Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zrakomlat

#1526 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by zrakomlat »

1Dante1 wrote: 19/08/2024 15:30
starboy018 wrote: 19/08/2024 14:29 novotel ni vidio “srpskog” telekoma.
Meni je svejdno i da je izraelski pa ti vidi. Ja bih rekao da je mtel, jer haloo=eronet, novotel=mtel a za bhtelecom ako se ne varam bila je ona 067?

Ne znam kako bi novotel radio u plusu kada daje duplo vise za duplo manje para od onoga preko koga im ide usluga, mtel?
Možda ima logike jer će se prodati nekome vjerovatno pa sad bildaju vrijednost. Vlasnici su isti koji su osnovali Central osiguranje. U početku davali popuste nevjerovatne, samo registruj kod njih. Cilj je bio vjerovatno prodaja Croatia osiguranju, slične boje , isti "inicijali", pričalo se i propade ali uze ih Asa.

Ja konto nekad da će ovi kupit eronet 😁 kad mu dovoljno obore vrijednost i dođe vakat privatizacije jer je hdz ekipa iza
superOdlichan

#1527 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by superOdlichan »

bogata_sirotinja wrote: 19/08/2024 22:31 @superOdlichan
Iz kog si dijela BiH?
Online prenos broja sa m:tel na Novotel ignorišu (ne rade uopšte) a ti kao korisnik nemaš nikakav dokaz da si ga podnio pa da ti na isti moraju odgovoriti.
Ako u tvom mjestu prebivališta postoji Novotel franšizni partner, možeš kod njega odraditi prenos. Ako nemaš prebivalište na području gdje franšizni partner radi, neće ti realizovati zahtjev.

Jedini 100% siguran način da će ti realizovati prenos broja sa m:tel-a u svoju mrežu, je da odeš u neku od Novotel poslovnica (Sarajevo, Mostar, Bihać, Ljubuški ili Široki Brijeg).

Da si korisnik bilo koje druge mreže, mogao bi prenijeti broj na bilo koji način, bez ograničenja.
TK sam, tako da od poslovnice i prenosa m:tela ništa..

Znači mogu sada podnijeti online zahtjev za prenos BHTelecom broja koji mi je e-sim (imam PUK i sve ostalo što traže), te bi to trebali odraditi bez problema?

Obzirom da je taj trenutni broj e-sim, hoće li mi i oni u slučaju prenosa samo poslati njihov QR kod za aktivaciju e-sima ili fizičku karticu?
semsasuljakovic

#1528 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by semsasuljakovic »

superOdlichan wrote: 20/08/2024 00:21
bogata_sirotinja wrote: 19/08/2024 22:31 @superOdlichan
Iz kog si dijela BiH?
Online prenos broja sa m:tel na Novotel ignorišu (ne rade uopšte) a ti kao korisnik nemaš nikakav dokaz da si ga podnio pa da ti na isti moraju odgovoriti.
Ako u tvom mjestu prebivališta postoji Novotel franšizni partner, možeš kod njega odraditi prenos. Ako nemaš prebivalište na području gdje franšizni partner radi, neće ti realizovati zahtjev.

Jedini 100% siguran način da će ti realizovati prenos broja sa m:tel-a u svoju mrežu, je da odeš u neku od Novotel poslovnica (Sarajevo, Mostar, Bihać, Ljubuški ili Široki Brijeg).

Da si korisnik bilo koje druge mreže, mogao bi prenijeti broj na bilo koji način, bez ograničenja.
TK sam, tako da od poslovnice i prenosa m:tela ništa..

Znači mogu sada podnijeti online zahtjev za prenos BHTelecom broja koji mi je e-sim (imam PUK i sve ostalo što traže), te bi to trebali odraditi bez problema?

Obzirom da je taj trenutni broj e-sim, hoće li mi i oni u slučaju prenosa samo poslati njihov QR kod za aktivaciju e-sima ili fizičku karticu?
Dobit ćeš fizičku karticu, a na zahtjev možeš dobiti esim. Plaća se 5 KM.
1Dante1

#1529 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by 1Dante1 »

bogata_sirotinja wrote: 19/08/2024 22:21 Bez uvrede ali pojedini su stvarno naivni ako misle da m:tel (na neki način) ne stoji iza Novotel-a...
Ljudi koji se zamaraju ko stoji iza operatera su debili. Gledas svoj novac i da dobijes makisimalno za isti, a svoj "patriotizam" ili ljudskost mozes pokazati na stotinu drugih nacina, ali ne preko vlasitog dzepa.
bogata_sirotinja

#1530 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by bogata_sirotinja »

@superOdlichan
Možda bi ti odmah izdali QR kod ako im to napomeneš a možda i nebi... Ne znam.

