Savezna Republika Njemačka

Post Reply
Ozimician

#626 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Ozimician »

elcaliente wrote: 05/09/2024 16:32
konektovan wrote: 05/09/2024 16:26
elcaliente wrote: 05/09/2024 16:23

Prosjecnom stanovniku Njemacke kada bude gledao vijesti nece ostati u uhu da je on iz Austrije nego da ima Bosanske korijene pogotovo jer ce biti ti namjerno naglaseno dikcijom na vijestima.
Sutra u novima ce pisati 18 godisnji islamista porijeklom iz Bosne i Hercegovine sa austrijskim drzavljanstvom.

Vrlo dobro mi koji zivomo ovdje znamo kako to zapdnjaci kulturno odrade da se tacno zna.

Austrija ima problem sa radikaliziranim Bosnjacima, tamo ih je najvise otisli i imaju najvise tih selefijskih dzemata.
Pa to znaci da je Austrija 1000 % odgovorna, jer ih ona podupire..ona im je to dozvolila.
Izmedju ostalog ali i BiH.
Problem je sljedeci, svi dzemati su organizovani i prijavljeni kao udruzednje gradzana islamske vjeroispovijesti ili bosnjacko udruzenje.
Dio odgovornsti pripada BiH jer ona treba da kroz svoje strukture kontorlise koje efendije ili predavace salje u te dzemate. Tako to normalno funcionise ali BiH i sama islamska zajednica je totalno zakazala niti zna ko dolazi da vazi u te mesdzite niti sta se tamo prica.
Sve u svemu ovo je jos jedan u nizu od problema i gdje ce austrijska sluzba bezbedjnosti vjerovatno vise poceti provjeravati BH dzemate ili zabranjivati.
Koliko sam uspio ovdje procitati, ovaj debil ni ne zna bosanski jezik?

Dakle ako je tako, sumnjam da je isao u bosanske dzemate, takodjer BIH nema potpisan sporazum sa islamskom zajednicom, dok sa ostalim crkvama i vjerskim zajednicama ima.
Haris.ba

#627 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Haris.ba »

bicakcic_solomon wrote: 05/09/2024 16:34 Većina onih koji su oteli avione i udarili u WTC su Saudijci, nesto ne vidjeh da su Ameri ravnali Saudiju :D
Taj rad.

https://youtu.be/dKPuxIKl7Lk?si=LJqMFMa4cKm3O7Kl
elcaliente

#628 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

Haris.ba wrote: 05/09/2024 16:19
tramvajtrojka wrote: 05/09/2024 16:02
Chmoljo wrote: 05/09/2024 15:57 Emrah je problem austrije, nije BiH.

Kakve stupidarije se ovdje pisu, jebote :lol:
Jeste on problem austrije slazem se al ne bi me cudilo da se kod njega pronadje poveznica i sa ovim nasim daijama koji omladini filuju mozak sa nazadnom saudijskom wahabi ideologijom :roll:

Bukvalno nasa drzava nema nikakvu kontrolu u vezi njihovih predavanja a sale pune i pune

ovo je problem o kojem se malo prica jer uvijek dodju dezurni moleri da ti zalijepe etiketu islamofoba, a oko kojeg nas u budućnosti moze glava zaboliti jer ovakvi nece najebati jer su svakako sljam drustva nego mi normalni kad odemo negdje vani pa kad nam vide pasos i ime u njemu pa budemo povuceni u stranu na "redovnu rutinski kontrolu"
Nema javnog predavanja koje ne proprate nase institucije. Nema vece grupe u kojoj se ne nalaze prikriveni agenti ili dousnici.

Ako je dolazio u BiH zna se sa kim se druzio, koliko, gdje...sve.

Vi fakat mislite direktor cia onako dolazi?

O kakvoj kontroli predavanja da pricamo? Sve dok nema poziva na nasilje, sta im mozes?
Upravo je to problem, u Njemackoj se bas dobro kontrolise a Austrija je imala problem jer je Bosnjacima puno vjerovala, zabavili Afganistacima itd.
elcaliente

#629 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

Haris.ba wrote: 05/09/2024 16:35
elcaliente wrote: 05/09/2024 16:32 Izmedju ostalog ali i BiH.
Problem je sljedeci, svi dzemati su organizovani i prijavljeni kao udruzednje gradzana islamske vjeroispovijesti ili bosnjacko udruzenje.
Dio odgovornsti pripada BiH jer ona treba da kroz svoje strukture kontorlise koje efendije ili predavace salje u te dzemate. Tako to normalno funcionise ali BiH i sama islamska zajednica je totalno zakazala niti zna ko dolazi da vazi u te mesdzite niti sta se tamo prica.
Sve u svemu ovo je jos jedan u nizu od problema i gdje ce austrijska sluzba bezbedjnosti vjerovatno vise poceti provjeravati BH dzemate ili zabranjivat
Ja ne vidim u cemu je to problem BiH.

