Naša stranka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1501 Re: Naša stranka
Ma sa takvima ne treba ni diskutovat.
On ima formirano misljenje i selektivno cita samo ono sto ide u prilog tog misljenja.
Umjesto da mi dokaze da formiram zakljucke, pristup je evo ti zakljucci pa trazi dokaze koji ih potvrdjuju.
On ima formirano misljenje i selektivno cita samo ono sto ide u prilog tog misljenja.
Umjesto da mi dokaze da formiram zakljucke, pristup je evo ti zakljucci pa trazi dokaze koji ih potvrdjuju.
-
palermo
#1502 Re: Naša stranka
Sta je lose u tome da si Hrvat. Ja imam respekt prema svim Hrvatima ovdje na forumu, Johhniju, Fortalezi, ima ih jos. Ne vidim cemu ljutnja. Cak I da nisi Hrvat imenom I prezimenom, jesi politicki Hrvat, mislis, djelujes, pises kao Hrvat ( ntavano HDZ-ov)tramvajtrojka wrote: ↑06/09/2024 09:16to ti je klasicni modua operandi sdaovaca samo oni imaju tapiju da vole Bosnu i govore ko su pravi i istinski bosnjaci pa i meni se obraca kao da sam Hrvatsuspect_zero wrote: ↑06/09/2024 00:14 Šokirana sam, ne što je @cyprus lan'o nego što mu ovaj reče da ne voli BiH![]()
![]()
![]()
tkzv. modus operandi sanel kajan![]()
Ergo, bez aekiracije
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1503 Re: Naša stranka
pričamo o liku koji je vidio zavjeru u pobjedi Zrinjskog nad Alkmaarom. šta više reći..._BataZiv_0809 wrote: ↑06/09/2024 09:20 Ma sa takvima ne treba ni diskutovat.
-
palermo
#1504 Re: Naša stranka
PisiteI daljeChmoljo wrote: ↑06/09/2024 09:30pričamo o liku koji je vidio zavjeru u pobjedi Zrinjskog nad Alkmaarom. šta više reći..._BataZiv_0809 wrote: ↑06/09/2024 09:20 Ma sa takvima ne treba ni diskutovat.
-
ljubijankic
#1505 Re: Naša stranka
Nećete se vi izjasnjavati kako hocete vec onako kako Prpa, Palermo i ostali kazu! Zeleno oko sve vidi 
- Chmoljo
#1506 Re: Naša stranka
neartikulisan si.palermo wrote: ↑06/09/2024 09:32PisiteI daljeChmoljo wrote: ↑06/09/2024 09:30pričamo o liku koji je vidio zavjeru u pobjedi Zrinjskog nad Alkmaarom. šta više reći..._BataZiv_0809 wrote: ↑06/09/2024 09:20 Ma sa takvima ne treba ni diskutovat.
Umjesto da mi dokaze da formiram zakljucke, pristup je evo ti zakljucci pa trazi dokaze koji ih potvrdjuju.![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1507 Re: Naša stranka
Zahvaljuje se bogu na postojanju ratnih profitera.Chmoljo wrote: ↑06/09/2024 09:30pričamo o liku koji je vidio zavjeru u pobjedi Zrinjskog nad Alkmaarom. šta više reći..._BataZiv_0809 wrote: ↑06/09/2024 09:20 Ma sa takvima ne treba ni diskutovat.
Itd...
Nismo isti, necemo nikad biti isti.
Osim ako se zarati, tad cemo biti skupa u rovu na istoj strani.
I ti i ja i cyprus i prpa i on.
-
kakabanja213
#1508 Re: Naša stranka
Hoce li i Forto biti u rovu ovaj put? Ako se zarati?_BataZiv_0809 wrote: ↑06/09/2024 10:09Zahvaljuje se bogu na postojanju ratnih profitera.Chmoljo wrote: ↑06/09/2024 09:30pričamo o liku koji je vidio zavjeru u pobjedi Zrinjskog nad Alkmaarom. šta više reći..._BataZiv_0809 wrote: ↑06/09/2024 09:20 Ma sa takvima ne treba ni diskutovat.
Itd...
-
palermo
#1509 Re: Naša stranka
E, jebi ga Chmoljo......nearyikulisan, a ocas me stavite u kucu......nema logike..
- tramvajtrojka
#1510 Re: Naša stranka
E neka su u SDA bili u rovu pa vise u trenutnoj ns ima osoba koja su bili na liniji nego u sadasnjoj SDAkakabanja213 wrote: ↑06/09/2024 10:14Hoce li i Forto biti u rovu ovaj put? Ako se zarati?_BataZiv_0809 wrote: ↑06/09/2024 10:09Zahvaljuje se bogu na postojanju ratnih profitera.
