Najbolje je da ih pozoveš da ručno proknjiže uplatu, za slučaj da ne obračunavaju automatski.zippoo87 wrote: ↑09/08/2024 12:28 Pitanje ljudi
Neki dan sam placao racun mobilnim bankarstvom i nije mi prosla uplata od prve,neku gresku izbacivalo,zatvorim app,ponovo platim i prodje.
Sada gledam da sam dva puta platio isti racun pa me zanima,da li cu automatski sada biti u pretplati ili im se moram sta javiti pa traziti povrat sredstava?
Na aplikaciji od novotela ne pise da sam u plusu.
Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Moderator: Benq
- fusion_ba
#1501 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
-
zippoo87
#1502 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ne mogu ih zvati sada,nisam u BiH ali poslati cu mail.fusion_ba wrote: ↑09/08/2024 15:48Najbolje je da ih pozoveš da ručno proknjiže uplatu, za slučaj da ne obračunavaju automatski.zippoo87 wrote: ↑09/08/2024 12:28 Pitanje ljudi
Neki dan sam placao racun mobilnim bankarstvom i nije mi prosla uplata od prve,neku gresku izbacivalo,zatvorim app,ponovo platim i prodje.
Sada gledam da sam dva puta platio isti racun pa me zanima,da li cu automatski sada biti u pretplati ili im se moram sta javiti pa traziti povrat sredstava?
Ja to uplatim preko naloga na mobilnom bankarstvu.
- fusion_ba
#1503 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Da, možeš i mailom. Meni se isto desilo sa mtelom prije par godina. Mislio sam da će odmah obračunati pretplatu za sljedeći mjesec ali nisu, pa sam ih morao kontaktirati da proknjiže uplatuzippoo87 wrote: ↑10/08/2024 00:41Ne mogu ih zvati sada,nisam u BiH ali poslati cu mail.fusion_ba wrote: ↑09/08/2024 15:48Najbolje je da ih pozoveš da ručno proknjiže uplatu, za slučaj da ne obračunavaju automatski.zippoo87 wrote: ↑09/08/2024 12:28 Pitanje ljudi
Ja to uplatim preko naloga na mobilnom bankarstvu.
- Hercegoviina
#1504 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
kako nadopuniti novotel.
pokusavah na vise mjesta,al nema
pokusavah na vise mjesta,al nema
- semsasuljakovic
#1505 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
1. Na trafici
2. Online
Pa biraj dražu opciju.
- Hercegoviina
#1506 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
obisao sam nekoliko trafika u ze, ništa
- semsasuljakovic
#1507 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Onda online. Najbolje preko njihove aplikacije.
-
muki_muky
#1508 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ako se vec ne podrazumjeva, ima i u nekim prodavnicama i pumpama.
- Bosanac sa dna kace
#1509 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Evo uspio sam jedan stari broj BH Telecoma na dopunu prebaciti u Novotel.
Iako su svim poslovnicama po Sarajevu tvrdili da moram otići po potvrdu na Ilidžu, ista nije potrebna ako se ima ona kartica sa pinovima I pukovima.
To da ne treba potvrda ako se ima kartica sa pinovima I pukovima potvrdili su mi I u poslovnici Novotela u Džemala Bijedića.
Nakon prijave u poslvnici sledeći dan je došla poruka da će za dva dana u intervalu 13:00-16:00 nestati signala na staroj kartici I da stavim karticu Novotela, tako je I bilo.
U okolini Banovića, malo dalje od neke gradske sredine signal je izgleda malo slabije nego BH Telecom, internet je uglavnom na H+, na nekim mjestima je 3G ili 4G na par minuta. Ponekad u nekim ćoškovim nestane signala ma skroz.
Slanje slika I kratkih videa ide malo sporije, ali može proći...
Za prelazak u Novotel dobio sam 25 GB, I 1000 minuta unutar mreže (koje meni ništa ne znače).
Zanima me je'l išta od ovih 25GB iskoristivo u roamingu Z. Balkana?
Koliko je GB iz Mreža10 i Mreža5 iskoristvo u roamingu Z. Balkana?
Iako su svim poslovnicama po Sarajevu tvrdili da moram otići po potvrdu na Ilidžu, ista nije potrebna ako se ima ona kartica sa pinovima I pukovima.
To da ne treba potvrda ako se ima kartica sa pinovima I pukovima potvrdili su mi I u poslovnici Novotela u Džemala Bijedića.
Nakon prijave u poslvnici sledeći dan je došla poruka da će za dva dana u intervalu 13:00-16:00 nestati signala na staroj kartici I da stavim karticu Novotela, tako je I bilo.
U okolini Banovića, malo dalje od neke gradske sredine signal je izgleda malo slabije nego BH Telecom, internet je uglavnom na H+, na nekim mjestima je 3G ili 4G na par minuta. Ponekad u nekim ćoškovim nestane signala ma skroz.
Slanje slika I kratkih videa ide malo sporije, ali može proći...
