Android TV Box
Moderator: Benq
- typeOnegative
#3701 Re: Android TV Box
Nisam to znao, hvala na ispravci . mislio sam da je isto kao i sa firestickovim originalnim eth. adapterom koji ima limit na 100 Mbps ( bar je tako bilo kad sam se prije interesirao za to )
- mc-twin
#3702 Re: Android TV Box
Kod mene je Anker usb c hub i moze do 1Gbps, al' Chromecast limitiran. Dok sam sve to zbavio i jos 65W punjac bolje da sam Nvidia Shield uzeo, bilo bi malo skuplje, ali bi bolje prosao. 
- REDDEVILS
#3703 Re: Android TV Box
Google Chromecast with Google TV 4K 
-
tap3ah75
#3704 Re: Android TV Box
Ima li kod vas na storu od tv ili od noxa Ventox iptv player
Ja sam ga koristio na google tv i od danas - više nije kompaktibilna app sa TV
Ja sam ga koristio na google tv i od danas - više nije kompaktibilna app sa TV
-
bejzik
#3705 Re: Android TV Box
Pozdrav, molim mišljenje šta je bolje kupiti ;
TV BOX XIAOMI MI TV STICK ANDROID 9.0 , ili
Xiaomi TV Box S
razlika je 40ak maraka , a nemam velike prohtjeve - imam neki telefunken tv koji ima svoj "smart" sistem ali ne radi youtube i ne mogu ažurirati pa najviše zbog toga kupujem ovo , možda još neki stream tekmu pogledati
šta mi savjetujete
hvala unaprijed
Xiaomi TV Box S
razlika je 40ak maraka , a nemam velike prohtjeve - imam neki telefunken tv koji ima svoj "smart" sistem ali ne radi youtube i ne mogu ažurirati pa najviše zbog toga kupujem ovo , možda još neki stream tekmu pogledati
šta mi savjetujete
hvala unaprijed
- nagibSA
#3706 Re: Android TV Box
Xiaomi Mi Box 2 gen, ako vec sad uzimas. Box uvijek ispred sticka. 
- semirsar
#3707 Re: Android TV Box
https://mistore.ba/proizvod/xiaomi-tv-box-s-2nd-gen/bejzik wrote: ↑28/08/2024 15:50 Pozdrav, molim mišljenje šta je bolje kupiti ;
Xiaomi TV Box S
šta mi savjetujete
hvala unaprijed
imao stick pa uzeo box, stick proslijedio dalje, box ostavio sebi, treba li jos sta?
-
bejzik
#3708 Re: Android TV Box
Hvala , usmjerili ste me na tv box, ali nisam naglasio da sam oženjen i da je njoj slađi stick (that's what she said)
pa ću možda biti preusmjeren na to , jer "šta ti treba osim youtube tu je sve" 
- Sanjarko
#3709 Re: Android TV Box
Pitanje, može li se kablom spojiti MiFi ruter na box, Xiaomi box?
Radi bržeg i stabilnijeg interneta.
Skupio nešto para pa bi staroj Xiaomi Mi box kupio.
Ja bi s smartphona hvatao internet i onako ga sad slabo koristim, samo za utakmice i ponekad History kanal.
Radi bržeg i stabilnijeg interneta.
Skupio nešto para pa bi staroj Xiaomi Mi box kupio.
Ja bi s smartphona hvatao internet i onako ga sad slabo koristim, samo za utakmice i ponekad History kanal.
- semirsar
- semirsar
#3711 Re: Android TV Box
Nisam nikad barkao oko tijeh carlama tipa mifi rutera ali vjerujem da se mozes povezati bez kabla i ne treba ti box, dovoljno je uzeti onaj najeftiniji stick sa FullHD slikom, i to je to.

- PlusSA
#3712 Re: Android TV Box
još ako imaš ASA bank i slicne kartice imaš popusta 15% ili 20% određenim danima.
- Sanjarko
#3713 Re: Android TV Box
Hvala @PlusSA I @semirsar ići ću na box jer ne znam kako bi stik radio preko MiFi rutera, a vidim da li se može povezati s kablom USB box i MiFi ruter, gledao neka videa na YouTube ali nisam siguran može li, izgleda da može.
Išao bi za keš, ne znam ima li popust za njega išta, a ako nema preko banke bi ali ne znamo mi tako plaćati.
Nikad do sada nismo imali nikakva primanja.
Ja skupljao već ima pomalo i taman za box skupio.
Radi stare ga i hoću kupiti. Žao mi je, nema puno šta gledati na televiziji, a i hasta je kao i ja samo gore.
Išao bi za keš, ne znam ima li popust za njega išta, a ako nema preko banke bi ali ne znamo mi tako plaćati.
Radi stare ga i hoću kupiti. Žao mi je, nema puno šta gledati na televiziji, a i hasta je kao i ja samo gore.
- semirsar
#3714 Re: Android TV Box
ako ruter ima ethernet prikljucak onda mozes box povezati, mada, mozes i wifi iskoristiti bilo za stick bilo za box, do tebe je. Slazem se da su box i kabal bolja solucija ali i skuplja.Sanjarko wrote: ↑29/08/2024 20:21 Hvala @PlusSA I @semirsar ići ću na box jer ne znam kako bi stik radio preko MiFi rutera, a vidim da li se može povezati s kablom USB box i MiFi ruter, gledao neka videa na YouTube ali nisam siguran može li, izgleda da može.
P.S. Ne znam kako si mislio kablom povezati box i ruter, ako si mislio putem USB i adaptera, onda ok... ili si mislio na neki drugi nacin?
