Android TV Box

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
typeOnegative

#3701 Re: Android TV Box

Post by typeOnegative »

Nisam to znao, hvala na ispravci . mislio sam da je isto kao i sa firestickovim originalnim eth. adapterom koji ima limit na 100 Mbps ( bar je tako bilo kad sam se prije interesirao za to )
mc-twin

#3702 Re: Android TV Box

Post by mc-twin »

Kod mene je Anker usb c hub i moze do 1Gbps, al' Chromecast limitiran. Dok sam sve to zbavio i jos 65W punjac bolje da sam Nvidia Shield uzeo, bilo bi malo skuplje, ali bi bolje prosao. :sax:
REDDEVILS

#3703 Re: Android TV Box

Post by REDDEVILS »

Google Chromecast with Google TV 4K 😎

tap3ah75

#3704 Re: Android TV Box

Post by tap3ah75 »

Ima li kod vas na storu od tv ili od noxa Ventox iptv player
Ja sam ga koristio na google tv i od danas - više nije kompaktibilna app sa TV
bejzik

#3705 Re: Android TV Box

Post by bejzik »

Pozdrav, molim mišljenje šta je bolje kupiti ;

TV BOX XIAOMI MI TV STICK ANDROID 9.0 , ili
Xiaomi TV Box S
razlika je 40ak maraka , a nemam velike prohtjeve - imam neki telefunken tv koji ima svoj "smart" sistem ali ne radi youtube i ne mogu ažurirati pa najviše zbog toga kupujem ovo , možda još neki stream tekmu pogledati
šta mi savjetujete
hvala unaprijed
nagibSA

#3706 Re: Android TV Box

Post by nagibSA »

Xiaomi Mi Box 2 gen, ako vec sad uzimas. Box uvijek ispred sticka. :thumbup:
semirsar

#3707 Re: Android TV Box

Post by semirsar »

bejzik wrote: 28/08/2024 15:50 Pozdrav, molim mišljenje šta je bolje kupiti ;

TV BOX XIAOMI MI TV STICK ANDROID 9.0 , ili
Xiaomi TV Box S
razlika je 40ak maraka , a nemam velike prohtjeve - imam neki telefunken tv koji ima svoj "smart" sistem ali ne radi youtube i ne mogu ažurirati pa najviše zbog toga kupujem ovo , možda još neki stream tekmu pogledati
šta mi savjetujete
hvala unaprijed
https://mistore.ba/proizvod/xiaomi-tv-box-s-2nd-gen/

imao stick pa uzeo box, stick proslijedio dalje, box ostavio sebi, treba li jos sta? :mrgreen:
bejzik

#3708 Re: Android TV Box

Post by bejzik »

Hvala , usmjerili ste me na tv box, ali nisam naglasio da sam oženjen i da je njoj slađi stick (that's what she said) :mrgreen: pa ću možda biti preusmjeren na to , jer "šta ti treba osim youtube tu je sve" :-D
Sanjarko

#3709 Re: Android TV Box

Post by Sanjarko »

Pitanje, može li se kablom spojiti MiFi ruter na box, Xiaomi box?

Radi bržeg i stabilnijeg interneta.

Skupio nešto para pa bi staroj Xiaomi Mi box kupio.

Ja bi s smartphona hvatao internet i onako ga sad slabo koristim, samo za utakmice i ponekad History kanal.
semirsar

#3710 Re: Android TV Box

Post by semirsar »

bejzik wrote: 29/08/2024 09:09 Hvala , usmjerili ste me na tv box, ali nisam naglasio da sam oženjen i da je njoj slađi stick (that's what she said) :mrgreen: pa ću možda biti preusmjeren na to , jer "šta ti treba osim youtube tu je sve" :-D
pa ti si davno preusmjeren samo nisi jos skontao :pisnuo:
semirsar

#3711 Re: Android TV Box

Post by semirsar »

Sanjarko wrote: 29/08/2024 11:10 Pitanje, može li se kablom spojiti MiFi ruter na box, Xiaomi box?