@1Dante1
TAKO JE!!! Ja sam evo već 11 godina postpaid korisnik i uvijek sam gledao gdje za svoj novac dobijam maximum. A za ovo godina koristio sam sve operatere osim BH Telekom-a, a i njega bih koristio da me je privukao nekom dobrom akcijom. Kod izbora operatera, gledam samo ponudu i cijenu i naravno kvalitet signala na području gdje se primarno krećem.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1531 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Entropio »

Dobar Novotel. Nesto sam testirao i kupio eSIM, funkcionise dobro. Signal dobar u Sarajevu.
1Dante1

#1532 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by 1Dante1 »

U Sarajevu je perfektan, jer nema puno korisnika mtela (novotela). Kada god se nadjes na nekom vecem skupu 99% ce ti raditi bolje nego vecini koja je na telekomu.
Mr.Sojic

#1533 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Mr.Sojic »

Nisam našao info na njihovoj stranici pa da mi vi "reknete" :mrgreen:

Gdje se ima kupiti obična SIM kartica - tuzlanski Kanton?

Hvala :thumbup:
Sakazulu

#1534 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Sakazulu »

1Dante1 wrote: 20/08/2024 09:26
bogata_sirotinja wrote: 19/08/2024 22:21 Bez uvrede ali pojedini su stvarno naivni ako misle da m:tel (na neki način) ne stoji iza Novotel-a...
Ljudi koji se zamaraju ko stoji iza operatera su debili. Gledas svoj novac i da dobijes makisimalno za isti, a svoj "patriotizam" ili ljudskost mozes pokazati na stotinu drugih nacina, ali ne preko vlasitog dzepa.
Uh patriotizam. Evo na poslu u sred Sarajeva samo slušam kako neće da plaćaju rtv taksu, a kad prođe vrijeme plaćanja struje, samo pametuju kako svi drugi preskaču rtv taksu, ali oni su patriote itd.

Ne znam što su ljudi zapeli ko je vlasnik novotela. Mada sve to javno piše. Ako smatraju da je zabranjeno biti na tržištu, neka se zvanično žale. Ima i sud itd. I nije mi jasno u svemu tome, da li im je vokri ako su m Tel vlasnici, ili ako su ipak herecegovci! Uglavnom, muku muče!
rida1976

#1535 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by rida1976 »

Nek me pljacka moj a ne njihov, to je logika tih kvazi patriota.
Bosanac sa dna kace

#1536 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by Bosanac sa dna kace »

bogata_sirotinja wrote: 17/08/2024 12:09 Taj bonus koji si dobio jer si prenio broj u Novotel, ne možeš koristiti u zemljama ZB. Evo šta piše na njihovom sajtu...
"Navedeni bonus korisnik može da koristi u domaćoj novotel mreži i ne vrijedi za korištenje u stranim mrežama."
Inače, narednih 5 mjeseci ćeš dobijati taj bonus od 25GB i 1000MIN u mreži mjesečno.
Hvala na odgovoru.
Koliko puta u 6 mjeseci moram napuniti kredit da bih koristio taj bonus od 25 GB?
bogata_sirotinja

#1537 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Bitno ti je samo da ti je aktivan račun tj. da nije istekao. Tako da, možeš dopunjavati svaki mjesec po 5KM (čini mi se da važi 30 dana) a možeš i 2x u tih 6 mjeseci po 10KM (dopuna od 10KM važi 90 dana).
nagibSA

#1538 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by nagibSA »

Uspio sam kupiti esim prepaid. Povoljan Novotel, sta je najbolje od paketa sa akcentom na internet? Ovaj pakey od 10km mjesecno?

Jedva cekam da raskinem ugovor sa mtelom sad za mjesec dana i vratim se na prepaid, a forsiram novotel.

