Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
sumirprimus

#2576 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

alijagoro wrote: 03/09/2024 16:07
sumirprimus wrote: 03/09/2024 16:02 Cuj krstaske :-) eee svasta
To je i glavni problem sto vi sve gledate kroz vjeru, a gledate. Jedini je ragib iskren bio
Da bas cudno,sto narod koji je umalo nestao,zbog svoje vjere,gleda sve kroz vjeru a ono sto je jos cudnije to im nabija na nos Jevrej iz Tuzle,koji gle cuda gleda sve kroz vjeru odnosno gleda sve iz izraelske perspektive.
Vidis da sve gledate kroz vjeru, nije vama sto smo ostali uglavnom bez drzave 90ih .
Poredis opet neuporedivo, a ne da mi se objasnjavati.
Vama zato i haman godi ovo poredjenje i u neku ruku palestinizacija i getoizacija bisnjaka a koja se odvija i to unutar vlastitih redova
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2577 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

To je i glavni problem sto vi sve gledate kroz vjeru, a gledate. Jedini je ragib iskren bio
Bukvalno je dominantan narativ da je izrael obecan jevrejskom narodu od strane Boga u izraelu, u vjerskim protestantskim krugovima koji vedre i oblace americkom politikom.

:run:
sumirprimus

#2578 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 03/09/2024 16:49
Bukvalno je dominantan narativ da je izrael obecan jevrejskom narodu od strane Boga u izraelu, u vjerskim protestantskim krugovima koji vedre i oblace americkom politikom.

Jbo izrael ne zivim ja u izraelu nego u bosni medju vama a ovde se sve gleda kroz vjeru. Pazi mu price krstaski :-)
Citaju vam ovo sunarodnici i komsije i susjedi, i kaze drzava
sumirprimus

#2579 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Pitanje je da li smo mi sekularna drzava i drustvo ili ste i od toga odustali?
Chmoljo

#2580 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 03/09/2024 16:51
Chmoljo wrote: 03/09/2024 16:49

Jbo izrael ne zivim ja u izraelu nego u bosni medju vama a ovde se sve gleda kroz vjeru. Pazi mu price krstaski :-)
Citaju vam ovo sunarodnici i komsije i susjedi, i kaze drzava
Mislim da je pretjerao u svojoj kvalifikaciji, ali nismo jednom svjedocili da dobar dio evrope EU smatra krscanskom i zasnovanom na njenim vrijednostima. Ima tu lrosvjetiteljstva, sekularizma, ali itekako i krscanskog naslijedja.

Zapadna hercegovina sasvim sigurno gleda sve kroz vjeru. Srbija je htjela da se rijesi nesrba i nepravoslavnih, nije bitno jesu li jeli krmetinu, jesu li lokali, isli u dzamiju. Satirao se ne samo bosanski nego i islamski identitet.

Sta ocekujes, da sve to ostane po strani i da nema nikakve reakcije?

Apropo price o civilima, osvetama i zlocinima orema istim, iako bih mogao vidjeti logiku u osveti, odnosno uzrok, ona svakako nikad i ni u kojem slucaju nije opravdana i mora se sankcionisati. I oni su nas treba biti zabranjeno.

Recimo, volis reci da je hamas cacko mecku, i zalis civile. Navodno. Ali ne vidis da je neproporcionalni odgovor izraela u stvari dugorocna politika koja cilja na uzimanje teritorije. Iseljenjem ili genocidom, njima nije bitno.
Chmoljo

#2581 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 03/09/2024 16:53 Pitanje je da li smo mi sekularna drzava i drustvo ili ste i od toga odustali?
:lol:

Ma jok, serijatska. Pazi sta pises, ip to je vidljiv, da ti kakva mula ne pokuca na vrata.

Kakve nebuloze...
sumirprimus

#2582 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Pa vidi nije to daleko od istine, da me neko i fizicki ne nasrne zbog stava o jbenoj palestini ili jbenom izraelu(ja mogu reci i jbeni izrael, ali 99% bosnja radije ce se odreci i sekularne drzave nego price o palestine right).uostalom svakako daleko smo od sekularnog drustva i onog iz devedesetih: kako ono jedinstvena, nedjeljiva , gradjanska, suverena , demokratska i jos nesto je bilo.
S tim da idgf, sto mislim mislim. :)
Chmoljo

#2583 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 03/09/2024 18:06 Pa vidi nije to daleko od istine, da me neko i fizicki ne nasrne zbog stava o jbenoj palestini ili jbenom izraelu(ja mogu reci i jbeni izrael, ali 99% bosnja radije ce se odreci i sekularne drzave nego price o palestine right).uostalom svakako daleko smo od sekularnog drustva i onog iz devedesetih: kako ono jedinstvena, nedjeljiva , gradjanska, suverena , demokratska i jos nesto je bilo.
Bas 99 posto? Ti proveo istrazivanje pa imas dokaz ili onako cisto etiketiras jer ti se tako nadiglo?