Itd...
I kakve veze ima taj argument gdje si bio prije 30 godina, znaci mozes biti najveci olos al je bitno gdje si bio prije 30
- Qler
#1511 Re: Naša stranka
Ima onaj jel ono Damir Niksic, dobar video, Dobar covjek, kaze samo kod nas je bitno da je dobar covjek, lopov, varalica, al doobarrr... e na taj fazon ti i SDA, bio kaze u ratu, bio je i moj stari, pa ima kurac od ovce od toga... sta sad. Pisam im se na ratni staz ako su sve poslije toga usrali kradjom i lopovlukom. Svima....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1512 Re: Naša stranka
jutros sam vidio binkicu na skenderiji ide s nekom plavkom od rajfajzena prema mostu

- cyprus
#1513 Re: Naša stranka
Jbg, izvinjavam se... Dozlogrdilo mi da evo 17 godina na forumu moram dokazivat svoju privrženost ideji Bosne i Hercegovine (istina ne baš takve za kakvu se zalažete ti i Prpa, nego multietničke i otvorene za sve), ali nisam trebao tako reagovati... Izvini...
A to što si se uhvatio za moj etnički identitet kao nekakav argument, naročito je glupavo moram priznat, posebno zato što se ni ti baš ne izjašnjavaš kao Bosanac i Hercegovac (ako nisam pogriješio), pa da ono što si rekao ima kakvog-takvog smisla...
Al helem, nemam namjeru ni volju o ovome dalje raspravljat, niti šta dokazivat... Živio...
- Chmoljo
#1514 Re: Naša stranka
rov je rov, uprava je uprava.
ko kaže da dobar general mora biti dobar i pošten političar? ko kaže da bi se uopšte snašao i da ga lokalne varalice ne bi izdriblale ko zadnjeg glupana?
ko kaže da je dobar vojnik i pošten čovjek? ko kaže da patriota ne može biti lopovčina?
svakako da takvi ljudi mogu dati sliku jedne stranke, ili ljudi se mogu voditi za njihovim postupcima, ali mislim da je osim što je neutemeljeno, nego je i nepošteno očekivati da takvi ljudi mogu raditi dobar posao samo zato što dobar vojnik, general ili dokazani patriota.
na kraju krajeva, i imali smo jedan primjer u prošlosti, vrlo ružan. mislim na rahmetli Alagića i način na koji je skončao, gdje se uspješnije nosio sa dušmanskom vojskom, nego sa lokalnim sjecikesama.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1515 Re: Naša stranka
Imam primjer u vlastitoj kuci.
Povratak sa rada u inostranstvu da se uzme puska u ruke.
Igman, Vozuca i gdje sve ne.
Penzija ni 500 maraka.
20 godina neuplacenog staza.
Lexilium uz jutarnju kafu.
PTSP usput.
Bjezi ba.
Penzija ni 500 maraka.
PTSP usput.
Bjezi ba.
-
ljubijankic
#1516 Re: Naša stranka
Oni koji su ubili generala Alagica dobro su nagrađeni od stranke koja brani drzavu i Bosnjački narodChmoljo wrote: ↑06/09/2024 10:54rov je rov, uprava je uprava.
ko kaže da dobar general mora biti dobar i pošten političar? ko kaže da bi se uopšte snašao i da ga lokalne varalice ne bi izdriblale ko zadnjeg glupana?
ko kaže da je dobar vojnik i pošten čovjek? ko kaže da patriota ne može biti lopovčina?
svakako da takvi ljudi mogu dati sliku jedne stranke, ili ljudi se mogu voditi za njihovim postupcima, ali mislim da je osim što je neutemeljeno, nego je i nepošteno očekivati da takvi ljudi mogu raditi dobar posao samo zato što dobar vojnik, general ili dokazani patriota.
na kraju krajeva, i imali smo jedan primjer u prošlosti, vrlo ružan. mislim na rahmetli Alagića i način na koji je skončao, gdje se uspješnije nosio sa dušmanskom vojskom, nego sa lokalnim sjecikesama.
