Mirza Selimbegović - i kada pogledaš lika opet postaviš isto pitanje koje si sada postavio...
Sarajevo Construction
- VladaFBiH
-
Forumerrer
#25027 Re: Sarajevo Construction
A kako to ide sa sjednicama MZ, ko ima pravo da prisustvuje istima? Svi koji su prijavljeni u toj MZ ili samo vlasnici nekretnina? Recimo da mi supruga ima stan na svoje ime, jel oboje imamo pravo glasa?Haris.ba wrote: ↑28/08/2024 09:05Dovoljno je da se glavni slozi.Forumerrer wrote: ↑28/08/2024 08:10
Ovo oko parkinga, koliko sam shvatio dovoljno je da prodje na sjednici MZ?
Ili recimo porodica iz Foce sa 4 odrasle osobe, podstanari, ali prijavljeni u toj MZ?
- Haris.ba
#25028 Re: Sarajevo Construction
Iz iskustva, moze prisustvovati haman svako. Kada se glasa o organima MZ, tada imaju biracki spisak pa se moze to urediti.Forumerrer wrote: ↑28/08/2024 09:12 A kako to ide sa sjednicama MZ, ko ima pravo da prisustvuje istima? Svi koji su prijavljeni u toj MZ ili samo vlasnici nekretnina? Recimo da mi supruga ima stan na svoje ime, jel oboje imamo pravo glasa?
Ili recimo porodica iz Foce sa 4 odrasle osobe, podstanari, ali prijavljeni u toj MZ?
Ma nije ti to opcinsko vijece. Moze se svasta izglasati na tim sjednicama. To ti je samo isaret nacelniku. On na kraju odlucuje sta i kako.
Sustina MZ je da se cuje sta mjestanima treba. To ne garantira nista vise. Naravno, uradi se ponesto. Kako ce drugacije opcina znati te neke lokalne probleme koje diraju grupe mjestana?
- So What!
#25029 Re: Sarajevo Construction
Jedino ako se radi o nekakvom masovnom zlocincu, ljudskom monstrumu, mozemo neciji legacy u potpunosti da zanemarimo, ali kod nas se uvijek trazi, da ako je neko bio osudjen za korupciju ili zloupotrebu polozaj mora automatski da se smatra katastrofom i da nista pozitivno nije proizaslo iz mandata navedenog.
Ja bi se rodio kada bi Efendic sjahao, jer prvenstveno se radi o covjeku koji je uistinu seljacic u dusi, pravi onaj SDA jungd lik i covjek koji stvarno ne vidi razliku izmedju Alipasinog i Brijesca iz kojeg i sam dolazi i smeta mu sve sto odvaja ta naselja od grada. Ali da je imao nekih konkretnih projekata iza sebe imao je, sto je dolazilo do izrazaja dok su Koldzo i Ajnadzic jahali u Centru i Novom Sarajevu.
Za njih dvojicu fakat nemam nista reci, ljudi iza sebe haman da nista ni ostavili nisi, uglavnom su krecili ono sto im je ostavljeno.
Memic je bio buzdovan i ako je Efendic seljacic, Memic je seljacina, pa upravo zahvaljujuci Memicu smo imali cist teren za tramvaj prema Hrasnici, mnogo obnova, investicija, prosirenja, pa s njim i jeste zapocela revitalizacija centra Ilidze. Ali bilo je kriminala, nepotizma i svega onog najgoreg, ali makar sam mu se mogao smijati. Memic je imao kvalitetnijeg prethodnika i kvalitetnijeg nasljednika pa je manje vise tesko ga pohvaliti, ali nije u potpunosti bez zaostavstine.
Nacelnici Vogosce su bili toliko anemicni da ih se jedva iko i sjeca, a Hamdo Ejubovic je toliko dosadna persona i dosadan nacelnik da su na Hadzice skoro svi zaboravili nisu ni primjetili da su Hadzici postali jedan ogromni arapski resort na otvorenom. Berilo je stetocina, za koju nadam se je koliko toliko na vrijeme zaustavljen, dok je Hadzibajric isto to, samo sto je iza njega nesto i ostalo gradu.
-
saale
#25030 Re: Sarajevo Construction
Zasto se Skenderijs ne da nekom imvestitoru pod koncesiju, nek se napravi neki top hotel, srede dvorane, od pribrednog grada napraviti nesto ljepo, jel zna neko zasto je ovo zakoceno?
