Two and a half men

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1 Two and a half men

Post by _BataZiv_0809 »

Ne mogu da vjerujem da ova kultna serija nema svoju temu :o

Dakle da vidimo ko je fan serije? Ko nije i zbog cega?

Omiljena sezona? Epizoda?

Najgora epizoda?

Da li smatrate samo prvih 8 sezona legitimnim tj. dok je glumio Sheen?

Itd...
zigson

#2 Re: Two and a half men

Post by zigson »

_BataZiv_0809 wrote: 18/08/2024 19:22 Ne mogu da vjerujem da ova kultna serija nema svoju temu :o

Dakle da vidimo ko je fan serije? Ko nije i zbog cega?

Omiljena sezona? Epizoda?

Najgora epizoda?

Da li smatrate samo prvih 8 sezona legitimnim tj. dok je glumio Sheen?

Itd...
Samo dok je sheen bio, zadnju sezonu nazor gledao + zadnja epizoda mi je 🤮
Sve u svemu jedna od jacih serija.
Svaka je luda epizoda bila, pogotovo dok je jake mali bio, kad je porastao bio je retardiran bas, nije mi se svidjalo

U sjecanju mi isto kad je alana krenulo u zivotu i kad zapali kucu od one njegove zaboravio sam kako se zove, pa kad sjede carli, herb, alan, bivsi muz i onaj dostavljac pice, svi odu ostanu carli i alan, ovaj mu se zahvaljuje sto je tu, utom dolazi kurva carliju i ode i on :lol: :lol:
AmiĐa_Idriz

#3 Re: Two and a half men

Post by AmiĐa_Idriz »

Berta jedan od najboljih likova u sitcomima generalno :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4 Re: Two and a half men

Post by _BataZiv_0809 »

AmiĐa_Idriz wrote: 18/08/2024 19:32 Berta jedan od najboljih likova u sitcomima generalno :-D
A tek onaj ludi farmaceut :lol:

Svi su likovi jaki i dobro napisani

Od Charlija do Gordona koji dostavlja pizze.

Jedino mi je Rose isla na zivac povremeno :D
moon_walker_90

#5 Re: Two and a half men

Post by moon_walker_90 »

AmiĐa_Idriz wrote: 18/08/2024 19:32 Berta jedan od najboljih likova u sitcomima generalno :-D
+1

"I ain't cleaning that up" :lol:

Spava Berta u dnevnoj na kaucu, pita je Charli sto nisi ostala kuci, kaze ona tad mi ne platis :lol: i prosao dan popodne, Berta i dalje spava, prolazi Charli i ostavi joj dnevnicu na stolu :lol:

Top serija dok je Charli bio i jake manji, poslije bezze. I dalje je nekad na maxu pogledam.

Herb mi je isto drag :D
Last edited by moon_walker_90 on 18/08/2024 19:47, edited 1 time in total.
necko_hz

#6 Re: Two and a half men

Post by necko_hz »

Mislim da je scena kad je Alan raskinuo sa curom neposredno prije nego što je vidio da je dovela drugaricu da odrade 'threesome' kako bi razbili seksualnu monotoniju jedna od onih koja me najviše odvalila.

Stoji brat pred zatvorenim vratima, nekoliko sekundi u stanju šoka, a onda poče plakati. :mrgreen: :lol:

Rodney Trotter je krvav, George Constanza također, ali ono što se Alanu moglo dogoditi mislim da uveliko nadjebava ovu dvojicu. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7 Re: Two and a half men

Post by _BataZiv_0809 »

Jon Cryer je zapravo najjaci glumac i nosi seriju na svojim ledjima.
necko_hz

#8 Re: Two and a half men

Post by necko_hz »

Zbog njega su meni i bile gledljive epizode i nakon Charlija, barem prve dvije sezone.
banjaluka078

#9 Re: Two and a half men

Post by banjaluka078 »

Rose.... Kakva je ono ludača. :D I njeno skakanje preko ograde terase. :)

Radna kolegica ima klinca, 12 godina, prečesto obje prepoznamo Džejka u njemu. :D
moon_walker_90

#10 Re: Two and a half men

Post by moon_walker_90 »

Mislim da mi je najbolja epizoda kada je bozicna vecer i svi se igrom slucaja okupe kod carlija, a jake se napije onog nekog punca sto ga je Berta napravila.
smijesni_ste

#11 Re: Two and a half men

Post by smijesni_ste »

Serija je imala baš jake ženske likove iako su svi sporedni bili...

