Sarajevo Construction
-
izbjeglica_iz_besmisla
#24901 Re: Sarajevo Construction
Zivio sam jedno vrijeme na grbavici, i sav taj dio oko Kovacica i obje Grbavice te Vraca i dio preko brda imaju problema kad je iole guzva - cep gdje god podjes.
Trebala bi protocnija veza odatle van grada, jer alipasina nije to a autoput preko stupa se zacepi vec oko cvile. Nije neko to bezveze zamislio kako jeste.
Ali da se razumijemo, iako sam zivio tu nikad ne bih rekao da se presijece vils - taj dio je samo srce te zone. Pa makar se gurao u guzvi ostatak zivota.
PS zato i mislim da je most iole OK rjesenje
Trebala bi protocnija veza odatle van grada, jer alipasina nije to a autoput preko stupa se zacepi vec oko cvile. Nije neko to bezveze zamislio kako jeste.
Ali da se razumijemo, iako sam zivio tu nikad ne bih rekao da se presijece vils - taj dio je samo srce te zone. Pa makar se gurao u guzvi ostatak zivota.
PS zato i mislim da je most iole OK rjesenje
- VladaFBiH
#24902 Re: Sarajevo Construction
najveća greška je privatizacija autobuske bez uslovljavanja da se mora napraviti nova...sarajevsko_pivo wrote: ↑21/08/2024 12:01Autobuska i zeljeznicka stanica su bas u ocajnom stanju.Scheduler wrote: ↑21/08/2024 11:59 A bilo bi to lijepo da u 10 minuta hoda imas uređen kampus park, nacionalnu biblioteku, zemaljski, historijski, muzej savremene umjetnosti, koncertnu dvoranu plus drzavne institucije. Da ne govorimo o tome kako bi jednog dana i zeljeznicka stanica i glavna autobuska mogla biti uredjena kako dolikuje jednom glavnom gradu...
-
BadBoy
#24903 Re: Sarajevo Construction
Slažem se 100%. I drago mi je vidjeti da je ideja o završetku Prve prije Vilsa sada puno rasprostranjenija. Prije par godina to reći na forumu je bilo bogohuljenje (tebi to nije problemAteista wrote: ↑21/08/2024 12:59Bilo bi dobro jer kad se izgradi prva transferzala da se moze direktno tom saobracajnicom preci miljacka, da se ne mora kruziti, smanjuje se opterecenje na druge raskrsnice. Nije neophodno, ali bi bilo dobro. Opet, ja da se pitam bih dao prednost pjesacima na Vilsonovom.
Ovo će biti još bolje ako fino odrade onu ideju sa baštom Zemaljskog muzeja i otvore sve prema vilsu.
- VladaFBiH
#24904 Re: Sarajevo Construction
ja se nadam da će se prestati pojavljivati likovi koji misle da bi građani Sarajeva dopustili uništenje posljednje oaze u srcu grada zarad nečijih limenih ljubimaca - neka završe nultu koja je samo par stotina metara dalje i riješio si skoro sve probleme bez uništavanja vilsa koji bi presijecanjem jedine veće cjeline izgubio potpuno smisao a da ne govorim o zelenoj površini pored muzeja koja bi se napokon mogla iskoristiti za dobrobit građana umjesto da po njoj idu automobili...BadBoy wrote: ↑21/08/2024 14:34Slažem se 100%. I drago mi je vidjeti da je ideja o završetku Prve prije Vilsa sada puno rasprostranjenija. Prije par godina to reći na forumu je bilo bogohuljenje (tebi to nije problemAteista wrote: ↑21/08/2024 12:59Bilo bi dobro jer kad se izgradi prva transferzala da se moze direktno tom saobracajnicom preci miljacka, da se ne mora kruziti, smanjuje se opterecenje na druge raskrsnice. Nije neophodno, ali bi bilo dobro. Opet, ja da se pitam bih dao prednost pjesacima na Vilsonovom.)
Ovo će biti još bolje ako fino odrade onu ideju sa baštom Zemaljskog muzeja i otvore sve prema vilsu.
