Bingo City Center Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Sta bi voljeli viditi u ovom centru?

Poll ended at 02/07/2020 13:13

H&M
44
17%
Starbucks
25
10%
KFC/Burger King
71
27%
Aldo
3
1%
Primark
32
12%
C&A
37
14%
Replay
4
2%
Diesel
10
4%
Müller Drogerie
10
4%
Decathlon
24
9%

Total votes: 260

DaysleepeR

#3126 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by DaysleepeR »

Naslovnica wrote: 16/09/2024 10:11
DaysleepeR wrote: 16/09/2024 10:00
Naslovnica wrote: 16/09/2024 09:48
Nisam skontao da ima na kasi.
Nikada nisam ostao duže od 2 minute na njihovim kasama.
Doduše, tamo se i ne ide po fasungu vego onako, usput.
Ti baš voliš generalizirati.
Ako ti ne ideš po fasungu, ne znači da neko drugi ne ide.
Eki ja baš volim generalizirati?! :-)
Pa koliko si puta vidio nekoga sa punim kolicima, ono, mlijeko, tariguz, ulje, brašno, mačke piterine u CJ, a koliko puta u BCC, Ložioničkoj i sličnim mjestima za kupovinu?
Nije nikakva generalizacija samo činjenica.
U CJ rijetki idu po "fasungu".
A to kažeš na osnovu svog dugog dežuranja u CJ?
Naslovnica

#3127 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Naslovnica »

DaysleepeR wrote: 16/09/2024 10:16
DaysleepeR wrote: 16/09/2024 10:00

Ti baš voliš generalizirati.
Ako ti ne ideš po fasungu, ne znači da neko drugi ne ide.
Pa koliko si puta vidio nekoga sa punim kolicima, ono, mlijeko, tariguz, ulje, brašno, mačke piterine u CJ, a koliko puta u BCC, Ložioničkoj i sličnim mjestima za kupovinu?
Da, upravo tako.
DaysleepeR

#3128 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by DaysleepeR »

Naslovnica wrote: 16/09/2024 10:18
Da, upravo tako.
Inače tako dežuraš po shopping centrima?
Naslovnica

#3129 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Naslovnica »

DaysleepeR wrote: 16/09/2024 10:19

Da, upravo tako.
:thumbup:
Može mi se. 8-)
Evo upravo dežuram u CJ, jedem i mahalam ima li ko sa fasungom. Tanko.
Thorgerson

#3130 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Thorgerson »

DaysleepeR wrote: 16/09/2024 09:20 Samouslužne kase su zakon.
Tragedija ove zemlje je što kod nas opet moraš imati zaposlenika da pazi na tu kasu i svako malo nešto mora skenirati, što je glupo.
Bingo naravno jedini nema samouslužne kase. Crvena Jabuka najviše profitira od istih.
Poceli su i u Bingu. Istina, stidljivo. Al polako. Bingo na Ilidzi u Grand Centru ima samousluzne kase.

I to je super stvar za te brze kupovine. Imas par artikala, zuri ti se, otkucaj plati i furaj.
nepass1

#3131 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by nepass1 »

Naslovnica wrote: 16/09/2024 10:22
Da, upravo tako.
Može mi se. 8-)
Viris li u kese :D
nivla

#3132 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by nivla »

Naslovnica wrote: 16/09/2024 09:31
Crvena Jabuka je opet svjetlosnu godinu ispred.
Meščini da uopšte i nemaju cigarete u ponudi?
ne znam kako je tamo jer tamo nemam potrebu da idem i kupujem, nit mi je usput nit ima nesto posebno u ponudi zbog cega bih tu usao
Naslovnica

#3133 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Naslovnica »

nivla wrote: 16/09/2024 11:51
ne znam kako je tamo jer tamo nemam potrebu da idem i kupujem, nit mi je usput nit ima nesto posebno u ponudi zbog cega bih tu usao
dobro
Thorgerson

#3134 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Thorgerson »

ReymondReddington wrote: 16/09/2024 10:08
tramvajtrojka wrote: 16/09/2024 09:58
ReymondReddington wrote: 16/09/2024 09:54 Guzve su jer ima puno ljudi logicno.

Ta crvena jabuka da ima protok ljudi ko bcc vidjeli bi kako te samousluzne kase funkcionisu lijepo.

Dalje samousluzne kase su sporije. Jer ne moze neki kupac brze odkucati artikle od prodavacice koja tu radi godinama.

To se vidi u crvenoj jabuci jer ljudi kucaju ko da mu je babina kasa. Boli ga briga je li sporo ili nije.