Za prelazak u Novotel dobio sam 25 GB, I 1000 minuta unutar mreže (koje meni ništa ne znače).
Zanima me je'l išta od ovih 25GB iskoristivo u roamingu Z. Balkana?
-
dzenanalic22
#1510 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Svi dostupni GB se mogu koristiti na području Zapadnog Balkana, nema ograničenja za ZB.Bosanac sa dna kace wrote: ↑17/08/2024 11:47 Zanima me je'l išta od ovih 25GB iskoristivo u roamingu Z. Balkana?
-
bogata_sirotinja
#1511 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Taj bonus koji si dobio jer si prenio broj u Novotel, ne možeš koristiti u zemljama ZB. Evo šta piše na njihovom sajtu...
"Navedeni bonus korisnik može da koristi u domaćoj novotel mreži i ne vrijedi za korištenje u stranim mrežama."
Inače, narednih 5 mjeseci ćeš dobijati taj bonus od 25GB i 1000MIN u mreži mjesečno.
Iz paketa mreža 5/10 možeš koristiti svih 6 (sada 18GB tokom akcije) iz mreža5, odnosno, svih 10 (sada 30GB tokom akcije) iz mreža10 paketa u zemljama ZB, iz osnovne kvote za potrošnju.
"Navedeni bonus korisnik može da koristi u domaćoj novotel mreži i ne vrijedi za korištenje u stranim mrežama."
Inače, narednih 5 mjeseci ćeš dobijati taj bonus od 25GB i 1000MIN u mreži mjesečno.
Iz paketa mreža 5/10 možeš koristiti svih 6 (sada 18GB tokom akcije) iz mreža5, odnosno, svih 10 (sada 30GB tokom akcije) iz mreža10 paketa u zemljama ZB, iz osnovne kvote za potrošnju.
- nagibSA
#1512 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Htio da kupim eSIM prepaid, na kraju izbacilo da placanje nije uspjesno, skinuto uredno 5KM sa racuna, a nista nije doslo na email. Je l' imao neko to iskustvo? Ali je uzas da se desavaju ovakve stvari, neozbiljnost
...
...
-
probook
#1513 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ja sam dva puta kupovao Esim bez ikakvih problema proslo sve.
- nagibSA
#1514 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Poslao sam poruku NLB Banci da vidim sta je, rekose iz Novotela da je odbijena transakcija.
Ne bi me cudilo da se namjerno blokira, posto je NLB Banja Luka.
Ne bi me cudilo da se namjerno blokira, posto je NLB Banja Luka.
-
1Dante1
-
starboy018
#1516 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
novotel ni vidio “srpskog” telekoma.
kad ce to ljudi vise shvatiti, to sto iznajmljuju mtel infrastrukturu ne znaci ama bas nista
-
1Dante1
#1517 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Meni je svejdno i da je izraelski pa ti vidi. Ja bih rekao da je mtel, jer haloo=eronet, novotel=mtel a za bhtelecom ako se ne varam bila je ona 067?
Ne znam kako bi novotel radio u plusu kada daje duplo vise za duplo manje para od onoga preko koga im ide usluga, mtel?
- MTV
- Bosanac sa dna kace
#1519 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Slobodno tržište, privatizacija...nema uhljeba, radnici rade k'ô slonovi, imaju jednu malu kancelariju koja je jedna prčvarnica, da pokriju 1/3 države...1Dante1 wrote: ↑19/08/2024 15:30Meni je svejdno i da je izraelski pa ti vidi. Ja bih rekao da je mtel, jer haloo=eronet, novotel=mtel a za bhtelecom ako se ne varam bila je ona 067?
Ne znam kako bi novotel radio u plusu kada daje duplo vise za duplo manje para od onoga preko koga im ide usluga, mtel?
- Sanjarko
#1520 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Zar je ta numeracija bila? Zar nije neka druga? Kod sestre i kod mene je ta numeracija BH telecoma ima vec, kod mene mozda oko 2 ili vise godina, a kod nje ima pravo, mozda skoro deceniju.
-
superOdlichan
#1521 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Pokušao sam 2 puta prenijeti broj iz mtela u novotel međutim bezuspješno.
Prije mjesec ispunio online formu, međutim ni nakon 15 dana ni traga ni glasa..
Slao mail 3 puta ništa ne odgovaraju. Zvao korisničku podršku isto ništa, ili mi samo odsvira ona muzika ili ako se neko javi kažu pošaljite mail.
Prije 10 dana opet ispunim zahtjev međutim opet sve identično, u čemu je fazon?
Broj kao broj mi svejedno nije bitno da zadržim jer mi je svejedno rezervni, ali bih volio dobiti one bonus gige kad ih već nude..
Prije mjesec ispunio online formu, međutim ni nakon 15 dana ni traga ni glasa..
Slao mail 3 puta ništa ne odgovaraju. Zvao korisničku podršku isto ništa, ili mi samo odsvira ona muzika ili ako se neko javi kažu pošaljite mail.
