lerdi wrote: ↑11/09/2024 11:37
Styling wrote: ↑11/09/2024 10:52
lerdi wrote: ↑11/09/2024 09:12
Pa ko god je gledao ovo vidio je koliko je Mandić u suštini ljigav lik. Proziva što je Sonja Mušić, suvlasnica marketinške agencije, na bilbordu sa Grazom i što je kandidat na izborima. Kao sukob interesa je to da ona bude u vijeću, što je nonsens jer žena ima pravo da se kandiduje kao i svaki građanin ove države što je Graz i rekao, a nije sukob interesa što članica glavnog odbora NS-a pravi benzinske pumpe po Koševu. Jadno i ljigavo al pošto nema šta da pokaže da je uradio i ostavio iza sebe bavi se ovim najprizemnijim stvarima. Zbog nerada u ove 4 godine nisam ga mirisao ali ga nisam ni doživljavao kao ljigavca i šupka. Izgleda da je uz to što je popriličan neradnik i karakterna nula. Jebote imaš preko 200 miliona u četiri godine na raspolaganju i glavni kontraargument u raspravi ti je ko je sa kim na bilbordu.
Sonja Music je zena Komsicevog savjetnika Ferida Musica i suvlasnica marketinske agencije. Znam da je bila zaposlena u nekom ministarstvu, ali ne znam je li jos uvijek tamo.
Osim mahalaštine i pokušaja da se priča o neradu u ove četiri godine okrene na skroz drugo stranu, zašto je ovo uopšte relevantno kada je rad opštinskog načelnika u pitanju? Dakle imamo čovjeka koji je u protekle četiri godine raspolagao sa preko 200 miliona KM a njegov najjači adut je što je na broju 2 liste stranke iz koje dolazi njegov protukandidat osoba koja je suvlasnik marketniške agencije. Uz to ljigavac to naziva vračanjem korupcije u opštinu što znači da je ta osoba neko ko je sklona korupciji i kad popuši krivičnu prijavu bit će da ga neko politički proganja. Opet kažem nisam ga doživljavao na ovaj način ali sada vidim da je obični jado i ljigavac u pitanju.
Ovaj klip je isječen iz cijele debate, treba pregledati cijelu emisiju da se vidi da je kontekst ipak malo drugačiji. Grac je od samog otvaranja emisije i debate, od samog početka, krenuo nasrtati na Mandica, optuživati ga, govoriti o njegovom neradu, sto je donekle ok, ali sve je bilo onako s nekom dozom licne konfrontacije i ipak malo van granica kulturnog nastupa i komunikacije. Mandic je to ignorisao na pocetku, sa svoje strane drzao koliko toliko nivo razgovora, dok ga Gratc nije iznerviro konstantnim napadima, a onda je uslijedilo ovo sto se vidi na klipu, gdje se i Mandic spustio na isti nivo seljakluka i prozivanja, sto mu fakat nije trebalo niti priliči bilo kome.
Moj opsti dojam je da je Mandic malo uradio u svom mandatu, vjerovatno kombinacijom objektivnih razloga (blokade u vijecu, opstrukcije sa zabranama gradnje, itd.) i subjektivnih razloga (inertnost i nesnalaženje). I ovo se po meni osjetilo i tokom debate, gdje jednostavno nije imao neke narocito impresivne stvari da kaze na kraju svog mandata. Sve se svodilo na klizista, ceste, parkove, razne oblike pomoći razlicitim grupama, itd, ali bez nekih velikih kapitalnih ostvarenja s kojima bi se mogao pohvaliti, a kojih je realno trebalo biti nakon cetverogodisnjeg mandata u finansijski najjacoj opstini. S druge strane Grac je dosao vise nabrijan da se obracunava sa Mandicem, nego sto je imao bilo sta smisleno da kaze o svom programu, viziji i radu. Pri tome, je nastupio izrazito svadljivo, prgavo, i ostavio cak dojam neke nekulture u komunikaciji i opcenito osobne "prgavosti". Ok je ukazati na mane načelnika, ali pored toga trebas pokazati da ti imas neki konkretan plan, aktivnosti, znanje. Sve sto je pricao da ce raditi ako dobije mandat su samo isprazne floskule.
Ni jedan nije briljirao, ali kad sve izvagam, ja bih opet dao prednost Mandicu.