A ne znam , za 50 do 100 Eura ima se kupiti odličnih kvalitetnih satova kineskih proizvođača ,
izgledom homage popularnih i legendarnih modela ,
kućišta i narukvice od čelika , safirno staklo ,
unutra ili Seiko kvarc ili kakav automatik tipa NH35...
Moderator: anex
A ne znam , za 50 do 100 Eura ima se kupiti odličnih kvalitetnih satova kineskih proizvođača ,
Ma znam da ima solidnih satova... a ovo homage nekih modela je čista i klasična kineska kopija jbg...
Ih ..jeste jaeger lecoultreArminovski wrote: ↑31/08/2024 16:54Sve zavisi od osobe ko i kako se nosi. Meni znaju izgledati ozbiljnije i elegantnije od drugih formi.
![]()
Jelde dobar? Tata i tatin tata.Bullet Tooth Tony wrote: ↑01/09/2024 17:27Ih ..jeste jaeger lecoultreArminovski wrote: ↑31/08/2024 16:54Sve zavisi od osobe ko i kako se nosi. Meni znaju izgledati ozbiljnije i elegantnije od drugih formi.
![]()
![]()

Ipak je 12mm - sto je i dalje nepotrebno. Ne znam otkud mi 14 iskreno. Sad odem vidjeti na stranici firme, kaze model patagonia steel 43 mm, dobro sam se informisao prije kupovine
Ovo je dobra cijena za taj sat. Nov je oko 400€.inspiron wrote: ↑02/09/2024 14:30 I tako odem ja u subotu prijepodne nabaviti par stvarčica, i prolazim, pogledam, kad ovo u vitrini, rekoh mogu pogledam, bla-truć, dajte vi to meni spakovati. I eto, prava impulsna kupovina.
Udoban, lagan, tritium tubice pristojno svijetle po noći, mada ne toliko jako kao na vostoku što sam imao, uz ono se mogla knjiga čitati u mraku, ovo je čisto pristojno i nije prezasićeno, ima po mala linija na 12, 3, 6 i 9, i kazaljke, jako čitko.
Staklo je mineralno, za sada na seiku kojeg imam sa istom vrstom stakla sve je ok, očekujem da i ovaj bude ok.
unutra je švicarska ronda kvarc, preglednost je super i lijepa je finalna obrada ida, mislim da je narukvica 24mm, e to je baš onako u skladu sa kućištem 44mm, povelik ali proporcionalan.
Dosta je visok sa 14mm profila, vidjećemo koliko će zapinjati.
Pozicija kopce nije na tradicionalnom mjestu posto nije tradicionalna narukvica pricvrscena iglicama, malo sam izvukao stranu gdje je kopca koja se time priblizila rubu ruke I tako da na sredini ruke sa donje strane sada imam “jastucic” – jako udobno
Nikad nisam uzimao u obzir... ma ni da mi padne na pamet da gledam tamo neke Luminoxe jer nisam u tom taktickom fazonu bas ali ovo je neka sredina, za sada zadovoljan za cca 260 KM.
Zak Le Mans moze li valjat
Dobar Seiko ali vala je ovaj lik mogao nokte srediti._BataZiv_0809 wrote: ↑08/09/2024 14:31
Solidna varijacija na temu Cartier Tanka
@inspiron neka bude sa srecom lave moj![]()
![]()
I ovaj je isto lijep
Adoxxx wrote: ↑09/09/2024 07:00I ovaj je isto lijep
https://detas.ba/satovi/13011-Citizen_A ... NJ0180_80X
Vjerovatno cu pazariti jedan od ova dva, prije ovaj 80X