Savezna Republika Njemačka
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#601 Re: Savezna Republika Njemačka
Pa imaju migrante sta je problem
Nek uvezu iz bjelorusje
Nek uvezu iz bjelorusje
-
elcaliente
#602 Re: Savezna Republika Njemačka
Opet neko dijete ispranog mozga, ja mislio na prvu neki ratnik.Velkoski wrote: ↑05/09/2024 10:16https://www.mirror.co.uk/news/world-new ... e-33602678Munich 'active shooter' outside Israel embassy as police shoot 'suspicious person'
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#603 Re: Savezna Republika Njemačka
VW ima velike kapacitete a prodaja im je pala, uglavnom u Kini, pa moraju smanjivati proizvodnju
Imaju problem sa kucnim softwerom, kasne sa e-autima, cini mi se i da Audi stoji losije...
BMW, Mercedes i Porsche su i dalje ok.
Imaju problem sa kucnim softwerom, kasne sa e-autima, cini mi se i da Audi stoji losije...
BMW, Mercedes i Porsche su i dalje ok.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#604 Re: Savezna Republika Njemačka
kogod je otišao raditi u bmw tvornicu nije se požalio
-
elcaliente
#605 Re: Savezna Republika Njemačka
I na kraju ipak zasro brat Bosnjak izgleda.
Last edited by elcaliente on 05/09/2024 15:40, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#606 Re: Savezna Republika Njemačka
-
sumirprimus
#607 Re: Savezna Republika Njemačka
e ovom ja trubim mjesecima, i onda meni ovde spocitavate svasta nesta, i nazviae me svakakvim imenima,jasta nego se radi na islamizaciji i radikalizaciji omladine. ovi hodaju austrija bosna njemacka nisu staticni. vidite ih i na ulicama, jasta nego nije imanentno starosjediocima bosnjacima u bosni, i ovo sto im se pod krinkom takozvanog ponovnog uvodjenja u vjeru,radiKako piše Bild, riječ je o Emrahu I. (18) rođenom u Austriji, porijeklom iz Bosne i Hercegovine. On je 2023. godine prijavljen da je član terorističke organizacije i da je širio propagandu Islamske države.
- tramvajtrojka
#608 Re: Savezna Republika Njemačka
Ovo se desi kad su nam likovi kao habibi pezic medijske zvijezde a ne likovi koji bi trebali biti kontrolirani od strane državesumirprimus wrote: ↑05/09/2024 15:41e ovom ja trubim mjesecima, i onda meni ovde spocitavate svasta nesta, i nazviae me svakakvim imenima,jasta nego se radi na islamizaciji i radikalizaciji omladine. ovi hodaju austrija bosna njemacka nisu staticni. vidite ih i na ulicama, jasta nego nije imanentno starosjediocima bosnjacima u bosni, i ovo sto im se pod krinkom takozvanog ponovnog uvodjenja u vjeru,radiKako piše Bild, riječ je o Emrahu I. (18) rođenom u Austriji, porijeklom iz Bosne i Hercegovine. On je 2023. godine prijavljen da je član terorističke organizacije i da je širio propagandu Islamske države.![]()
budi bog sa nama kakve ce tek likovi izlaziti jer niko kod nas i u nasoj dijaspori ovaj brainwashing ne kontrolira
- rocco_siffredi
#609 Re: Savezna Republika Njemačka
Što, pa vidiš kako Izraelu ide dobro, a dole su svi ispranih mozgova 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#610 Re: Savezna Republika Njemačka
Emrah je problem austrije, nije BiH.
Kakve stupidarije se ovdje pisu, jebote
Kakve stupidarije se ovdje pisu, jebote
- tramvajtrojka
#611 Re: Savezna Republika Njemačka
Jeste on problem austrije slazem se al ne bi me cudilo da se kod njega pronadje poveznica i sa ovim nasim daijama koji omladini filuju mozak sa nazadnom saudijskom wahabi ideologijom
Bukvalno nasa drzava nema nikakvu kontrolu u vezi njihovih predavanja a sale pune i pune
ovo je problem o kojem se malo prica jer uvijek dodju dezurni moleri da ti zalijepe etiketu islamofoba, a oko kojeg nas u budućnosti moze glava zaboliti jer ovakvi nece najebati jer su svakako sljam drustva nego mi normalni kad odemo negdje vani pa kad nam vide pasos i ime u njemu pa budemo povuceni u stranu na "redovnu rutinski kontrolu"
- ultima_palabra
#612 Re: Savezna Republika Njemačka
Sta biste vi da BiH uradi vezano za austrijskog drzavljanina rodjenog u Austriji? 
-
bicakcic_solomon
#613 Re: Savezna Republika Njemačka
Pa oni su Američki Saveznicitramvajtrojka wrote: ↑05/09/2024 16:02koji omladini filuju mozak sa nazadnom saudijskom wahabi ideologijom![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#614 Re: Savezna Republika Njemačka
Pa kad uncle sam procijeni da je vrijeme da ih se kutarise, to ce se i desiti. Nije da su institucije ovdje pod uticajem nekih hurmasa pa da ih neko pazi da im se sta ne desi.tramvajtrojka wrote: ↑05/09/2024 16:02Jeste on problem austrije slazem se al ne bi me cudilo da se kod njega pronadje poveznica i sa ovim nasim daijama koji omladini filuju mozak sa nazadnom saudijskom wahabi ideologijom![]()
Bukvalno nasa drzava nema nikakvu kontrolu u vezi njihovih predavanja a sale pune i pune
ovo je problem o kojem se malo prica jer uvijek dodju dezurni moleri da ti zalijepe etiketu islamofoba, a oko kojeg nas u budućnosti moze glava zaboliti jer ovakvi nece najebati jer su svakako sljam drustva nego mi normalni kad odemo negdje vani pa kad nam vide pasos i ime u njemu pa budemo povuceni u stranu na "redovnu rutinski kontrolu"
Druga je stvar sto se licne frustracije svakodnevnicom pokusavaju upetljati i u ove stvari. Infantolno rekao bih.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#615 Re: Savezna Republika Njemačka
Izrael trlja ruke..i par ovin nasih forumasa..
