Naša stranka

Post Reply
Prpa.ba

#1426 Re: Naša stranka

Post by Prpa.ba »

pemanapemani wrote: 22/08/2024 18:04 Ok, legitimno. Samo onda nema kmecanja
Zanimljivo je kako ste svi s istog kalupa.

Nakon dovoljno drvljenja o multikulti dogmama, dovoljno banalizovanja historijata nasrtaja na Bosnjake i svodjenja proslog rata na "lokalizovani politicki sukob" ciji je genocid ocito samo "nesretni" nusprodukt s jedne, i mitomanije o strukturi gradjana koji su ostali lojalni Republici BiH s druge strane...

... na kraju dodjemo do "ok, kako hocete, ali onda nemojte da kmecite".

:mrgreen:
Prpa.ba

#1427 Re: Naša stranka

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 22/08/2024 20:11 Ma te politike su samo nusprodukt nedovoljne samosvijesto Bosnjaka I ja licno mislim da mi moramo napraviti jedan reset u tom smislu.
Vodjeni reset nije moguc zato sto su elite otudjene. Pogledaj samo strukturu onih koji medju Bosnjacima, da se tako izrazim, guraju price.

U prvom redu, "sazad" su nam usli nebosnjaci, u svakoj pori, u svakom segmentu nam neko sa strane suflira, pametuje, podmece i vrsi naraciju sta to mi i kako trebamo, "inace nemojte da kmecite". Uz zaglusujucu medijsku podrsku. Pa kod nas je nekakva Ivana Maric neko ko dobija medijski prostor. Hej.

U drugom redu, interno smo podijeljeni, jedni su se okupili oko pojedinacnih i uz to sitnih interesa, doslovno divlja akumulacija kapitala, a drugi ideoloski lutaju i zbog nemogucnosti da pariraju prvima, traze podrsku od nebosnjaka kojima su korisni kao good boysi, kako je to Zovka odlicno formulisala za nametnutog dinu k.

Zato umjesto vodjenog, imamo organski reset, takodjer poznatiji pod tramvajskom lištičkom sintagmom "radikalizacija Bosnjaka". SDA je malo nahranila tu pipu (iz svih pogresnih razloga) prilikom brutalnog obracuna HDZ-a i OHR-a sa bosnjackom politikom, samo kako to obicno biva, duh je pusten iz boce i sad pocinje zivjeti odvojeno od SDA. I drago mi je da je tako.
palermo wrote: 22/08/2024 20:11 U tom, smislu pozdtavljam ovo otvatanje spomenika generalima Alagicu I Nanicu.....
:thumbup:
skupljac_zeljeza

#1428 Re: Naša stranka

Post by skupljac_zeljeza »

pemanapemani wrote: 22/08/2024 20:34
Hakiz wrote: 22/08/2024 19:21
skupljac_zeljeza wrote: 22/08/2024 18:20

Pa kičma Bosne su Bošnjaci uz ostale patriote koji se izjašnjavaju kao Srbi, Hrvati, Jevreji i ostali i svi oni koji su branili ovu državu. Zašto su i VRS i HVO rušili džamije, imali logore za Bošnjake, vršili etničko čiščenje Bošnjaka....zbog čega su osuđeni za UZP. Riješe se Bošnjaka i nema više Bosne nego Srpska kao 'buduća kolijevka svih Srba' sa Drinom koja ih 'spaja' i hrvatske banovine da im Lijepa naša ne liči na bananu i da ne razmišljaju više o Buškom jezeru. Bošnjaci koji su željeli da to prežive su još uvijek krivi.
Kičma Bosne i Hercegovine su građani koji su njene patriote, kojima je domovina i otadžbina, bilo kom narodu da pripadaju, ili ni jednom.

