Ukrajina

SanskiBiser

#205276 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Frank Obernaus

Infactum o 6. Danu ukrajinske operacije u regiji Kursk.

Dolaskom ruskih rezervi postaje znatno teže krenuti naprijed. Bitke za Martynivku bile su najžešće posljednjih dana, selo je nekoliko puta prelazilo iz ruke u ruke.

Dakle, da počnem s Martynivkom, moram ispraviti pogrešku koju sam napravio jučer. Ruski marinci koji su jurišali na Martynivku nisu bili dio 155. brigade, već 810. brigade. Točnije, jedan od bataljuna ove brigade je stacioniran u Kursku.

Krajem 5. Tijekom dana Rusi su kontrolirali selo, no sljedeći dan, rano ujutro, Ukrajinci su ponovno napali selo iz Kruglyka. Nakon prvog sata bitke, Rusi su blokirani sa sjevera i nakon nekoliko sati prisiljeni na povlačenje.

Navečer su se ukrajinske DRG-e iskrcale na južnim uzvisinama i tamo se učvrstile bez većeg otpora. Međutim, ruski protunapad ubrzo je vratio status quo tog dana. Umjesto toga, kasnije sa sjevera Ukrajine☀️ 22. Brigada je ponovno napala i kada je pao mrak, ruski marinci su istjerani iz sela.
Veliki događaj jučer je bilo korištenje nove osovine na istoku. Najprije je raspoređena nova nepoznata bojna koja se probila kroz sela Kucherov i Goptarevka. Jedinica je noću otišla oko 10 km duboko i nalazila se u šumi u blizini sela.

Kaos su izazvale ukrajinske DRG-e koje su se kretale u dva glavna smjera, od kojih je jedan bio u blizini nedavno oslobođenog sela Plechovo. Neke od tih skupina zapravo su otišle prilično daleko i čak su stigle do vanjskih područja Nacionalnog parka.

Najveći događaj dana bio je ukrajinski pokušaj napada na Kerenevo.

Da, 2 klina za napad

82. brigada pokušala je obići Korenevo sa strane preko Toplina. Potporu im je pružalo raketno topništvo i ATGM skupine. Šalova je bilo i na ulazu u grad, ali najvjerojatnije su se nosili samo da bi zarobili tamošnji garnizon

80. Brigada je podržavala ofenzivu napredujući na sjeveru.

Ruski 11. bataljon. Protunapadi brigade idu prema jugu. Prema nekim izvješćima, uspjeli su ponovno zauzeti nekoliko sela, ali ti su podaci dvojbeni. Najvjerojatnije Rusi nisu postigli svoje ciljeve. Ili su se morali povući, ili su pali na mostobran - nijedna opcija im nije baš dobra.
U Sudži je cijeli dan bilo tiho. Dan ranije Ukrajinci su osigurali svoj južni bok zauzimanjem Mahnivke. Očekivao sam da se pokušavaju infiltrirati u Zamostiju u Istočni okrug, ali općenito se ništa nije dogodilo.

Image

Image

Image

Image
Tyke

#205277 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

Jel ovaj E38 put glavna ruta logisticke kopnene opskrbe za Sjever?
drndalo

#205278 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

apsidejzi wrote: 12/08/2024 18:48 Pa dobro, i Ukrajina je postala agresor, ako cemo posteno :)
Da ne ostane nedoreceno, da ne bi neko bio zabrinut zbog ovoga...

UKRAJINA NIJE AGRESOR!

Agresija je svaki zlocin protiv mira, gdje je neko "planirao, pripremao, započeo ili vodi agresorski rat ili rat kojim se krše međunarodni ugovori, sporazumi ili garantije, ili učestvovanje u nekom zajedničkom planu ili zaveri za izvršenje ma kog od gore navedenih dela".

Ulazak napadnute zemlje u zemlju napadaca u svrhu ratne odbrane od tog napadaca NIJE AGRESIJA !!!
Tyke

#205279 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

SanskiBiser wrote: 13/08/2024 09:24 Ovi ne staju izbili na E38 eto Kurska pod nosom. :shock:

"Ukrajinski specijalci stigli su do puta #E38 i blokiraju važnu rutu opskrbe za ruske trupe koje se približavaju." Frank Obernaus.

