Bingo City Center Sarajevo
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3101 Re: Bingo City Center Sarajevo
Nikad mi nije bilo jasno sto se to kod nas zove brza kasa?! 
- Laplace
#3102 Re: Bingo City Center Sarajevo
Koliko znam, radnici u Bingu rade sve i svašta, nema neke specijalizacije: ti radiš za kasom, on na policama (da ne spominjem da se podijele po odjelima, to je već SF), treći u skladištu itd.BHF_Manijak wrote: ↑07/09/2023 20:56Ma ja imam osjecaj da redovno najsporije radnice na te kase stavljaju. Bio sam u Bingu sto puta na toj kasi i fakat ljudi imaju samo po 3-4 artikla, ali dzaba kad je ona gospodja na kasi k'o zalazak sunca.
Pa dok kusur, pa nece onaj bar kod da joj prodje, pa ona sama od sebe usporena, haos...
Recimo, u Bingu Breza su u početku na kasama bile uvijek iste radnice, naravno smjenjivale se po smjenama, i išlo je mnogo brže. Uhodaju se i rade brzo. Par godina kasnije svaki put druga radnica na kasi i svaka se tek uči, izgleda da čim nauči i malo se uhoda ode negdje.
- Laplace
#3103 Re: Bingo City Center Sarajevo
Zato što brzo izgubiš živce, logično.
-
ReymondReddington
#3104 Re: Bingo City Center Sarajevo
Problem je sto na onu velicinu objekta trebaju da imaju 2 kase do 5-6 artikala.
Ujutru dodju ljudi da uzmu dorucak i svi imaju po 2-3 artikla radi samo ta kasa.
10 artikala po meni je puno to treba prepoloviti.
Ujutru dodju ljudi da uzmu dorucak i svi imaju po 2-3 artikla radi samo ta kasa.
10 artikala po meni je puno to treba prepoloviti.
-
ITNet
#3105 Re: Bingo City Center Sarajevo
Vala ja kad imam par artikala odem odmah na onu kasu gdje se Hrana kupuje i platim, racun u kesu ako me tko na izlazu bude peglao i vozdra, uopste i ne idem na normalne kase 
-
ReymondReddington
-
ITNet
#3107 Re: Bingo City Center Sarajevo
Moze samo deriReymondReddington wrote: ↑12/09/2023 12:33Nisam znao da se to moze. Mislio sam da ondje samo ide ako hoces da jedes u objektu.
-
TheRedhead
#3108 Re: Bingo City Center Sarajevo
vjerovatno je predvidjeno samo za hranu ali jadna kasirka suti i radiReymondReddington wrote: ↑12/09/2023 12:33Nisam znao da se to moze. Mislio sam da ondje samo ide ako hoces da jedes u objektu.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#3109 Re: Bingo City Center Sarajevo
Normalno da se smjeska i radi radi debila koji prvenstveno nemaju bontona, bitan sam ja, jebo vas, a i onda radi istih tih degenerika koji ce reci "gdje ti je sef, musterija je uvijek u pravu".
Serem im se na logiku.
Serem im se na logiku.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3110 Re: Bingo City Center Sarajevo
@konektovan
šta je fazon sa Pepsi Maxom, što nigdje nema 2L odavno?
šta je fazon sa Pepsi Maxom, što nigdje nema 2L odavno?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- Thorgerson
#3112 Re: Bingo City Center Sarajevo
Bingo pod hitno treba:
1. Napraviti kase samo gotovinu.
2. Napraviti kase samo za karticno placanje.
3. Dosta samousluznih kasa.
4. Odvojiti poseban dio za cigare i duhanske proizvode.
Guzve prave raja sa keshom. Dok ova skonta kusur, pa dok nadje, pa nema sitno, pa ima li ovaj sitno kupac. Nema. Ima li mu supruga, nema ni ona. Haj tamo. Haj vamo. Zavrse sve. Eh daj mi jos plavi neki qrac (nisam pusac ne znam), otvori onaj djavo trazi, nema tu. Idi sad na zadnju jebenu kasu, jel ovaj, jeste taj. Pri ovome ima nekih 5% idiota koji samo stoje i gledaju kako im se kucaju stvari, i onda kad je sve gotovo, pakuju ih.