Jedan od ciljeva agresora i jeste da se BiH počne izjednačavati sa Bošnjacima, da Bošnjaci za sebe počnu govoriti da su njeni čuvari, jedini "uz časne izuzetke" kojima je stalo itd. Time se kruni multietični karakter, a tada i podjela na 3 etnički čiste ili dominantne regije nije daleko. Onda se zna, srpska regija u Srbiju, hrvatska u Hrvatsku, a Bošnjacima fildžan.
:thumbup: :thumbup:
Najlakše se odvojiti od stvarnosti i sanjati. Etnički princip koji još guraju Čović i Dodik u svakom momentu može blokirati državu. Mi još nismo realizovali presude iz Strazbura i još nismo građanska država. Čak se voli reći da li će biti Bosne ili neće zavisi od najmnogobrojnijeg naroda valjda računajući da se još napravi ustupaka onima koji bi da ovo razvaljuju.
realpolitika (njem. Realpolitik), politika koja se zasniva na realističkoj procjeni i prilagođivanju mogućnostima; ne podliježe idealima niti moralnim ograničenjima, kao ni utopijskim vizijama, pa je stoga strogo pragmatična. Pojam je nastao u Njemačkoj u XIX. st. nakon propasti liberalne revolucije 1848, a pripisuje se njem. kancelaru O. von Bismarcku, kao izvedenica iz njegove izjave da je “politika umijeće mogućega”.
pemanapemani

#1429 Re: Naša stranka

Post by pemanapemani »

Prpa.ba wrote: 22/08/2024 23:00
pemanapemani wrote: 22/08/2024 18:04 Ok, legitimno. Samo onda nema kmecanja
Zanimljivo je kako ste svi s istog kalupa.

Nakon dovoljno drvljenja o multikulti dogmama, dovoljno banalizovanja historijata nasrtaja na Bosnjake i svodjenja proslog rata na "lokalizovani politicki sukob" ciji je genocid ocito samo "nesretni" nusprodukt s jedne, i mitomanije o strukturi gradjana koji su ostali lojalni Republici BiH s druge strane...

... na kraju dodjemo do "ok, kako hocete, ali onda nemojte da kmecite".

:mrgreen:
Opet, sve si u pravu.

Frajer iskasapi 5 postova i izvuce jednu recenicu izvan konteksta i potura tezu da omalovazavam genocid i zrtvu Bosnjaka kao naroda. :run:

Dobrica je ponosan na ucenike. Da je licno educirao, ne bi imao bolji efekat.
STR69

#1430 Re: Naša stranka

Post by STR69 »

teskeredzic_22 wrote: 22/08/2024 07:10
STR69 wrote: 22/08/2024 05:50
Spoiler
Show
Prpa.ba wrote: 22/08/2024 05:03

Uz duzno postovanje, ovom recenicom pobijas sam sve svoje teze, a dokazujes sve moje.

Kako ces, bolan, tvrditi da je genocid posljedica agresije? To je isto kao da kazes da je holokaust posljedica II svjetskog rata.

A za to bi ti isla, u vecini svijeta, promptna optuzba za antisemitizam i relativizaciju holokausta.
To ti je samo jedan od onih primjera uravnilovke koju nam našisti pokušavaju prodati kao model. Kriv je neki pojam ili apstrakcija...
Banda liberalna :mrgreen:
Jasno je da moraju postojati budžetski prioriteti :mrgreen:
Ma kakvi liberali... Ispod pakovanja go fašista...
STR69

#1431 Re: Naša stranka

Post by STR69 »

skupljac_zeljeza wrote: 22/08/2024 10:33
STR69 wrote: 21/08/2024 23:51
Za opstanak. Nebuloze o višim ciljevima su laž.
Nije laž jer opstanak i Bosna su u kauzalnom odnosu. Najbolji primjer za to su Palestinci. Gdje ćeš opstati ako nemaš državu. Najbolji način da se uredi država je presuda "Zornić" kao i ostale presude iz Strazbura, ali centrifukalne sile (trenutno Dodik i Čović) koje ne kriju da žele na etničkom principu oslabe pa rasparčaju. Kako je to zamišljeno može se brzo iščitati na forum.hr. Zagovornici RS-a i hrvatskih banovina su tamo u koaliciji kao i u stvarnom životu.
Nedvojbeno je da je država okvir opstanka ovdje. Građanska, a ne nacionalna ili našistička.
palermo