Image
Image
Gledam sad malo na mapi i gore na sjecer izlaze na E38, a i dole na Jug idu i skoro pa u okruzenje stavljaju Volokonsk, vjerovatno je neko selo u potanju u Kurskoj oblasti.
Bas lijepo obilaze i uz manje otpora obuhvacaju vecu oblast. Bas su blizu Kurska ako i ovo uzmu sa obje strane.
drndalo

#205280 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

A_A_AKCIJA wrote: 12/08/2024 20:15
SanskiBiser wrote: 12/08/2024 19:33 Skabajeva to valjda upravo pustila u svojoj emisiji i predstavila kao ruski specnaci ubijaju Banderovce.

Izgleda da laz postaje vid ruskog patriotizma i potvrda ruske urodjene inteligencije. Lazu stvaralacki, mastovito, inventivno.....da se posluzim Cosicem
Pa onda je baš očaj zavladao ako tako loše lažu, jer se jasno vide plave trake na vojnicima koji napadaju. Više nego jasno da su Ukrajinci.
Kao da iko od njenih gledalaca gleda detalje, vec pljescu na (pri)kazano...!

Sta ima oni da razmisljaju kad je tata-Putko vec sve razradio... Njihovo je samo da uzivaju...

Koju si njihovu laz za domacu upotrebu vidio da je bas dobra...? Slabo, ne treba im za ciljanu grupu.
drndalo

#205281 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

karanana wrote: 12/08/2024 20:20 ne znam ko ne moze biti zabrinut. samo zestoki teski putinovci mozda.
Hoces reci da si ti la(h)ki Putinovac po tom pitanju....?
trambusek88

#205282 Re: Ukrajina

Post by trambusek88 »

Postavio sam juče definiciju agresije po međunarodnom pravu. Ukrajina može do Moskve ali nije agresor po međunarodnom pravu jer je

Rusija prva napala njenu teritoriju
Rusija okupirala nenu teritoriju

Jedino nije objavila rat Ukrajini, ali dovoljna je samo jedna od tri stavke
dr_Evil

#205283 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

skrbavi-admin wrote: 13/08/2024 08:42 realno BMK za ukrajinu i rutalje..... oboje su bili saucesnici agresije na BIH neki vise neki manje neki sluzbenije neki nesluzbenije.... smetlje i nemam nista da se melju.... svjestan sam da je UA otpor produciro remecenje cetnickog sveta ali realno njih libo taki za to, a sumnjam i da imaju pojma o tome..... dobro je, nek se melju i drobe a mi prodajemo municiju a i "srpski svet" prodaje municiju ukrajincima :oops: nemre bolje nemre profitabilnije, zavrsio je srpski svet zauvijek sa majcicom po svojprilici tako da win-win-win :evil: :evil: :evil:
A-a previse ti je post neutralan za ovu temu, ne mosh tako :D
DebelinJoe

#205284 Re: Ukrajina

Post by DebelinJoe »

skrbavi-admin wrote: 13/08/2024 08:42 realno BMK za ukrajinu i rutalje..... oboje su bili saucesnici agresije na BIH neki vise neki manje neki sluzbenije neki nesluzbenije.... smetlje i nemam nista da se melju.... svjestan sam da je UA otpor produciro remecenje cetnickog sveta ali realno njih libo taki za to, a sumnjam i da imaju pojma o tome..... dobro je, nek se melju i drobe a mi prodajemo municiju a i "srpski svet" prodaje municiju ukrajincima :oops: nemre bolje nemre profitabilnije, zavrsio je srpski svet zauvijek sa majcicom po svojprilici tako da win-win-win :evil: :evil: :evil:
Ne zaboravi da nam je u toku rata donirala helikoptere one koji su letjeli za Žepu/Srebrenicu0/Goražde...Da su Ukrajinski teretnim avionima letjeli za opkoljeni Bihać, dovlačili municiju i hranu.