Bcc treba brzu kasu do 5 artikala i da te prodavacica vrati ako dones 6 artikala. To bi ubrzalo kada neko zeli nesto kratko kupiti.
pa imaju dvije kase do deset artikala pa bosnjo uleti tu sa 15 jer stas ba ti kruški govoriti koliko on stvari moze na kasu staviti

ja bas maksimalno izbjegavam BCC zbog onog haosa na parkingu i klijentele koja dolazi tu kupovati, ista stvar je sa bingom na stupu onakve radnje kao dole nema ni u dzehenemu
Previse je 10 artikala za brzu kasu jer vecina ljudi i kupi do 10 artikala.

Trebali su jednu od te dvije staviti da je 5 artikala.

Bcc je i napravljen da dodjes i ostavis 2 sata na kupovinu. Kome treba 5 artikala ondje se ne isplati ulaziti pogotovo oko 4-5.
Da, za vece nabavke, ali onda se prilagodi tome. Zaposli mladju raju, nabavi brze skenere, bolju opremu i sl. Zato i kazem da ce ih Lidl ondje kad se otvori zgaziti.

Ne treba meni ba "uzitak kupovine". Meni je to sada fkt gubljenje vremena. To su prosla vremena. To prodaji nekome drugom, te fore. Treba mi da je sve na ruku i da odradim kupovinu sto brze i da idem dalje.

Opet, mozda ima ljudi koji zele da tandaraju po centru po 500m gore dole da nesto kupe i da tako ubiju dan. Evo BCC, peciva skroz na kraju, ako zaboravis nesto vracaj se, il voce povrce. Ma daj. Shvatam ja njih. Zele da te vozaju gore dole da kupujes. Medjutim, oni ne shvataju pojedine kupce koji to ne zele.

I zato (ce) Lidl razvaliti. Jer znaju foru. Natrpaj svega, manji objekat, brzina. Udji, kupi i mrs napolje.

A taj "uzitak kupovine" da po rafama rovim paste i konzerve, da izgubim 2.5 jebena sata, kakav je to uzitak? Ne kontam.
Naslovnica

#3135 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Naslovnica »

nepass1 wrote: 16/09/2024 11:47

Može mi se. 8-)
Viris li u kese :D
koliko je u mojoj moći
:gunjastajl:
sahbazzz

#3136 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by sahbazzz »

Thorgerson wrote: 16/09/2024 11:55 Da, za vece nabavke, ali onda se prilagodi tome. Zaposli mladju raju, nabavi brze skenere, bolju opremu i sl. Zato i kazem da ce ih Lidl ondje kad se otvori zgaziti.

Ne treba meni ba "uzitak kupovine". Meni je to sada fkt gubljenje vremena. To su prosla vremena. To prodaji nekome drugom, te fore. Treba mi da je sve na ruku i da odradim kupovinu sto brze i da idem dalje.

Opet, mozda ima ljudi koji zele da tandaraju po centru po 500m gore dole da nesto kupe i da tako ubiju dan. Evo BCC, peciva skroz na kraju, ako zaboravis nesto vracaj se, il voce povrce. Ma daj. Shvatam ja njih. Zele da te vozaju gore dole da kupujes. Medjutim, oni ne shvataju pojedine kupce koji to ne zele.

I zato (ce) Lidl razvaliti. Jer znaju foru. Natrpaj svega, manji objekat, brzina. Udji, kupi i mrs napolje.

A taj "uzitak kupovine" da po rafama rovim paste i konzerve, da izgubim 2.5 jebena sata, kakav je to uzitak? Ne kontam.
Ti si druze u manjini jbg. Ono sto sam ja vidio, u BCC ljudi odu i vrte se okolo, traze, stavljaju, vracaju, bas gube vrijeme i uzivaju u tome.

Ni ja ne volim guzve, srklet me hvata, udari mi na psihu, zato i idem u nabavke u po sedmice iza 7 navecer kad je iole normalno (i opet ne idem u BCC vec trazim manju radnju).

Moje misljenje je da ce Lidl biti jos i gori. Manji objekat, nas narod kad navali i ako jos vidi da ima novih proizvoda koje do sada nije vidio, pa to ce razgledat povazdan. Prva dva mjeseca ne treba ni ici dole.