Isao okolo sa pitanjem: palestina ili sekularna?
Ironmen

#2584 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Ironmen »

sumirprimus wrote: 03/09/2024 18:06 Pa vidi nije to daleko od istine, da me neko i fizicki ne nasrne zbog stava o jbenoj palestini ili jbenom izraelu(ja mogu reci i jbeni izrael, ali 99% bosnja radije ce se odreci i sekularne drzave nego price o palestine right).uostalom svakako daleko smo od sekularnog drustva i onog iz devedesetih: kako ono jedinstvena, nedjeljiva , gradjanska, suverena , demokratska i jos nesto je bilo.
Cim ti mozes 24h iznositi svoja misljenja i podrske Izraelu i zlocinima koje radi sam sebi mozes dati odgovor dali smo sekularna i demokratska drzava, dobro mozda nismo na nivou zapada ali ipak imamo slobodu govora na visokom nivou.
sumirprimus

#2585 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 03/09/2024 18:36
Bas 99 posto? Ti proveo istrazivanje pa imas dokaz ili onako cisto etiketiras jer ti se tako nadiglo?

ja etiketiram? A ne citas ostale grozote na temi u ostalim temama, to vam promice mjesecims? Right :)
Ne treba ovde istrazivamje , kad su stvari kristalni jasne, nista vas ne upali ko ovo pitanje palestine i izraela, i tako i nastupate .
sumirprimus

#2586 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Turkey arrested #Kosovo citizen, Liridon Rexhepi acussing him for being "manager of Mossad's financial network in Turkey". 'Under instructions from Israeli intelligence service, he surveilled, carried out psychological operations against Palestinian politicians' - Turkish MIT

Za to vrijeme kosovari izgleda traze saveznike gdje treba
Chmoljo

#2587 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 03/09/2024 18:44
Chmoljo wrote: 03/09/2024 18:36

ja etiketiram? A ne citas ostale grozote na temi u ostalim temama, to vam promice mjesecims? Right :)
Ne treba ovde istrazivamje , kad su stvari kristalni jasne, nista vas ne upali ko ovo pitanje palestine i izraela, i tako i nastupate .
A na forumu je 99% "bosnja" pa ima reprezentativan uzorak? Mrznja nije dobra, pojesce te, sa groznim manirom pricas o svojim komsijama.

Na kraju krajeva rijec je o visedecenijskoj nepravdi, ugnjetavanju i otimanja dostojanstva, a evo sada ni zivoti vise nisu bitni. Dakle sta je problem i sto upali ljude? Palestina je jako blizu, Burma bas i nije. Sasvim je normalno da se zapad sablaznjava teroristickim aktom u Nici, dok ga za Irak apsolutno boli kurac.

Pitanje je sto to tebe toliko boli to sto ljudi prirodno staju uz slabiju stranu.

Nema veze sto se protestuje i sa zarom brani palestina u spaniji. Ili irskoj. Ili norveskoj. Bosnje su zadrigle nesekularne papcine koje kmece za palestincima samo zbog iste vjere.

Nema veze sto se drustveni mediji koriste za usutkivanje, sto proizraelske organizacije trose piste milione na reklamiranje i kampanje. Ako su u pravu, sto ce im?

Glumis pravednika, a u stvari prvo mrzis svoju okolinu, pa onda projektujes na ovoj temi.
sumirprimus

#2588 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Ne mogu citat sve, mislim ono nalazenje jadnih opravdanja za ocigledne stvari kako na forumu tako i u dijelu federscije gdje ssu bosnjaci vecina Zasto je to problem otvoreno reci? Ovde ljudi nazivaju hamas pokretom otpora sta hoces od mene, to je taj manir, ili moja mrznja kako kazes, da ne kazem stalno poredjenje i nazivanje izraelaca nacistima, i slicna bs. I kao nesto mi dokazuju
Evo nije 99%
Chmoljo

#2589 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Chmoljo »

Sukob nije poceo sa Hamasom i zbog Hamasa.