-
bejzik
#1517 Re: Naša stranka
izbaci mi video na FB
Srđan Mandić sjedi na stolu u kancelariji i priča
kakva je to furka sjediti na stolu
red je da se sjedi na stolici, a stol je predviđen za drugo
kakav je to fazon prezentirati "nered" jer nije red sjediti na stolu
ne mogu to svariti ni kao modernu furku niti bilo kakav fazon
baš me je iznervirao i ne možete ga opravdati
nego mu samo javite da je iritantan za publiku
Srđan Mandić sjedi na stolu u kancelariji i priča
kakva je to furka sjediti na stolu
red je da se sjedi na stolici, a stol je predviđen za drugo
kakav je to fazon prezentirati "nered" jer nije red sjediti na stolu
ne mogu to svariti ni kao modernu furku niti bilo kakav fazon
baš me je iznervirao i ne možete ga opravdati
nego mu samo javite da je iritantan za publiku
-
kakabanja213
#1518 Re: Naša stranka
....tramvajtrojka wrote: ↑06/09/2024 10:35E neka su u SDA bili u rovu pa vise u trenutnoj ns ima osoba koja su bili na liniji nego u sadasnjoj SDAkakabanja213 wrote: ↑06/09/2024 10:14Hoce li i Forto biti u rovu ovaj put? Ako se zarati?_BataZiv_0809 wrote: ↑06/09/2024 10:09
Zahvaljuje se bogu na postojanju ratnih profitera.
Itd...
I ti i ja i cyprus i prpa i on.![]()
![]()
I kakve veze ima taj argument gdje si bio prije 30 godina, znaci mozes biti najveci olos al je bitno gdje si bio prije 30
Last edited by kakabanja213 on 06/09/2024 11:21, edited 1 time in total.
-
kakabanja213
#1519 Re: Naša stranka
Kakve veze Forto ima sa SDA? Mene je samo interesovali, posto ce izgleda forumasi u isti rov, ako zarati, ima li ikakvih naznaka hoce li Edin ovaj put sa njima ili ima neki drugi plan. Ja cu ovaj put preskociti.tramvajtrojka wrote: ↑06/09/2024 10:35E neka su u SDA bili u rovu pa vise u trenutnoj ns ima osoba koja su bili na liniji nego u sadasnjoj SDAkakabanja213 wrote: ↑06/09/2024 10:14Hoce li i Forto biti u rovu ovaj put? Ako se zarati?_BataZiv_0809 wrote: ↑06/09/2024 10:09
Zahvaljuje se bogu na postojanju ratnih profitera.
Itd...
I ti i ja i cyprus i prpa i on.![]()
![]()
-
palermo
#1520 Re: Naša stranka
Pa za etnicki identitet sam se uhvatio jer je indikayivan I pokazuje odakle potice tvoje nerazumjevanje kako stanja u BH drustvu tako I onoga o cemu prica nas nekolicina ( manjina na ovom forumu). I da ja se izjasnjavam kao Bosnjak.....to mi ne odrice mogucnost (dapace) da budem I hercegovac. I pravo da ti kazem, nisam ni skontao poentu tog tvog pominjanjacyprus wrote: ↑06/09/2024 10:50Jbg, izvinjavam se... Dozlogrdilo mi da evo 17 godina na forumu moram dokazivat svoju privrženost ideji Bosne i Hercegovine (istina ne baš takve za kakvu se zalažete ti i Prpa, nego multietničke i otvorene za sve), ali nisam trebao tako reagovati... Izvini...
A to što si se uhvatio za moj etnički identitet kao nekakav argument, naročito je glupavo moram priznat, posebno zato što se ni ti baš ne izjašnjavaš kao Bosanac i Hercegovac (ako nisam pogriješio), pa da ono što si rekao ima kakvog-takvog smisla...
Al helem, nemam namjeru ni volju o ovome dalje raspravljat, niti šta dokazivat... Živio...
I sta god ti mislio o meni, ali I ja se zalazem za otvorenu I multieynicku drzavu Bosnu I Hercegovinu. Ali daj da je prvo ocuvamo, kao drzavu sa svim ingerencijama, a ne kao praznu ljusturu koja ce samo fiktivno postojayi a u syvarnosyi biti samo kolonija Ili nekakav kondominij Srbije I Hrvatske. A nazalost idemo ka tome. Krupnim koracima.
Za materinu, no hard feelings, ljudi smo
- cyprus
#1521 Re: Naša stranka
A to što se ja izjašnjavam kao Jugoslaven mi odriče mogućnost da budem Bosanac i da volim Bosnu i Hercegovinu, jel? Bjež ba...
(odgovor nije u cilju dalje rasprave, nego samo da ne ostanem nedorečen)
Ontopic: za koga bi se sa liste Naše stranke dalo glasat u Novom Gradu? Preporuke?
-
palermo
#1522 Re: Naša stranka
Opet ye nisam shvatio, al postovat cu tvoju zelju...cyprus wrote: ↑06/09/2024 11:49A to što se ja izjašnjavam kao Jugoslaven mi odriče mogućnost da budem Bosanac i da volim Bosnu i Hercegovinu, jel? Bjež ba...