Prije 10 dana opet ispunim zahtjev međutim opet sve identično, u čemu je fazon?
Broj kao broj mi svejedno nije bitno da zadržim jer mi je svejedno rezervni, ali bih volio dobiti one bonus gige kad ih već nude..
-
bogata_sirotinja
#1522 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Bez uvrede ali pojedini su stvarno naivni ako misle da m:tel (na neki način) ne stoji iza Novotel-a...
Ljudi moji, roaming tarifne opcije, TO za Ino pozive su im ISTE, poslovanje samo na području FBiH, ograničenja što se tiče prelaska m:tel korisnika na Novotel, iznajmljivanje baš m:tel mreže (a znatno je lošija od ostale dvije u FBiH) i na kraju ponuda od skoro 13KM za koju daju čak 60GB, 500MIN. Pa gdje je tu isplativost za nekog privatnika? Kakvo crno slobodno tržište i konkurencija?
Ovu ponudu nemaju čak ni HR, SLO, Srbija, CG.
Ko god bio iza njih, neka samo ovako nastavi...
Ljudi moji, roaming tarifne opcije, TO za Ino pozive su im ISTE, poslovanje samo na području FBiH, ograničenja što se tiče prelaska m:tel korisnika na Novotel, iznajmljivanje baš m:tel mreže (a znatno je lošija od ostale dvije u FBiH) i na kraju ponuda od skoro 13KM za koju daju čak 60GB, 500MIN. Pa gdje je tu isplativost za nekog privatnika? Kakvo crno slobodno tržište i konkurencija?
Ovu ponudu nemaju čak ni HR, SLO, Srbija, CG.
Ko god bio iza njih, neka samo ovako nastavi...
-
bogata_sirotinja
#1523 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
@superOdlichan
Iz kog si dijela BiH?
Online prenos broja sa m:tel na Novotel ignorišu (ne rade uopšte) a ti kao korisnik nemaš nikakav dokaz da si ga podnio pa da ti na isti moraju odgovoriti.
Ako u tvom mjestu prebivališta postoji Novotel franšizni partner, možeš kod njega odraditi prenos. Ako nemaš prebivalište na području gdje franšizni partner radi, neće ti realizovati zahtjev.
Jedini 100% siguran način da će ti realizovati prenos broja sa m:tel-a u svoju mrežu, je da odeš u neku od Novotel poslovnica (Sarajevo, Mostar, Bihać, Ljubuški ili Široki Brijeg).
Da si korisnik bilo koje druge mreže, mogao bi prenijeti broj na bilo koji način, bez ograničenja.
Iz kog si dijela BiH?
Online prenos broja sa m:tel na Novotel ignorišu (ne rade uopšte) a ti kao korisnik nemaš nikakav dokaz da si ga podnio pa da ti na isti moraju odgovoriti.
Ako u tvom mjestu prebivališta postoji Novotel franšizni partner, možeš kod njega odraditi prenos. Ako nemaš prebivalište na području gdje franšizni partner radi, neće ti realizovati zahtjev.
Jedini 100% siguran način da će ti realizovati prenos broja sa m:tel-a u svoju mrežu, je da odeš u neku od Novotel poslovnica (Sarajevo, Mostar, Bihać, Ljubuški ili Široki Brijeg).
Da si korisnik bilo koje druge mreže, mogao bi prenijeti broj na bilo koji način, bez ograničenja.
- MTV
#1524 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Nego koja.
https://web.archive.org/web/20120718044 ... y_web.html
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:P ... ercegovini
- no_sekirli
#1525 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Novotel je mtelov 1/1, bez obzira sto je sjediste u Sarajevu, a "vlasnici" su iz H komponente.
Trenutno su najpovoljniji, samo je problem sto su u nekim dijelovima FBiH slabi sa signalom.
Uz ovo, imali su ocajan pristup za privlacenje novih korisnika u startu, pa npr.uz registraciju auta, zenska ti gura Novotel mrezu, ili odes zamijeniti staklo na telefonu kod lokalnog majstora, on ti gura Novotel.
Doduse, ljudi koji u startu radili ugovore i prebacivali brojeve na Novotel, su imali 50 km za prebacivanje pretplatnika, a 30 km za korisnika na bonove. Ne znam kako je sada, jer vidim da kolaju i njihovi komercijalisti po firmama.
Trenutno su najpovoljniji, samo je problem sto su u nekim dijelovima FBiH slabi sa signalom.
Uz ovo, imali su ocajan pristup za privlacenje novih korisnika u startu, pa npr.uz registraciju auta, zenska ti gura Novotel mrezu, ili odes zamijeniti staklo na telefonu kod lokalnog majstora, on ti gura Novotel.
Doduse, ljudi koji u startu radili ugovore i prebacivali brojeve na Novotel, su imali 50 km za prebacivanje pretplatnika, a 30 km za korisnika na bonove. Ne znam kako je sada, jer vidim da kolaju i njihovi komercijalisti po firmama.