Invalid nažalost s oduzetom radnom sposobnosti, oboje smo hasta, stara i gore samo se ne vidi to na njoj.
Android TV Box
Moderator: Benq
- semirsar
#3727 Re: Android TV Box
Direkt sa usb na ruter mislim da ne moze, treba ti adapter kao ovaj https://genelec.ba/usb-to-lan-ethernet- ... d0ue306-p2 gdje sa jedne strane ide u usb na boxu i s druge putem kabla na ruter, znaci dodatni trosak za adapter i kabal + box, mnogo brate. Ako ti je dobar net na mobitelu i racunaru ne vidim zasto ne bi bio i na sticku. Protabiri sve opcije, jer kad das pare gotovo je.Sanjarko wrote: ↑29/08/2024 21:26Hvala raja, neće stara baš preko interneta ništa, nepovjerljiva prema njemu jer ipak joj je 70 godina, a do 2014 nikad nismo imali ništa, ni internet, ni smartphone itd, a u Korona njesra dobili primanja kolika tolika pa uz manje snalaženje stare i dalje sada možemo nešto malo i ponekad priuštiti.
Ali oboje hasta pa sve teže ide.
@semirsar mislio sam box s ruterom povezati preko USB kabla.
Spor je internet na ovom MiFi džepnom ruteru. Tako da ne znam da li bi štekalo i sl.
Meni za kompjutera dobar, ali za box ne znam.
Išao bi i ja na stik ali strah me bacit pare džabe.
Pročačkam po internetu još i vidim da li može i kako se povezati USB kablom, kažem izgleda da može.
Ne misli stara još da kupim joj box. Zbog moje bolesti i vručina čeka malo da prođu vrućine jer mi smetaju pošto slabo izlazim i krećem se ja.
Ja htio jutros da idem s njom i da uzmemo box.
- Sanjarko
#3728 Re: Android TV Box
Ma nije problem ni kupit taj adapter samo da riješim ovo, kažem zbog stare, žao mi je, slabo ima šta na televiziji da gleda iako ona kaže da ima.semirsar wrote: ↑29/08/2024 21:36
Direkt sa usb na ruter mislim da ne moze, treba ti adapter kao ovaj https://genelec.ba/usb-to-lan-ethernet- ... d0ue306-p2 gdje sa jedne strane ide u usb na boxu i s druge putem kabla na ruter, znaci dodatni trosak za adapter i kabal + box, mnogo brate. Ako ti je dobar net na mobitelu i racunaru ne vidim zasto ne bi bio i na sticku. Protabiri sve opcije, jer kad das pare gotovo je.
Hvala, protabirim sve, pa vidim.
- mc-twin
#3729 Re: Android TV Box
Tako se ja "zeznuh".semirsar wrote: ↑29/08/2024 20:49Koliko vidim, zapikao on box... ne znam zasto bas za njega, ali... mislim da ce samo baciti pare, jer za lan mora uzeti i adapter cirka 30-ak KM dodatno na cijenu boxa a to je vec precerivanje za njegov status. Stick mu je dovoljan, ali ako bas zeli, bujrum, bilo bi mi zao da se razocara.PlusSA wrote: ↑29/08/2024 20:45ako ti je tv stick blizu routera onda nemaš problem.SpoilerShowSanjarko wrote: ↑29/08/2024 20:21 Hvala @PlusSA I @semirsar ići ću na box jer ne znam kako bi stik radio preko MiFi rutera, a vidim da li se može povezati s kablom USB box i MiFi ruter, gledao neka videa na YouTube ali nisam siguran može li, izgleda da može.
Išao bi za keš, ne znam ima li popust za njega išta, a ako nema preko banke bi ali ne znamo mi tako plaćati.
Nikad do sada nismo imali nikakva primanja.
Ja skupljao već ima pomalo i taman za box skupio.
Radi stare ga i hoću kupiti. Žao mi je, nema puno šta gledati na televiziji, a i hasta je kao i ja samo gore.
kad mi tjeramo preko wifija 4k filmove od 20+gb bez štekanja nema potrebe za lan kablom.
kod mene modem odmah iza TV-a wifi na maks vuce.
-
bejzik
#3730 Re: Android TV Box
Možda će biti preciznija preporuka sad kad sam vidio tačno koji mi je model TV :
TV LED 42" SMART TELEFUNKEN : T42FX275DLBPOS-T2
Rezolucija ekrana: 1920x1080 (Full HD)

Ovaj mi djeluje najpovoljnije na OLX , MiStick fhd 88 KM
treba mi za YouTube i stream utakmice tipa rd-live
isplati li se dodati još 30 KM za xiaomi TV BOX ?
