Ukrajina

apsidejzi

#208026 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

JMGuti wrote: 09/09/2024 10:51
apsidejzi wrote: 09/09/2024 07:32
JMGuti wrote: 09/09/2024 00:21

Normalno da nema. U Gazi nema ni Rusa ni Ukrajinaca. U Gazi zapad vrši genocid, u Ukrajini istok. Nema nikakve veze. Osim što se u ovbje države koristi američko i iransko oružje.
U Gazi nema rusa al i te kako ima ima ruskog uticaja. Ko ih jebe kad biraju pogresnu stranu.
Dakle, ko jebe Ukrajince jer su odabrali pogrešnu stranu a ne Ruse, koji ih ne bi ni napali da su odabrali rusku stranu? Pretpostavljam da je to ta filozofija i logika tvog uma. Ili imaš neko univerzalno pravo da namećeš nekome prave i pogrešne strane?
Upravo. Ukrajinci se bore za svoju slobodu kao i Palestinci. Njihov je izbor da se bore i za to placaju cijenu. Kapa i naklon do poda, al jebiga, zbog toga ginu i pate. Njihov izbor, njihove posljedice. Istovremeno, drago mi je sto su to izabrali jer da nisu, sada ne bi bilo ni mirne Bosne. Bio bi rat u Evropi i na Balkanu. Zahvaljujuci ukrajinskom otporu, mi ostali imamo mir. Zato moja podrska ide njima iako mi je u principu svejedno kako ce proci i kako ce se rat zavrsiti. Dokle god obaraju rusiju, dobro je. Na nekom platonskom nivou bih volio da imaju sto manje zrtava. Isto tako, ne vjerujem da su izabrali pogresnu stranu jer da su izabrali ruse, opet bi patili samo sto bi sada oni bili iskoristeni za napad na Posljsku, i Baltik. Tako da njima je bilo ginut kako god okrenes. Ovako makar ginu za sebe i za nas ostale.

Sto se tice Palestinaca, oni su kroz historiju generalno birali pogresne strane, jer su ohole budale. Zao mi je takodjer sto pate i smatram da Izrael cini genocid nad njima, al ko ih jebe kad su budale. Arapi su ih desetljecima pokusavali pomoci i svaki put bi im palestinci zabadali noz u ledja. Od Kuvajta, Egipta, Saudije, Jordana. Svaki put tuku ruku koja ih hrani. U Kuvajtu su stali na stranu Sadama kad je ovaj izvrsio invaziju na Kuvajt. Naravno da ce im kuvajcani jebat mater i otjerat iz drzave. Imas palestinskog nekog ministra vanjskih poslova ili neki drugi klinac koji dodje u Srbiju i rukuje se sa Seseljem i onda mu jos dadne i zagrljaj. Mars u picku matarinu. Grlis presudjenog ratnog zlocinca. Ako tebi to ne smeta, onda je problem u tebi. Il si srbijanski bot il jos nisi izgradio svoj identitet.

Ukrajina je birala izmedju dva zla: Da ginu za sebe ili da ginu za ruski imperijalizam.
Palestina je izabrala rusiju, a da je to pogresno imas na primjeru Armenije a uskoro i Srbije. Vidices kako izgleda kad te rusija pusti niz vodu.
Čitalac

#208027 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Osmatrač u Kijevu...

Image
Image
SBU je u Kijevu uhitio stanovnika Harkova koji je osumnjičen za instaliranje video nadzora prema uputama GRU-a i usmjeravanje neprijateljskih napada na glavni grad Ukrajine putem interneta. Prema istrazi, stanovnika Harkova regrutirala je ruska vojna obavještajna služba putem jednog od Telegram kanala, gdje je tražio "laku zaradu".
Prema uputama ruske obavještajne službe, agent je stigao u Kijev, gdje je unajmio stan u visokoj zgradi s panoramom lokalne termoelektrane. Osumnjičenik je u stanu postavio video kameru s daljinskim pristupom koja je okupatorima omogućila nadzor energetskog objekta u stvarnom vremenu. Nadalje, osumnjičenik je postavio 'osmatračnicu' u drugom unajmljenom stanu, a također je postavio takozvane "video zamke" za praćenje udara ruske vojske na dalekovode. Na taj je način GRU planirao snimiti posljedice novih zračnih napada na Kijevsku regiju i istovremeno pokušati identificirati lokacije protuzračne obrane.
Zatim se osumnjičenik vratio u Harkov i zapalio relejni ormarić na strateškoj željezničkoj liniji.
Počinitelj je uhićen u jednom od unajmljenih stanova u Kijevu dok je postavljao novu video kameru za snimanje napada ruske vojske na glavni grad.
SanskiBiser