Ovaj lidl kad se otvori ce ih pokositi. Ja prvi nikad u bingo necu uci. Udjem zbog 5 stvari, predjem 15km i onda jos cekam na kasi. Izgubim 40min. Pisaj to ba.
Guzve prave raja sa keshom. Dok ova skonta kusur, pa dok nadje, pa nema sitno, pa ima li ovaj sitno kupac. Nema. Ima li mu supruga, nema ni ona. Haj tamo. Haj vamo. Zavrse sve. Eh daj mi jos plavi neki qrac (nisam pusac ne znam), otvori onaj djavo trazi, nema tu. Idi sad na zadnju jebenu kasu, jel ovaj, jeste taj. Pri ovome ima nekih 5% idiota koji samo stoje i gledaju kako im se kucaju stvari, i onda kad je sve gotovo, pakuju ih.
Ovaj lidl kad se otvori ce ih pokositi. Ja prvi nikad u bingo necu uci. Udjem zbog 5 stvari, predjem 15km i onda jos cekam na kasi. Izgubim 40min. Pisaj to ba.
- DaysleepeR
#3113 Re: Bingo City Center Sarajevo
Samouslužne kase su zakon.
Tragedija ove zemlje je što kod nas opet moraš imati zaposlenika da pazi na tu kasu i svako malo nešto mora skenirati, što je glupo.
Bingo naravno jedini nema samouslužne kase. Crvena Jabuka najviše profitira od istih.
Tragedija ove zemlje je što kod nas opet moraš imati zaposlenika da pazi na tu kasu i svako malo nešto mora skenirati, što je glupo.
Bingo naravno jedini nema samouslužne kase. Crvena Jabuka najviše profitira od istih.
-
Naslovnica
#3114 Re: Bingo City Center Sarajevo
Potpis.Thorgerson wrote: ↑16/09/2024 09:16 Bingo pod hitno treba:
Ovo za cigarete je baš kritično.
Gdje god odeš uvijek pogrešan red, uvijek pušač traži neke cigarete kojih nema na kasi, pa dok se to nađe...
- nivla
#3115 Re: Bingo City Center Sarajevo
guzve ne pravi raja s kesom vec s karticama koji su toliki bolikurci da nemaju pojma koji im je pin, ne znaju na kojoj od kartica imaju dovoljno sredstava, oni sto kupuju cigare pa onda ako nema na toj kasi 10 kasirki pored se prozove da nema kod njih, onda oni sto ne vagaju voce i povrce vec sve donesu na kasu pa onda kasirka ide da vaga
sto se placanja kesom tice nema sta da ne zna koliko ce vratiti kad prije nego otvori kasu, kasirka unese koliko kesa je dobila od musterije i kasa joj izbaci koji iznos treba vratiti
sto se tice samousluznih kasa imaju u grand centru na ilidzi i bolje su od onih u mercatoru lozionicka, ali da buh platio moram cekat kasirku jer sam npr kupio neki proizvod koji maloljetnik ne smije kupiti
ja ne znam jesu li oni vidjeli kako ove samousluzne kase funkcionisu vani
sto se placanja kesom tice nema sta da ne zna koliko ce vratiti kad prije nego otvori kasu, kasirka unese koliko kesa je dobila od musterije i kasa joj izbaci koji iznos treba vratiti
sto se tice samousluznih kasa imaju u grand centru na ilidzi i bolje su od onih u mercatoru lozionicka, ali da buh platio moram cekat kasirku jer sam npr kupio neki proizvod koji maloljetnik ne smije kupiti
-
Naslovnica
#3116 Re: Bingo City Center Sarajevo
Crvena Jabuka je opet svjetlosnu godinu ispred.nivla wrote: ↑16/09/2024 09:26 guzve ne pravi raja s kesom vec s karticama koji su toliki bolikurci da nemaju pojma koji im je pin, ne znaju na kojoj od kartica imaju dovoljno sredstava, oni sto kupuju cigare pa onda ako nema na toj kasi 10 kasirki pored se prozove da nema kod njih, onda oni sto ne vagaju voce i povrce vec sve donesu na kasu pa onda kasirka ide da vaga
Meščini da uopšte i nemaju cigarete u ponudi?
