Savezna Republika Njemačka

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#601 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Truba »

Pa imaju migrante sta je problem
Nek uvezu iz bjelorusje
elcaliente

#602 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

Velkoski wrote: 05/09/2024 10:16
Munich 'active shooter' outside Israel embassy as police shoot 'suspicious person'
https://www.mirror.co.uk/news/world-new ... e-33602678

Opet neko dijete ispranog mozga, ja mislio na prvu neki ratnik.
Ecci
Vozim: Biciklam

#603 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Ecci »

VW ima velike kapacitete a prodaja im je pala, uglavnom u Kini, pa moraju smanjivati proizvodnju

Imaju problem sa kucnim softwerom, kasne sa e-autima, cini mi se i da Audi stoji losije...

BMW, Mercedes i Porsche su i dalje ok.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#604 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Truba »

kogod je otišao raditi u bmw tvornicu nije se požalio
elcaliente

#605 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

elcaliente wrote: 05/09/2024 11:12 Vazno je da nije brat Bosnjak.
I na kraju ipak zasro brat Bosnjak izgleda.
Last edited by elcaliente on 05/09/2024 15:40, edited 1 time in total.
sumirprimus

#606 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by sumirprimus »

:-) katastrofa kakav tajming, jel moguce da se uvijek zvijezde tako poklope :-)
sumirprimus

#607 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by sumirprimus »

Kako piše Bild, riječ je o Emrahu I. (18) rođenom u Austriji, porijeklom iz Bosne i Hercegovine. On je 2023. godine prijavljen da je član terorističke organizacije i da je širio propagandu Islamske države.
e ovom ja trubim mjesecima, i onda meni ovde spocitavate svasta nesta, i nazviae me svakakvim imenima,jasta nego se radi na islamizaciji i radikalizaciji omladine. ovi hodaju austrija bosna njemacka nisu staticni. vidite ih i na ulicama, jasta nego nije imanentno starosjediocima bosnjacima u bosni, i ovo sto im se pod krinkom takozvanog ponovnog uvodjenja u vjeru,radi :-)
tramvajtrojka

#608 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 05/09/2024 15:41
Kako piše Bild, riječ je o Emrahu I. (18) rođenom u Austriji, porijeklom iz Bosne i Hercegovine. On je 2023. godine prijavljen da je član terorističke organizacije i da je širio propagandu Islamske države.
e ovom ja trubim mjesecima, i onda meni ovde spocitavate svasta nesta, i nazviae me svakakvim imenima,jasta nego se radi na islamizaciji i radikalizaciji omladine. ovi hodaju austrija bosna njemacka nisu staticni. vidite ih i na ulicama, jasta nego nije imanentno starosjediocima bosnjacima u bosni, i ovo sto im se pod krinkom takozvanog ponovnog uvodjenja u vjeru,radi :-)
Ovo se desi kad su nam likovi kao habibi pezic medijske zvijezde a ne likovi koji bi trebali biti kontrolirani od strane države

budi bog sa nama kakve ce tek likovi izlaziti jer niko kod nas i u nasoj dijaspori ovaj brainwashing ne kontrolira
rocco_siffredi

#609 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by rocco_siffredi »

Što, pa vidiš kako Izraelu ide dobro, a dole su svi ispranih mozgova :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#610 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Chmoljo »

Emrah je problem austrije, nije BiH.

Kakve stupidarije se ovdje pisu, jebote :lol:
tramvajtrojka

#611 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 05/09/2024 15:57 Emrah je problem austrije, nije BiH.

Jeste on problem austrije slazem se al ne bi me cudilo da se kod njega pronadje poveznica i sa ovim nasim daijama koji omladini filuju mozak sa nazadnom saudijskom wahabi ideologijom :roll:

Bukvalno nasa drzava nema nikakvu kontrolu u vezi njihovih predavanja a sale pune i pune

ovo je problem o kojem se malo prica jer uvijek dodju dezurni moleri da ti zalijepe etiketu islamofoba, a oko kojeg nas u budućnosti moze glava zaboliti jer ovakvi nece najebati jer su svakako sljam drustva nego mi normalni kad odemo negdje vani pa kad nam vide pasos i ime u njemu pa budemo povuceni u stranu na "redovnu rutinski kontrolu"
ultima_palabra

#612 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by ultima_palabra »

Sta biste vi da BiH uradi vezano za austrijskog drzavljanina rodjenog u Austriji? :-)
bicakcic_solomon

#613 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by bicakcic_solomon »

tramvajtrojka wrote: 05/09/2024 16:02

koji omladini filuju mozak sa nazadnom saudijskom wahabi ideologijom :roll:
Pa oni su Američki Saveznici 8-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#614 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Chmoljo »

Jeste on problem austrije slazem se al ne bi me cudilo da se kod njega pronadje poveznica i sa ovim nasim daijama koji omladini filuju mozak sa nazadnom saudijskom wahabi ideologijom :roll:

Bukvalno nasa drzava nema nikakvu kontrolu u vezi njihovih predavanja a sale pune i pune

ovo je problem o kojem se malo prica jer uvijek dodju dezurni moleri da ti zalijepe etiketu islamofoba, a oko kojeg nas u budućnosti moze glava zaboliti jer ovakvi nece najebati jer su svakako sljam drustva nego mi normalni kad odemo negdje vani pa kad nam vide pasos i ime u njemu pa budemo povuceni u stranu na "redovnu rutinski kontrolu"
Pa kad uncle sam procijeni da je vrijeme da ih se kutarise, to ce se i desiti. Nije da su institucije ovdje pod uticajem nekih hurmasa pa da ih neko pazi da im se sta ne desi.