#1432 Re: Naša stranka

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 22/08/2024 23:12

Vodjeni reset nije moguc zato sto su elite otudjene. Pogledaj samo strukturu onih koji medju Bosnjacima, da se tako izrazim, guraju price.

U prvom redu, "sazad" su nam usli nebosnjaci, u svakoj pori, u svakom segmentu nam neko sa strane suflira, pametuje, podmece i vrsi naraciju sta to mi i kako trebamo, "inace nemojte da kmecite". Uz zaglusujucu medijsku podrsku. Pa kod nas je nekakva Ivana Maric neko ko dobija medijski prostor. Hej.

U drugom redu, interno smo podijeljeni, jedni su se okupili oko pojedinacnih i uz to sitnih interesa, doslovno divlja akumulacija kapitala, a drugi ideoloski lutaju i zbog nemogucnosti da pariraju prvima, traze podrsku od nebosnjaka kojima su korisni kao good boysi, kako je to Zovka odlicno formulisala za nametnutog dinu k.

Zato umjesto vodjenog, imamo organski reset, takodjer poznatiji pod tramvajskom lištičkom sintagmom "radikalizacija Bosnjaka". SDA je malo nahranila tu pipu (iz svih pogresnih razloga) prilikom brutalnog obracuna HDZ-a i OHR-a sa bosnjackom politikom, samo kako to obicno biva, duh je pusten iz boce i sad pocinje zivjeti odvojeno od SDA. I drago mi je da je tako.
Samo par komentara na ovo što si napisao. Taj organski reset, koji si ti by the way dobro i detektirao i definisao, morat će uskoro pronaći svoju vodjenu formu, artikulisanu, u suprotnom ili će se rasplinuti poput sapunice ili će otići u forme koje nužno znače samo jedno. Odosmo svi u pičku materinu

Drugo, mi nemamo odnarođene elite, oni što su zauzeli mjesto elite su zapravo samo plivači u mulju. Zadatak elite je da vodi a vrlo je jasno da ovi što danas zauzimaju to mjesto niti znaju, niti mogu da vode. U tom kontekstu taj reset, nužno mora na površinu izbaciti neku novu elitu koja će redefinirati neke od vrijednosti i postaviti neke nove norme. Ja sam uvjeren da postoji potencijal za to,i postoje ljudi za to, samo što je u ovom trenutku zahvaljujući partiokratskim labirintima i informativnim mrakom, jednostavno zatomljen. A ako nema potencijala, onda jebi ga, onda i nije za nas država niti status političkog naroda.

Treće, termin koji si upotrijebio, ušli su sazada nebošnjaci jednostavno nije tačan. Jer nebošnjaci su i Nikolaidis i Bursać i Miletić i da dalje ne nabrajam. Mnogo je ispravniji termin, obavještajne službe i strane agenture su nam ušle u sve pore života, počevši od politike,kulture, sporta i naravno medija. I vrlo često su upravo Bošnjaci dio tih struktura, tako da, kao što rekoh, jednostavno termin koji si upotruibio nije tačan. Usput, bošnjačka politika nužno mora u sebi sadržavati oztvorenost i sposbnost primanja drugog i drugačijeg, položaj u kojem se nalazimo, brojnost, snaga, nam jednostabno to nalažu. A i dobro je.

