dr_Evil wrote: ↑02/09/2024 08:33
BarbaDue wrote: ↑31/08/2024 01:11
sumirprimus wrote: ↑30/08/2024 21:19
Ma ja ne mogu poredit nas i palestince nikad, iako nas neki upirno guraju u istu kategoriju sto nije dobro za ovu drzavu do koje vam je kao stalo. Ne mgou zbog nasih zrtavs i heroja i naseg odbrambenog i pravednog i neukaljanog rata. Mi nismo prelazili ma drugu stranu i nismo klali i ubijali . Ne moze se poredit. Nasa borba je bila i ostala casna . Rezultati su takvi kakvi su i tu smo pokazali vise od ljudskosti jer nije bilo osvete. Vise pragmaticnosti, zelje za mirom, kompromisom, zivot8m, suzivotom. Mi se nismo raznosili po srpskim gradovima, mi nismo ucili djecu da je cast poginut usput ubijajuc druge. Ne poturajte nam to kukavicje jaje. Iznad smo toga, mont everest za komplet bliski istok. Al jebga to sam ja, meni je opet i ovakva nakaradna bosna prije bi i religije.
Mi nismo isli putinu na noge.
Kada god pogodiš ovakvog lika istinom u čelo on potraži u filozofiji spas. Tako je, ovo ti je čisti šupljak. Ko je govorio o poređenju!? Ne nisam, nego ti pružam paralelu na neki od najsvježijih primjera iz bliske prošlosti. Pogotovo ako si imalo doživio pakla rata kakvog sam ga ja doživio u Goraždu možeš da pričaš i svjedočiš ljudskom stradanju. Naravno da sam svjestan da je neuporedivo veće stradanje Palestinaca u Gazi nego Bošnjaka u Bosni ali je ipak stradanje slično i dešava se isključivo jer su Palestinaci narod kome je Allah dž.š početak i kraj svijeta. To isto se desilo i sa nama Bošnjacima u Bosni, pobijeni smo samo zato jer smo muslimani. Srećom naš neprijatelj nije bio toliko superioran.
P.S. Svako ko kaže da ovo nije tačno je totalno zalutao i u velikoj zabludi!
Nema filozofije, Gaza se nalazi u situaciji Mostara u ratu, ili jos poblize nalazi se u situaciji kao Varsavski geto. Okruzeni nacistickim ili ti ga cionistickim cuvarima, metode mucenja i istrebljenja su potpuno jednake. Ovdje smo postavljali slike kako su nacisti skidali zatocenike pred egzekucije, iste danas gledamo u Gazi.
O Hamasu sve najgore, tim cionistickim teroristima osnovanim od SAD-a i razvijanim novcem Izraela zelim brz nestanak. Ali posteni palestinski narod, ta hrabra nacija Palestinaca ce prezivjeti. Nadam se samo da nece dobiti sindrom kao sto imaju Jevreji nakon pakla koji su prosli u krscanskoj Europi, pa da za 100 godina gledamo Palestince kako koriste nacisticke metode.
Da se još malkice nadovežem.
I jos jedna kratka paralela. Četiri godine opkoljena Srebrenica ili Goražde. Konstantno ubijanje tokom opsade djece, žena, starih i bolesnih osoba, a ti nemaš gdje. U rupi si, nemaš hrane, vode ni struje, svijeću ko ima tito je...i pored svega toga gledaš kad ćeš stradati.
Zar nije potpuno opravdano da je u nekom trenutku Naser ili neko drugi, neka treća grupa operativaca u tim gradovima izađe iz obruča i napravi odmazdu gdje može i gdje stigne. Po meni to je neka vrsta odbrane u situaciji kada si opkoljen. Referišem se na 7. Oktobar i pokolj kojeg su uradili Palestinci poslije godina i godina zlostavljanja i ugnjetavanja.