Opet, bas bih volio da mi se objasni.
Problem BiH je taj sto neko otavara udruzenja koristeci njeno ime i koristeci nazive Bosnjaka.

BiH kao drzava nema pojma o tome niti islamska zajednica zna kada posalje efendiju sta se tamo prica.

Postoji npr Ditib to je turska drzavna vjerska zajednica i oni po svojim dzamijama strogo kontrolisu.

Neznamo gdje se ovo dijete radikalizovalo, samo ti kazem da je poznat problem u Austriji da tim nasim dzematima jer imaju neko povjerenje u Bosance.
Dok u Njemackoj ti krvna zrnca prebroje.
escobar__

#630 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by escobar__ »

Dobro je da su ga koknuli, odmah jedan majmun manje.
elcaliente

#631 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

Ozimician wrote: 05/09/2024 16:35
elcaliente wrote: 05/09/2024 16:32
konektovan wrote: 05/09/2024 16:26

Pa to znaci da je Austrija 1000 % odgovorna, jer ih ona podupire..ona im je to dozvolila.
Izmedju ostalog ali i BiH.
Sve u svemu ovo je jos jedan u nizu od problema i gdje ce austrijska sluzba bezbedjnosti vjerovatno vise poceti provjeravati BH dzemate ili zabranjivati.
Koliko sam uspio ovdje procitati, ovaj debil ni ne zna bosanski jezik?

Dakle ako je tako, sumnjam da je isao u bosanske dzemate, takodjer BIH nema potpisan sporazum sa islamskom zajednicom, dok sa ostalim crkvama i vjerskim zajednicama ima.
Neznamo gdje se mali radikalizovao.
Sto zelim da kazem je da problem BiH institucija i islamske zajdnice sto nemaju nikakvu kontrolu i sto nemaju podpisan sporazum.
Ida na stetu nas normalnih Bosnjaka sve.
Haris.ba

#632 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Haris.ba »

elcaliente wrote: 05/09/2024 16:52 Neznamo gdje se mali radikalizovao.
Sto zelim da kazem je da problem BiH institucija i islamske zajdnice sto nemaju nikakvu kontrolu i sto nemaju podpisan sporazum.
Ida na stetu nas normalnih Bosnjaka sve
Kako ide na stetu Bosnjaka? I sto je problem institucija Bosne i IZ?

Sta ce se to promjeniti prema Bosnjacima? Nista.

I kakve veze imaju institucije BiH? Kazem ti - nase institucije sve prate. Neka i njihove prate.

Sta ima IZ sa ovim?

Puno sikirancije oko nicega.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#633 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by _BataZiv_0809 »

Mene zanima kako ces @elcaliente ti ovo komunicirati sa Svabama :mrgreen:
Haris.ba

#634 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 05/09/2024 17:08 Mene zanima kako ces @elcaliente ti ovo komunicirati sa Svabama :mrgreen:
Ma on je vec osudio Bosnu i institucije IZ.

A, Svabe svakako slabo sa strancima pricaju. A, na poslu ide samo prica oko posla.
elcaliente

#635 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

Haris.ba wrote: 05/09/2024 17:06
elcaliente wrote: 05/09/2024 16:52 Neznamo gdje se mali radikalizovao.
Ida na stetu nas normalnih Bosnjaka sve
Kako ide na stetu Bosnjaka? I sto je problem institucija Bosne i IZ?

Sta ce se to promjeniti prema Bosnjacima? Nista.

I kakve veze imaju institucije BiH? Kazem ti - nase institucije sve prate. Neka i njihove prate.

Sta ima IZ sa ovim?

Puno sikirancije oko nicega.
Ne ide nikako, sve uredu. Nema BiH nista sa tim.
Ti ako mislis da nase institucije sve prate onda ti moram reci da nemas pojma.

Ne znam gdje zivis ali ti mogu reci da je su u Minhenu ispocetka bila dva dzemata sada imamo najmanje deset a imali bi i vise da se nije reagovalo na svakakve vazove i price.
Pa su neki koji su bili tu otisli za Austriju.
Sta IZ BIH ima sa tim? Pa odakle nam efendije dodju?

20 godina sam u Minhenskim dzematima, znam tacno kako stvari funkcionisu i koliko puta policija dolazi i koliko puta nam dolaze iz opstine da vide kako smo.

Mi pripadamo Isalamskoj zajednici u BiH i uvjek isticemo to i da radimo sa tim vjerdonstima.
Ali problem je taj da nema strukture.

Dzemati non stop isticu tak problem prema IZ BiH da se mora znati program i ko dolazi da predaje jer cemo na kraju najebati svi i nece nam dati dozvole.
elcaliente

#636 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

_BataZiv_0809 wrote: 05/09/2024 17:08 Mene zanima kako ces @elcaliente ti ovo komunicirati sa Svabama :mrgreen:
Pa bez akcije buraz, ako me pitaju onda kao i uvjek do sada da to nije nas islam, da mi evropski muslimani i jako miroljubivi.