I vjerujem da ce ljudi u veliku nabavku opet ici u Bingo, jer je domaci lanac (sto i podrzavam na kraju krajeva).
nivla

#3137 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by nivla »

pocnem citati i vidim da neko hvali lidl, pa za one nabacane stvari u lidlu bingo je mercator lozionicka
DaysleepeR

#3138 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by DaysleepeR »

Da, upravo tako.
Može mi se. 8-)
I svo to dežuranje, nisi skontao gdje su cigare u CJ.
DaysleepeR

#3139 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by DaysleepeR »

Thorgerson wrote: 16/09/2024 11:55

pa imaju dvije kase do deset artikala pa bosnjo uleti tu sa 15 jer stas ba ti kruški govoriti koliko on stvari moze na kasu staviti

ja bas maksimalno izbjegavam BCC zbog onog haosa na parkingu i klijentele koja dolazi tu kupovati, ista stvar je sa bingom na stupu onakve radnje kao dole nema ni u dzehenemu

Bcc je i napravljen da dodjes i ostavis 2 sata na kupovinu. Kome treba 5 artikala ondje se ne isplati ulaziti pogotovo oko 4-5.
Da, za vece nabavke, ali onda se prilagodi tome. Zaposli mladju raju, nabavi brze skenere, bolju opremu i sl. Zato i kazem da ce ih Lidl ondje kad se otvori zgaziti.

Ako hoćeš da ideš u nabavku bez skrleta, onda Konzum u Importanne-u.
Sve ima u marketu, a nikad nikog nema.
Ja ga koristim pred Bajram, Novu Godinu, Prvi Maj, kad god je u gradu krkljanac, tamo nikog nema.
A imaš i besplatan parking i lift, sve...
Naslovnica

#3140 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Naslovnica »

DaysleepeR wrote: 16/09/2024 12:32

Može mi se. 8-)
Nisam jarane, ne šimpu, što se mene tiče može da ih nema.
Kontaš
bicakcic_solomon

#3141 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by bicakcic_solomon »

nivla wrote: 16/09/2024 12:07 pocnem citati i vidim da neko hvali lidl, pa za one nabacane stvari u lidlu bingo je mercator lozionicka
Bio neki dan u Lidl u Umagu. Gosti Svabe, Nizozemci, Slovenci, Istrijani i sl gospoda. Unutra raspašoj, artikli samo što ne vise kao lusteri, Bingo na Stupu je za ono picikato radnja.
okanomalo

#3142 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by okanomalo »

ako volis ribu ponuda ribe za respekt. ima lijepih sireva.da ne pominjem kafe.
BHF_Manijak

#3143 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by BHF_Manijak »

bicakcic_solomon wrote: 16/09/2024 12:56
nivla wrote: 16/09/2024 12:07 pocnem citati i vidim da neko hvali lidl, pa za one nabacane stvari u lidlu bingo je mercator lozionicka
Bio neki dan u Lidl u Umagu. Gosti Svabe, Nizozemci, Slovenci, Istrijani i sl gospoda. Unutra raspašoj, artikli samo što ne vise kao lusteri, Bingo na Stupu je za ono picikato radnja.
Ma Lidl, Aldi i ostalo tacno radnje za nizu i srednju nizu klasu po zapadu, a kod nas prica k´o da je Gucci jebo te. Mislim OK, neka konkurencije i izbora, ali srati po nasim trznim centrima, a sanjati Lidl, gdje su rafe kao da sam u skladistu nekakvom mi je onako prava nasa iskompleksiranost.
veliki_ah

#3144 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by veliki_ah »

Lidl ne moze nikoga zgaziti, odnosno kod nas niko ne moze nikoga zgaziti, za svakoga ima prostora. Pogotovo u sarajevu. Lidl moze samo pomoci BCC-u da se malo guzve rasterete, pa da onda i ovi koji ga izbjegavaju zbog guzvi krenu dole ici. Takodjer, lokacijski ce pomoci jer ce puno ljudi ici u lidl da kupi 'nesto', a onda svratiti u bcc da usput uzme 'nesto drugo'.
A cak i da im obori promet, to ce biti da umjesto 100 miliona zarade 95. Nije bas da ce propasti zbog toga.

Na socijalnom u krugu od 100m: merkator, robot, hoše, amko, konzum i bingo. I uvijek puni, a cak dobro rade i mali granapi. I da dodje jos neko radio bi dobro.
ReymondReddington

#3145 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by ReymondReddington »

Thorgerson wrote: 16/09/2024 11:55

Po meni nije to uzitak kupovine koliko ljudi ne znaju ni sta hoce da kupe pa idu od police do police i kad vide proizvod kazu e ovo mi treba.

Narod vjerovatno ide u bcc zbog gastro odjela i sto im je usput a ima uvijek parking mjesta.

