Dešavanja u Srbiji
- ¤ jelena ¤
#65676 Re: Dešavanja u Srbiji
Ej, čiji je to citat? 
- SmokingMan
#65677 Re: Dešavanja u Srbiji
Danas je Ćuta prozvao Vučića da održe javnu raspravu na RTS.u, i da neće biti nikakvih privatnih razgovora. 
- Tvrtko II Kotromanić
#65678 Re: Dešavanja u Srbiji
Tako je, dehumanizacija je jedna od prvih faza genocida koji je baj d vej počinjen ovdje, zna se od kakve ideologije i zarad ostvarivanja kakvih planova¤ jelena ¤ wrote: ↑12/08/2024 19:06 Što bi se iko upinjao da bude isti kao bilo koje drugo ,,mi" u BiH, pobogu?
Nevjerovatan je to trip....u ravni nekakvog egotripa...
Kad vas neki mrze, onda oni vas vide kao manje vrijedne, ne tretiraju vas kao ljude ravne sebi i hoće po svaku cijenu da vas izbrišu sa lica zemlje... koliko vas mrze. Nema logike da se takvi upinju kako bi se s vama izjednačili.
Nešto vam ne štima u tom viđenju ili sebe ili drugih....![]()
![]()
Samo da naglasim, kroz svoj posao imao sam priliku upoznati i saradjivati sa puno raje iz srbijanskog NVO sektora.
Tim ljudima ide dubok naklon zbog njihove hrabrosti i časnog stava
A znamo kakve su napade (fizičke) doživljavali od rezimskih SA odreda uz prisutan blagoslov većine stanovništva koje, makar nemalo "muda" da sam svoju mržnju fizički ispolji, prešutno ili verbalno odobrava sve što ide prema onome što modernno zovu drugosrbijancima
Hoću da kažem kad se govori o izuzecima tj o zaista zdravom pristupu onome što se desilo u prošlosti, takav mindset nažalost po hiljadu puta ima jako mali procenat stanovništva Srbije koje je većinski podržalo rušenje Miloševića ne zbog toga sto je ovaj bio bad guy i balkanski kasapin, vec zato sto je bio gubitnik i sto su posljedice njegovih poraza osjetili ekonomski i nesto malo onih par blagoslovljenih mjeseci krajem 20. vijeka
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#65679 Re: Dešavanja u Srbiji
Samo napalm brt
- Chmoljo
#65680 Re: Dešavanja u Srbiji
Salim se.
Nisam ja cetnik.
Nisam ja cetnik.
-
John Cleese
-
suspect_zero
#65683 Re: Dešavanja u Srbiji
John Cleese wrote: ↑12/08/2024 21:46Ti fakat imas prljavu mastu. ali doslovno - prvo eksploatacija litijuma, evo sad i napalm, samo bi zagadjivao sredinu... Upitas li se ikad kakav svijet ces mi jednog dana ostaviti?![]()
![]()
Nisi vampir pa da živiš nekoliko stoljeća
-
John Cleese
#65684 Re: Dešavanja u Srbiji
Skupljac_tvitova, u cemu je fol?
Sto su se, po starom srbijanskom obicaju, slikavali s preCednikom i ostalom bagrom ili... sta?
-
John Cleese
#65685 Re: Dešavanja u Srbiji
Cuj - vampir... Hajlender, brate sestro.suspect_zero wrote: ↑12/08/2024 22:10John Cleese wrote: ↑12/08/2024 21:46Ti fakat imas prljavu mastu. ali doslovno - prvo eksploatacija litijuma, evo sad i napalm, samo bi zagadjivao sredinu... Upitas li se ikad kakav svijet ces mi jednog dana ostaviti?![]()
![]()
Nisi vampir pa da živiš nekoliko stoljeća....ili možda jesi?