Ja bi s smartphona hvatao internet i onako ga sad slabo koristim, samo za utakmice i ponekad History kanal.
Nisam nikad barkao oko tijeh carlama tipa mifi rutera ali vjerujem da se mozes povezati bez kabla i ne treba ti box, dovoljno je uzeti onaj najeftiniji stick sa FullHD slikom, i to je to.
Image
PlusSA

#3712 Re: Android TV Box

Post by PlusSA »

semirsar wrote: 29/08/2024 19:12
Sanjarko wrote: 29/08/2024 11:10 Pitanje, može li se kablom spojiti MiFi ruter na box, Xiaomi box?

Nisam nikad barkao oko tijeh carlama tipa mifi rutera ali vjerujem da se mozes povezati bez kabla i ne treba ti box, dovoljno je uzeti onaj najeftiniji stick sa FullHD slikom, i to je to.
Image
još ako imaš ASA bank i slicne kartice imaš popusta 15% ili 20% određenim danima.
Sanjarko

#3713 Re: Android TV Box

Post by Sanjarko »

Hvala @PlusSA I @semirsar ići ću na box jer ne znam kako bi stik radio preko MiFi rutera, a vidim da li se može povezati s kablom USB box i MiFi ruter, gledao neka videa na YouTube ali nisam siguran može li, izgleda da može.

Išao bi za keš, ne znam ima li popust za njega išta, a ako nema preko banke bi ali ne znamo mi tako plaćati.

Nikad do sada nismo imali nikakva primanja.

Ja skupljao već ima pomalo i taman za box skupio.

Radi stare ga i hoću kupiti. Žao mi je, nema puno šta gledati na televiziji, a i hasta je kao i ja samo gore.
semirsar

#3714 Re: Android TV Box

Post by semirsar »

Sanjarko wrote: 29/08/2024 20:21 Hvala @PlusSA I @semirsar ići ću na box jer ne znam kako bi stik radio preko MiFi rutera, a vidim da li se može povezati s kablom USB box i MiFi ruter, gledao neka videa na YouTube ali nisam siguran može li, izgleda da može.

Išao bi za keš, ne znam ima li popust za njega išta, a ako nema preko banke bi ali ne znamo mi tako plaćati.

Radi stare ga i hoću kupiti. Žao mi je, nema puno šta gledati na televiziji, a i hasta je kao i ja samo gore.
ako ruter ima ethernet prikljucak onda mozes box povezati, mada, mozes i wifi iskoristiti bilo za stick bilo za box, do tebe je. Slazem se da su box i kabal bolja solucija ali i skuplja.

P.S. Ne znam kako si mislio kablom povezati box i ruter, ako si mislio putem USB i adaptera, onda ok... ili si mislio na neki drugi nacin?
PlusSA

#3715 Re: Android TV Box

Post by PlusSA »

Sanjarko wrote: 29/08/2024 20:21 Hvala @PlusSA I @semirsar ići ću na box jer ne znam kako bi stik radio preko MiFi rutera, a vidim da li se može povezati s kablom USB box i MiFi ruter, gledao neka videa na YouTube ali nisam siguran može li, izgleda da može.

ako ti je tv stick blizu routera onda nemaš problem.
kad mi tjeramo preko wifija 4k filmove od 20+gb bez štekanja nema potrebe za lan kablom.

kod mene modem odmah iza TV-a wifi na maks vuce.
semirsar

#3716 Re: Android TV Box

Post by semirsar »

PlusSA wrote: 29/08/2024 20:45
Spoiler
Show

kad mi tjeramo preko wifija 4k filmove od 20+gb bez štekanja nema potrebe za lan kablom.