Lidl tu nece ništa promijeniti jer lidl ne moze ni primiti ljudi kao bcc. Ako bude imao 20 parking mjesta bit ce dobro.
nivla

#3146 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by nivla »

okanomalo wrote: 16/09/2024 13:38
ako volis ribu ponuda ribe za respekt. ima lijepih sireva.da ne pominjem kafe.
riba mi je u fazonu da je mogu jesti, a realno ne da mi se spremati istu jer valja kucu prozraciti poslije, jednostavno preintenzivni mirisi pa cak i kad se radi o pastrmci
od ovih boljih sireva i ribe sto bih jeo uvijek cu prije dati iste pare za dobru teletinu, junetinu nego losos, jer za 40km po kg kupujem biftek a ne uzgojeni losos
od sireva po mom je ukusu masni pljevaljski sir a ne smrdljivi po nekoliko godina odstajali sirevi koje takodjer mogu jesti, ali nije da moram platiti da jedem smrad

za kafu zaista ne znam, ponekad pijem espresso i ne isplati mi se zbog 5 kafa sedmicno kupovati kafe aparat s mlinom pa ganjat koja mi odgovara, one dodatne arome svakako su visak ako je espresso dobar
Naslovnica

#3147 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Naslovnica »

Ona kafa što je prodaju onako iz vreća, kupovao sam nekoliko puta, ne ljava to ništa osim ako nije friško pečena i odmah spakovana.
Onako kako je oni drže, na otvorenom, ono ne treba kupovati. Kiselica.
Laplace

#3148 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Laplace »

sahbazzz wrote: 16/09/2024 12:02
Thorgerson wrote: 16/09/2024 11:55 Da, za vece nabavke, ali onda se prilagodi tome. Zaposli mladju raju, nabavi brze skenere, bolju opremu i sl. Zato i kazem da ce ih Lidl ondje kad se otvori zgaziti.

Ti si druze u manjini jbg. Ono sto sam ja vidio, u BCC ljudi odu i vrte se okolo, traze, stavljaju, vracaju, bas gube vrijeme i uzivaju u tome.

Ni ja ne volim guzve, srklet me hvata, udari mi na psihu, zato i idem u nabavke u po sedmice iza 7 navecer kad je iole normalno (i opet ne idem u BCC vec trazim manju radnju).

Moje misljenje je da ce Lidl biti jos i gori. Manji objekat, nas narod kad navali i ako jos vidi da ima novih proizvoda koje do sada nije vidio, pa to ce razgledat povazdan. Prva dva mjeseca ne treba ni ici dole.

I vjerujem da ce ljudi u veliku nabavku opet ici u Bingo, jer je domaci lanac (sto i podrzavam na kraju krajeva).
Ja većinom odem nešto nabrzinu uzeti, jer mi je blizu (ne BCC nego Bingo hipermarket), i uvijek me nerviraju nepotrebne gužve koje nisu nužno posljedica velikog broja kupaca koliko su posljedica loše organizacije.

Od šest kasa radi jedna ili dvije. Ostale kasirke se motaju po rafovima, smetaju kupcima i prave još veće gužve (naročito time što ostave kolica popriječena tako da blokiraju prolaze). Kad se na te dvije kase naredaju dugi redovi, kasirke viču dozivajući kolegice (kao da razglas ne radi, ali on služi za puštanje muzike od koje se diže kosa na glavi). Onda dođe kasirka, otvori kasu i pozove "kasa 5 slobodna" - i kasa 5 se napuni prije nego što stigneš reći "banana", tako da sad imamo redove na sve tri kase.

Da ljepota bude veća, kao da vlasnik ili poslovođa Binga imaju poslovnu politiku da kasirku, čim se nauči da radi svoj posao, ili premjeste na drugo radno mjesto ili otpuste i zamijene novom, koju opet treba uliti. Tako uvijek imamo kasirke koje se tek snalaze, spore su i nesigurne.
Laplace

#3149 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Laplace »

DaysleepeR wrote: 16/09/2024 12:32

Može mi se. 8-)
Pa, kad je gledao u kese umjesto u kase.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3150 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

ReymondReddington wrote: 16/09/2024 09:54 Guzve su jer ima puno ljudi logicno.

Ta crvena jabuka da ima protok ljudi ko bcc vidjeli bi kako te samousluzne kase funkcionisu lijepo.

Dalje samousluzne kase su sporije. Jer ne moze neki kupac brze odkucati artikle od prodavacice koja tu radi godinama.

To se vidi u crvenoj jabuci jer ljudi kucaju ko da mu je babina kasa. Boli ga briga je li sporo ili nije.

Bcc treba brzu kasu do 5 artikala i da te prodavacica vrati ako dones 6 artikala. To bi ubrzalo kada neko zeli nesto kratko kupiti.

A izvini molim te,..koja klijentela tu dolazi??
Post Reply