- nepass1
#3117 Re: Bingo City Center Sarajevo
Imaju na donjem spratu na kasiNaslovnica wrote: ↑16/09/2024 09:31Crvena Jabuka je opet svjetlosnu godinu ispred.nivla wrote: ↑16/09/2024 09:26 guzve ne pravi raja s kesom vec s karticama koji su toliki bolikurci da nemaju pojma koji im je pin, ne znaju na kojoj od kartica imaju dovoljno sredstava, oni sto kupuju cigare pa onda ako nema na toj kasi 10 kasirki pored se prozove da nema kod njih, onda oni sto ne vagaju voce i povrce vec sve donesu na kasu pa onda kasirka ide da vaga
-
Naslovnica
#3118 Re: Bingo City Center Sarajevo
Nisam skontao da ima na kasi.nepass1 wrote: ↑16/09/2024 09:38Imaju na donjem spratu na kasiNaslovnica wrote: ↑16/09/2024 09:31Crvena Jabuka je opet svjetlosnu godinu ispred.nivla wrote: ↑16/09/2024 09:26 guzve ne pravi raja s kesom vec s karticama koji su toliki bolikurci da nemaju pojma koji im je pin, ne znaju na kojoj od kartica imaju dovoljno sredstava, oni sto kupuju cigare pa onda ako nema na toj kasi 10 kasirki pored se prozove da nema kod njih, onda oni sto ne vagaju voce i povrce vec sve donesu na kasu pa onda kasirka ide da vaga
Nikada nisam ostao duže od 2 minute na njihovim kasama.
Doduše, tamo se i ne ide po fasungu vego onako, usput.
-
ReymondReddington
#3119 Re: Bingo City Center Sarajevo
Guzve su jer ima puno ljudi logicno.
Ta crvena jabuka da ima protok ljudi ko bcc vidjeli bi kako te samousluzne kase funkcionisu lijepo.
Dalje samousluzne kase su sporije. Jer ne moze neki kupac brze odkucati artikle od prodavacice koja tu radi godinama.
To se vidi u crvenoj jabuci jer ljudi kucaju ko da mu je babina kasa. Boli ga briga je li sporo ili nije.
Bcc treba brzu kasu do 5 artikala i da te prodavacica vrati ako dones 6 artikala. To bi ubrzalo kada neko zeli nesto kratko kupiti.
Ta crvena jabuka da ima protok ljudi ko bcc vidjeli bi kako te samousluzne kase funkcionisu lijepo.
Dalje samousluzne kase su sporije. Jer ne moze neki kupac brze odkucati artikle od prodavacice koja tu radi godinama.
To se vidi u crvenoj jabuci jer ljudi kucaju ko da mu je babina kasa. Boli ga briga je li sporo ili nije.
Bcc treba brzu kasu do 5 artikala i da te prodavacica vrati ako dones 6 artikala. To bi ubrzalo kada neko zeli nesto kratko kupiti.
- tramvajtrojka
#3120 Re: Bingo City Center Sarajevo
pa imaju dvije kase do deset artikala pa bosnjo uleti tu sa 15 jer stas ba ti kruški govoriti koliko on stvari moze na kasu stavitiReymondReddington wrote: ↑16/09/2024 09:54 Guzve su jer ima puno ljudi logicno.
ja bas maksimalno izbjegavam BCC zbog onog haosa na parkingu i klijentele koja dolazi tu kupovati, ista stvar je sa bingom na stupu onakve radnje kao dole nema ni u dzehenemu
- DaysleepeR
#3121 Re: Bingo City Center Sarajevo
Ti baš voliš generalizirati.Naslovnica wrote: ↑16/09/2024 09:48Nisam skontao da ima na kasi.nepass1 wrote: ↑16/09/2024 09:38Imaju na donjem spratu na kasiNaslovnica wrote: ↑16/09/2024 09:31
Crvena Jabuka je opet svjetlosnu godinu ispred.