Koliko vidim, zapikao on box... ne znam zasto bas za njega, ali... mislim da ce samo baciti pare, jer za lan mora uzeti i adapter cirka 30-ak KM dodatno na cijenu boxa a to je vec precerivanje za njegov status. Stick mu je dovoljan, ali ako bas zeli, bujrum, bilo bi mi zao da se razocara.
PlusSA

#3717 Re: Android TV Box

Post by PlusSA »

semirsar wrote: 29/08/2024 20:49
Spoiler
Show

Koliko vidim, zapikao on box... ne znam zasto bas za njega, ali... mislim da ce samo baciti pare, jer za lan mora uzeti i adapter cirka 30-ak KM dodatno na cijenu boxa a to je vec precerivanje za njegov status. Stick mu je dovoljan, ali ako bas zeli, bujrum, bilo bi mi zao da se razocara.
Ma nagovorit cemo ga ja stick :thumbup:
@Sanjarko ne znam odakle si al rado bih ti ja uzeo sa "popustom" u domodu tv stick xiaomi fhd. neces fulati biti ces zadovoljan vjeruj :thumbup:
semirsar

#3718 Re: Android TV Box

Post by semirsar »

PlusSA wrote: 29/08/2024 20:56
Spoiler
Show
semirsar wrote: 29/08/2024 20:49
Spoiler
Show

Ma nagovorit cemo ga ja stick :thumbup:
@Sanjarko ne znam odakle si al rado bih ti ja uzeo sa "popustom" u domodu tv stick xiaomi fhd. neces fulati biti ces zadovoljan vjeruj :thumbup:
:thumbup:
ako se ne varam iz Zenice je.
semsasuljakovic

#3719 Re: Android TV Box

Post by semsasuljakovic »

Iz Zenice je ali jednostavno neće da otkrije ko je i samim tim mu je, nažalost, nemoguće išta kupiti/pokloniti. Što je i pohvalno u jednu ruku, čovjek drži svoj dignitet.
semirsar

#3720 Re: Android TV Box

Post by semirsar »

semsasuljakovic wrote: 29/08/2024 21:03 Iz Zenice je ali jednostavno neće da otkrije ko je i samim tim mu je, nažalost, nemoguće išta kupiti/pokloniti. Što je i pohvalno u jednu ruku, čovjek drži svoj dignitet.
Mislim da mu je neko vec nesto pomogao jer se je ovdje zahvalio, ali ne mora on sam da se pojavi i preuzme, moze poslati nekog kome vjeruje.
Zorge

#3721 Re: Android TV Box

Post by Zorge »

Nemam ništa protiv lika
Ako nije invalid , zašto ne radi
Do sada je milion puta napisao da on i stara nemaju primanja
semirsar

#3722 Re: Android TV Box

Post by semirsar »

Zorge wrote: 29/08/2024 21:16 Nemam ništa protiv lika
Ako nije invalid , zašto ne radi
Do sada je milion puta napisao da on i stara nemaju primanja
Nije sve u fizici... ima i drugih stvari.
Sto ti smeta njegovo pisanje, fakat ti glup komentar, zar nije bolje samo zaobici.
Zorge

#3723 Re: Android TV Box

Post by Zorge »

Ma na različitim temama je pisao o ovome
Idemo dalje
Da ne ulazimo u off topic
PlusSA

#3724 Re: Android TV Box

Post by PlusSA »

@Sanjarko
ako imaš nekoga addico banka daje 20% popusta u domodu

ispadne te tv stick 68km što je vrh za taj uređaj :thumbup:
Sanjarko

#3725 Re: Android TV Box

Post by Sanjarko »

:thumbup: Hvala raja, neće stara baš preko interneta ništa, nepovjerljiva prema njemu jer ipak joj je 70 godina, a do 2014 nikad nismo imali ništa, ni internet, ni smartphone itd, a u Korona njesra dobili primanja kolika tolika pa uz manje snalaženje stare i dalje sada možemo nešto malo i ponekad priuštiti.

Ali oboje hasta pa sve teže ide.

@semirsar mislio sam box s ruterom povezati preko USB kabla.

Spor je internet na ovom MiFi džepnom ruteru. Tako da ne znam da li bi štekalo i sl.

Meni za kompjutera dobar, ali za box ne znam.

Išao bi i ja na stik ali strah me bacit pare džabe.

Pročačkam po internetu još i vidim da li može i kako se povezati USB kablom, kažem izgleda da može.

Ne misli stara još da kupim joj box. Zbog moje bolesti i vručina čeka malo da prođu vrućine jer mi smetaju pošto slabo izlazim i krećem se ja.

Ja htio jutros da idem s njom i da uzmemo box.
Post Reply