#208028 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

dixi5 wrote: 09/09/2024 09:48
drug_profi wrote: 09/09/2024 08:36 Ne znam sto ovo kome treba da po tviteru objavljuje.
Propaganda i zaglupljivanje. Gledam neki dan je neko na ovoj temi postavio zenske vojnike a nije obratio paznju da su im nokti toliko da ne bi mogli opucati. Meni je ono glupo dijeliti.
eh dok im sugradjanke krvare po rovovima sram i stid da ih bude :roll:

Pakao Avdivke...svaka njoj cast.

itd...itd...
dixi5

#208029 Re: Ukrajina

Post by dixi5 »

SanskiBiser wrote: 09/09/2024 11:30 eh dok im sugradjanke krvare po rovovima sram i stid da ih bude
Tako je, glupa propaganda.
Čitalac

#208030 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

SanskiBiser wrote: 09/09/2024 11:30

itd...itd...
Ovo je Dzvina Rimar, trenutno je kod Pokrovska.

https://www.instagram.com/dzvina.rymar
SanskiBiser

#208031 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Čitalac wrote: 09/09/2024 11:47

itd...itd...

u 47. brigadi.

Image
Excel2

#208032 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Čitalac wrote: 09/09/2024 11:29 Osmatrač u Kijevu...

Image
Image
SBU je u Kijevu uhitio stanovnika Harkova koji je osumnjičen za instaliranje video nadzora prema uputama GRU-a i usmjeravanje neprijateljskih napada na glavni grad Ukrajine putem interneta. Prema istrazi, stanovnika Harkova regrutirala je ruska vojna obavještajna služba putem jednog od Telegram kanala, gdje je tražio "laku zaradu".
Prema uputama ruske obavještajne službe, agent je stigao u Kijev, gdje je unajmio stan u visokoj zgradi s panoramom lokalne termoelektrane. Osumnjičenik je u stanu postavio video kameru s daljinskim pristupom koja je okupatorima omogućila nadzor energetskog objekta u stvarnom vremenu. Nadalje, osumnjičenik je postavio 'osmatračnicu' u drugom unajmljenom stanu, a također je postavio takozvane "video zamke" za praćenje udara ruske vojske na dalekovode. Na taj je način GRU planirao snimiti posljedice novih zračnih napada na Kijevsku regiju i istovremeno pokušati identificirati lokacije protuzračne obrane.
Zatim se osumnjičenik vratio u Harkov i zapalio relejni ormarić na strateškoj željezničkoj liniji.
Počinitelj je uhićen u jednom od unajmljenih stanova u Kijevu dok je postavljao novu video kameru za snimanje napada ruske vojske na glavni grad.
E ovaj bi meni zivot u tamnici proveo. Nema razmjene.
sumirprimus

#208033 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kraken.. band of brothers.
sta kaje, mrzim ih, dva su mi stana u vonvacsku unistili a sam sam ih renoviro :lol:
Point.

#208034 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Ukrajinci vratili nazad Nju Jork kaže Index. Zastava se vijori u gradu
Čitalac

#208035 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

La Repubblica: Scholz ima plan - želi da postane „kancelar mira“ na štetu Ukrajine.
Olaf Scholz ima plan: ući u povijest kao "kancelar mira". Opterećen poražavajućim rezultatima izbora u Tiringiji i Saskoj i gonjen sve glasnijim najavama da bi ga mogući poraz 22. rujna u Brandenburgu mogao natjerati na povlačenje, kancelar je odlučio zaigrati na ukrajinsku kartu kako bi se izvukao iz kuta, piše La Repubblica.
Prema novinama, Scholz, koji je doživio niz neuspjeha na europskim i regionalnim izborima, želi "ojačati" vlastitu poziciju na račun Ukrajine. List piše da Olaf Scholz na bilo koji način želi dovesti Rusiju za pregovarački stol, a zajedno s kolegama iz stranke radi na "mirovnom planu" koji predviđa „mogućnost prijenosa dijelova ukrajinskog teritorija Moskvi“.
Scholz je dan prije istaknuo potrebu održavanja novog mirovnog summita kako bi se riješila kriza u Ukrajini, uz obvezno sudjelovanje Rusije. Rekao je da je sada trenutak da se počne razgovarati o miru u Ukrajini.
drug_profi

