Jesi se pitao što su Nor a onda i Pia spalili gume? Jer je dozvoljeno da se trkaju od strane tima, pri tome podcjenili kombinaciju Lec/Fer. Ovo je 2 ili 3 put ove godine da Mcl gubi trku koju ima pod kontrolom, otprilike kao sam pred košem i propustiš zakucavanje.Samprotivsviju wrote: ↑02/09/2024 14:48Kako do tima? Pa nije li sam Noris trazio pit jer se zalio na prednju lijevu gumu? Tim ocigledno nije planirao tako rano da ide.drndalo wrote: ↑02/09/2024 14:41Ne sjecamo se da je izasao iz boxa iza sporijeg vozaca (sto je do tima) sto ga je kostalo gubitka vremena mozda dobijenog ranijim ulaskom...?Samprotivsviju wrote: ↑02/09/2024 14:25
Ni meni nije jasno odakle zakljucak da je Noris bio brzi, i sta je uopste Noris uradio. Oba puta je isao u box prije Piastrija. Cak sokantno u drugom stintu sprzio je gume daleko prije Piastria, uradio undercut i opet zavrsio iza njega..
Otisao je brat bratu 6 7 mozda i vise krugova prije Piastrija
Ne znam šta vi posmatrate možda je Pia bio bolji za nijansu jučer ali je Nor konstantno ove sezone brži 100-200 ms.
A taktiku necu ni spominjati Pia prvi sa 5s prednosti na Lec i oni dobrovoljno daju track position jesi lud brate. Znači Pia nije Lec ni napao.
MCL je hladno mogao podijeliti taktiku, čekati sa Pia da vide šta će Ferrari uraditi (pri čemu da je Lec napao rizikovao bi da sam sebi uništi gume), a ako pokušaju undercut da reagiju sa boksom sljedeći krug sa Pia. Dok su sa Nor mogli uraditi ovo što su uradili.