratu, ostalo na prizemlju.
Vjerovali ili ne , taj mi Bingo u Vogošči izgleda najljudskiji za doći u kupovinu, samo je malo podaleko
bumerangss

#3170 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by bumerangss »

Prije 15ak godina meni je bio užitak otici u "veliki Merkator" Lozionicka i u tom vaktu je bio odlican izbor.
Znam da sam tad kupovao "trbuhe" ko to kako zove uglavnom bijela crijeva hrapavo i jede se sabijelim lukom i "cuje se" kad se kuha :D
To je bilo u rasladnim vitrinama na bjelim stiropir tacnama svaki dan svježe upakovano

Danas ne znam da se to ima gdje kupiti?
Mozda u neki mesarama i to da se naruci kao maksuzija sto bi rekao Izet Fazlinovic
HelaS

#3171 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by HelaS »

bumerangss wrote: 18/09/2024 00:05 Prije 15ak godina meni je bio užitak otici u "veliki Merkator" Lozionicka i u tom vaktu je bio odlican izbor.
Znam da sam tad kupovao "trbuhe" ko to kako zove uglavnom bijela crijeva hrapavo i jede se sabijelim lukom i "cuje se" kad se kuha :D
To je bilo u rasladnim vitrinama na bjelim stiropir tacnama svaki dan svježe upakovano

Danas ne znam da se to ima gdje kupiti?
Mozda u neki mesarama i to da se naruci kao maksuzija sto bi rekao Izet Fazlinovic
To se ne čuje kad se kuha, to odjekuje :lol:
vanjki

#3172 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by vanjki »

Jucer gledam u BCC voce i povrce. Kvalitet je uzasan a cijene naravno paprene. Trebali bi se valjda potruditi da veci centri imaju neki delikatesni status. Veze oni nemaju
Haris.ba

#3173 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Haris.ba »

vanjki wrote: 18/09/2024 08:53 Jucer gledam u BCC voce i povrce. Kvalitet je uzasan a cijene naravno paprene. Trebali bi se valjda potruditi da veci centri imaju neki delikatesni status. Veze oni nemaju
Da se ne kupuje, promjenili bi. Narod jednostavno nece da bira.
pepeljara

#3174 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by pepeljara »

Haris.ba wrote: 18/09/2024 09:11
vanjki wrote: 18/09/2024 08:53 Jucer gledam u BCC voce i povrce. Kvalitet je uzasan a cijene naravno paprene. Trebali bi se valjda potruditi da veci centri imaju neki delikatesni status. Veze oni nemaju
znaci evo godinu dana gledam nisu niti jednom imali domaci paradajz, nesto iz domaceg uzgoja. Sve ziva plastika.
Ko god im se brine za povrce taj ne radi svoj posao nikako.
skoro na svom povrcu lobi, a na cemu nije onda je turska plastika.
Bolje da kod Hece nabavljaju
Haris.ba

#3175 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Haris.ba »

pepeljara wrote: 18/09/2024 09:13
Haris.ba wrote: 18/09/2024 09:11
znaci evo godinu dana gledam nisu niti jednom imali domaci paradajz, nesto iz domaceg uzgoja. Sve ziva plastika.
Ko god im se brine za povrce taj ne radi svoj posao nikako.
skoro na svom povrcu lobi, a na cemu nije onda je turska plastika.
Bolje da kod Hece nabavljaju
Ne znam sta da ti kazem. Ja sam u Bingu prestao kupovati povrce.

Znas li odakle Amko nabavlja?
Post Reply