Bilo je građana Ukrajine koji su podržavali srpske agresore ali Ukrajina nije bila saučesnik agresije na BiH.
zigzag

#205285 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

drndalo wrote: 13/08/2024 10:06
karanana wrote: 12/08/2024 20:20 ne znam ko ne moze biti zabrinut. samo zestoki teski putinovci mozda.
Hoces reci da si ti la(h)ki Putinovac po tom pitanju....?
:lol:
drug_profi

#205286 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

SanskiBiser wrote: 13/08/2024 09:24 Ovi ne staju izbili na E38 eto Kurska pod nosom. :shock:

"Ukrajinski specijalci stigli su do puta #E38 i blokiraju važnu rutu opskrbe za ruske trupe koje se približavaju." Frank Obernaus.

Image
Image
Fakat, ova tabla odgovara samo ovom raskršću. To je 20 km od nuklearne elektrane i isto toliko od prvih blokova zgrada u Kursku.
Nevjerovatno u sred dana, šetaju se po Rusiji.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#205287 Re: Ukrajina

Post by F&N »

kada ovim proruskim bosnjacima oduzmes sve argumente da je Ukraina tj Amerika kriva za rat, onda vade dzokera iz rukava "Svi su oni isti i ukrainci i rusi su ratovali na strani srba u ratu"....

Vise ne ulazim ni s kim u bilo kakve rasprave, pa kad me ubjedjuju kako je Amerika za sve kriva, kako Putin ne bi napao ali je morao, samo klimam glavom i govorim "jes, jes"... nema smisla jednostavno.

Kao ni ovdje na forumu, nakon 2 godine rata, i svega ostalog, ljudi i dalje verglaju price o ucescu Ukrainaca u ratu, itd... gubljenje vremena...
apsidejzi

#205288 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

drndalo wrote: 13/08/2024 09:49
apsidejzi wrote: 12/08/2024 18:48 Pa dobro, i Ukrajina je postala agresor, ako cemo posteno :)

UKRAJINA NIJE AGRESOR!

Agresija je svaki zlocin protiv mira, gdje je neko "planirao, pripremao, započeo ili vodi agresorski rat ili rat kojim se krše međunarodni ugovori, sporazumi ili garantije, ili učestvovanje u nekom zajedničkom planu ili zaveri za izvršenje ma kog od gore navedenih dela".

Ulazak napadnute zemlje u zemlju napadaca u svrhu ratne odbrane od tog napadaca NIJE AGRESIJA !!!
Jebo vase definicije ako ce se selektivno primjenjivati. Isto tako i Rusija ima opravdanje za svoju agresiju i ako ces gledati samo povrsno NISU UKRIVU. I oni se brane od NATO prodora. I nemoj biti naivan i tvrditi da nije tako kad jest. Isto kao sto i ovo jeste agresija na rusiju. To sto ti stimas definiciju da bi odgovarala tvom narativu ne cini te boljim. Cak sta vise, za mene si isti kao i Putin. I on stima definiciju svom narativu. I zato, jebo vase definicije jer one su konstrukt vaseg narativa. Agresija ja kad posaljes vojsku u tudju drzavu. Tacka. Ukrajina je poslala vojsku u tudju drzavu. To je agresija. Isto kao sto je jugoslavija poslala svoju vojsku u Hrvatsku ili BiH. To je bila agresija.

Te price o odbrani tamo ga vamo ga... su samo narativ koji te cini identicnim onim tamo. Zasto je toliko strasno stvari nazvati pravim imenom, kad one to i jesu? Sta ima veze ako je agresija Ukrajine u pitanju? Hoce li to nekako umanjiti rusku agresiju? Hoce li to dati opravdanje Putinu? Jel u tom zecu lezi grm? Putin ce dobiti validnost i legitimnost ako se i ovo nazove agresijom?

Izvini ali ako bilo koja drzava dovede svoju vojsku u drugu drzavu bez dozvole te drzave, to je agresija. Sve ostale definicije su namjestene narativu gdje pobjednik pise histoiju. Al to je problem sa slavoukrajinasima koji su navijacki raspolozeni. Ista stvar se vidi i na temi o palestini i izraelu. Samo je jedna strana upravu a druga strana bogom dana i bezgresna. Sto sam ja sit takvih preseravanja.