-
BadBoy
#24905 Re: Sarajevo Construction
Ako misliš na mene, ja sam sto posto za ideju da prva ne ide dalje od US ambasade. Ali isto tako znam gdje živim i znam da ima značajan broj ljudi koji bi voljeli vidjeti prvu skroz do Zagrebačke i još veći broj ljudi koje boli briga šta će se uraditi ili ne. "Građani Sarajeva" su jedna vrlo polijena i letargična skupina.VladaFBiH wrote: ↑21/08/2024 14:44ja se nadam da će se prestati pojavljivati likovi koji misle da bi građani Sarajeva dopustili uništenje posljednje oaze u srcu grada zarad nečijih limenih ljubimaca - neka završe nultu koja je samo par stotina metara dalje i riješio si skoro sve probleme bez uništavanja vilsa koji bi presijecanjem jedine veće cjeline izgubio potpuno smisao a da ne govorim o zelenoj površini pored muzeja koja bi se napokon mogla iskoristiti za dobrobit građana umjesto da po njoj idu automobili...BadBoy wrote: ↑21/08/2024 14:34Slažem se 100%. I drago mi je vidjeti da je ideja o završetku Prve prije Vilsa sada puno rasprostranjenija. Prije par godina to reći na forumu je bilo bogohuljenje (tebi to nije problemAteista wrote: ↑21/08/2024 12:59
Bilo bi dobro jer kad se izgradi prva transferzala da se moze direktno tom saobracajnicom preci miljacka, da se ne mora kruziti, smanjuje se opterecenje na druge raskrsnice. Nije neophodno, ali bi bilo dobro. Opet, ja da se pitam bih dao prednost pjesacima na Vilsonovom.)
- VladaFBiH
#24906 Re: Sarajevo Construction
ma ovo je više bilo uopšteno jer je vils zaista jedino mjesto gdje možeš doći sa djecom ili prošetati ili provozati bajk sa djetetom a da te neko auto ne zgazi (nadam se da će nekada skroz zabraniti saobraćaj kroz njega a ne samo poslije 5)... a građani se znaju pokreniti kada su oni lično s nečim ugroženiBadBoy wrote: ↑21/08/2024 15:22Ako misliš na mene, ja sam sto posto za ideju da prva ne ide dalje od US ambasade. Ali isto tako znam gdje živim i znam da ima značajan broj ljudi koji bi voljeli vidjeti prvu skroz do Zagrebačke i još veći broj ljudi koje boli briga šta će se uraditi ili ne. "Građani Sarajeva" su jedna vrlo polijena i letargična skupina.VladaFBiH wrote: ↑21/08/2024 14:44ja se nadam da će se prestati pojavljivati likovi koji misle da bi građani Sarajeva dopustili uništenje posljednje oaze u srcu grada zarad nečijih limenih ljubimaca - neka završe nultu koja je samo par stotina metara dalje i riješio si skoro sve probleme bez uništavanja vilsa koji bi presijecanjem jedine veće cjeline izgubio potpuno smisao a da ne govorim o zelenoj površini pored muzeja koja bi se napokon mogla iskoristiti za dobrobit građana umjesto da po njoj idu automobili...BadBoy wrote: ↑21/08/2024 14:34
Slažem se 100%. I drago mi je vidjeti da je ideja o završetku Prve prije Vilsa sada puno rasprostranjenija. Prije par godina to reći na forumu je bilo bogohuljenje (tebi to nije problem)
- tramvajtrojka
#24907 Re: Sarajevo Construction
Kako sada nema zgazene djece a vils na isti nacin presjecen na jos dva mjestaVladaFBiH wrote: ↑21/08/2024 15:27ma ovo je više bilo uopšteno jer je vils zaista jedino mjesto gdje možeš doći sa djecom ili prošetati ili provozati bajk sa djetetom a da te neko auto ne zgazi (nadam se da će nekada skroz zabraniti saobraćaj kroz njega a ne samo poslije 5)... a građani se znaju pokreniti kada su oni lično s nečim ugroženiBadBoy wrote: ↑21/08/2024 15:22Ako misliš na mene, ja sam sto posto za ideju da prva ne ide dalje od US ambasade. Ali isto tako znam gdje živim i znam da ima značajan broj ljudi koji bi voljeli vidjeti prvu skroz do Zagrebačke i još veći broj ljudi koje boli briga šta će se uraditi ili ne. "Građani Sarajeva" su jedna vrlo polijena i letargična skupina.VladaFBiH wrote: ↑21/08/2024 14:44
ja se nadam da će se prestati pojavljivati likovi koji misle da bi građani Sarajeva dopustili uništenje posljednje oaze u srcu grada zarad nečijih limenih ljubimaca - neka završe nultu koja je samo par stotina metara dalje i riješio si skoro sve probleme bez uništavanja vilsa koji bi presijecanjem jedine veće cjeline izgubio potpuno smisao a da ne govorim o zelenoj površini pored muzeja koja bi se napokon mogla iskoristiti za dobrobit građana umjesto da po njoj idu automobili...