To je taj manir. Poluistine.

Sulob je poceo sa drugim teroristickim organizacijama. Dobro znas i kojim.
skrbavi-admin

#2590 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

Uz cetkarske se'nviĆare dobismo i ameriĆkenvićare :lol:

Image

:evil: :lol:
ragib

#2591 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by ragib »

Bivsi izraelski general upozorio da je izrael blize kolapsu u ratu od hamasa

Nadat se da je ovaj izraelski general u pravu pa da mozemo slatku piti.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bivs ... /240903100
sumirprimus

#2592 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 03/09/2024 18:56 Sukob nije poceo sa Hamasom i zbog Hamasa.

Aha ispravljacete krive drine od 48me jel? Pa sto ne onda od 78me a.d?
Trenutno ravnanje gaze je direktna posljedica 07.10.
I sto ne puste taoce i izbiju i zadnji adut benjiju? Legitimno pitamje
skrbavi-admin

#2593 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

ragib wrote: 03/09/2024 19:13 Bivsi izraelski general upozorio da je izrael blize kolapsu u ratu od hamasa

grdno se varas sefe - oni imaju dzabni zivot na racun americkih poreznih obveznika, stanovanje, zdravstvo, skolstvo, fakulteti - sve im je dzaba..... jedino sto moraju da to otplate je ta vojna obaveza :evil:
ragib

#2594 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by ragib »

skrbavi-admin wrote: 03/09/2024 19:48
ragib wrote: 03/09/2024 19:13 Bivsi izraelski general upozorio da je izrael blize kolapsu u ratu od hamasa

grdno se varas sefe - oni imaju dzabni zivot na racun americkih poreznih obveznika, stanovanje, zdravstvo, skolstvo, fakulteti - sve im je dzaba..... jedino sto moraju da to otplate je ta vojna obaveza :evil:
https://m.youtube.com/watch?v=qLs6Tqy9N ... ZXJpa2E%3D
ultima_palabra

#2595 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote: 03/09/2024 19:36
Chmoljo wrote: 03/09/2024 18:56 Sukob nije poceo sa Hamasom i zbog Hamasa.

Aha ispravljacete krive drine od 48me jel? Pa sto ne onda od 78me a.d?
Trenutno ravnanje gaze je direktna posljedica 07.10.
I sto ne puste taoce i izbiju i zadnji adut benjiju? Legitimno pitamje
Nisi ti dobar. Pa taoci su Hamasu jedini adut,
sumirprimus

#2596 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Ja nisam dobar? A ti otiso u mrsku cionistixku muriku lol.
Koliko je hamas dobar kad su mu oteti taoci jedini adut. Nuf said
ultima_palabra

#2597 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote: 03/09/2024 20:13 Ja nisam dobar? A ti otiso u mrsku cionistixku muriku lol.
Koliko je hamas dobar kad su mu oteti taoci jedini adut. Nuf said
Drzi se teme. Sta sprecava Bibija da ih sve pobije nego taoci? Ocigledno da se niko nece ni pocesati ako se to desi.
sumirprimus

#2598 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Sta ih sprecava da izbiju jedini adut bibiju za nastavak operacije? Koga vise kosta?
Hamas je zavrsio svoje vjerovstno.pitanje je samo koliko ce jos povuci sa sobom
ultima_palabra

#2599 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote: 03/09/2024 20:24 Sta ih sprecava da izbiju jedini adut bibiju za nastavak operacije? Koga vise kosta?
Hamas je zavrsio svoje vjerovstno.pitanje je samo koliko ce jos povuci sa sobom
Sta ce njemu argumenti, sila boga ne moli.

On nikad ne govori da je cilj operacije osloboditi taoce, nego unistiti Hamas. Jel mu lakse unistiti Hamas koji drzi taoce, nego Hamas bez taoca? Upali malo logiku.
mishic

#2600 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by mishic »

"LICE I NALIČJE ČOVJEČANSTVA: "Narod Gaze podvrgnut je genocidu pred očima cijelog svijeta!"

I ne samo pred očima nego uz pomoć i podršku znatnog dijela svijeta. Netanjahu Hitler našeg doba postaje nezaustavljiv.
Post Reply