- Haris.ba
#25031 Re: Sarajevo Construction
100 puta sam pisao. Jer jedni blokiraju Skenderiju, a drugi zauzvrat Marin dvor. Borba interesa, ukratko. Naravno, i sprecavanje konkurencije i cuvanje vrijednosti zakupnine postojecih prostora.
I tako ce biti dok se ne pojavi neko sa dovoljno moci da nalozi da se gradi bez kocnica, kao sto je slucaj bio sa nekim gradjevinama na tri slova u imenu.
- tramvajtrojka
#25032 Re: Sarajevo Construction
Dns da se gradi SCC i BBI nikada se ne bi mogli izgraditi u to mogu ruku dati, vidjeti ces protesta i blokiranja kad krene zadnja lamela Importanne centra da se zavrsiHaris.ba wrote: ↑28/08/2024 22:51100 puta sam pisao. Jer jedni blokiraju Skenderiju, a drugi zauzvrat Marin dvor. Borba interesa, ukratko. Naravno, i sprecavanje konkurencije i cuvanje vrijednosti zakupnine postojecih prostora.
I tako ce biti dok se ne pojavi neko sa dovoljno moci da nalozi da se gradi bez kocnica, kao sto je slucaj bio sa nekim gradjevinama na tri slova u imenu.
- Javier Pena
#25033 Re: Sarajevo Construction
Kakva karić, jesi ti normalanmistek wrote: ↑28/08/2024 02:35Otprilike tako. Ovaj je iskoristio sve što je mogao, pojačao poziciju i ovo sad rutinski ide. Realno, morao je pasti 2020., i sad je sve teže.Chmoljo wrote: ↑28/08/2024 00:59 Adnan Delić je bio smiješan protukandidat, praktično nepoznat. ali je pozicija trojke bila kudikamo bila bolja na krilima prve Fortine vlade i uslijed vjerovatno najgore vlade petak 13, gdje je ministar zdravstva dao ostavku odmah na početku pandemije i izgubio se.
trojka sad ima slabiju poziciju i opet lošeg kandidata.
Ja bih čak rekao da su sad najvažniji izbori u Novom Sarajevu, odnosno ono što će Karić ponuditi nakon što bude izabrana. Novo Sarajevo stagnira brat bratu 12 godina.
Iza toga je Centar. Tamo je možda i neizvjesna borba za načelnika. Realno, Mandić pretanko, a opet mu je protukandidat dno dna.
- Haris.ba
#25034 Re: Sarajevo Construction
Naravno da bi se izgradili. Prvo bi se medijski satanizirao narod koji je protiv napretka, pa bi se provjerilo je li koje udruzenje podrzalo, pa odakle udruzenju novac, gdje im rodbina radi.tramvajtrojka wrote: ↑28/08/2024 23:33
Dns da se gradi SCC i BBI nikada se ne bi mogli izgraditi u to mogu ruku dati, vidjeti ces protesta i blokiranja kad krene zadnja lamela Importanne centra da se zavrsi![]()
Da ne detaljisem....modus operandi.
Naravno da ce se izgraditi Importane. Lokacija je takva da nema nikoga da se buni.
A, mislim da ce epilog sudovanja tibre i Centralne banke sa opcinom Centar raspetljati neke stvari.
-
saale
#25035 Re: Sarajevo Construction
Otkud toliko protivljenje gradnji, i razvoju grada? Zbog cega moze li neko naci razumno objasnjenje
- VladaFBiH
#25036 Re: Sarajevo Construction
kojoj gradnji? ako misliš Tibra style ili Sa Tower Style i treba se protiviti a ako misliš tipa one nove na Skenderiji (na mjestu hotela Gaj) ili one kod dva ribara takve treba gurati i nogama i rukama
Last edited by VladaFBiH on 29/08/2024 09:18, edited 1 time in total.
- thekupus
#25037 Re: Sarajevo Construction
Šta ima raspetljavati, završeno je to oko centralne banke iste sedmice kad je imenovana nova guvernerkaHaris.ba wrote: ↑28/08/2024 23:56Naravno da bi se izgradili. Prvo bi se medijski satanizirao narod koji je protiv napretka, pa bi se provjerilo je li koje udruzenje podrzalo, pa odakle udruzenju novac, gdje im rodbina radi.tramvajtrojka wrote: ↑28/08/2024 23:33
Dns da se gradi SCC i BBI nikada se ne bi mogli izgraditi u to mogu ruku dati, vidjeti ces protesta i blokiranja kad krene zadnja lamela Importanne centra da se zavrsi![]()
Naravno da ce se izgraditi Importane. Lokacija je takva da nema nikoga da se buni.