#208036 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Sholtz bi ojačao daleko više da je pokazao da je lider, a ne pizda.
Jer lider može ubijediti i one koji se sa njim ne slažu, da je u pravu.
Sa pizdom se ne slažeš iz principa ni oko čega.
Čitalac

#208037 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Na temu partnera i saveznika...Igor Todorov, profesor međunarodnih odnosa: Rusija nije nesavladivo čudovište, ali ne možemo sami.
...Nakon 2014. mnogi ljudi gajili su iracionalne nade da će se situacija promijeniti pojavom "crnog labuda" koji će srušiti Rusku Federaciju iznutra. Sjećamo se onda stava administracije Baracka Obame, a da ne govorimo o Angeli Merkel, tu su i francuski predsjednik Sarkozy pa Hollande. Svi su se oni trudili ne primijetiti rat u Ukrajini, nastavili su se sastajati s zločincem Putinom i rukovati se s njim.
Sada vidimo značajne pomake, ali oni su i dalje vrlo kontradiktorni. I vidimo da u pozadini ponovno rastu glasovi populista. Kažu da je potrebno obustaviti pomoć Ukrajini, sjesti za pregovarački stol, suprotno našim interesima. Na Zapadu, iako uz ograničenja, ruska propaganda nastavlja s radom. Ima i korisnih idiota koji nastupaju s nekakve konceptualne pozicije – "razumjeti Ruse i Rusiju". Apsolutno se slažem s našim bivšim ministrom vanjskih poslova Volodymyrom Ohryzkom: Zapad nastavlja istu igru, nema odgovora, nema inicijative, nema političke volje.
Možemo pobijediti ako imamo prave saveznike. A mi ih, nažalost, nemamo – tu ostajem pomalo pesimističan. Vidimo da naši službeni mediji podržavaju te ugovore, sporazume o "sigurnosnim jamstvima", ali koja je njihova stvarna vrijednost? To su isključivo politički, a ne pravni dogovori. S gledišta, recimo, PR-a su dobri, ali to nije dovoljno.
Nama zaista trebaju ne samo partneri, nego i istinski saveznici, a saveznički odnosi podrazumijevaju odgovornost. Uglavnom, s jedne strane vidimo napredak u tretiranju Ukrajine i osudu Rusije kao agresora. Ali to još nije dovelo do kvalitativnih promjena koje bi naše partnere pretvorile u prave saveznike. S ovako doziranom vojno-tehničkom potporom, nećemo moći sami pobijediti podivljalu Rusiju…
Labirint

#208038 Re: Ukrajina

Post by Labirint »

sumirprimus wrote: 09/09/2024 12:54

Kraken.. band of brothers.
sta kaje, mrzim ih, dva su mi stana u vonvacsku unistili a sam sam ih renoviro :lol:
Kako kaže "šejtan mašine" :D
emirolini

#208039 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

SanskiBiser wrote: 09/09/2024 12:00
Čitalac wrote: 09/09/2024 11:47

itd...itd...

u 47. brigadi.

Image
Strasno kako je zena smirena. Zena ima veca jaja od onog sto pise propaganda.
zigzag

#208040 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Point. wrote: 09/09/2024 12:59 Ukrajinci vratili nazad Nju Jork kaže Index. Zastava se vijori u gradu
Sad bi "neutralni" rekli, to im je naređeno. Kao što im je NATO isplanirao zauzimanje Sudže i okoline. Ne znaju to oni sami.