Nije ni ukrajinsko maslo za ramazana bolan. To sto ja navijam za njih nije zbog njih nego zbog mene. Jedini razlog sto ja navijam za njih je moja BiH koja bi iste sekunde dosla u pitanje ako bi ukrajina pala. Sve pored toga, iskreno, zaboli me. Hoce li to biti podjeljena drzava na kraju ovog rata? Zaboli me. Jedina varijabla koja je meni bitna jeste da rusija bude oslabljena i da se nikada vise ne oporavi i da to prisili srbiju da se okrene evropi.

I zato sam ja u stanju stvari nazvati pravim imenom.
zigzag

#205289 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Agresija je kad imaš pretenzije na tuđi teritorij. Ukrajinci su samo ušli da razvuku ruske snage, boli njih kuranji za krasnom jarugom. Ovo je samo širenje fronta.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#205290 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

japin_mutapi wrote: 13/08/2024 09:32
Gandalf wrote: 13/08/2024 08:40 Ukrajina je spasila čitavu Evropu, mnogi narodi bi bili sada u rovovima ili gulazima da nije bilo herojskog otpora Ukrajine. Uhvati me popizditis kada sjednem negdje na kafu i onda čujem naše mudrace kako ponavljaju mordorske mantre i još krive Ukrajinu za rat.
vazda mozemo biti srpski ceceni

бакир сила
već se zamišljam kako snimam tik tok klipove po Trebeviću :lol:
drug_profi

#205291 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

drug_profi wrote: 13/08/2024 10:26 Fakat, ova tabla odgovara samo ovom raskršću. To je 20 km od nuklearne elektrane i isto toliko od prvih blokova zgrada u Kursku.
Nevjerovatno u sred dana, šetaju se po Rusiji.
I da dodam to je 65 km vazdušne linije od granice Ukrajine i 55 km od Sudže. :shock:
drug_profi

#205292 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

apsidejzi wrote: 13/08/2024 10:27

UKRAJINA NIJE AGRESOR!

Jebo vase definicije ako ce se selektivno primjenjivati. Isto tako i Rusija ima opravdanje za svoju agresiju i ako ces gledati samo povrsno NISU UKRIVU. I oni se brane od NATO prodora. I nemoj biti naivan i tvrditi da nije tako kad jest. Isto kao sto i ovo jeste agresija na rusiju. To sto ti stimas definiciju da bi odgovarala tvom narativu ne cini te boljim. Cak sta vise, za mene si isti kao i Putin. I on stima definiciju svom narativu. I zato, jebo vase definicije jer one su konstrukt vaseg narativa. Agresija ja kad posaljes vojsku u tudju drzavu. Tacka. Ukrajina je poslala vojsku u tudju drzavu. To je agresija. Isto kao sto je jugoslavija poslala svoju vojsku u Hrvatsku ili BiH. To je bila agresija.

Te price o odbrani tamo ga vamo ga... su samo narativ koji te cini identicnim onim tamo. Zasto je toliko strasno stvari nazvati pravim imenom, kad one to i jesu? Sta ima veze ako je agresija Ukrajine u pitanju? Hoce li to nekako umanjiti rusku agresiju? Hoce li to dati opravdanje Putinu? Jel u tom zecu lezi grm? Putin ce dobiti validnost i legitimnost ako se i ovo nazove agresijom?

Izvini ali ako bilo koja drzava dovede svoju vojsku u drugu drzavu bez dozvole te drzave, to je agresija. Sve ostale definicije su namjestene narativu gdje pobjednik pise histoiju. Al to je problem sa slavoukrajinasima koji su navijacki raspolozeni. Ista stvar se vidi i na temi o palestini i izraelu. Samo je jedna strana upravu a druga strana bogom dana i bezgresna. Sto sam ja sit takvih preseravanja.

Nije ni ukrajinsko maslo za ramazana bolan. To sto ja navijam za njih nije zbog njih nego zbog mene. Jedini razlog sto ja navijam za njih je moja BiH koja bi iste sekunde dosla u pitanje ako bi ukrajina pala. Sve pored toga, iskreno, zaboli me. Hoce li to biti podjeljena drzava na kraju ovog rata? Zaboli me. Jedina varijabla koja je meni bitna jeste da rusija bude oslabljena i da se nikada vise ne oporavi i da to prisili srbiju da se okrene evropi.