- VladaFBiH
#24908 Re: Sarajevo Construction
prvi dio vilsa od malte do ep je horor te te pozivam da tamo vozaš bajk ili se ganjaš/šetaš s djetetomtramvajtrojka wrote: ↑21/08/2024 15:34Kako sada nema zgazene djece a vils na isti nacin presjecen na jos dva mjestaVladaFBiH wrote: ↑21/08/2024 15:27ma ovo je više bilo uopšteno jer je vils zaista jedino mjesto gdje možeš doći sa djecom ili prošetati ili provozati bajk sa djetetom a da te neko auto ne zgazi (nadam se da će nekada skroz zabraniti saobraćaj kroz njega a ne samo poslije 5)... a građani se znaju pokreniti kada su oni lično s nečim ugroženiBadBoy wrote: ↑21/08/2024 15:22
Ako misliš na mene, ja sam sto posto za ideju da prva ne ide dalje od US ambasade. Ali isto tako znam gdje živim i znam da ima značajan broj ljudi koji bi voljeli vidjeti prvu skroz do Zagrebačke i još veći broj ljudi koje boli briga šta će se uraditi ili ne. "Građani Sarajeva" su jedna vrlo polijena i letargična skupina.![]()
to što su greške učinjene u prošlosti gdje se davao prioritet autobilima ne znači da se trebaju ponavljati u budućnosti gdje se daje prioritet ljudima
- So What!
#24909 Re: Sarajevo Construction
Jedan po meni bas lijep objekat novogradnje u izgradnji u Aerodromskom naselju:

- Ateista
#24910 Re: Sarajevo Construction
VladaFBiH wrote: ↑21/08/2024 15:43prvi dio vilsa od malte do ep je horor te te pozivam da tamo vozaš bajk ili se ganjaš/šetaš s djetetomtramvajtrojka wrote: ↑21/08/2024 15:34Kako sada nema zgazene djece a vils na isti nacin presjecen na jos dva mjestaVladaFBiH wrote: ↑21/08/2024 15:27
ma ovo je više bilo uopšteno jer je vils zaista jedino mjesto gdje možeš doći sa djecom ili prošetati ili provozati bajk sa djetetom a da te neko auto ne zgazi (nadam se da će nekada skroz zabraniti saobraćaj kroz njega a ne samo poslije 5)... a građani se znaju pokreniti kada su oni lično s nečim ugroženi![]()
![]()
![]()
, drugi dio od ep do pofalića je kratak za bilo šta a tek treći nepresjećeni je jedini ostao upotrebljiv (duplo duži od ovog drugog) i svi teže upravo kretanju prema njemu a i u tom dijelu se nalaze i "sva događanja"
to što su greške učinjene u prošlosti gdje se davao prioritet autobilima ne znači da se trebaju ponavljati u budućnosti gdje se daje prioritet ljudima
Tako je, prvi je suvisno komentarisati, drugi je tu samo da se dodje do glavnog dijela koji je atraktivan. Kako bi bilo super da postoji mogucnost spajanja ta dva dijela.
-
John Cleese
#24911 Re: Sarajevo Construction
Pravo Vilsonovo setaliste zapravo pocinje od terase Bristola - lako je uocljivo po starosti stabalaVladaFBiH wrote: ↑21/08/2024 15:43prvi dio vilsa od malte do ep je horor te te pozivam da tamo vozaš bajk ili se ganjaš/šetaš s djetetomtramvajtrojka wrote: ↑21/08/2024 15:34Kako sada nema zgazene djece a vils na isti nacin presjecen na jos dva mjestaVladaFBiH wrote: ↑21/08/2024 15:27
ma ovo je više bilo uopšteno jer je vils zaista jedino mjesto gdje možeš doći sa djecom ili prošetati ili provozati bajk sa djetetom a da te neko auto ne zgazi (nadam se da će nekada skroz zabraniti saobraćaj kroz njega a ne samo poslije 5)... a građani se znaju pokreniti kada su oni lično s nečim ugroženi![]()
![]()
![]()
, drugi dio od ep do pofalića je kratak za bilo šta a tek treći nepresjećeni je jedini ostao upotrebljiv (duplo duži od ovog drugog) i svi teže upravo kretanju prema njemu a i u tom dijelu se nalaze i "sva događanja"
Od raskrsnice izmedju Hrasna i Malte do raskrsnice kod Elektroprivrede, pa i od Elektroprivrede do Bristola, to je samo ime ulice.
Mada i za taj dio ulice od Elektroprivrede do Bristola ima nade, pod uvjetom da ga ne ujebu u medjuvremenu.
Od Bristola do ulice Hamdije Cemerlica je mozda dvjestotinjak metara, a od te tacke do Vrbanje oko kilometar, pa vec davno presijecanje ulicom Hamdije Cemerlica nikako nije usporedivo sa (gluho bilo) presijecanjem posred setalista, jer bi ga to, za razliku od pomenutog, temeljito upropastilo.