Al svakako je sramota da su rusi zauzeli njujork i da idu prema vašingtonu
ovo_malo_duse

#208041 Re: Ukrajina

Post by ovo_malo_duse »

Excel2 wrote: 09/09/2024 12:25

Image
Image
Kakva bolan nebi tamnica. Pise gradjanin Harkova , Ukrainac odmah Mobilizacija i Prva linija U Vuledaru najistureeniji rov.
Dupli_skalp

#208042 Re: Ukrajina

Post by Dupli_skalp »

ovo_malo_duse wrote: 09/09/2024 14:05
Excel2 wrote: 09/09/2024 12:25

Image
Image
Kakva bolan nebi tamnica. Pise gradjanin Harkova , Ukrainac odmah Mobilizacija i Prva linija U Vuledaru najistureeniji rov.
tako je brale :thumbup:

a ovaj bi ga još nagradio tamnicom :D
apsidejzi

#208043 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Evo kako izgleda smrt kad te dron pogodi. Nije za osjetljive....
JMGuti

#208044 Re: Ukrajina

Post by JMGuti »

apsidejzi wrote: 09/09/2024 11:11
JMGuti wrote: 09/09/2024 10:51
apsidejzi wrote: 09/09/2024 07:32
U Gazi nema rusa al i te kako ima ima ruskog uticaja. Ko ih jebe kad biraju pogresnu stranu.
Dakle, ko jebe Ukrajince jer su odabrali pogrešnu stranu a ne Ruse, koji ih ne bi ni napali da su odabrali rusku stranu? Pretpostavljam da je to ta filozofija i logika tvog uma. Ili imaš neko univerzalno pravo da namećeš nekome prave i pogrešne strane?
Upravo. Ukrajinci se bore za svoju slobodu kao i Palestinci. Njihov je izbor da se bore i za to placaju cijenu. Kapa i naklon do poda, al jebiga, zbog toga ginu i pate. Njihov izbor, njihove posljedice. Istovremeno, drago mi je sto su to izabrali jer da nisu, sada ne bi bilo ni mirne Bosne. Bio bi rat u Evropi i na Balkanu. Zahvaljujuci ukrajinskom otporu, mi ostali imamo mir. Zato moja podrska ide njima iako mi je u principu svejedno kako ce proci i kako ce se rat zavrsiti. Dokle god obaraju rusiju, dobro je. Na nekom platonskom nivou bih volio da imaju sto manje zrtava. Isto tako, ne vjerujem da su izabrali pogresnu stranu jer da su izabrali ruse, opet bi patili samo sto bi sada oni bili iskoristeni za napad na Posljsku, i Baltik. Tako da njima je bilo ginut kako god okrenes. Ovako makar ginu za sebe i za nas ostale.

Sto se tice Palestinaca, oni su kroz historiju generalno birali pogresne strane, jer su ohole budale. Zao mi je takodjer sto pate i smatram da Izrael cini genocid nad njima, al ko ih jebe kad su budale. Arapi su ih desetljecima pokusavali pomoci i svaki put bi im palestinci zabadali noz u ledja. Od Kuvajta, Egipta, Saudije, Jordana. Svaki put tuku ruku koja ih hrani. U Kuvajtu su stali na stranu Sadama kad je ovaj izvrsio invaziju na Kuvajt. Naravno da ce im kuvajcani jebat mater i otjerat iz drzave. Imas palestinskog nekog ministra vanjskih poslova ili neki drugi klinac koji dodje u Srbiju i rukuje se sa Seseljem i onda mu jos dadne i zagrljaj. Mars u picku matarinu. Grlis presudjenog ratnog zlocinca. Ako tebi to ne smeta, onda je problem u tebi. Il si srbijanski bot il jos nisi izgradio svoj identitet.

Ukrajina je birala izmedju dva zla: Da ginu za sebe ili da ginu za ruski imperijalizam.
Palestina je izabrala rusiju, a da je to pogresno imas na primjeru Armenije a uskoro i Srbije. Vidices kako izgleda kad te rusija pusti niz vodu.
Dobro, zaključili smo nakon tvog kilometarskog izlaganja i generacijske filozofije, da se prave strane odabiru na osnovu sukoba u Ukrajini, ne zbog političkih, socijalnih ili bilo kakvih drugih prilika, već izričito na osnovu sukoba u Ukrajini. Valjda ima neko pametan na Bliskom istoku da Palestincima objasni da je za njih prava strana zapad - SAD, Britanija i druge svjetske sile koje naoružavaju, aktivno i dan-danas, Izrael u njihovom genocidnom pohodu na palestinsku djecu. Bolje, logično, odabrati vlastitog koljača jer je on na pravoj strani u Ukrajini, nego nekog neutralnog u ratu na tvom vlastitom pragu koji je na pogrešnoj strani u Ukrajini.
zigzag

