Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
sumirprimus

#2551 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Kojeg ba mostara? :-)
Koga ste vi iz mostara napali? i da li ste pristali na kompromis, tj da li bivse zaracene strane trenutno imaju vecinu u hnk? i tu zavrsavamo pricu.
Hamas je idslamisticka teroristicka organizacija i to je nesoporsan faka,t to sto vama treba za stoput ponovljena laz da mazete sebi oci idusu vjerovatno je vas problem.
sumirprimus

#2552 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

sama naravcija dgdje konstanto koristite rijeci nacisti je strasna, a ka ohoecmo u europu, u toj istoj europi niko ne koristi tu rijec. naprotiv.
dr_Evil

#2553 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

Koriste i te kako, a Izrael oslovljavaju sa teroristicka drzava. Osim u Njemackoj, tamo pusu neki drugi vjetrovi.

Gledaj, mozemo se pricati koliko god hocemo, cionisti su uspostavili teoriju nadnacije koja treba da vlada ili unisti subhumans. Tu sva prica oko toga da li je nacizam ili ne zavrsava. Danas imamo odvojeno vrijedni njemacki narod od onog sta su bili nacisti. Za par desetljeca cemo gledati ponosu izraelsku naciju odvojenu od cionistickih zlocina i pocinjenog genocida.

Do tada kokice i gledajmo kako nas uvlace u WWIII.

Genocid, nacizam i ubijanje djece nisu europske vrijednosti, bez obzira sto mogu na euroviziji pjevat.

Poturanje neke osvete je spinovanje. 30.06 mostarci su izrsili proboj iz opkoljenog grada. Jevreji u Varsavskom getu su pokusali proboj za vlastiti spas. Palestinci samo zele da izadju iz logora, to nije osveta.

Hamas zlocine i njihove zlocince placene izraelskim novcem nisu tematika mojih rasprava. O njima nek se brinu njihovi nalogodavci.
dr_Evil

#2554 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

tresla se gora rodio se mis
sumirprimus

#2555 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

The murder of six Israeli hostages by Hamas terrorists in Gaza is devastating and enraging. Canada stands with the victims’ families in your grief.

Hamas must release all hostages, lay down its arms, and have no future in the governance of Gaza. Leaders must reach a deal to bring the rest of the hostages home and end the violence.
Žustin Trudo. Ne moze bit liberalniji zapdanjak.
Haris.ba

#2556 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

Zapadnjaci su tu nebitni. Naravno da ce podrzavati Izrael 100%.
Sve je to ok.

Vec, sto Palestinci spadose na Iran, Hute i Hezbolah.
Napusteni od skoro svih.
sumirprimus

#2557 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Haris.ba wrote: 02/09/2024 17:58 Zapadnjaci su tu nebitni. Naravno da ce podrzavati Izrael 100%.
Sve je to ok.

Napusteni od skoro svih.
Gaza, zapadnu obalu gledaju svi drukcije
Haris.ba

#2558 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

sumirprimus wrote: 02/09/2024 18:10
Haris.ba wrote: 02/09/2024 17:58 Zapadnjaci su tu nebitni. Naravno da ce podrzavati Izrael 100%.
Sve je to ok.

Napusteni od skoro svih.
Pa retoricki donekle. Ali, sustinski da li je ubijen danas neko u Gazi ili Zapadnoj obali - svejedno je.

I dan danas se ubijaju, maltretiraju, zatvaraju sa Zapadne obale, a tamo Hamasa nema.
sumirprimus

#2559 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Haris.ba wrote: 02/09/2024 18:12
Sve je to ok.

Napusteni od skoro svih.
Pa retoricki donekle. Ali, sustinski da li je ubijen danas neko u Gazi ili Zapadnoj obali - svejedno je.

I dan danas se ubijaju, maltretiraju, zatvaraju sa Zapadne obale, a tamo Hamasa nema.
Nazalost da,
A sto se tice hamasa i na zap.obali, sad su oni nr 1 sto se tice oruzanog otpora palestinaca, naravno da ce privlacit mlade
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#2560 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

Haris.ba wrote: 02/09/2024 18:12
Sve je to ok.

Napusteni od skoro svih.