Samo se dalje provaljuješ.
Međunarodno pravo tačno definiše ko je agresor.
I Ukrajina u ovoj situaciji to NIJE.
Da uđe u Bjelorusiju dok ova miruje i ne učestvuje u ratu, bila bi agresor.
JoseMujica

#205293 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

F&N wrote: 13/08/2024 10:27 kada ovim proruskim bosnjacima oduzmes sve argumente da je Ukraina tj Amerika kriva za rat, onda vade dzokera iz rukava "Svi su oni isti i ukrainci i rusi su ratovali na strani srba u ratu"....

Vise ne ulazim ni s kim u bilo kakve rasprave, pa kad me ubjedjuju kako je Amerika za sve kriva, kako Putin ne bi napao ali je morao, samo klimam glavom i govorim "jes, jes"... nema smisla jednostavno.

Kao ni ovdje na forumu, nakon 2 godine rata, i svega ostalog, ljudi i dalje verglaju price o ucescu Ukrainaca u ratu, itd... gubljenje vremena...
aaaa ne nemre to tako...samo ih podsjetiš da nije Amerika ovdje klala i pljačkala i tu sva priča staje
JoseMujica

#205294 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

UKRAJINA NIJE AGRESOR!

pa jarane ako ne postoje definicije ili aksiomi da je nešto takvo kakvo jeste onda wtf :?

da živimo u svijetu alternativnih činjenica ko ti? pa neka svako ima svoje istine :?

po međunarodnom pravu ovdje su stvari jasne ko dan i molim te ne lupaj više gluposti...barem sebe radi...djeca ti se smiju :roll:
Last edited by JoseMujica on 13/08/2024 10:41, edited 1 time in total.
dr_Evil

#205295 Re: Ukrajina

Post by dr_Evil »

UKRAJINA NIJE AGRESOR!

Ovo nije agresija i ne moze biti.

Ja ih ne volim ni jedne ni druge, sve najgore, svi su nam isto zeljeli u ratu iako sada nije popularno da pricao o tome vise, takav vakat. Mozemo se pricati o razlozima i filozofijama ali uvijek je bio kriv onaj sta prvi povuce pistolj ili udari. Sto je u ovom slucaju 1/1 Putler.

Ako je drzava napadnuta svakako ima pravo da udje na neprijateljski teritorij i eliminise prijetnju. Ovdje nema neke vise igre o gradjanskom ratu kao 2014, Orke su uvele trupe u Ukrajinu.
Excel2

#205296 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

F&N wrote: 13/08/2024 10:27 kada ovim proruskim bosnjacima oduzmes sve argumente da je Ukraina tj Amerika kriva za rat, onda vade dzokera iz rukava "Svi su oni isti i ukrainci i rusi su ratovali na strani srba u ratu"....

Nisu to Bosnjaci, to su samo Muslimani.

Oni kojima je Palestina vaznija od Sebilja. Davno prozvakani i hajmo ne gubiti vrijeme na njih.

To su ti koji svijet gledaju jednako kao i oni protiv kojih se bune - binarno. Ukrajinci i Rusi su pravoslavci i dobro je da se rokaju. Kad Izrael roka muslimane - e ti su nasi i njih stitimo, a onda zacudjeni pitaju kako svijet to moze gledati. Pa kako ti gledas stradanja Ukrajinaca, svijet moze Palestinaca. I za njih i tebe ne ginu nasi, pa mogu. Licemjerstvo na kub.
JoseMujica

#205297 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Excel2 wrote: 13/08/2024 10:43

Nisu to Bosnjaci, to su samo Muslimani.

Oni kojima je Palestina vaznija od Sebilja. Davno prozvakani i hajmo ne gubiti vrijeme na njih.

To su ti koji svijet gledaju jednako kao i oni protiv kojih se bune - binarno. Ukrajinci i Rusi su pravoslavci i dobro je da se rokaju. Kad Izrael roka muslimane - e ti su nasi i njih stitimo, a onda zacudjeni pitaju kako svijet to moze gledati. Pa kako ti gledas stradanja Ukrajinaca, svijet moze Palestinaca. I za njih i tebe ne ginu nasi, pa mogu. Licemjerstvo na kub.
:thumbup:

njima je Bosna sredstvo, a ne cilj...fino Dedo reko i toga se i dan danas drže
drndalo