To naravno ne znači otvorenost za politike koje ruše Bosnu i Hercegovinu niti znači pristajanje na ulogu sluge unutar ovog našeg, reko bih, regionalnog društva. Naprotiv, istinska otvorenost dolazi tek onda kada si svjestan sebe i svojih vrijednosti i kada drugi to prihvataju
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#1433 Re: Naša stranka

Post by teskeredzic_22 »

STR69 wrote: 23/08/2024 08:08
Spoiler
Show
teskeredzic_22 wrote: 22/08/2024 07:10
STR69 wrote: 22/08/2024 05:50
Spoiler
Show
To ti je samo jedan od onih primjera uravnilovke koju nam našisti pokušavaju prodati kao model. Kriv je neki pojam ili apstrakcija...
Banda liberalna :mrgreen:
Jasno je da moraju postojati budžetski prioriteti :mrgreen:
Ma kakvi liberali... Ispod pakovanja go fašista...
Ma jasno.
Sve na leđima jadnog Bošnjaka.
tramvajtrojka

#1434 Re: Naša stranka

Post by tramvajtrojka »

STR69 wrote: 23/08/2024 08:10
skupljac_zeljeza wrote: 22/08/2024 10:33
STR69 wrote: 21/08/2024 23:51
Za opstanak. Nebuloze o višim ciljevima su laž.
Nije laž jer opstanak i Bosna su u kauzalnom odnosu. Najbolji primjer za to su Palestinci. Gdje ćeš opstati ako nemaš državu. Najbolji način da se uredi država je presuda "Zornić" kao i ostale presude iz Strazbura, ali centrifukalne sile (trenutno Dodik i Čović) koje ne kriju da žele na etničkom principu oslabe pa rasparčaju. Kako je to zamišljeno može se brzo iščitati na forum.hr. Zagovornici RS-a i hrvatskih banovina su tamo u koaliciji kao i u stvarnom životu.
Nedvojbeno je da je država okvir opstanka ovdje. Građanska, a ne nacionalna ili našistička.
evo ga sanja gradjansku a neki dan pise ono o Srbima u armiji BiH :lol: :lol: :-)
skupljac_zeljeza

#1435 Re: Naša stranka

Post by skupljac_zeljeza »

Koja građanska? Evo kažu da smo šerijatska. I što ste u panici?

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1436 Re: Naša stranka

Post by JoseMujica »

niko neda sranačke vojnike, pa makar ubijali ljude :-)
HelaS

#1437 Re: Naša stranka

Post by HelaS »

Ti, Mujice, i Prpa, kao da imate poseban zadatak da jašete po ovoj temi i da jebete NS. Više ste ovdje nego na temama vaših stranaka :D
JoseMujica

#1438 Re: Naša stranka

Post by JoseMujica »

HelaS wrote: 23/08/2024 11:32 Ti, Mujice, i Prpa, kao da imate poseban zadatak da jašete po ovoj temi i da jebete NS. Više ste ovdje nego na temama vaših stranaka :D
mogu samo govoriti u svoje ime...jebem sve sranke redom i što je logično puno više ove što su vlast, jer one o svemu odlučuju :D

iskustvo me uči da svaka vlast koju ne kritikuješ, pohasi se

a đe ih i nećeš jebavati kad su idioti

evo ti primjera najnovijeg, i to nepismenog i pogubljenog političkog ubleharenja:
Ministar transporta i komunikacija Bosne i Hercegovine Edin Forto smatra da kantoni treba da budu izuzeti iz procesa glasanja o Planu reforme.

Forto je rekao da je ključ za takvu odluku kod predsjedavajuće Vijeća ministara Borjane Krišto.
Hoće li iko ovom tokmaku pojasniti da je kantone u Mehanizam koordinacije, a i kasnije u ovaj sistem odlučivanja oko Plana rasta, ubacio HDZ :roll: štaviše, HDZ insistirao da se kurtoni pitaju, inače ne bi ni bilo Mehanizma

ovo šuplju Forto može prodati samo ljudima koji pojma nemaju :skoljka:

evo ti možeš tome aplaudirati što se mene tiče, al to je tvoj problem :D
palermo

#1439 Re: Naša stranka

Post by palermo »