Ne smijem jos broj da prenesem na mrezu na baterijr novotel, bojim se sutra da nestanu pa izgubim broj.
semsasuljakovic

#1539 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by semsasuljakovic »

nagibSA wrote: 22/08/2024 20:07 Uspio sam kupiti esim prepaid. Povoljan Novotel, sta je najbolje od paketa sa akcentom na internet? Ovaj pakey od 10km mjesecno?

Jedva cekam da raskinem ugovor sa mtelom sad za mjesec dana i vratim se na prepaid, a forsiram novotel.

Ne smijem jos broj da prenesem na mrezu na baterijr novotel, bojim se sutra da nestanu pa izgubim broj.
Da se tako lahko gube brojevi, nikad niko ne bi pokrenuo neku novu mrežu. Jer niko nema garancije da neće propasti.
nagibSA

#1540 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by nagibSA »

Ova tri glavna nece nikad propasti dok je drzave. Sjecam se nekad bio GoFree povoljan isto, nesro poput novotela, sad ih ni na mapi. Ovaj Haloo se drzi godinama.

Uglavnom, imaju esim u ponudi, pa je olaksana kupovina.

Nikakve garancije nemam sutra da nestanu na trzistu da li mogu broj vratiti nazad. Gore bi mi bilo to da izgubim svoj broj nego sve ove povoljnosti.

Ali i ovako mi odgovara SIM+esim, mtel+ novotel (uglavnom kao data)
fusion_ba

#1541 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by fusion_ba »

nagibSA wrote: 22/08/2024 20:07 Ne smijem jos broj da prenesem na mrezu na baterijr novotel, bojim se sutra da nestanu pa izgubim broj.
Broj nećeš izgubiti sigurno nego bi ga samo prebacili na matičnu mrežu. Nestao je GoFree ali su svi brojevi prešli na m:tel.
Još ranije nestao onaj Happy pa svi brojevi prešli na BH Telecom. Ne mogu se sjetiti na koju mrežu su prešli brojevi sa slovenačkog Izimobil, ali mislim da je isto m:tel.
bogata_sirotinja

#1542 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Ako virtuelni operateri propanu, brojevi se ne gube nego se vraćaju u matičnu mrežu.
Kad i ako dolazi do takvog scenaria, operater to najavi mjesec dana ranije te korisniku da izbor da u tih mjesec dana prenese broj u mrežu koju on želi, ili ako to ne uradi, brojevi će automatski biti migrirani na matičnu mrežu.
Dakle, nema bojazni...
superOdlichan

#1543 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by superOdlichan »

Zašto je u ovoj online formi za prenos broja polje za serijski broj kartice ograničeno na 15 karaktera? A full serijski broj je 19 cifara, trebam li možda izostaviti ovih prvih 6 (893870) koje su default na svakom usim?
anex_12

#1544 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by anex_12 »

Koliko vremena prije isteka ugovora se isti može produžiti?
-Chesterfield-

#1546 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by -Chesterfield- »

Prenose li se GB koji nisu utršeni u naredne mjesece, kao kod Haloo?
bogata_sirotinja

#1547 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Prenose se samo GB sa bonus računa mreža 5/10 paketa na dopuni. Takođe, prenose se GB kod dokupa TO ako se TO aktivira prije isteka prethodne. Na pretplati se ne prenose.
superOdlichan

#1548 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by superOdlichan »

Info za one koji zele prenijeti broj, a mozda ne znaju, pri prenosu broja mozete traziti odmah da vam broj isporuce u e-sim formatu, da ne salju uopste fizicku karticu.

Evo ja prenio BHTelecom broj, dovoljni bili PUK i serijski broj, nikakva potvrda koja se ovdje spominjala i slicno. Sve u 5 dana gotovo, od podnosenja zahtjeva online do koristenja njihove mreze. :mrgreen:
doff

#1549 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Post by doff »

Javi kakva je pokrivenost signalom, koji dio :bih:
bogata_sirotinja

#1550 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

Inače, krenula im je prodaja telefona na rate putem MKD/MKF EKI i to do 42 rate...
Nešto su promjenuli na sajtu pa sajt izgleda malo ne usklađeno.
Ako neko uskoro bude produžavao ugovor neka piše... Baš me zanima da li bi pristali na potpisivanje aneksa putem mejla ili nešto sl.?
Post Reply