I sudjenje na Sudu BiH sredili Amerikanci.Point. wrote: ↑03/09/2024 11:01Ah, silly me, ja svo vrijeme mislio Jenkiji mu lupili sankcije i uzjebali budžet a ono to radi Trojka.pemanapemani wrote: ↑03/09/2024 10:10Mislim da je slabljenje SNSD krenulo kada su Komsic i Dzaferovic sklonili zastavu ispred Dodikovog kabineta u Predsjednistvu, a on tako nemocan organizovao naricanje sa harmonikasem. Realno, tad je on bio na koljenima.
Danas, sa izdajnickom trojkom, Dodik se slavodobitno sepuri po Sudu BiH, a budzet manjeg entiteta stabilan ko granit.
Samo je malo chudnovato kako su Amerikanci odlucili da pritisnu Dodika bas za vrijeme vlasti trojke, a imali tolike godine da ga sjebu dok su vrhunski patrioti iz SDA i DF bili na vlasti.
Samo tumacim cinjenice:
SDA i DF - Dodik provodi referendum, harmonikas u Predsjednistvu, Komsic cuga rakiju sa Dodikom u Predsjednistvu za vrijeme radnog vremena, na noge Dodiku dolaze europski zvanicnici da ga smire i umire, Drzava blokirana, FBiH blokirana, pregovori za otvaranje pristupnih pregovora sa EU na nuli...
Trojka - vinski podrum u Bakincima, Dodiku prvi put potvrdjena optuznica na Sudu BiH kojeg ne priznaje, ali se redovno odaziva na rocista, nema para za plate budzetskim korisnicima u manjem entitetu, sankcije djeluju na bruku privatnih firmi bliskih Dodiku, Dodik u politickoj izolaciji- komunicira sa Putinom, Orbanom i Milanovicem, Drzava labavo odblokirana, FBiH funkcionalna, otvoreni pristupni pregovori sa EU...