#208045 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Palestina je neka druga dimenzija, i ta dimenzija je starija od nas. I nije se ništa promijenilo i danas je isto kao i prije nego što smo mi rođeni.
Ja sam sve ove nevine palestince odžalovao 07.10.23. jer je bilo očito šta će im se desiti. A ne znam jel Hanijetu bilo jasno šta će se desiti. Ili je on odradio svoj posao za Izrael i završio karijeru. Druge logike nema.

A Palestinu možemo samo simpatisati. Egzistencijalo i politički, s njima nemamo nikakvu vezu.

Za razliku od rata u Ukrajini gdje smo bi padom Ukrajine mogli biti poprilično ugroženi jer je takav bio plan. Nikom od nas ukrajinka nije tetka pa da "navijamo" za njih , nego to radimo radi konkretnijih stvari.

I ovo kao i neke druge stvari izgleda svaki dan moraju nekom biti crtane
dixi5

#208046 Re: Ukrajina

Post by dixi5 »

kako mozes tako reci. Palestinci su muslimani i to su nasa braca. Ukrajinci su pravoslavci...

/sarkazam
Čitalac

#208047 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Budanov: Prema našem proračunu, problemi u ruskoj ekonomiji počeće sredinom 2025. Nažalost, neće biti kraha. U 70. smo minuti rata...
- Rusi su ekonomiju prebacili u ratni režim. To nije bilo bezbolno, kako oni tvrde, ali su to uradili i to moramo priznati. Uspjeli su, koliko god da imam loše mišljenje o njima. No, pitanje je kada će rusko gospodarstvo zaista početi bolno osjećati sva ova svjetska događanja. Prema našim izračunima, recimo, to će početi u ljeto 2025. godine. Neće biti kraha, to Rusiju nažalost neće baciti na koljena, ali tada će ekonomski gubici imati više ili manje ozbiljan utjecaj i oni će početi mnogo više razmišljati o sljedećim koracima koje bi trebalo poduzeti.
- Hoće li se ovaj rat za Rusiju završiti ne porazom na frontu nego, recimo, nekom pobunom? Ne vjerujem. Pobune tamo mogu biti negdje na periferiji, ali će biti vrlo krvavo suzbijene.
- Tamo se pojavljuju novi lideri nacionalnih manjina i mislim da će dobijati sve više pozornosti. Ovo je jedna od sistemskih prijetnji Ruskoj Federaciji, koju uvijek bilježe u svojim dokumentima. U svakom federalnom okrugu jasno ocrtavaju regije u kojima postoji ozbiljna razina nacionalnog nezadovoljstva i osnova nacionalnog otpora za početak određenih separatističkih akcija. I ne samo tih akcija nego i građanskog rata, recimo to otvoreno...Čitam njihove dokumente, tu pišu dosta ozbiljne stvari, nije sve tako glatko kako žele prikazati...Dagestan i Čečenija su uvijek tu, ali postoje pokreti koji su me jako iznenadili, kao što me je iznenadilo u kojim regijama postoje. Smolandija (pokret za samostalnost regije Smolensk) je najilustrativniji primjer. Nikada ne bih pomislio da bi tu uopće mogle biti neke manifestacije. Postoji čak i cijeli pokret…
- Ako upotrijebimo nogometnu metaforu, u sedamdesetoj smo minuti rata i bližimo se kraju. Ne može se ratovati cijeli život, resursi nisu beskonačni, ni kod nas ni kod njih. Suzdržavam se od odgovora po pitanju naše strane, ali kod njih su u sljedeća dva mjeseca planirane ozbiljne kadrovske promjene. Vidjet ćemo kako će sve ispasti, nećemo dugo čekati.
Mi moramo raditi svoje. Nitko neće umjesto nas obaviti naš posao...Zapad će nam pomoći, ali nitko neće obaviti posao umjesto nas...
Nebozemlja