A, mislim da ce epilog sudovanja tibre i Centralne banke sa opcinom Centar raspetljati neke stvari.
- VladaFBiH
#25038 Re: Sarajevo Construction
nisam upratio - koji je epilog?thekupus wrote: ↑29/08/2024 09:14Šta ima raspetljavati, završeno je to oko centralne banke iste sedmice kad je imenovana nova guvernerkaHaris.ba wrote: ↑28/08/2024 23:56Naravno da bi se izgradili. Prvo bi se medijski satanizirao narod koji je protiv napretka, pa bi se provjerilo je li koje udruzenje podrzalo, pa odakle udruzenju novac, gdje im rodbina radi.tramvajtrojka wrote: ↑28/08/2024 23:33
- Haris.ba
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25040 Re: Sarajevo Construction
Sta se desilo tuthekupus wrote: ↑29/08/2024 09:14Šta ima raspetljavati, završeno je to oko centralne banke iste sedmice kad je imenovana nova guvernerkaHaris.ba wrote: ↑28/08/2024 23:56Naravno da bi se izgradili. Prvo bi se medijski satanizirao narod koji je protiv napretka, pa bi se provjerilo je li koje udruzenje podrzalo, pa odakle udruzenju novac, gdje im rodbina radi.tramvajtrojka wrote: ↑28/08/2024 23:33
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#25041 Re: Sarajevo Construction
Sta si mi reko jel to ide ondje kod Akvarijusa? Onaj parking djeluje dobro rasciscen.tramvajtrojka wrote: ↑28/08/2024 23:33Dns da se gradi SCC i BBI nikada se ne bi mogli izgraditi u to mogu ruku dati, vidjeti ces protesta i blokiranja kad krene zadnja lamela Importanne centra da se zavrsiHaris.ba wrote: ↑28/08/2024 22:51100 puta sam pisao. Jer jedni blokiraju Skenderiju, a drugi zauzvrat Marin dvor. Borba interesa, ukratko. Naravno, i sprecavanje konkurencije i cuvanje vrijednosti zakupnine postojecih prostora.
I tako ce biti dok se ne pojavi neko sa dovoljno moci da nalozi da se gradi bez kocnica, kao sto je slucaj bio sa nekim gradjevinama na tri slova u imenu.![]()
- So What!
#25042 Re: Sarajevo Construction
To za blokiranje izgradnje mislim da nije uopste neciji visi interes, pa sada kao koristi neke nevladine organizacije kao pijune u protestima.
Ja stvarno vjerujem da postoji ozbiljna kriticna grupa ljudi u Sarajevu (vecinom davno skucen i rijetko kada o svom trosku) koja je radikalno protiv bilo kakve, ali bilo kakve izgradnje, a pogotovo, ako se radi o privatnom vlasnistvu.
Jednostavno postoji mindset da i 30 godina poslije rata, niko nije mogao zaraditi novac i da su svi lopovi, da vi peru pare i slicno. Protiv izgradnje su i kada to 100% nije slucaj, dodje covjek koji se obogatio igrajuci fudbal, Edin Dzeko, ali sutra na referendumu i njemu bi zabranili da gradi.
Kada pomre ta jedna zaista kriticna generacija, s jedne strane seljobera koji su neke od najljepsih komada zemljista u Sarajevu pretvorili u nasumicne hrpe betona i stakla, nerijetko nedovrsene, te ove divne urbane aristokracije koja misli da se grad treba konzervirati na stanje iz 1990. godine jer nikada se nece dostici taj civilizacijski nivo, mislim da ce tek onda ovdje se desiti neke osjetnije promjene.
Ja stvarno vjerujem da postoji ozbiljna kriticna grupa ljudi u Sarajevu (vecinom davno skucen i rijetko kada o svom trosku) koja je radikalno protiv bilo kakve, ali bilo kakve izgradnje, a pogotovo, ako se radi o privatnom vlasnistvu.
Jednostavno postoji mindset da i 30 godina poslije rata, niko nije mogao zaraditi novac i da su svi lopovi, da vi peru pare i slicno. Protiv izgradnje su i kada to 100% nije slucaj, dodje covjek koji se obogatio igrajuci fudbal, Edin Dzeko, ali sutra na referendumu i njemu bi zabranili da gradi.