Berta, Rose, Evelyn
ZoomZoomKiwi

#12 Re: Two and a half men

Post by ZoomZoomKiwi »

Pratio je live dok sam studirao, željno iščekivao svaku novu sezonu.
Kad su ubili Charlieja onda sam prestao gledati, ali prošle godine silom prilika pogledam na RTL2 i nisu loše epizode sa Kutcherom.

Od tad sam je najmanje još dva puta kompletnu ispratio od do, zahvaljujući konstantnim rerunovima na RTL 2 HR :mrgreen:

Sve u svemu, jako dobra serija i mogu je uvijek gledati.
Navečer pred spavanje piva, dvije epizode i lagano habuba
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#13 Re: Two and a half men

Post by plain vanilla »

Gledala je xy puta, naravno epizode s Charlijem samo.
Ne znam vala odluciti se za najbolju epizodu...npr.kad su zaboravili otici po malog u skolu, ili kad brat nece da zove lika za antenu pa se polomi...
Berta i mama su blistale u svakoj sceni
hopi

#14 Re: Two and a half men

Post by hopi »

Gledao više puta
Što na tvu, hr kanali, njemačkim se vrtilo
Prve sezone odlične, poslije pad
Kada je Čarli otišao nisam bas gledao, tj jesam epizode su se vrtile ali više kao background noise,
Ne znam vala niti kako je završila
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#15 Re: Two and a half men

Post by izvrsni direktor »

Ne znam koliko puta u zivotu sam sve epizode izgledao...vrti se na tv-u stslno, cim dodju do kraja, üonovo od pocetka sve. Prejaka.
Zahvaljajuci alanu i nove sa kučerom su gledljive, imaju i oni jakih fazona
dječak sa šibicama

#16 Re: Two and a half men

Post by dječak sa šibicama »

Kad pogledas neku epizodu iz prve, i odmah zatim neku epizodu iz zadnje sezone, tek tada vidis koliko se serija srozala.

Na kraju su od nje napravili neku bolesnu lgbtfrendli freek show glupost, najvise su unakazili Alana od kojeg su napravili Izeta Fazlinovica ali takodje iz posljednjih sezona LZN. Ono kreveljenje, glupiranje, ukratko budalu.

Alan iz prve sezone je normalan lik.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17 Re: Two and a half men

Post by Truba »

kalifornikacija i ovo
sodoma i gomora
dječak sa šibicama

#18 Re: Two and a half men

Svaka epizoda dvije tri scene orgijanja, to je valjda caka serije, i Charlie kao jeboguzluk. Cudi me da su feministice sutile na ovu seriju.

I onaj mali sto glumi Jakea je kasnije pricao da seriju ne treba gledati jer je sodoma i gomora, dao se religiji, ali nije se odrekao para koje je zaradio na sodomi i gomori :D

Sa Ashtonom su ukenjali visestruko, inace ne volim njegovu pojavu ne njega kao njega on je kao lik jos i simpatican tako mi djeluje, ali svaka uloga mu je "Bog seksa i najzgodniji lik na planeti". Pretjeruju sa tim.
Inace jeste primjerili koliko su scenaristi LZN u zadnjim sezonama dzonili ovu seriju. bukvalno poceli prepisivati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#19 Re: Two and a half men

Post by _BataZiv_0809 »

Pogledao sve sezone sa Carlijem valjda dvocifren broj puta jos otkako sam ih nekad 2012. skinuo sa torrenta.

Kasnije na televiziji kad uhvatim obicno gledam a nije mi mrsko ni na gledalicama nekad bindzovat kad mi je dosadno.

Sa Kucerom mozda ispocetka da vidim kako to izgleda bez Carlija ali sam brzo odustao.

I opet se znalo desiti tu i tamo poneka epizoda da sam je fulio ili da je nisam dovoljno pazljivo gledao. Tu se kao poseban gaf izdvajaju epizoda sa prvim pojavljivanjem Carlijeve ex wife Denise Richards (meni omiljene Bond djevojke) kad je on zovne za dan zahvalnosti i epizoda kada Alanu majka kupi meni jedno od najdrazih auta-Porsche 911 verzija 996 (Porš-A) :lol:

Prvih 4 ili 5 sezona, su generalno najjace, sesta mi je ok, sedma sa onom dosadnom Chelsea kao stalnom djevojkom mi je nako meh, mada opet ima dobrih epizoda, a osma mi je takodjer dobra sve dok se prica vrti oko Ponzi sheme, druzenja u spaljenoj kuci, a prelazi mi u totalni kolaps kada Rose zayebava Carlija onom lutkom. :run:

Takodjer u tim zadnjim epizodama vidi se koliko je on propao i kako manje vise vecinu scena glumi sjedeci.