#205298 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

preludezalude wrote: 12/08/2024 21:01 Daj boze da ova operacija ne bude samo trosenje ljudskih i tehnickih resursa. Umjesto da se fokusiraju na oslobadjanje zemlje oni okupiraju maltene nebranjeni teritorij. Ako idu na to da razvuku Ruse, mislim da je to pogresno...Ruse ne mozes razvuci. Ono...ispade, ako ne mozemo napredovat na frontu onda mozemo mimo fronta. I sta si uradio...jedno veliko nista. A ipak si potrosio neke resurse.
Dace Bog!
preludezalude

#205299 Re: Ukrajina

Post by preludezalude »

JovicSA wrote: 13/08/2024 07:42
preludezalude wrote: 12/08/2024 22:44
Point. wrote: 12/08/2024 21:31

Karanana već kopa videa gdje rusi valjda marišu ukrajince oko Kurska, zabrinut.

A evo i drugog, prelude nešto, on je baš zabrinut. :sad:
Zabrinut sam pravo, ne znam kako cu usnit.
Zasluzio si da ti nesto sapnem ali ipak necu jer sam pristojan. Iznosim svoje misljenje i to je moje pravo. Tebi ako se ne svidja onda je to tvoj veliki problem. Po cemu si zakljucio da sam zabrinut? Jesam li nesto pogresno rekao kad sam izjavio da su Ukrajinci napali i osvojili nesto sto je bilo gotovo nebranjeno? Cinjenica je da na frontu ne mogu izaci na kraj sa Rusima pa nesto pokusavaju sa strane. Jesam li tu nesto pogresno rekao?
Da li sam nesto pogresno rekao kad sad kazem da umjesto da fokusiraju snage na oslobadjanje svoje zemlje odjednom postaju okupator. To je u kompletnoj slici rata pokusaj odbrane svoje zemlje ali...Cinjenica je da su napali drugu drzavu. Jesam li sta pogresno rekao? U ovom ratu je Rusija napala Ukrajinu i Rusija je okupator a Ukrajina se brani. To je cinjenica. Ali je i cinjenica da me boli neka stvar i za jedne i za druge. Za mene su to ista govna. Rusima psujem mater a Ukrajincima sam to vec odradio kasnih 90-ih.
Gomila gluposti. Prvo pročitaj definiciju agresije i agresora, Ukrajinci su suprotno. Ako me platiš rado ću te educirati na tom polju, nema besplatnog ručka. Ja sam siguran da Ukrajina i ukrajinski vojni vrh bolje zna šta radi od prosječnog forumaša tako da se ne sekiram za Ukrajinu. Samo zahvaljujući Ukrajini mi danas nismo u rovovima i zato im veliko HVALA! Odlika mudrih ljudi je što pamete prošlost ali na osnovu nje ne donose emotivne i subjektivne odluke već racionalne i one koje su u njihovom interesu. Slava Ukraini!
Ocito da ne citamo istu definiciju. A ja sam siguran da ukrajinski vrh vrlo slabo zna sta radi. Da zna sta radi imali bi mobilisanu vojsku prije dvije godine. I super je velicati i uzdizati ljude koji se ne tako davno aktivno ucestvovali u ratu u BiH a njihovi snajperisti ubijali djecu po Sarajevu. Ista govna kao i Rusi.
drndalo

#205300 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Čitalac wrote: 12/08/2024 21:44 Kostenko otišao u Rusiju, na službeni put.

Image
Narodni zastupnik i pripadnik Službe sigurnosti Ukrajine Roman Kostenko pokazao je svoje "poslovno putovanje" na teritoriju Ruske Federacije u regiji Kursk.
"Ruslane Oleksejeviču (predsjednik Verkhovne Rade), sada sam na ulazu u Rusku Federaciju. Žao mi je što idem bez dopuštenja, ali ipak ću tamo s našim snagama pa ću onda napisati molbu za službeni put”, rekao je.
Roman Kostenko je narodni zastupnik Ukrajine iz stranke Holos, tajnik parlamentarnog Odbora za nacionalnu sigurnost, obranu i obavještajne poslove, časnik Službe sigurnosti Ukrajine, veteran ATO-a od 2014. i jedan od "kiborga".
Zna li se kolike su im dnevnice za tamo...?
Post Reply