nivla wrote: ↑05/09/2024 23:44
ne znam sta je tu za neku ironiju i sarkazam koju pokazujes ovim gifom
glupo je dati 2000km za mobitel koji je:
- za kinesko trziste
- prosvercovan i vrlo vrlo upitne garancije
- nema google servise vec neke alternative app stores
- na kojem treba instalirati google servise jer isti zvanicno nisu podrzani, cesto iz izvora za koje prosjecan korisnik nema pojma sta radi i sta ce instalirati ako potrefi na neki lijevi link
-
pod ovim mislim na vivo koji je na papiru odlican telefon, ali jednostavno sama cinjenica sta sve mora proci da dodje u moje ruke ga cini neprivlacnim za kupovinu, naravno kad bih vec birao prije bih kupio neki huawei jer ga kvalitetom sigurno sisa u svakom segmentu
nije glupo ako prodajes takav uredjaj uvjeravati sve druge da je to sve ok, ali treba prihvatiti cinjenicu da za te pare sve mora da radi kad otvorim nov telefon
na starim telefonima koje koristim povremeno najcesce instaliram samo apk jer ne zelim imati google account, ali to je za domenu igranja a ne ozbiljnog koristenja telefona, primarni telefon mora sve podrzavati out of box
Pa sarkastican gif je tu jer ne postoji problem kojeg opisujes. Nije kao huawei, radi sve out of the box. Imas njihovu verziju "play store" u koju ukucas u pretragu google play store (jer je naravno bolja i svima nama poznata), skines je i gotovo. Nema hakovanja. Sve aplikacije rade ukljucujuci i google, osim onoga navedenog u proslom postu. Jel to toliki teret da otpises jedan citav svijet telefona?
za te pare sve mora da radi kad otvorim nov telefon
Jel treba da podsjecam da za te pare ne dobijes ni najosnovniju stvar u kutiji??
prije bih kupio neki huawei jer ga kvalitetom sigurno sisa u svakom segmentu
Grijesis jer ga ne sisa ni u jednom segmentu, osim u cijeni
Jedini veci problem tu je dostupnost a samim time i garancija. Ne nagovaram nikoga na kupovinu, niti je to tema od koje smo uveliko odmakli, ne mojom krivicom.

Meni je smartfon komad tehnologije i nesto sto treba da bude korisno a ujedno i uzbudljivo. Ti hoces nesto prepoznatljivo i "da radi". Postujem. Kao i ti iznosim svoje vidjenje i samo korigujem ono sto je netacno navedeno.
Edit: Htjedoh jos ovo da dodam jer bas maloprije mi izadje ovaj clanak u feedu a eto vezano je za Pixel. Jos jedan od problema na ovim kineskim telefonima je sto nemas google restore/setup. Ali ja sam svakako uvijek ljudima preporucivao da to ne rade nego da startaju "na cisto". Jeste trosak vremena ali zato izbjegnes ovakve stvari:
Out of the box nema bas uvijek istu tezinu