Kada pomre ta jedna zaista kriticna generacija, s jedne strane seljobera koji su neke od najljepsih komada zemljista u Sarajevu pretvorili u nasumicne hrpe betona i stakla, nerijetko nedovrsene, te ove divne urbane aristokracije koja misli da se grad treba konzervirati na stanje iz 1990. godine jer nikada se nece dostici taj civilizacijski nivo, mislim da ce tek onda ovdje se desiti neke osjetnije promjene.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#25043 Re: Sarajevo Construction
Sve stoji ali znamo ko je Dzeki partner u biznisu.
- tramvajtrojka
#25044 Re: Sarajevo Construction
_BataZiv_0809 wrote: ↑29/08/2024 16:40Sta si mi reko jel to ide ondje kod Akvarijusa? Onaj parking djeluje dobro rasciscen.tramvajtrojka wrote: ↑28/08/2024 23:33Dns da se gradi SCC i BBI nikada se ne bi mogli izgraditi u to mogu ruku dati, vidjeti ces protesta i blokiranja kad krene zadnja lamela Importanne centra da se zavrsiHaris.ba wrote: ↑28/08/2024 22:51
100 puta sam pisao. Jer jedni blokiraju Skenderiju, a drugi zauzvrat Marin dvor. Borba interesa, ukratko. Naravno, i sprecavanje konkurencije i cuvanje vrijednosti zakupnine postojecih prostora.
I tako ce biti dok se ne pojavi neko sa dovoljno moci da nalozi da se gradi bez kocnica, kao sto je slucaj bio sa nekim gradjevinama na tri slova u imenu.![]()

evo ti plana za taj dio grada zuto je ambasada ksa, ima ucrtan Importanne drugi toranj, sa lijeve strane Raiffeisen zgrade ide business district za koji vec ima dizajn nekih zgrada, a na prostoru parkinga iza Aquariusa ide veliki trg
al samo ako se ovaj grad oslobodi okova
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#25045 Re: Sarajevo Construction
Onom ko upravlja Importanneom treba mu to oduzeti jer je to upropastio
I onda kad skontas sta jos radi po gradu...

I onda kad skontas sta jos radi po gradu...
-
Forumerrer
#25046 Re: Sarajevo Construction
Ko?
I kad ce saudijska ambasada? Sve sto su uradili je da su postavili ogradu i da su je farbali.tramvajtrojka wrote: ↑29/08/2024 21:54_BataZiv_0809 wrote: ↑29/08/2024 16:40Sta si mi reko jel to ide ondje kod Akvarijusa? Onaj parking djeluje dobro rasciscen.tramvajtrojka wrote: ↑28/08/2024 23:33
evo ti plana za taj dio grada zuto je ambasada ksa, ima ucrtan Importanne drugi toranj, sa lijeve strane Raiffeisen zgrade ide business district za koji vec ima dizajn nekih zgrada, a na prostoru parkinga iza Aquariusa ide veliki trg![]()
- tramvajtrojka
#25047 Re: Sarajevo Construction
cekaju da izaberu pogodnog izvodjaca radova jer ih je al shitty izlevatioForumerrer wrote: ↑29/08/2024 22:11Ko?I kad ce saudijska ambasada? Sve sto su uradili je da su postavili ogradu i da su je farbali.tramvajtrojka wrote: ↑29/08/2024 21:54_BataZiv_0809 wrote: ↑29/08/2024 16:40
Sta si mi reko jel to ide ondje kod Akvarijusa? Onaj parking djeluje dobro rasciscen.
evo ti plana za taj dio grada zuto je ambasada ksa, ima ucrtan Importanne drugi toranj, sa lijeve strane Raiffeisen zgrade ide business district za koji vec ima dizajn nekih zgrada, a na prostoru parkinga iza Aquariusa ide veliki trg![]()
-
Dzontra_Volta
#25048 Re: Sarajevo Construction
Šta ovo Bristol (Novotel) mijenja ime u Mövenpick!?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#25049 Re: Sarajevo Construction
A sto nas @thekupus zapali i nestade 
- tramvajtrojka
#25050 Re: Sarajevo Construction
mijenja jer je accor skontao da mu je Bristol premalo za novotela pa ga bacaju stepenicu iznad u movenpick kategoriju