- Haris.ba
#616 Re: Savezna Republika Njemačka
Nema javnog predavanja koje ne proprate nase institucije. Nema vece grupe u kojoj se ne nalaze prikriveni agenti ili dousnici.tramvajtrojka wrote: ↑05/09/2024 16:02Jeste on problem austrije slazem se al ne bi me cudilo da se kod njega pronadje poveznica i sa ovim nasim daijama koji omladini filuju mozak sa nazadnom saudijskom wahabi ideologijom![]()
Ako je dolazio u BiH zna se sa kim se druzio, koliko, gdje...sve.
Vi fakat mislite direktor cia onako dolazi?
O kakvoj kontroli predavanja da pricamo? Sve dok nema poziva na nasilje, sta im mozes?
-
elcaliente
#617 Re: Savezna Republika Njemačka
Prosjecnom stanovniku Njemacke kada bude gledao vijesti nece ostati u uhu da je on iz Austrije nego da ima Bosanske korijene pogotovo jer ce biti ti namjerno naglaseno dikcijom na vijestima.
Sutra u novima ce pisati 18 godisnji islamista porijeklom iz Bosne i Hercegovine sa austrijskim drzavljanstvom.
Vrlo dobro mi koji zivomo ovdje znamo kako to zapdnjaci kulturno odrade da se tacno zna.
Austrija ima problem sa radikaliziranim Bosnjacima, tamo ih je najvise otisli i imaju najvise tih selefijskih dzemata.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#618 Re: Savezna Republika Njemačka
Pa to znaci da je Austrija 1000 % odgovorna, jer ih ona podupire..ona im je to dozvolila.elcaliente wrote: ↑05/09/2024 16:23Prosjecnom stanovniku Njemacke kada bude gledao vijesti nece ostati u uhu da je on iz Austrije nego da ima Bosanske korijene pogotovo jer ce biti ti namjerno naglaseno dikcijom na vijestima.
Sutra u novima ce pisati 18 godisnji islamista porijeklom iz Bosne i Hercegovine sa austrijskim drzavljanstvom.
Vrlo dobro mi koji zivomo ovdje znamo kako to zapdnjaci kulturno odrade da se tacno zna.
Austrija ima problem sa radikaliziranim Bosnjacima, tamo ih je najvise otisli i imaju najvise tih selefijskih dzemata.
- Ecci
#619 Re: Savezna Republika Njemačka
Ovo je lose brate

- Tvrtko II Kotromanić
#620 Re: Savezna Republika Njemačka
nista, ako vam mrske svabe zagorcavaju zivot, nazad u maticu domovinu jedinu

- Haris.ba
- Ecci
#622 Re: Savezna Republika Njemačka
100% tacno, vec vidim reakcijeelcaliente wrote: ↑05/09/2024 16:23Prosjecnom stanovniku Njemacke kada bude gledao vijesti nece ostati u uhu da je on iz Austrije nego da ima Bosanske korijene pogotovo jer ce biti ti namjerno naglaseno dikcijom na vijestima.
-
elcaliente
#623 Re: Savezna Republika Njemačka
Izmedju ostalog ali i BiH.konektovan wrote: ↑05/09/2024 16:26Pa to znaci da je Austrija 1000 % odgovorna, jer ih ona podupire..ona im je to dozvolila.elcaliente wrote: ↑05/09/2024 16:23Prosjecnom stanovniku Njemacke kada bude gledao vijesti nece ostati u uhu da je on iz Austrije nego da ima Bosanske korijene pogotovo jer ce biti ti namjerno naglaseno dikcijom na vijestima.
Problem je sljedeci, svi dzemati su organizovani i prijavljeni kao udruzednje gradzana islamske vjeroispovijesti ili bosnjacko udruzenje.
Dio odgovornsti pripada BiH jer ona treba da kroz svoje strukture kontorlise koje efendije ili predavace salje u te dzemate. Tako to normalno funcionise ali BiH i sama islamska zajednica je totalno zakazala niti zna ko dolazi da vazi u te mesdzite niti sta se tamo prica.
Sve u svemu ovo je jos jedan u nizu od problema i gdje ce austrijska sluzba bezbedjnosti vjerovatno vise poceti provjeravati BH dzemate ili zabranjivati.
-
bicakcic_solomon
#624 Re: Savezna Republika Njemačka
Većina onih koji su oteli avione i udarili u WTC su Saudijci, nesto ne vidjeh da su Ameri ravnali Saudiju 
- Haris.ba
#625 Re: Savezna Republika Njemačka
Ja ne vidim u cemu je to problem BiH.elcaliente wrote: ↑05/09/2024 16:32 Izmedju ostalog ali i BiH.
Problem je sljedeci, svi dzemati su organizovani i prijavljeni kao udruzednje gradzana islamske vjeroispovijesti ili bosnjacko udruzenje.
Dio odgovornsti pripada BiH jer ona treba da kroz svoje strukture kontorlise koje efendije ili predavace salje u te dzemate. Tako to normalno funcionise ali BiH i sama islamska zajednica je totalno zakazala niti zna ko dolazi da vazi u te mesdzite niti sta se tamo prica.
Sve u svemu ovo je jos jedan u nizu od problema i gdje ce austrijska sluzba bezbedjnosti vjerovatno vise poceti provjeravati BH dzemate ili zabranjivat
Opet, bas bih volio da mi se objasni.