Ovaj moj TV već ima smart ali Youtube ne radi - ono ikone su kao neki X i neće da pokrene ništa

Ovaj moj TV već ima smart ali Youtube ne radi - ono ikone su kao neki X i neće da pokrene ništa
-
sasajev
#3731 Re: Android TV Box
Iz iskustva, dva imam (zajebao se kad sam kupovao pa kupih dva), to je smece neopjevano. To je sporo katastrofabejzik wrote: ↑30/08/2024 16:01 Možda će biti preciznija preporuka sad kad sam vidio tačno koji mi je model TV :
- Peacean
#3732 Re: Android TV Box
Sigurnije je ispružiti se malo za mi stick 4k ili mi box s gen2
- semirsar
#3733 Re: Android TV Box
Po meni se isplati, a sigurno ces i taj tv kadtad mjenjati za neki 4K model.bejzik wrote: ↑30/08/2024 16:01treba mi za YouTube i stream utakmice tipa rd-liveSpoilerShowMožda će biti preciznija preporuka sad kad sam vidio tačno koji mi je model TV :
-
bogata_sirotinja
#3734 Re: Android TV Box
Mi box s 2 gen 120KM
Mi stick 4K 120-130KM
Ne da se isplati, nego se podrazumjeva da se u 2024. godini NE UZIMA obični Mi Stick Full HD jer on ima samo 1GB RAM-a.
Da se razumijemo, radiće i on ali tromo je to sa 1GB RAM-a a aplikacije su sve teže...
Mi stick 4K 120-130KM
Ne da se isplati, nego se podrazumjeva da se u 2024. godini NE UZIMA obični Mi Stick Full HD jer on ima samo 1GB RAM-a.
Da se razumijemo, radiće i on ali tromo je to sa 1GB RAM-a a aplikacije su sve teže...
- PlusSA
#3735 Re: Android TV Box
Koliko para toliko muzike.bogata_sirotinja wrote: ↑30/08/2024 20:30 Mi box s 2 gen 120KM
Mi stick 4K 120-130KM
Gore lik se krpi zbog nažalost sjebanog stanja.
Vjerovatno ima FHD tv i njemu najbolje odgovara xiaomi tv stick fhd 65-75km i to je to.
iptv i stremio taman. ako otvara app 5 sekundi Bože moj.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#3736 Re: Android TV Box
Koja IPTV aplikacija za Android TV podrzava download filmova i serija? Ne recording dok gledas, nego bas download - da sebi unaprijed mozes skinuti par epizoda ako ides gdje nema interneta ili je losa konekcija?
Nasao sam samo 9xtream do sada, al nekako nepredvidljivo radi, pa bih jos sta probao.
Nasao sam samo 9xtream do sada, al nekako nepredvidljivo radi, pa bih jos sta probao.
-
ofentash
#3737 Re: Android TV Box
Koji box ili stick kupiti za IPTV i Youtube? Imao A95X F3 Air izgorio od udara groma, odlično radio oko 3 godine.
-
bejzik
#3738 Re: Android TV Box
Hvala ljudi divni ste razjasnili ste mi situaciju
imam jednog obespravljenog penzionera komšiju koji nije u prilici plaćati i TV i net pa ima samo net i neki manji smart tv TCL , ne znam tacno model ali prije 2 god kupljen kao ta generacija : Mnogo voli sport posebno tenis i fudbal. Kako bi najbolje mogao pogledati nekad neki meč (ako ima neki app za stream : ako ima tema na forumu da me uputite) ? ja sam mu par puta preko browsera otvorio website RD-Live preko kojeg je gledao ali njemu samom je to komplikovano otvoriti,naći,ads ukinuti itd..
imam jednog obespravljenog penzionera komšiju koji nije u prilici plaćati i TV i net pa ima samo net i neki manji smart tv TCL , ne znam tacno model ali prije 2 god kupljen kao ta generacija : Mnogo voli sport posebno tenis i fudbal. Kako bi najbolje mogao pogledati nekad neki meč (ako ima neki app za stream : ako ima tema na forumu da me uputite) ? ja sam mu par puta preko browsera otvorio website RD-Live preko kojeg je gledao ali njemu samom je to komplikovano otvoriti,naći,ads ukinuti itd..
- PlusSA
#3739 Re: Android TV Box
Teško besplatno za penzionera, a ako nije android tv onda je to nemoguca misija.bejzik wrote: ↑02/09/2024 08:37 Hvala ljudi divni ste razjasnili ste mi situaciju![]()
Najbolje iptv na olx da "plati" 5-6 km mjesec dana i da može u jednom kliku gledati kanale, a i to ako ima smart tv TCL app da tjera listu.
- Sanjarko
#3740 Re: Android TV Box
Koliko mu je brz internet? Skineš mu Opera browser i zapamtiš mu link stranica i huhu.to, i tjt.bejzik wrote: ↑02/09/2024 08:37 Hvala ljudi divni ste razjasnili ste mi situaciju![]()
Ako internet brzina može to podnijeti.
- Mirzareli
#3741 Re: Android TV Box
Posjedujem Xiaomi TV android box druge generacije..Imam problem sa tonom koji se odjednom izgubio..Bilo koju app da koristim za strimanje tona nema..Na TV ima ton kada sam spojio drugu antenu ton je ok.Znaci da je se ton izgubio na samom boxu.Resetovao sam box ,gasio iz struje nista ne pomaze...Sta mi je ciniti ? 