Ovim su nacisti iz israela još jednom zabetonirali teoriju da je Hamas pokret otpora.
BarbaDue

#2561 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by BarbaDue »

dr_Evil wrote: 02/09/2024 08:33
BarbaDue wrote: 31/08/2024 01:11
sumirprimus wrote: 30/08/2024 21:19

Ma ja ne mogu poredit nas i palestince nikad, iako nas neki upirno guraju u istu kategoriju sto nije dobro za ovu drzavu do koje vam je kao stalo. Ne mgou zbog nasih zrtavs i heroja i naseg odbrambenog i pravednog i neukaljanog rata. Mi nismo prelazili ma drugu stranu i nismo klali i ubijali . Ne moze se poredit. Nasa borba je bila i ostala casna . Rezultati su takvi kakvi su i tu smo pokazali vise od ljudskosti jer nije bilo osvete. Vise pragmaticnosti, zelje za mirom, kompromisom, zivot8m, suzivotom. Mi se nismo raznosili po srpskim gradovima, mi nismo ucili djecu da je cast poginut usput ubijajuc druge. Ne poturajte nam to kukavicje jaje. Iznad smo toga, mont everest za komplet bliski istok. Al jebga to sam ja, meni je opet i ovakva nakaradna bosna prije bi i religije.
Mi nismo isli putinu na noge.
Kada god pogodiš ovakvog lika istinom u čelo on potraži u filozofiji spas. Tako je, ovo ti je čisti šupljak. Ko je govorio o poređenju!? Ne nisam, nego ti pružam paralelu na neki od najsvježijih primjera iz bliske prošlosti. Pogotovo ako si imalo doživio pakla rata kakvog sam ga ja doživio u Goraždu možeš da pričaš i svjedočiš ljudskom stradanju. Naravno da sam svjestan da je neuporedivo veće stradanje Palestinaca u Gazi nego Bošnjaka u Bosni ali je ipak stradanje slično i dešava se isključivo jer su Palestinaci narod kome je Allah dž.š početak i kraj svijeta. To isto se desilo i sa nama Bošnjacima u Bosni, pobijeni smo samo zato jer smo muslimani. Srećom naš neprijatelj nije bio toliko superioran.

P.S. Svako ko kaže da ovo nije tačno je totalno zalutao i u velikoj zabludi!
Nema filozofije, Gaza se nalazi u situaciji Mostara u ratu, ili jos poblize nalazi se u situaciji kao Varsavski geto. Okruzeni nacistickim ili ti ga cionistickim cuvarima, metode mucenja i istrebljenja su potpuno jednake. Ovdje smo postavljali slike kako su nacisti skidali zatocenike pred egzekucije, iste danas gledamo u Gazi.

O Hamasu sve najgore, tim cionistickim teroristima osnovanim od SAD-a i razvijanim novcem Izraela zelim brz nestanak. Ali posteni palestinski narod, ta hrabra nacija Palestinaca ce prezivjeti. Nadam se samo da nece dobiti sindrom kao sto imaju Jevreji nakon pakla koji su prosli u krscanskoj Europi, pa da za 100 godina gledamo Palestince kako koriste nacisticke metode.
Da se još malkice nadovežem.

I jos jedna kratka paralela. Četiri godine opkoljena Srebrenica ili Goražde. Konstantno ubijanje tokom opsade djece, žena, starih i bolesnih osoba, a ti nemaš gdje. U rupi si, nemaš hrane, vode ni struje, svijeću ko ima tito je...i pored svega toga gledaš kad ćeš stradati.

Zar nije potpuno opravdano da je u nekom trenutku Naser ili neko drugi, neka treća grupa operativaca u tim gradovima izađe iz obruča i napravi odmazdu gdje može i gdje stigne. Po meni to je neka vrsta odbrane u situaciji kada si opkoljen. Referišem se na 7. Oktobar i pokolj kojeg su uradili Palestinci poslije godina i godina zlostavljanja i ugnjetavanja.
Haris.ba

#2562 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

BarbaDue wrote: 02/09/2024 22:57 Zar nije potpuno opravdano da je u nekom trenutku Naser ili neko drugi, neka treća grupa operativaca u tim gradovima izađe iz obruča i napravi odmazdu gdje može i gdje stigne. Po meni to je neka vrsta odbrane u situaciji kada si opkoljen. Referišem se na 7. Oktobar i pokolj kojeg su uradili Palestinci poslije godina i godina zlostavljanja i ugnjetavanja.
Odmazda prema civilima je zlocin. Nema opravdanja.