JoseMujica wrote: 23/08/2024 12:20

Hoće li iko ovom tokmaku pojasniti da je kantone u Mehanizam koordinacije, a i kasnije u ovaj sistem odlučivanja oko Plana rasta, ubacio HDZ :roll: štaviše, HDZ insistirao da se kurtoni pitaju, inače ne bi ni bilo Mehanizma

O kakvoj supljoj govoris Mujice :? Covjek jasno kaze, kantone cemo izuzeyi iz procesa kad HDZ- u odgovara a ubacit cemo ih kad opet HDZ- u odgovara.

Jasan I dosljedan stav. Nimalo supljatorski I nimalo glup.
JoseMujica

#1440 Re: Naša stranka

Post by JoseMujica »

palermo wrote: 23/08/2024 12:36

O kakvoj supljoj govoris Mujice :? Covjek jasno kaze, kantone cemo izuzeyi iz procesa kad HDZ- u odgovara a ubacit cemo ih kad opet HDZ- u odgovara.

jasan podanički mentalitet...kome nije do sada jasno da ponovim: HDZ vodi sve procese, a ovi su samo ikebane
Prpa.ba

#1441 Re: Naša stranka

Post by Prpa.ba »

pemanapemani wrote: 23/08/2024 01:10 Opet, sve si u pravu.

Frajer iskasapi 5 postova i izvuce jednu recenicu izvan konteksta i potura tezu da omalovazavam genocid i zrtvu Bosnjaka kao naroda. :run:

Dobrica je ponosan na ucenike. Da je licno educirao, ne bi imao bolji efekat.
Nakon "nemojte da bude kmecanja", sada ide i otvoreni bezobrazluk. :lol: Sa tobom sam zavrsio, izvukao sam iz tebe sve sto mi je trebalo da dokazem svoje teze i dalja diskusija nije svrsishodna.
palermo wrote: 23/08/2024 08:50 Samo par komentara na ovo što si napisao. Taj organski reset, koji si ti by the way dobro i detektirao i definisao, morat će uskoro pronaći svoju vodjenu formu, artikulisanu, u suprotnom ili će se rasplinuti poput sapunice ili će otići u forme koje nužno znače samo jedno. Odosmo svi u pičku materinu
Ne bih tako crno gledao opciju koja nam je izvjesnija. Mogucnosti artikulacije su ogranicene, o cemu pricamo u nastavku. Zato ce posao ipak raditi stihija. Ni prvi, ni posljednji put u nasoj bogatoj historiji.
palermo wrote: 23/08/2024 08:50 Drugo, mi nemamo odnarođene elite, oni što su zauzeli mjesto elite su zapravo samo plivači u mulju. Zadatak elite je da vodi a vrlo je jasno da ovi što danas zauzimaju to mjesto niti znaju, niti mogu da vode. U tom kontekstu taj reset, nužno mora na površinu izbaciti neku novu elitu koja će redefinirati neke od vrijednosti i postaviti neke nove norme. Ja sam uvjeren da postoji potencijal za to,i postoje ljudi za to, samo što je u ovom trenutku zahvaljujući partiokratskim labirintima i informativnim mrakom, jednostavno zatomljen. A ako nema potencijala, onda jebi ga, onda i nije za nas država niti status političkog naroda.
Potencijal je tu, ali je snaga mraka i dalje prejaka. Treba nam vise vremena uz postepeno podgrijavanje, a ne instant plamen, ali vidjecemo.
palermo wrote: 23/08/2024 08:50 Treće, termin koji si upotrijebio, ušli su sazada nebošnjaci jednostavno nije tačan. Jer nebošnjaci su i Nikolaidis i Bursać i Miletić i da dalje ne nabrajam. Mnogo je ispravniji termin, obavještajne službe i strane agenture su nam ušle u sve pore života, počevši od politike,kulture, sporta i naravno medija. I vrlo često su upravo Bošnjaci dio tih struktura, tako da, kao što rekoh, jednostavno termin koji si upotruibio nije tačan. Usput, bošnjačka politika nužno mora u sebi sadržavati oztvorenost i sposbnost primanja drugog i drugačijeg, položaj u kojem se nalazimo, brojnost, snaga, nam jednostabno to nalažu. A i dobro je.