#208048 Re: Ukrajina

Post by Nebozemlja »

Čitalac wrote: 09/09/2024 15:49 Budanov: Prema našem proračunu, problemi u ruskoj ekonomiji počeće sredinom 2025. Nažalost, neće biti kraha. U 70. smo minuti rata...
- Rusi su ekonomiju prebacili u ratni režim. To nije bilo bezbolno, kako oni tvrde, ali su to uradili i to moramo priznati. Uspjeli su, koliko god da imam loše mišljenje o njima. No, pitanje je kada će rusko gospodarstvo zaista početi bolno osjećati sva ova svjetska događanja. Prema našim izračunima, recimo, to će početi u ljeto 2025. godine. Neće biti kraha, to Rusiju nažalost neće baciti na koljena, ali tada će ekonomski gubici imati više ili manje ozbiljan utjecaj i oni će početi mnogo više razmišljati o sljedećim koracima koje bi trebalo poduzeti.
- Hoće li se ovaj rat za Rusiju završiti ne porazom na frontu nego, recimo, nekom pobunom? Ne vjerujem. Pobune tamo mogu biti negdje na periferiji, ali će biti vrlo krvavo suzbijene.
- Tamo se pojavljuju novi lideri nacionalnih manjina i mislim da će dobijati sve više pozornosti. Ovo je jedna od sistemskih prijetnji Ruskoj Federaciji, koju uvijek bilježe u svojim dokumentima. U svakom federalnom okrugu jasno ocrtavaju regije u kojima postoji ozbiljna razina nacionalnog nezadovoljstva i osnova nacionalnog otpora za početak određenih separatističkih akcija. I ne samo tih akcija nego i građanskog rata, recimo to otvoreno...Čitam njihove dokumente, tu pišu dosta ozbiljne stvari, nije sve tako glatko kako žele prikazati...Dagestan i Čečenija su uvijek tu, ali postoje pokreti koji su me jako iznenadili, kao što me je iznenadilo u kojim regijama postoje. Smolandija (pokret za samostalnost regije Smolensk) je najilustrativniji primjer. Nikada ne bih pomislio da bi tu uopće mogle biti neke manifestacije. Postoji čak i cijeli pokret…
- Ako upotrijebimo nogometnu metaforu, u sedamdesetoj smo minuti rata i bližimo se kraju. Ne može se ratovati cijeli život, resursi nisu beskonačni, ni kod nas ni kod njih. Suzdržavam se od odgovora po pitanju naše strane, ali kod njih su u sljedeća dva mjeseca planirane ozbiljne kadrovske promjene. Vidjet ćemo kako će sve ispasti, nećemo dugo čekati.
Mi moramo raditi svoje. Nitko neće umjesto nas obaviti naš posao...Zapad će nam pomoći, ali nitko neće obaviti posao umjesto nas...
Mislim da je ovdje i ovaj dio zanimljiv: "Suzdržavam se od odgovora po pitanju naše strane, ali kod njih su u sljedeća dva mjeseca planirane ozbiljne kadrovske promjene. Vidjet ćemo kako će sve ispasti, nećemo dugo čekati."
emirolini

#208049 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

dixi5 wrote: 09/09/2024 15:33 kako mozes tako reci. Palestinci su muslimani i to su nasa braca. Ukrajinci su pravoslavci...

