Upravo. Ukrajinci se bore za svoju slobodu kao i Palestinci. Njihov je izbor da se bore i za to placaju cijenu. Kapa i naklon do poda, al jebiga, zbog toga ginu i pate. Njihov izbor, njihove posljedice. Istovremeno, drago mi je sto su to izabrali jer da nisu, sada ne bi bilo ni mirne Bosne. Bio bi rat u Evropi i na Balkanu. Zahvaljujuci ukrajinskom otporu, mi ostali imamo mir. Zato moja podrska ide njima iako mi je u principu svejedno kako ce proci i kako ce se rat zavrsiti. Dokle god obaraju rusiju, dobro je. Na nekom platonskom nivou bih volio da imaju sto manje zrtava. Isto tako, ne vjerujem da su izabrali pogresnu stranu jer da su izabrali ruse, opet bi patili samo sto bi sada oni bili iskoristeni za napad na Posljsku, i Baltik. Tako da njima je bilo ginut kako god okrenes. Ovako makar ginu za sebe i za nas ostale.JMGuti wrote: ↑09/09/2024 10:51Dakle, ko jebe Ukrajince jer su odabrali pogrešnu stranu a ne Ruse, koji ih ne bi ni napali da su odabrali rusku stranu? Pretpostavljam da je to ta filozofija i logika tvog uma. Ili imaš neko univerzalno pravo da namećeš nekome prave i pogrešne strane?
Sto se tice Palestinaca, oni su kroz historiju generalno birali pogresne strane, jer su ohole budale. Zao mi je takodjer sto pate i smatram da Izrael cini genocid nad njima, al ko ih jebe kad su budale. Arapi su ih desetljecima pokusavali pomoci i svaki put bi im palestinci zabadali noz u ledja. Od Kuvajta, Egipta, Saudije, Jordana. Svaki put tuku ruku koja ih hrani. U Kuvajtu su stali na stranu Sadama kad je ovaj izvrsio invaziju na Kuvajt. Naravno da ce im kuvajcani jebat mater i otjerat iz drzave. Imas palestinskog nekog ministra vanjskih poslova ili neki drugi klinac koji dodje u Srbiju i rukuje se sa Seseljem i onda mu jos dadne i zagrljaj. Mars u picku matarinu. Grlis presudjenog ratnog zlocinca. Ako tebi to ne smeta, onda je problem u tebi. Il si srbijanski bot il jos nisi izgradio svoj identitet.
Ukrajina je birala izmedju dva zla: Da ginu za sebe ili da ginu za ruski imperijalizam.
Palestina je izabrala rusiju, a da je to pogresno imas na primjeru Armenije a uskoro i Srbije. Vidices kako izgleda kad te rusija pusti niz vodu.