To naravno ne znači otvorenost za politike koje ruše Bosnu i Hercegovinu niti znači pristajanje na ulogu sluge unutar ovog našeg, reko bih, regionalnog društva. Naprotiv, istinska otvorenost dolazi tek onda kada si svjestan sebe i svojih vrijednosti i kada drugi to prihvataju
Prezastupljenost nebosnjaka, bez obzira na njihovu namjeru, u nasem prostoru (politickom, medijskom, itd..) je neopravdana, ona je vjestacka, rezultat stoljetnog usutkavanja Bosnjaka, i tolika da je dijalog izmedju dva Bosnjaka gotovo nemoguc bez da se kao proxy ne pojavi nebosnjak.

Nevjerovatno je da narod kojeg ima 50% u drzavi, 90% u nizu kantona, ne moze cak ni unutar kantona imati "mira" da raspravi svoje teme i dodje do sopstvenog zakljucka. Ne, uvijek tu imas grlatog srbina, hrvata u politici, NVO projekt menadzerice iz Beograda i Zagreba, analiticare i analiticarke sa Sorosevih platnih spiskova, medije, novinare koji to sve vrte u krug.

Na kraju unutarbosnjacki dijalog ostaje da se odvija u vjerskim okvirima (zato je IZ glavna meta), pa ako nema dijaloga, dobro im, a ako ima dijaloga, onda ide napad sto se IZ mijesa u bilo sta. A kriticari, u momentu iznosenja svojih kritika, jos se nisu osusili od zasipanja svetom vodicom.

Otvoren sam ja da nebosnjak sudjeluje u nasim stvarima, ali ne u funkciji moderatora diskusije jer onda diskusija ide u njihovom pravcu. Ne moze ni Nikolaidis ni Miletic imati tvoj i moj senzibilitet prema nekim stvarima. Jednostavno njihovo iskustvo nije nase iskustvo. Mozemo se slagati u 90% stvari, on nije Bosnjak i ne moze mi on analizirati sta mi kao Bosnjaci trebamo.

Svodi se upravo u ovo sto kazes na kraju, samo se ne slazemo oko uzroka - ne moze Bosnjak postati svjestan sebe i svoje vrijednosti kada mu njega i njegovu vrijednost konstantno, desetljecima, tumaci neko drugi.
pemanapemani

#1442 Re: Naša stranka

Post by pemanapemani »

Samo da objasnim ovo oko "kmecanja", jer simpatizer SANU @Prpa.ba , po uzoru na moguce nesvjesne mentore laze.

Napisao sam - ako ce se prihvatiti etnicki SANU princip, onda nema kmecanja kada se Srbi i Hrvati zale na ugrozbu i majorizaciju.
Bosnjaci su onda svjesno prihvatili da kmece i da uzivaju u kmecanju Srba i Hrvata, pa bujrum.

Necu se petljati u bosnjacke stvari, ali cu se petljati u stvari Bosne i Hercegovine, jer je volim i jer mi je domovina.

To sto prpa i slicni SANU simpatizeri svaku kriticku misao o stanju u drustvu proglasavaju napadom na Bosnjake, iskreno me boli kurac.
Novak20

#1443 Re: Naša stranka

Post by Novak20 »

JoseMujica wrote: 23/08/2024 12:42

jasan podanički mentalitet...kome nije do sada jasno da ponovim: HDZ vodi sve procese, a ovi su samo ikebane
Politika je umijeće mogućega. To znaju i mala djeca.