Ako ti ne ideš po fasungu, ne znači da neko drugi ne ide.
-
ReymondReddington
#3122 Re: Bingo City Center Sarajevo
Previse je 10 artikala za brzu kasu jer vecina ljudi i kupi do 10 artikala.tramvajtrojka wrote: ↑16/09/2024 09:58pa imaju dvije kase do deset artikala pa bosnjo uleti tu sa 15 jer stas ba ti kruški govoriti koliko on stvari moze na kasu stavitiReymondReddington wrote: ↑16/09/2024 09:54 Guzve su jer ima puno ljudi logicno.
ja bas maksimalno izbjegavam BCC zbog onog haosa na parkingu i klijentele koja dolazi tu kupovati, ista stvar je sa bingom na stupu onakve radnje kao dole nema ni u dzehenemu
Trebali su jednu od te dvije staviti da je 5 artikala.
Bcc je i napravljen da dodjes i ostavis 2 sata na kupovinu. Kome treba 5 artikala ondje se ne isplati ulaziti pogotovo oko 4-5.
-
Naslovnica
#3123 Re: Bingo City Center Sarajevo
Eki ja baš volim generalizirati?!DaysleepeR wrote: ↑16/09/2024 10:00Ti baš voliš generalizirati.Naslovnica wrote: ↑16/09/2024 09:48Nisam skontao da ima na kasi.
Ako ti ne ideš po fasungu, ne znači da neko drugi ne ide.
Pa koliko si puta vidio nekoga sa punim kolicima, ono, mlijeko, tariguz, ulje, brašno, mačke piterine u CJ, a koliko puta u BCC, Ložioničkoj i sličnim mjestima za kupovinu?
Nije nikakva generalizacija samo činjenica.
U CJ rijetki idu po "fasungu".
- tramvajtrojka
#3124 Re: Bingo City Center Sarajevo
BCC su srozali do te mjere da je to nevjerojatno kad sam vidio da su na sebilj onaj naslagali robe i da je prodajuReymondReddington wrote: ↑16/09/2024 10:08Previse je 10 artikala za brzu kasu jer vecina ljudi i kupi do 10 artikala.tramvajtrojka wrote: ↑16/09/2024 09:58pa imaju dvije kase do deset artikala pa bosnjo uleti tu sa 15 jer stas ba ti kruški govoriti koliko on stvari moze na kasu stavitiReymondReddington wrote: ↑16/09/2024 09:54 Guzve su jer ima puno ljudi logicno.
Trebali su jednu od te dvije staviti da je 5 artikala.
Bcc je i napravljen da dodjes i ostavis 2 sata na kupovinu. Kome treba 5 artikala ondje se ne isplati ulaziti pogotovo oko 4-5.
- nepass1
#3125 Re: Bingo City Center Sarajevo
Nemas ti sta govoriti ali imaju upislenici a oni nece. Brza kasa bingo i merkator isto tako. Sa kolicima ulete jebe se njima. Radnici sute. Onda vidis ti vidim ja pa i mi sa kolicima na brzu kasu.tramvajtrojka wrote: ↑16/09/2024 09:58pa imaju dvije kase do deset artikala pa bosnjo uleti tu sa 15 jer stas ba ti kruški govoriti koliko on stvari moze na kasu stavitiReymondReddington wrote: ↑16/09/2024 09:54 Guzve su jer ima puno ljudi logicno.
Tako ovo drustvo funkcionira, jebes se za parking iz dana u dan a lole parkiraju na trotoar bez sankcija, neko ce za dan neko za godinu neko za deset godina ali kad tad ce i on poturiti na trotoar.