-
BadBoy
#24912 Re: Sarajevo Construction
Šta je ovo sad sa ovim Sarajevskim Aerodromom? Zna li se gdje je administrativna linija između entiteta ili ne? Kako su mogli projekat raditi a da nisu znali gdje se nalazi predmetno zemljište?
- tramvajtrojka
#24913 Re: Sarajevo Construction
zna se sve u milimetar gdje je i sta je objašnjeno je na prethodnim stranicama samo srbi su srbi i njihovo srbovanje
- drug_profi
#24914 Re: Sarajevo Construction
Ima federalne zemlje još oko 500 metara od kraja piste.
Ne znam koliko im treba zapravo i da li se pista smije i na drugoj strani malo produžiti.
Ako je produženje 650 metara, onda će to ići skroz do Neškovića.
A restoran Kula će gledati u pistu.
Ne znam koliko im treba zapravo i da li se pista smije i na drugoj strani malo produžiti.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#24915 Re: Sarajevo Construction
bez ispaljenog metkadrug_profi wrote: ↑22/08/2024 15:35 Ako je produženje 650 metara, onda će to ići skroz do Neškovića.
- drug_profi
#24916 Re: Sarajevo Construction
A izgleda da će se morati ispaliti koji.mk ultra wrote: ↑22/08/2024 15:40bez ispaljenog metkadrug_profi wrote: ↑22/08/2024 15:35 Ako je produženje 650 metara, onda će to ići skroz do Neškovića.
A restoran Kula će gledati u pistu.![]()
- mk ultra
#24917 Re: Sarajevo Construction
https://www.klix.ba/vijesti/u-septembru ... /240822118
8 godina i rekonstrukcija krova
Meni iskreno nije realno
500k KM jovo na novo.
8 godina i rekonstrukcija krova
Meni iskreno nije realno
500k KM jovo na novo.
-
kB27
#24918 Re: Sarajevo Construction
...
Last edited by kB27 on 22/08/2024 19:09, edited 1 time in total.
-
BadBoy
#24919 Re: Sarajevo Construction
Tako sam i mislio, hvala.tramvajtrojka wrote: ↑22/08/2024 15:30zna se sve u milimetar gdje je i sta je objašnjeno je na prethodnim stranicama samo srbi su srbi i njihovo srbovanje
- tramvajtrojka
#24920 Re: Sarajevo Construction
drug_profi wrote: ↑22/08/2024 15:35 Ima federalne zemlje još oko 500 metara od kraja piste.

Planirano prosirenje je u granicama federacije jer se ide na 500 dodatnih metara, sta trenutno aerodrom radi u RS-u je samo da ograđuje svoju parcelu gdje je upisan kao vlasnik od 91e nije niko lud da grade u RS-u, a rsovci pizde jer aerodrom prekida im cestu kroz federaciju gdje su na svom dijelu kao hajduci maltretirali ljude sa policijom tridesetak godina
- Haris.ba
#24921 Re: Sarajevo Construction
Cudi me da se neko iz FBiH ne javi. Ni aerodrom, ni ministarstvo saobracaja, ni prostornog...nacelnik Ilidze....
Optuzili ljudi da se dala gradjevinska na teritoriji RS iz FBiH. I niko nista.
Optuzili ljudi da se dala gradjevinska na teritoriji RS iz FBiH. I niko nista.
- mk ultra
#24922 Re: Sarajevo Construction
Ma to je taraba isto ko semirovo ogledalo
To je okolcano dobro, ima u cenat gdje je rs gdje fbih
- Haris.ba
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#24924 Re: Sarajevo Construction
Ne treba ti ni katastar, na običnoj Googli mapi vidiš da je daleko iza piste, sve sa putom, teritorija FBiH.
Pogledao sam prekučjer dnevnik RTRS-a i mislim da je ovo više unutar RS-ovsko političko previranje nego nešto konkretno protiv aerodorma.
Božović je u SDS-u, i baš na dnevniku govore da je on sada potpisao sve, da je to gotovo, da je prodao srpsku zemlju i da se tu više ništa ne može uraditi. Ove izjave gospodina Ćosića treba shvatiti u smislu da je on kao htio da odbrani to sve, ali da su zli izdajnici već prodali zemlju za večeru.
Pogledao sam prekučjer dnevnik RTRS-a i mislim da je ovo više unutar RS-ovsko političko previranje nego nešto konkretno protiv aerodorma.
Božović je u SDS-u, i baš na dnevniku govore da je on sada potpisao sve, da je to gotovo, da je prodao srpsku zemlju i da se tu više ništa ne može uraditi. Ove izjave gospodina Ćosića treba shvatiti u smislu da je on kao htio da odbrani to sve, ali da su zli izdajnici već prodali zemlju za večeru.
-
BadBoy
#24925 Re: Sarajevo Construction
Znači klasična igranka sa srbovanjem