šta te briga šta će biti sa zagađenosti kada travu budeš gledao odozdo
![]()
...možda neće biti trava, svejedno je može i neki prah
![]()
Nisam ocekivao od tebe takav odnos prema manjinama, duboko si me razocarala
- Chmoljo
#65686 Re: Dešavanja u Srbiji
CisciJohn Cleese wrote: ↑12/08/2024 21:46Ti fakat imas prljavu mastu. ali doslovno - prvo eksploatacija litijuma, evo sad i napalm, samo bi zagadjivao sredinu... Upitas li se ikad kakav svijet ces mi jednog dana ostaviti?![]()
![]()
Nisam mogo odoliti. U iscekivanju zgrazavanja.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#65687 Re: Dešavanja u Srbiji
Radiš dvije velike greške.konami666 wrote: ↑12/08/2024 17:05 Koliko vidim na redditu, svijetu je pun k i vucica i informera i svega. Pitanje je ima li tu dovoljno kriticne mase da se usprotive sistemu. Vjerovarno ne, isto kao i u bosni situacija. Ustvari u bosni se uspjelo usprotiviti vladavini sda, barem u Sarajevu. Nada je da se to prosiri i na ostale sredine na sljedecim izborima. Ako u srbiji ne uspiju da dignu dovoljno ljudi protiv rio tinta, nece se rijesiti manijaka dok je ziv. Misim da je u srbiji situacija sad ili nikad.
Prva je - a to ne vrijedi samo za Srbiju ili balkan - praviti pretpostavke na osnovu internetskih upisa. Nezavisno od stranice koju posjećuješ, većina digitalnog prostora čine eko-chamberi koji ni po čemu nisu reprezentativni za neko društvo.
Druga je da misliš da to što je neko protiv Vučića automatski protiv nacionalizma ili protiv širenja međuetničke mržnje. Nisu. Većina, velika većina kritičara Vučića njega ne optužuju za širenje mržnje ili nacionalizam, već upravo zato što izdaje ciljeve tog nacionalizma, što NIJE DOVOLJNO ČETNIK. Ovo važi za veliki dio opozicije, pogotovo ako gledamo na onu van Beograda ili N. Sada.
Sutra kada bi u Srbiji bila prava demokratija, bila bi velika opasnost da dobijemo čak i 10x puta goru, "izvornu" četnijadu naspram ovoga što sada imamo.
To je ono što naš narod razumije, a to je da je većina tih stavova slika DRUŠTVENI problem, a ne samo tek tako stav političke stranke koji više neće biti važan ako te stranke više nema. Društveni problem označava činjenicu da postoji neki problematični stav u svim sferama društva, od običnog radnika do najvećeg, možda i ljevičarskog intelektualca. To nije samo vezano za SNS, SRS, DSS ili koga već.
-
suspect_zero
#65688 Re: Dešavanja u Srbiji
John Cleese wrote: ↑12/08/2024 22:13Cuj - vampir... Hajlender, brate sestro.suspect_zero wrote: ↑12/08/2024 22:10John Cleese wrote: ↑12/08/2024 21:46
Ti fakat imas prljavu mastu. ali doslovno - prvo eksploatacija litijuma, evo sad i napalm, samo bi zagadjivao sredinu... Upitas li se ikad kakav svijet ces mi jednog dana ostaviti?![]()
![]()
Nisi vampir pa da živiš nekoliko stoljeća....ili možda jesi?
šta te briga šta će biti sa zagađenosti kada travu budeš gledao odozdo
![]()
...možda neće biti trava, svejedno je može i neki prah
![]()
Nisam ocekivao od tebe takav odnos prema manjinama, duboko si me razocarala![]()
![]()
Pih sudbino kleta, draže bi mi bilo da si vampir....ili što bi tamo istočno rekli lampir
U Srbiji ima ta kritična masa koja se malo-malo okupi na protestima....ovo zadnje nije bilo malo raje i opet ništa, jeli Vučić zaista razvio toliku mrežu oko sebe da mu fakat ništa ne mogu?
Odavno sam se nadala njegovom padu, ne iz razloga što mislim da će doći neka varijanta Đinđića nego što lik toliko otvoreno, bahato, blesavo laže i to uvijek prolazi.
U čemu je fazom?
-
John Cleese
#65689 Re: Dešavanja u Srbiji
Cisci svijet, sluzeci se prljavim tehnologijama...Chmoljo wrote: ↑12/08/2024 22:18CisciJohn Cleese wrote: ↑12/08/2024 21:46Ti fakat imas prljavu mastu. ali doslovno - prvo eksploatacija litijuma, evo sad i napalm, samo bi zagadjivao sredinu... Upitas li se ikad kakav svijet ces mi jednog dana ostaviti?![]()
![]()
![]()
![]()
Nisam mogo odoliti. U iscekivanju zgrazavanja.![]()
Fino reci da te bas briga i da ti je samo tvoj cejf bitan, pa da znam na cemu sam, ha ja
- skupljac_zeljeza
#65690 Re: Dešavanja u Srbiji
Pročitaj komentare pa će ti se kasti. Ako te zanima ili preskoči.John Cleese wrote: ↑12/08/2024 22:11Skupljac_tvitova, u cemu je fol?