Drugo sto kad si mocan, bogat, uvezan to mozes nazvati "kolateralna steta".
BarbaDue

#2563 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by BarbaDue »

Neko ga nazove zločinom a ti znaš da to nije tako i da nemaš drugog izlaza. Hvataš se za slamku i pokušavaš na svaki mogući način preživjeti. U takvim situacijama vrijedi samo jedan zakon a to je onaj najsuroviji zakon, zakon divljine i preživljavanja.
cyprus

#2564 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by cyprus »

BarbaDue wrote: 02/09/2024 22:57Zar nije potpuno opravdano da je u nekom trenutku Naser ili neko drugi, neka treća grupa operativaca u tim gradovima izađe iz obruča i napravi odmazdu gdje može i gdje stigne. Po meni to je neka vrsta odbrane u situaciji kada si opkoljen. Referišem se na 7. Oktobar i pokolj kojeg su uradili Palestinci poslije godina i godina zlostavljanja i ugnjetavanja.
Ne samo da nije potpuno, nego nije ni djelomično opravdano... Odmazda nad civilima nije opravdana ni Izraelu, ni Hamasu, ni Naseru, niti bilo kome na ovom dunjaluku... Tačka.

PS A također, nije baš da je Gaza do prošle godine bila isto što i Srebrenica 92-95...
Last edited by cyprus on 03/09/2024 01:10, edited 1 time in total.
Haris.ba

#2565 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Haris.ba »

BarbaDue wrote: 02/09/2024 23:16 Neko ga nazove zločinom a ti znaš da to nije tako i da nemaš drugog izlaza. Hvataš se za slamku i pokušavaš na svaki mogući način preživjeti. U takvim situacijama vrijedi samo jedan zakon a to je onaj najsuroviji zakon, zakon divljine i preživljavanja.
Nema odmazde prema civilima. Ne znam sta nije jasno.

Ne vidim kako ubijanje civila pomaze u tvom prezivljavanju.
dr_Evil

#2566 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by dr_Evil »

BarbaDue wrote: 02/09/2024 23:16 Neko ga nazove zločinom a ti znaš da to nije tako i da nemaš drugog izlaza. Hvataš se za slamku i pokušavaš na svaki mogući način preživjeti. U takvim situacijama vrijedi samo jedan zakon a to je onaj najsuroviji zakon, zakon divljine i preživljavanja.
Jedno je prezivljavanje, drugo je ubijanje civila. To je zlocin i u to se ne ulazi, zato sluzi sud i prijeki sud.

Ako krenes tim putem uci ces u istu genocidnu petlju kao nase kolege forumasi kojima sve je pocelo 07.10. I oni koriste isto opravdanje.
sumirprimus

#2567 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Hamas filmed each hostage before they executed them. They terrorized and brutalized Hersh, Eden, Carmel, Alex, Ori and Almog until their last moment of life
.

Dakle ubistvo civila je stiglo iz vrha hamasa, oglasio se i famozni abu obejda..
From now on, if Israeli army forces approach the prisoners, Hamas will execute those prisoners.
sumirprimus

#2568 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

cyprus wrote: 03/09/2024 01:00
BarbaDue wrote: 02/09/2024 22:57Zar nije potpuno opravdano da je u nekom trenutku Naser ili neko drugi, neka treća grupa operativaca u tim gradovima izađe iz obruča i napravi odmazdu gdje može i gdje stigne. Po meni to je neka vrsta odbrane u situaciji kada si opkoljen. Referišem se na 7. Oktobar i pokolj kojeg su uradili Palestinci poslije godina i godina zlostavljanja i ugnjetavanja.
Ne samo da nije potpuno, nego nije ni djelomično opravdano... Odmazda nad civilima nije opravdana ni Izraelu, ni Hamasu, ni Naseru, niti bilo kome na ovom dunjaluku... Tačka.