- PlusSA
#3715 Re: Android TV Box
ako ti je tv stick blizu routera onda nemaš problem.Sanjarko wrote: ↑29/08/2024 20:21 Hvala @PlusSA I @semirsar ići ću na box jer ne znam kako bi stik radio preko MiFi rutera, a vidim da li se može povezati s kablom USB box i MiFi ruter, gledao neka videa na YouTube ali nisam siguran može li, izgleda da može.
kad mi tjeramo preko wifija 4k filmove od 20+gb bez štekanja nema potrebe za lan kablom.
kod mene modem odmah iza TV-a wifi na maks vuce.
- semirsar
#3716 Re: Android TV Box
Koliko vidim, zapikao on box... ne znam zasto bas za njega, ali... mislim da ce samo baciti pare, jer za lan mora uzeti i adapter cirka 30-ak KM dodatno na cijenu boxa a to je vec precerivanje za njegov status. Stick mu je dovoljan, ali ako bas zeli, bujrum, bilo bi mi zao da se razocara.PlusSA wrote: ↑29/08/2024 20:45ako ti je tv stick blizu routera onda nemaš problem.SpoilerShowSanjarko wrote: ↑29/08/2024 20:21 Hvala @PlusSA I @semirsar ići ću na box jer ne znam kako bi stik radio preko MiFi rutera, a vidim da li se može povezati s kablom USB box i MiFi ruter, gledao neka videa na YouTube ali nisam siguran može li, izgleda da može.
kad mi tjeramo preko wifija 4k filmove od 20+gb bez štekanja nema potrebe za lan kablom.
- PlusSA
#3717 Re: Android TV Box
Ma nagovorit cemo ga ja sticksemirsar wrote: ↑29/08/2024 20:49Koliko vidim, zapikao on box... ne znam zasto bas za njega, ali... mislim da ce samo baciti pare, jer za lan mora uzeti i adapter cirka 30-ak KM dodatno na cijenu boxa a to je vec precerivanje za njegov status. Stick mu je dovoljan, ali ako bas zeli, bujrum, bilo bi mi zao da se razocara.PlusSA wrote: ↑29/08/2024 20:45ako ti je tv stick blizu routera onda nemaš problem.SpoilerShowSanjarko wrote: ↑29/08/2024 20:21 Hvala @PlusSA I @semirsar ići ću na box jer ne znam kako bi stik radio preko MiFi rutera, a vidim da li se može povezati s kablom USB box i MiFi ruter, gledao neka videa na YouTube ali nisam siguran može li, izgleda da može.
@Sanjarko ne znam odakle si al rado bih ti ja uzeo sa "popustom" u domodu tv stick xiaomi fhd. neces fulati biti ces zadovoljan vjeruj
- semirsar
#3718 Re: Android TV Box
PlusSA wrote: ↑29/08/2024 20:56Ma nagovorit cemo ga ja stickSpoilerShowsemirsar wrote: ↑29/08/2024 20:49Koliko vidim, zapikao on box... ne znam zasto bas za njega, ali... mislim da ce samo baciti pare, jer za lan mora uzeti i adapter cirka 30-ak KM dodatno na cijenu boxa a to je vec precerivanje za njegov status. Stick mu je dovoljan, ali ako bas zeli, bujrum, bilo bi mi zao da se razocara.![]()
@Sanjarko ne znam odakle si al rado bih ti ja uzeo sa "popustom" u domodu tv stick xiaomi fhd. neces fulati biti ces zadovoljan vjeruj![]()
ako se ne varam iz Zenice je.
- semsasuljakovic
#3719 Re: Android TV Box
Iz Zenice je ali jednostavno neće da otkrije ko je i samim tim mu je, nažalost, nemoguće išta kupiti/pokloniti. Što je i pohvalno u jednu ruku, čovjek drži svoj dignitet.
- semirsar
#3720 Re: Android TV Box
Mislim da mu je neko vec nesto pomogao jer se je ovdje zahvalio, ali ne mora on sam da se pojavi i preuzme, moze poslati nekog kome vjeruje.semsasuljakovic wrote: ↑29/08/2024 21:03 Iz Zenice je ali jednostavno neće da otkrije ko je i samim tim mu je, nažalost, nemoguće išta kupiti/pokloniti. Što je i pohvalno u jednu ruku, čovjek drži svoj dignitet.
-
Zorge
#3721 Re: Android TV Box
Nemam ništa protiv lika
Ako nije invalid , zašto ne radi
Do sada je milion puta napisao da on i stara nemaju primanja
Ako nije invalid , zašto ne radi
Do sada je milion puta napisao da on i stara nemaju primanja
- semirsar
-
Zorge
#3723 Re: Android TV Box
Ma na različitim temama je pisao o ovome
Idemo dalje
Da ne ulazimo u off topic
Idemo dalje
Da ne ulazimo u off topic
- PlusSA
#3724 Re: Android TV Box
@Sanjarko
ako imaš nekoga addico banka daje 20% popusta u domodu
ispadne te tv stick 68km što je vrh za taj uređaj
ako imaš nekoga addico banka daje 20% popusta u domodu
ispadne te tv stick 68km što je vrh za taj uređaj
- Sanjarko
#3725 Re: Android TV Box
Ali oboje hasta pa sve teže ide.
@semirsar mislio sam box s ruterom povezati preko USB kabla.
Spor je internet na ovom MiFi džepnom ruteru. Tako da ne znam da li bi štekalo i sl.
Meni za kompjutera dobar, ali za box ne znam.
Išao bi i ja na stik ali strah me bacit pare džabe.
Pročačkam po internetu još i vidim da li može i kako se povezati USB kablom, kažem izgleda da može.
Ne misli stara još da kupim joj box. Zbog moje bolesti i vručina čeka malo da prođu vrućine jer mi smetaju pošto slabo izlazim i krećem se ja.
Ja htio jutros da idem s njom i da uzmemo box.