Sto su se, po starom srbijanskom obicaju, slikavali s preCednikom i ostalom bagrom ili... sta?
-
John Cleese
#65691 Re: Dešavanja u Srbiji
Fazon je pretezno u tome sto vecinu srbijanskog birackog tijela cine idioti.suspect_zero wrote: ↑12/08/2024 22:24 U Srbiji ima ta kritična masa koja se malo-malo okupi na protestima....ovo zadnje nije bilo malo raje i opet ništa, jeli Vučić zaista razvio toliku mrežu oko sebe da mu fakat ništa ne mogu?
Odavno sam se nadala njegovom padu, ne iz razloga što mislim da će doći neka varijanta Đinđića nego što lik toliko otvoreno, bahato, blesavo laže i to uvijek prolazi.
U čemu je fazon?
-
konami666
-
John Cleese
#65693 Re: Dešavanja u Srbiji
S toliko rijeci si mogao i odgovoriti na pitanje, o skupljacu_tvitovaskupljac_tvitova wrote: ↑12/08/2024 22:37Pročitaj komentare pa će ti se kasti. Ako te zanima ili preskoči.John Cleese wrote: ↑12/08/2024 22:11Skupljac_tvitova, u cemu je fol?
Hvala za trud.
-
Hendrix
#65694 Re: Dešavanja u Srbiji
Svim ovim ovde dezurnim "ko nas bre zavadi" likovima...kasno je za to vise. Jebe se meni vise za pomirenje i trazenje dijaloga sa narodom koji aktivno radi na planiranju unistenja mog naroda. Ta iluzija je prosla davno.
Jebe mi se i hocu li mozda uvrijediti 5 postenih ljudi u Srbiji, jbg od onih ostalih 99.9% nacionalista ne vidim vas. Sva halabuka oko rezolucije u Srebrenici je samo potvrdila da s njima nema nikad mira. Takodjer me zaboli i za NATO bombardovanje koje Djokovic spominje na svakom turniru. Mi smo bombardovani 4 godine pa sta?
Nema znaka jednakosti sa narodom koji premjesta masovne grobnice i negira postojanje istih. Koji velica Mladica, Karadzica...Skorpione. Jednostavno nema te formule i faktora s kojim mozes izjednaciti nas i njih.
Mi kad se napijemo nemamo nijedne pjesme protiv Srba da pjevamo. Jokic i ekipa na repertoaru imaju dijapazon ratnih pjesama u svakom trenutku.
Odjebite ba vise s tom pricom i supljom. Treba se ponasati kao Albanci i to mi je najvise krivo za Bosnjake. Sto ne mogu biti slozni kao Albanci i djelovati protiv Srbije na jedini nacin koji oni razumiju.
Jebe mi se i hocu li mozda uvrijediti 5 postenih ljudi u Srbiji, jbg od onih ostalih 99.9% nacionalista ne vidim vas. Sva halabuka oko rezolucije u Srebrenici je samo potvrdila da s njima nema nikad mira. Takodjer me zaboli i za NATO bombardovanje koje Djokovic spominje na svakom turniru. Mi smo bombardovani 4 godine pa sta?
Nema znaka jednakosti sa narodom koji premjesta masovne grobnice i negira postojanje istih. Koji velica Mladica, Karadzica...Skorpione. Jednostavno nema te formule i faktora s kojim mozes izjednaciti nas i njih.
Mi kad se napijemo nemamo nijedne pjesme protiv Srba da pjevamo. Jokic i ekipa na repertoaru imaju dijapazon ratnih pjesama u svakom trenutku.
Odjebite ba vise s tom pricom i supljom. Treba se ponasati kao Albanci i to mi je najvise krivo za Bosnjake. Sto ne mogu biti slozni kao Albanci i djelovati protiv Srbije na jedini nacin koji oni razumiju.
