A šta ako on ne napravi prostor i tvoja pretpostavka onda ne bude tačna? Onda smo došli do ogromnog problema. Pa onda gatajmo ko je manje, a ko više kriv.Ateista wrote: ↑13/09/2024 11:20 Ja stvarno ne vidim sta je tu dar mar, lagano prikocis, onda i oni iza tebe, nikakve nagle radnje nisu potrebne i jista strasno. Svakako ljudi svako malo koce i usporavaju, sto bez potrebe sto sa potrebom, i sve se to stalno desava.
Nisam ja policajac, ja samo zelim da nornalno vozim, to sto njima ne smeta da voze 30 u koloni je njihova stvar, ja cu preteci gdje se moze i necu voziti za njima.
Poenta je ne biti sebičan, a to važi i za mene i za tebe, za ovog što vozi 30 gdje je 60 i ovog što vozi 90 gdje je 60. I mene iznervira kad pješak iskoči iza drveta bez da se uvjeri ima li koga prije nego što pređe put pa ga ne gazim, nego uvijek računam da ima raznih budala i da se to može desiti u nekoj mjeri, zato prilagodiš svoju vožnju mogućim neočekivanim situacijama. Iako je možda neko drugi kriv u toj situaciji, trudim se da budem defanzivan i ne pogoršavam situaciju.
I da ne bude zabune, daleko od toga da sam guslač (volim vožnju kao radnju i imam dovoljno dobar automobil u kom to mogu praktikovati), pošto se voda često na taj mlin prebacuje, rijetko se vozim u koloni, tj. rijetko je kad i ispred mene i iz mene jer se trudim da budem okružen sa što manje ljudi u saobraćaju. Pretičem i daleko iznad ograničenja ako mi ne odgovara nečiji ritam, ali ne očekujem ni da koči ni da se sklanja, a ne očekujem ni da mi neko pravi razmak. Međutim sto posto sam siguran da mogu izvesti to što planiram bez da zavisim od bilo koga. Ako napravim sranje svjestan sam svojih posljedica i odgovaraću za njih bez da kažem slovo a u svoju odbranu.