Naša stranka je tek od 2022. u prilici da se miješa u političke procese u F BiH i u BiH.

Na žalost mnogih koji su očekivali da će NS uvijek biti privjesak SDA koja je sa drugim nacionalistima procese pokrenula i u njima učestvovala od 1990.
palermo

#1444 Re: Naša stranka

Post by palermo »

Novak20 wrote: 23/08/2024 13:53

Naša stranka je tek od 2022. u prilici da se miješa u političke procese u F BiH i u BiH.

Na žalost mnogih koji su očekivali da će NS uvijek biti privjesak SDA koja je sa drugim nacionalistima procese pokrenula i u njima učestvovala od 1990.
Ko su drugi nacionalisti :? :?
Better Man

#1445 Re: Naša stranka

Post by Better Man »

palermo wrote: 23/08/2024 13:55
Novak20 wrote: 23/08/2024 13:53

HDZ i SDS.
pemanapemani

#1446 Re: Naša stranka

Post by pemanapemani »

Better Man wrote: 23/08/2024 13:59
Novak20 wrote: 23/08/2024 13:53 Politika je umijeće mogućega. To znaju i mala djeca.

HDZ i SDS.
Sta god mislio o SDA, oni nisu odgovorni za agresiju na RBiH.

Njihova odgovornost je sto su vezali zastave sa SDS i HDZ, umjesto da su usli u koaliciju sa komunistima i reformistima.

SDA nije bila pokretac procesa u bivsoj Jugoslaviji. Oni su uskocili u proces koji je pokrenula SANU i ludi Tudjman.
Novak20

#1447 Re: Naša stranka

Post by Novak20 »

pemanapemani wrote: 23/08/2024 14:04

Njihova odgovornost je sto su vezali zastave sa SDS i HDZ, umjesto da su usli u koaliciju sa komunistima i reformistima.

SDA nije bila pokretac procesa u bivsoj Jugoslaviji. Oni su uskocili u proces koji je pokrenula SANU i ludi Tudjman.
Ja, i ?

Kakva je razlika danas trideset godina od rata ?

Kada čitam Prpu vidim da je nikakva.
pemanapemani

#1448 Re: Naša stranka

Post by pemanapemani »

Novak20 wrote: 23/08/2024 14:06

HDZ i SDS.

Ja, i ?

Pa mozda ta, da ti i ja opusteno tipkamo iz Sarajeva i srednje Bosne, a Jozo sa Plehana iz Zagreba ili Frankfurta.
Novak20

#1449 Re: Naša stranka

Post by Novak20 »

pemanapemani wrote: 23/08/2024 14:15
Novak20 wrote: 23/08/2024 14:06

Ja, i ?

Pa mozda ta, da ti i ja opusteno tipkamo iz Sarajeva i srednje Bosne, a Jozo sa Plehana iz Zagreba ili Frankfurta.
:-)

I to što tipkam na forumu trebam zahvaliti SDA ili nekomu ? :lol:

Ma ne budi dijete.

Ono što sam napisao par postova iznad nije bio napad na SDA nego teza da je NS svezanih ruku daleko manje odgovorna za ovo što se dešava danas od recimo SDA i satelita.

p.s. Pola forumaša tipka iz inozemstva. Što si se uhvatio Joze ?
Last edited by Novak20 on 23/08/2024 14:23, edited 1 time in total.
Better Man

#1450 Re: Naša stranka

Post by Better Man »

HDZ i SDS.

Direktno nisu, ali jesu indirektno odgovorni upravo zbog vezivanja zastavasa SDS-om i HDZ-om i šćto su nam govorili da rata neće biti i daje za isti potrebno dvoje, arat bio pred vratima i još neki istaknuti SDA-ovci, tačnije vojni funkcioneri učestvovali u pripremi rovova i postavljanja artiljerije na brda s kojih se granatiralo Sarajevo.
Post Reply