- ¤ jelena ¤
#65695 Re: Dešavanja u Srbiji
Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑12/08/2024 20:52Tako je, dehumanizacija je jedna od prvih faza genocida koji je baj d vej počinjen ovdje, zna se od kakve ideologije i zarad ostvarivanja kakvih planova¤ jelena ¤ wrote: ↑12/08/2024 19:06 Što bi se iko upinjao da bude isti kao bilo koje drugo ,,mi" u BiH, pobogu?
Nevjerovatan je to trip....u ravni nekakvog egotripa...
Kad vas neki mrze, onda oni vas vide kao manje vrijedne, ne tretiraju vas kao ljude ravne sebi i hoće po svaku cijenu da vas izbrišu sa lica zemlje... koliko vas mrze. Nema logike da se takvi upinju kako bi se s vama izjednačili.
Nešto vam ne štima u tom viđenju ili sebe ili drugih....![]()
![]()
Samo da naglasim, kroz svoj posao imao sam priliku upoznati i saradjivati sa puno raje iz srbijanskog NVO sektora.
Tim ljudima ide dubok naklon zbog njihove hrabrosti i časnog stava
A znamo kakve su napade (fizičke) doživljavali od rezimskih SA odreda uz prisutan blagoslov većine stanovništva koje, makar nemalo "muda" da sam svoju mržnju fizički ispolji, prešutno ili verbalno odobrava sve što ide prema onome što modernno zovu drugosrbijancima
Hoću da kažem kad se govori o izuzecima tj o zaista zdravom pristupu onome što se desilo u prošlosti, takav mindset nažalost po hiljadu puta ima jako mali procenat stanovništva Srbije koje je većinski podržalo rušenje Miloševića ne zbog toga sto je ovaj bio bad guy i balkanski kasapin, vec zato sto je bio gubitnik i sto su posljedice njegovih poraza osjetili ekonomski i nesto malo onih par blagoslovljenih mjeseci krajem 20. vijeka
Da, sve to stoji i već odavno je apsolvirano.
Ono što mene zanima je: otkud ljudima ideja da se neki drugi ljudi upinju (ili još preciznije) bezuspješno upinju da bi bili ravni njima ili isti/jednaki kao oni?
Iz kakvog viđenja sebe i kakvog viđenja tih drugih niče ta ideja?
-
Hendrix
#65696 Re: Dešavanja u Srbiji
Jao pa ti si na nekom visem filozofskom nivou od nas budala koji se bavimo nacionalizmom. Umjesto da nosimo cvijece oko glave i drzimo se za rucice i pjevamo o bratstvu i jedinstvu. Zasto ne bi moglo sve biti super i da smo opet raja jelde?dixi5 wrote: ↑12/08/2024 15:48Nijanse su u pitanju. To sto ti i slicni ne zelite priznati, to nije moj problem, davno sam se izdigao iznad nacionalisticke barustine.Hendrix wrote: ↑12/08/2024 11:28Necemo tako sad, izjednacavanje ne pali vise. Ja jos nikog iz svog naroda nisam cuo da je negirao ratne zlocine s nase strane. S druge strane imas sistemsko negiranje i aktivan rad na brisanju istorije. I svi sudjeluju od ucitelja, politicara do sportista. Svi imaju jedan cilj.
Ko je smislio slogan "Noz zica Srebrenica"? Nestasna djecica neka?
Izvini ali nismo isti sto se toga tice.
Da se ne bih raspravljao, samo cu reci da smo bolji ljudi za trideset godina od naseg pasaluka gdje smo "jedini" napravili bi Svicu. Nismo, prema tome nema potrebe dalje diskutovati.
Ovde je rijec o opstanku naroda, otvori oci i pogledaj preko granice ili entiteske linije.
Ja necu zaboraviti da nam je prvi komsija srbin, "prijatelj" od starog od djetinjstva, kum...prvi usao u kucu i uzeo nam auto. Prvi. I odrzao starom govor o turskoj okupaciji. Istjerani smo iz kuce nakon par dana i ja gledam kako njegova djeca iznose moje stvari iz kuce.
Nema vise naivnosti zao mi je.