Nije prvi put da nasi naprave sranje.
elcaliente

#637 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

Haris.ba wrote: 05/09/2024 17:10
Ma on je vec osudio Bosnu i institucije IZ.

A, Svabe svakako slabo sa strancima pricaju. A, na poslu ide samo prica oko posla.
Kako slabo pricaju imam najmanje 6-7 porodica kucnih prijatelja i bas se ljudi zanimaju za BiH.
Neki su isli cak u Mostar kada su bili na moru, na moj nagovor.

Ne kontam sto bi slabo pricali sa nama?
elcaliente

#638 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

Neznam sto ali smo imali neki glupi predosjecaj.
Puno se dogadja stavri kod nasih ljudi, puno im je sranja u glavi i kada se prica sa nasim ljudima u dijaspori.
Zato sam jutros napisao da se nadam da nije nase gore list.

Nije ovo dobro za nas sve ko god sta mislio.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#639 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Velkoski »

pozivam na deportaciju Bosanaca iz Njemačke, evidentno se nisu prilagodili lokalnoj kulturi
bicakcic_solomon

#640 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by bicakcic_solomon »

U Njemačkoj jesu, nisu u Austriji :D
RtrnOfSalisbury

#641 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by RtrnOfSalisbury »

njemacka mora upuscat jos milion govnara pa da se vidi dze sta i kako. trenutacna situacija je ni tam ni vam
Haris.ba

#642 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Haris.ba »

Kako se okrivi drzava i IZ samo da Svaba ne pomisli sta ruzno o tebi...

A ni drzava ni IZ krive.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#643 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Bobi »

Roditelji?
elcaliente

#644 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

Bobi wrote: 05/09/2024 18:24Roditelji?
Neznamo porodicnu pozadinu al neznati sta ti dijete od 18 godina radi i u koje dzamije ide to je vec problematicno.
Pogotovo jer je vec imao problema oko toga.

Zali Boze njegovog mladog zivota a zao mi je i roditelja.
Rodi ga, hrani ga, odgaja ga da bi mu neko toliko isprao mozak.
ultima_palabra

#645 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by ultima_palabra »

Stani, izrokali su balavca sa puskom iz WWI sa 50 metaka? :-) Jest i ta Njemacka propala…
elcaliente

#646 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

Meni kao roditelju nije jasno kako ne provjeris u koji dzemat ti dijete ide, ko je efendija, ko su predavaci.

Ja bi svog sam prijavio policiji ako vidim da me ne slusa.

Bolje da ide u porpravni ili u zatvor ili neka druga kazna nego da gledam na tv kako je policija u njega sasula 30 metaka.
elcaliente

#647 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

ultima_palabra wrote: 05/09/2024 18:34 Stani, izrokali su balavca sa puskom iz WWI sa 50 metaka? :-) Jest i ta Njemacka propala…
30-35 ga je pogodilo.
Nema vise cile mile poslije zadnjih dogadzaja im je receno da ako osjete opasnost mogu pucati i svako auto ima duge cijevi kao i na granici njemackoj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#648 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 05/09/2024 18:17 Kako se okrivi drzava i IZ samo da Svaba ne pomisli sta ruzno o tebi...

A ni drzava ni IZ krive.
Bukvalno tako. Podanicki mentalitet i autosovinizam.
ultima_palabra wrote: 05/09/2024 16:04 Sta biste vi da BiH uradi vezano za austrijskog drzavljanina rodjenog u Austriji? :-)
Inace, za takve zelimo da ih Barbarez zovne :mrgreen:
elcaliente

#649 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

_BataZiv_0809 wrote: 05/09/2024 18:37
Haris.ba wrote: 05/09/2024 18:17 Kako se okrivi drzava i IZ samo da Svaba ne pomisli sta ruzno o tebi...

A ni drzava ni IZ krive.
Bukvalno tako. Podanicki mentalitet i autosovinizam.
Nevezano za ovaj slucaj. IZ nema kontrole nad svojim objektima u inostranstvu i tacka. Drzava kriva sto to dopusta. Obiti ce se ta cinjenica o glavu.
Pricate o necemu sto niste vidjeli i niste sudjelovali.
Nikakav autosovinizam nego fakt.

Vi neznate kakvi su se ratovi protiv radikalizma vodili i vode.
IZ posalj efendiju iz gornjih pripizdica poslije 3 mjeseca on pocene cudne likove dovoditi i pricati stvari koje ne pasu.

U zadnjih par godina dolaze sve radijalniji likovi iz BiH sa porodicam pricajuci kako u Bosni nema vise Islama i da su bolje slobode ovdje. Tako da umjesto 3 dzemata imamo deset jer se ljudi djele.
IZ posalje samo novog efendiju
Austrija i Slovenija ima najradikalnjne struje.
Last edited by elcaliente on 05/09/2024 18:48, edited 5 times in total.
Ozimician

#650 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Ozimician »

I njegovi roditelji kad su napustali BiH govorili su da to rade da im djeca mogu odrastati u zdravom okruzenju koje nije zadojeno nacionalizmom.
Post Reply