- Sanjarko
#3742 Re: Android TV Box
Crklo boksu nesto ili kabal mozda sta se ukljucuje u box. Koliko sam se ja razrahatio sa ovim smartfonom sta sam ga malo pokvarenog dobio. Brzi internet duplo.Mirzareli wrote: ↑16/09/2024 16:48 Posjedujem Xiaomi TV android box druge generacije..Imam problem sa tonom koji se odjednom izgubio..Bilo koju app da koristim za strimanje tona nema..Na TV ima ton kada sam spojio drugu antenu ton je ok.Znaci da je se ton izgubio na samom boxu.Resetovao sam box ,gasio iz struje nista ne pomaze...Sta mi je ciniti ?![]()
Ubrzo vidim da i ja staroj kupim ovaj box. Ali me stara nagovara da uzmem ruter. Jer stari je izgleda za kante. Cak mu se napuhala baterija. Kazem ja staroj moze eksplodirat.
Nesto iskrsne uvijek, neki drugi problem. Jbji ga, ne znam kako i jedno i drugo da uzmem. Mozda na otplatu nesto, vidim.
Imam budzet za jedno, nije puno to para ali dovoljno je. Ali rekla je stara da bi ona uzela drugo. Cekamo da malo opet pocne da se snalazi ako i dalje mogne. Zbog toga stara i oklijeva.
Srecom ima sta gledat. Sad joj i ja pustim jos pride nesto ponekad na kompjuteru.
- TAFKAP
#3743 Re: Android TV Box
Testiraj na drugom TVu, probaj sa drugim HDMI kablom, vidi da nije aktiviran eARC na TVu,...Mirzareli wrote: ↑16/09/2024 16:48 Posjedujem Xiaomi TV android box druge generacije..Imam problem sa tonom koji se odjednom izgubio..Bilo koju app da koristim za strimanje tona nema..Na TV ima ton kada sam spojio drugu antenu ton je ok.Znaci da je se ton izgubio na samom boxu.Resetovao sam box ,gasio iz struje nista ne pomaze...Sta mi je ciniti ?![]()
- semirsar
#3744 Re: Android TV Box
ili je na daljinskom od boxa iskljucio ili smanjio, barem se meni to desilo.TAFKAP wrote: ↑16/09/2024 22:03Testiraj na drugom TVu, probaj sa drugim HDMI kablom, vidi da nije aktiviran eARC na TVu,...Mirzareli wrote: ↑16/09/2024 16:48 Posjedujem Xiaomi TV android box druge generacije..Imam problem sa tonom koji se odjednom izgubio..Bilo koju app da koristim za strimanje tona nema..Na TV ima ton kada sam spojio drugu antenu ton je ok.Znaci da je se ton izgubio na samom boxu.Resetovao sam box ,gasio iz struje nista ne pomaze...Sta mi je ciniti ?![]()
Inace, na box mi je sve na max, a na daljinskom od tv stimam jacinu tona
- Mirzareli
#3745 Re: Android TV Box
Uradio Factory reset i ton došao na svoje... 
- Sanjarko
#3746 Re: Android TV Box
Kazu jbn taj dzavo sta ih je inficirao. Juce ili prekjuce mi na Google izbaci upravo o tome.
- Mirzareli
#3747 Re: Android TV Box
Može biti i to da ga poremetilo...Morao sam par app i par listi ponovo kucati ,ali nista strašno.Sanjarko wrote: ↑17/09/2024 06:05Htio sam i to reci, da odradis factory reset, ali reko valja ti malo stimat opet. On topic dalje izbaci mi da 40% mozda i vise box-ova inficirano nekim virusom ili malware-om, na V ili W slovo neki dzavo.
Kazu jbn taj dzavo sta ih je inficirao. Juce ili prekjuce mi na Google izbaci upravo o tome.
-
starboy018
#3748 Re: Android TV Box
šta mislite o novom Google android boxu koji izlazi krajem ovog mjeseca, Google TV Streamer 4K?
4GB RAM, 32GB prostora, 99$
da li vrijedi cekati to ili uzeti Xioami TV Box S 2nd Gen?

https://www.youtube.com/watch?v=fHqZnTJu-M8&t=2s
https://store.google.com/us/product/goo ... r?hl=en-US
4GB RAM, 32GB prostora, 99$
da li vrijedi cekati to ili uzeti Xioami TV Box S 2nd Gen?

https://www.youtube.com/watch?v=fHqZnTJu-M8&t=2s
https://store.google.com/us/product/goo ... r?hl=en-US
- Peacean
#3749 Re: Android TV Box
Klasa iznad mi boxa i u specifikacijama i cijeni. Ako hoćeš bolji i skuplji uređaj sačekaj google. Mada ne vjerujem da će biti dostupan kod nas osim preko preprodavača.
-
starboy018
#3750 Re: Android TV Box
hvala na preporuci
ma svakako cu ako ga budem uzimao naruciti iz Amerike preko Kubi Global dostave za 10-15$ shipping jer ce ga ovi nasi preprodavaci previse zacijeniti (standardna cijena u Evropi ce biti 120e, u ovlastenim trgovinama, kod nas znaci sigurno oko 150e