- GandalfSivi
#65697 Re: Dešavanja u Srbiji
Dok je rat bio, kontao sam, hajde rat, propaganda, ne znaju tamo. Poslije rata su se pojavili i neki znaci da bi se prica mogla okrenuti, pa bio jak pokret, ali ono samo ilgala, pa kontas jebe ih Slobo, cim ode sad ce oni sebi doci. Pa onda Kosovo, pa opet zamalo genocid, ali opet kontas, roka ih NATO, moraju malo. Pa pade slobo, dodje fucking Kostunica, pa opet kontas, hajde mora malo prelazno. Pa dodje Djindjic, kontas jeste sa Radovanom vola pekao, ali sad ce to Evropa, normala, fazoni. Znamo kako se i to zavrsilo. Dodje Tadic, kontas to je to, ali on onu budalu Jevremica postavi da nam jebe majku, pa opet nista. Dodje na kraju i ova budala, pokri cijelu drzavi i realno prestanem kontati.
Pa jebem mu mater da mu jebem, koliko puta insan moze naci izgovor za bolesno drustvo u komsiluku? Nisam nacionalista, na nekom licnom nivou imam dosta, dosta prijatelja koji su normalni (nista vise, nista manje) ljudi, ali su i oni vecinom pobjegli. Drustvo je bolesno, otisli su u picku lijepu materinu i izgleda sve gore i gore.
Ja im vise izgovore necu traziti, neka se jebu, neka se rokaju medjusobno, nas neka ne diraju. Dao sam im preko 25 godina vjere da mogu biti bolji, vise se necu ni nadati ni izvinjavati sto vjerujem da su kao drustvo bolesni.
Nismo isti…
Pa jebem mu mater da mu jebem, koliko puta insan moze naci izgovor za bolesno drustvo u komsiluku? Nisam nacionalista, na nekom licnom nivou imam dosta, dosta prijatelja koji su normalni (nista vise, nista manje) ljudi, ali su i oni vecinom pobjegli. Drustvo je bolesno, otisli su u picku lijepu materinu i izgleda sve gore i gore.
Ja im vise izgovore necu traziti, neka se jebu, neka se rokaju medjusobno, nas neka ne diraju. Dao sam im preko 25 godina vjere da mogu biti bolji, vise se necu ni nadati ni izvinjavati sto vjerujem da su kao drustvo bolesni.
Nismo isti…
- skupljac_zeljeza
#65698 Re: Dešavanja u Srbiji
Evo Informer je to bolje...John Cleese wrote: ↑12/08/2024 22:48
S toliko rijeci si mogao i odgovoriti na pitanje, o skupljacu_tvitova
Hvala za trud.
https://informer.rs/vesti/politika/9340 ... u-planetom
-
John Cleese
#65699 Re: Dešavanja u Srbiji
Ah, srbijanderska klasika, kao sto sam u pitanju i pretpostavio - mogao si jednostavno potvrditi i postediti me tako neposrednijeg kontakta s tim otpadom, cemu sam se i nadao, bio bih ti mnogo zahvalniji.
Hvala, u svakom slucaju.
-
konami666
#65700 Re: Dešavanja u Srbiji
Ok, zanima me sta je onda po tebi rjesenje problema? Kako rijesiti taj problem? Cinjenica je da Srbi imaju entitet a Hrvati imaju 50% glasa u Federaciji. Sta uciniti ako se tri naroda ne mogu smisliti? I budi realan jer ona prica da “svi Hrvati trebaju u Hrvatsku i svi Srbi trebaju u Srbiju ako im se ne sviđa Bosna” nije realna. Dakle, konkretno, kako rijesiti problem kako bi se izbjegao beskonacni status quo. Takodjer, cekati da vrijeme ucini svoje pa da se druga dva naroda isele opet ne pije vode jer se svi iseljavaju iz bosne. Pored toga sto se svi iseljavaju, imas problematiku konstitutivnosti, sto znaci da bez obzira koliko bilo predstavnika 3 naroda, opet u vlasti mora biti 1:1:1.Hendrix wrote: ↑12/08/2024 23:49 Svim ovim ovde dezurnim "ko nas bre zavadi" likovima...kasno je za to vise. Jebe se meni vise za pomirenje i trazenje dijaloga sa narodom koji aktivno radi na planiranju unistenja mog naroda. Ta iluzija je prosla davno.
Cisto me zanima razmisljanje i ideje za rjesenje balkanskog cvora