PS A također, nije baš da je Gaza do prošle godine bila isto što i Srebrenica 92-95...
Ovo je bogohuljenje i skrnqvljenje sjecanja nasih zrtava.
sumirprimus

#2569 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Niko normalan u svijetu ne bi devalviro ovako svoje zrtve i spomen na njih, bruka i sramota. jos ovo citaju i susjedi i komsije.
Ko bi se normalan izjednaci sahamasom, koji se ovde nazivaju otporom, a kao terorusticku organizaciju ih gleda citav zapad isti onaj kome mi tezimo . :-)
Ma ne bi vi malo morgen
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2570 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Truba »

Velika tuča izbila je sinoć na fudbalskoj utakmici Prve lige Izraela na stadionu Turner u Be’er Shevi, nakon što su navijači Bnei Sakhnin F.C. (tim sa palestinskom podrškom) okrenuli leđa izraelskoj nacionalnoj himni, što je navelo navijače Hapoel Be’er Sheva F.C. da pretrče teren i uz uvrede se sukobe sa Palestincima!
BarbaDue

#2571 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by BarbaDue »

Haris.ba wrote: 03/09/2024 01:04

Sve je to meni jasno i meni ne moraš objašnjavati. Znam kako to bude u praksi. Bio sam u opsadnom stanju 4 godine. Pitaj Barbu '93-'94 šta bi uradio u tim momentima, svašta brate. A pogotovo neko ko je izgubio pola ili čitavu porodicu. Ne pitaj bolje je.

U mirno doba jedan primjer. Lokalni kabadahija duži vremenski period maltretira mladića, jbga iz dana u dan, iz noći u noć...jednu veće momku poslije šljage pred djevojkom pukne film i ode kući po nož. Lagano poslije sat vremena se vrati u lokal i slučajno kabadahiji zaboravi nož ispod rebara. Jebajiga, nema opravdanja ali je ovome pao mrak na oči i ende.

Nadam se da razumijete moj point!
cyprus

#2572 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by cyprus »

BarbaDue wrote: 03/09/2024 14:24

Sve je to meni jasno i meni ne moraš objašnjavati. Znam kako to bude u praksi. Bio sam u opsadnom stanju 4 godine. Pitaj Barbu '93-'94 šta bi uradio u tim momentima, svašta brate. A pogotovo neko ko je izgubio pola ili čitavu porodicu. Ne pitaj bolje je.

U mirno doba jedan primjer. Lokalni kabadahija duži vremenski period maltretira mladića, jbga iz dana u dan, iz noći u noć...jednu veće momku poslije šljage pred djevojkom pukne film i ode kući po nož. Lagano poslije sat vremena se vrati u lokal i slučajno kabadahiji zaboravi nož ispod rebara. Jebajiga, nema opravdanja ali je ovome pao mrak na oči i ende.

Pogrešna analogija - ne zabije nož kabadahiji, nego njegovom djetetu... To je otprilike ono što ti pokušavaš ovdje opravdati...
skrbavi-admin

#2573 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

BarbaDue wrote: 03/09/2024 14:24

ne razumiju jer ne zele i nece u svom bezborazluku - a ti si smijesan sto pokusavas objasnit sjeme zla ovim "zabrinutim" iz zapadne krstaske sendvicarske
fasisticke provinijencije :)

ako ti sta znaci razumijem te ja i zao mi je kroz sta si prosao.....
odmazda prema civilima po tom zapadnom fasistickom narativu je dozvoljena samo kad njima odgovara ekonomski, parama, vojno i interesno kao 100ine hiljada mrtvih japanaca u 2 atomska napada, desetine hiljada mrtvih u Drezdenu i Berlinu, 500 000 mrtve djece za koje je sluzbeno drzavna sekretarka potvrdila da je vrijedilo da ih se ubije i ini drugi.... samo eto sto nam daju malo vise marmelade i cokolade da zasladimo prije smrti.....
sumirprimus

#2574 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sumirprimus »

Cuj krstaske :-) eee svasta
To je i glavni problem sto vi sve gledate kroz vjeru, a gledate. Jedini je ragib iskren bio
alijagoro

#2575 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

sumirprimus wrote: 03/09/2024 16:02 Cuj krstaske :-) eee svasta
To je i glavni problem sto vi sve gledate kroz vjeru, a gledate. Jedini je ragib iskren bio
Da bas cudno,sto narod koji je umalo nestao,zbog svoje vjere,gleda sve kroz vjeru a ono sto je jos cudnije to im nabija na nos Jevrej iz Tuzle,koji gle cuda gleda sve kroz vjeru odnosno gleda sve iz izraelske perspektive.
Post Reply