/sarkazam
Haha sakrio si :lol: dobar dobar
apsidejzi

#208050 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

JMGuti wrote: 09/09/2024 15:05 Dobro, zaključili smo nakon tvog kilometarskog izlaganja i generacijske filozofije, da se prave strane odabiru na osnovu sukoba u Ukrajini, ne zbog političkih, socijalnih ili bilo kakvih drugih prilika, već izričito na osnovu sukoba u Ukrajini. Valjda ima neko pametan na Bliskom istoku da Palestincima objasni da je za njih prava strana zapad - SAD, Britanija i druge svjetske sile koje naoružavaju, aktivno i dan-danas, Izrael u njihovom genocidnom pohodu na palestinsku djecu. Bolje, logično, odabrati vlastitog koljača jer je on na pravoj strani u Ukrajini, nego nekog neutralnog u ratu na tvom vlastitom pragu koji je na pogrešnoj strani u Ukrajini.
Sta da ti kazem... Palestinci su izabrali stranu. Izabrali su Iran, Libanon i Jemen pod pokroviteljstvom Rusije. Tako da ova tvoja floskula o biranju koljaca ne stoji. Stajala bi da ne znamo historiju, ali znamo je. To je meni fascinantno kod bosanskih muslimana (pretpostavljam da si jedan od njih). Ove tri navedene drzave su iskljucivo sitski orjentisane a poglavar im ortodoksni krscani. Palestinci su prvo trazili pomoc od sunitskih drzava i imali su pomoc. Tamo nekad 70tih su te drzave zaratile sa zapadom zbog manje vise Palestine. Palestinci su imali svu mogucu podrsku sunitskih muslimana. Ali njihova oholost i pohlepa su ucinili da ne dobiju drzavu. Na kraju su se svi povukli i prepustili ih samim sebi. I oni onda otisli u Rusiju da prose pomoc. A Rusima samo bitno da skrenu oci svijeta sa Ukrajine dok Trump ne dodje na vlast. Kompletan ovaj posljednji pokolj palestinaca sluzi samo tome. Iran ih obucio (siti) da izvrse pokolj jevreja 7/10 prosle godine, Rusija im dala zeleno svjetlo taman kad joj je trebalo. Siti i ortodoksni krscani koriste sunitske palestince za svoje ciljeve jer su ti sunitski palestinci guzicom zatvorili sva ostala sunitska vrata. Nema tu ni amerike ni izraela ni londona ni zapada. Izrael danas nema toliku podrsku Amerike kakvu je imao prije 30-40 godina. Ali tada nije nestalo Palestine, iako je Izrael bio u mnogo boljoj geopolitickoj poziciji. A danas rizikuju da ih nestane.

I haj sve to na jednu stranu... kako moze jedan bosnjak musliman tugovati za palestinom a oni se grle sa seseljem. Jel tebi Srebrenica nista ne znaci? Kakvo je to zabijanje glave u pijesak. Naravno da ce meni Ukrajina biti mjerilo koju stranu da uzmem. Ja veoma jasno vidim plan koji je postojao. Meni je veoma dobro jasno da je Dodik spremio sve da se otcijepi 2022-e jer je dobio signal iz Rusije. Skupstina RS-a je u decembru 2021-e (ako se jos uvijek sjecas toga), proglasio sve drzavne institucije nevazecim i stavile moratorij na 6 mjeseci. Zasto na sest mjeseci? Pa zato sto je ukrajinska vlada trebala pasti za tri dana a drzava za 15 dana. Zivo se sjecam ruskih dokumenata koji su objavljeni na ovom forumu gdje je citava operacija bila planirana na 15 dana. Nakon Ukrajine, Moldavija a onda Madjarska koja je svakako ruski orjentisana a nakon nje: Srbija. I spojis sve to u jednu drzavu.

I onda dodje Palestinsko smece i ljubi se sa Seseljem, i trazi podrsku takve Rusije. Nek idu svi oni u 3 PM. Nisu ni zasluzili drzavu. Na kraju ce Palestina postati Kurdistan zbog njihove gluposti. Svim svojim prijateljima su zatvorili vrata guzicom, samo bosnjaci to ne vide. I nama su zatvorili guzicom ali mi to ne zelimo da vidimo. Samo si postavi jedno jednostavno pitanje: zasto ni jedna sunitska drzava nije reagovala na ovaj pokolj palestinaca? Zasto je Egipat napravio veliki zid sa Gazom? Probaj sebi dati odgovor na to pitanje. Nista nije slucajno i nista nije bezveze. Onda se vrati na ovaj post i razumjeces malo ko kome tu sta dodje. Mi bosnjaci trebamo nabit palestince u guzicu bas kao sto su ih nabili kuvajcani kad su 1991-e stali na Sadamovu stranu a u Kuvajtu ih bilo 18% populacije. Oholi bezobraznici. Meni ne moze biti prijatelj onaj ko se grli sa Seseljom. Ja imam vrlo malo granica i veoma sam liberalan i otvoren, ali tu je linija povucena. Da si mi rod, ja cu te odjebat.
Post Reply