(odgovor nije u cilju dalje rasprave, nego samo da ne ostanem nedorečen)
Ontopic: za koga bi se sa liste Naše stranke dalo glasat u Novom Gradu? Preporuke?![]()
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#1523 Re: Naša stranka
A najlogičnije bi bilo glasati za SDA , opet i opet ?cyprus wrote: ↑05/09/2024 21:50Ovo mi nećeš staviti u usta... Ovo si rekao ti, a ja ni izbliza![]()
Ukratko da rekapituliram, Trojkin pristup spram formiranja i funkcionisanja državne i federalne vlasti, a o pozicioniranju na međunarodnom nivou da i ne govorim, jeste doveo do toga da se zakočeni pozitivni procesi pomjere sa mrtve tačke... To može biti dobro samo za one koji Bosni i Hercegovini i ovom društvu žele dobro... Pozicija Milorada Dodika je znatno nezgodnija nego prije koju godinu... Pozicija HDZ-a je otprilike ista kakva je i bila...
Eto, da ne dužim, to je to... Ko hoće da sagleda stvari kakve jesu, jasno je kao dan... Ko neće, on će nastavit tupit da je bijelo zapravo crno i kontra... Takvi ili slični su nas godinama uvjeravali i da rušenje Aprilskog paketa nije bila katastrofalna greška, nego zapravo dobra stvar![]()
Njemu to najviše odgovara.
Spreman je godinama unaprijed ovdje mlatiti praznu slamu kako se s trojkom ništa nije desilo.
Svi argumenti o lošoj trojci su kamenčići u konglomeratu stjenčuga SDA-ovske devastacije ove zemlje od 1990 do danas.
Kako su nas u ratu branili a nakon rata hranili , dobro je ostao iko živ mimo njih.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#1524 Re: Naša stranka
Ma jok ba , lažeš._BataZiv_0809 wrote: ↑06/09/2024 10:56 Imam primjer u vlastitoj kuci.
Penzija ni 500 maraka.
PTSP usput.
Bjezi ba.
Zavjera četničko-ustaška.
Oni sve znaju , oni su najpametniji a bisage nakrcali još 1996 , Titovim , narodnim i donacijama.
- dječak sa šibicama
#1525 Re: Naša stranka
Zato je dobro biti rodjen ili proci "skolu" sarajevske mahale recimo, ili bosanske ruralne sredine. Da bi shvatio taj nacin razmisljanja, da bi shvatio zasto ljudi prihvataju takve nebuloze. Ali prihvataju, ja ne razumijem iskreno osim da su ograniceni intelektualno, ali nas covjek voli varalice, lopove, sumnjive "biznismene", Mamic, Dzambic nastaviniz uzivaju neograniceno postovanje prosjecnog bih gradjanina.Qler wrote: ↑06/09/2024 10:37 Ima onaj jel ono Damir Niksic, dobar video, Dobar covjek, kaze samo kod nas je bitno da je dobar covjek, lopov, varalica, al doobarrr... e na taj fazon ti i SDA, bio kaze u ratu, bio je i moj stari, pa ima kurac od ovce od toga... sta sad. Pisam im se na ratni staz ako su sve poslije toga usrali kradjom i lopovlukom. Svima....
Favele u NG obozavaju covjeka koji je pregazio starca i prosao nekaznjeno, mufljuza u svakom pogledu, isto ko sto je SG obozavao Bega. Dato im je da plesu na granici legalnog i ilegalnog, a to je mnogim bosancerosima omiljena disciplina. Podmazi, plati, nadji vezu, smuljaj, izvaraj, sve ono sto zeli zivjeti posteno i od svog rada, na kraju se uhvati noge jer se ne snadje u ovom sistemu. Cir dobije od muke, i ako ima para da zivi pristojno, od sveg tog marifetluka i seljackog namazanog razmisljanja. Ono kad seljak zakuka da mu je losa godina sve mu propalo od suse i poplave ne ide ni stocarstvo, znaj da je pun para i da moze kupiti susjedno selo.
Rodjene varalice, i ne mislim sad samo na seljake kao takve, to je samo reprezentativan primjer mentaliteta.
Zaparkira hadzija pola ulice petkom na dzumi, svojim skupocjenim suvom, prosjecni sarajlija kaze joj vidi hadzije svaka mu cast. Vjernik, heeeej on je vjernik. Ista je prica kod ovih drugih, fataju se prvi redovi u crkvama, krizina oko vrata sto veca sto zlatnija.
Mi smo ultra primitivno i zatucano drustvo, ukratko.