Druga je stvar sto se licne frustracije svakodnevnicom pokusavaju upetljati i u ove stvari. Infantolno rekao bih.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#615 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by konektovan »

Izrael trlja ruke..i par ovin nasih forumasa..
Haris.ba

#616 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Haris.ba »

Nema javnog predavanja koje ne proprate nase institucije. Nema vece grupe u kojoj se ne nalaze prikriveni agenti ili dousnici.

Ako je dolazio u BiH zna se sa kim se druzio, koliko, gdje...sve.

Vi fakat mislite direktor cia onako dolazi?

O kakvoj kontroli predavanja da pricamo? Sve dok nema poziva na nasilje, sta im mozes?
elcaliente

#617 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

Prosjecnom stanovniku Njemacke kada bude gledao vijesti nece ostati u uhu da je on iz Austrije nego da ima Bosanske korijene pogotovo jer ce biti ti namjerno naglaseno dikcijom na vijestima.
Sutra u novima ce pisati 18 godisnji islamista porijeklom iz Bosne i Hercegovine sa austrijskim drzavljanstvom.

Vrlo dobro mi koji zivomo ovdje znamo kako to zapdnjaci kulturno odrade da se tacno zna.

Austrija ima problem sa radikaliziranim Bosnjacima, tamo ih je najvise otisli i imaju najvise tih selefijskih dzemata.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#618 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by konektovan »

elcaliente wrote: 05/09/2024 16:23

Prosjecnom stanovniku Njemacke kada bude gledao vijesti nece ostati u uhu da je on iz Austrije nego da ima Bosanske korijene pogotovo jer ce biti ti namjerno naglaseno dikcijom na vijestima.
Sutra u novima ce pisati 18 godisnji islamista porijeklom iz Bosne i Hercegovine sa austrijskim drzavljanstvom.

Vrlo dobro mi koji zivomo ovdje znamo kako to zapdnjaci kulturno odrade da se tacno zna.

Austrija ima problem sa radikaliziranim Bosnjacima, tamo ih je najvise otisli i imaju najvise tih selefijskih dzemata.
Pa to znaci da je Austrija 1000 % odgovorna, jer ih ona podupire..ona im je to dozvolila.
Ecci

#619 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Ecci »

Ovo je lose brate :shock: :-?
Tvrtko II Kotromanić

#620 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Tvrtko II Kotromanić »

nista, ako vam mrske svabe zagorcavaju zivot, nazad u maticu domovinu jedinu :bih: :D
Haris.ba

#621 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Haris.ba »

Ecci wrote: 05/09/2024 16:31 Ovo je lose brate :shock: :-?
Sto je lose?
Ecci

#622 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Ecci »

100% tacno, vec vidim reakcije :cry:
elcaliente

#623 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

konektovan wrote: 05/09/2024 16:26

Pa to znaci da je Austrija 1000 % odgovorna, jer ih ona podupire..ona im je to dozvolila.
Izmedju ostalog ali i BiH.
Problem je sljedeci, svi dzemati su organizovani i prijavljeni kao udruzednje gradzana islamske vjeroispovijesti ili bosnjacko udruzenje.
Dio odgovornsti pripada BiH jer ona treba da kroz svoje strukture kontorlise koje efendije ili predavace salje u te dzemate. Tako to normalno funcionise ali BiH i sama islamska zajednica je totalno zakazala niti zna ko dolazi da vazi u te mesdzite niti sta se tamo prica.
Sve u svemu ovo je jos jedan u nizu od problema i gdje ce austrijska sluzba bezbedjnosti vjerovatno vise poceti provjeravati BH dzemate ili zabranjivati.
bicakcic_solomon

#624 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by bicakcic_solomon »

Većina onih koji su oteli avione i udarili u WTC su Saudijci, nesto ne vidjeh da su Ameri ravnali Saudiju :D
Haris.ba

#625 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Haris.ba »

elcaliente wrote: 05/09/2024 16:32 Izmedju ostalog ali i BiH.
Problem je sljedeci, svi dzemati su organizovani i prijavljeni kao udruzednje gradzana islamske vjeroispovijesti ili bosnjacko udruzenje.
Dio odgovornsti pripada BiH jer ona treba da kroz svoje strukture kontorlise koje efendije ili predavace salje u te dzemate. Tako to normalno funcionise ali BiH i sama islamska zajednica je totalno zakazala niti zna ko dolazi da vazi u te mesdzite niti sta se tamo prica.
Sve u svemu ovo je jos jedan u nizu od problema i gdje ce austrijska sluzba bezbedjnosti vjerovatno vise poceti provjeravati BH dzemate ili zabranjivat
Ja ne vidim u cemu je to problem BiH.

Opet, bas bih volio da mi se objasni.
Post Reply