Vecinu epizoda volim, osim gore nabrojanih, a izuzeci iz dobrih sezona su one kad Carli i Alan dovedu kuci onu zensku sto je lupala bejzbol palicom auto svog psihijatra, kad Carlija zacara ona cura iz satanistickog kulta, sve epizode gdje Alan onog yebenog lutka forsira i vjerovatno jos pokoja koja mi sad ne naumpada.

Najvise mi se u seriji svidja to sto su svi likovi osebujni i nema slucajnih prolaznika. Takodjer, serija nije vidno ostarila, uprkos tehnologiji, a cak se vidi i zacetak onlyfansa u epizodi kad kcer Carlijeve sheme snima web kamerom golotinju pod tusem :D

Od Carlijevih silnih zenskica u ovoj seriji, pored gore navedene Denise, najseksi mi je ona sto ga zarazi prehladom (najseksi ne nuzno naljepsa jer ta titula ide Miji). Iako je to epizodna uloga koje se malo ko sjeca, meni je ta zenskica bas ostala u sjecanju.

8)

Mia je totalno pogresna za njega jer ga je htjela skroz promijeniti ali je zenska stvarno top, uprkos ocajnoj modi ranih 2000tih :mrgreen:

Eto i od mene doprinos :sax:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20 Re: Two and a half men

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 21/08/2024 11:51 Svaka epizoda dvije tri scene orgijanja, to je valjda caka serije, i Charlie kao jeboguzluk. Cudi me da su feministice sutile na ovu seriju.

I onaj mali sto glumi Jakea je kasnije pricao da seriju ne treba gledati jer je sodoma i gomora, dao se religiji, ali nije se odrekao para koje je zaradio na sodomi i gomori :D
E da, vidis ovo sam zaboravio adresirati.

Dva i po muskarca se nikad ne bi snimila u danasnje vrijeme jer je jako politicki nekorektna, ali i zestoka satira Amerike izmedju ostalog zbog cega se Angus T. Jones (Jake) ogradjivao od serije kao "antiamericke".

Vidimo tu itekako izrugivanje americkom zdravstvu, pravosudju, humanitarnim akcijama bogatasa, americkom skolstvu, finansijskom sistemu, organizovanoj religiji, trzistu nekretnina, a mozda i najznacajnije-generalnoj i opsteprihvacenoj premisi da se u Americi posten rad isplati jer imamo Alana koji se satra od posla a ne moze od toga zivjeti....
dječak sa šibicama

#21 Re: Two and a half men

dobrih zenskih je prodefilovalo, meni su top frigidna francuskinja ili lefrrrr, Denise san snova, i naravno da ne nabrajam dalje, gdja Wahlberg.
merk030

#22 Re: Two and a half men

Post by merk030 »

Serija ima dobrih fori i svega, ali uvijek se vrti oko kurvanja Charliea. Meni su scene s Bertom najjače.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23 Re: Two and a half men

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 21/08/2024 12:53 dobrih zenskih je prodefilovalo, meni su top frigidna francuskinja ili lefrrrr, Denise san snova, i naravno da ne nabrajam dalje, gdja Wahlberg.
Dobra je i ona Kandi ali joj je uloga toliko debilna, tj. toliko dobro glumi glupacicu, da ubija sav seksipil :mrgreen:

Ko je gdja Valberg?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#24 Re: Two and a half men

Post by Velkoski »

Squab je najbolja epizoda nekog sitcoma
ZoomZoomKiwi

#25 Re: Two and a half men

Post by ZoomZoomKiwi »

_BataZiv_0809 wrote: 21/08/2024 12:58
dječak sa šibicama wrote: 21/08/2024 12:53 dobrih zenskih je prodefilovalo, meni su top frigidna francuskinja ili lefrrrr, Denise san snova, i naravno da ne nabrajam dalje, gdja Wahlberg.
Dobra je i ona Kandi ali joj je uloga toliko debilna, tj. toliko dobro glumi glupacicu, da ubija sav seksipil :mrgreen:

Ko je gdja Valberg?
Uh, Jenny McCarthy :evil:
Post Reply