Bravo.JohnnyS wrote: ↑07/08/2024 13:53 Turizam je kao droga. Kad kreneš sve je super, najjači si, nema nitko bolji, kako vrijeme ide, ni ne primijetiš kako ti isiše dušu da bi od tebe na kraju ostala sama ljuštura dok je dobit ostala samo uskom krugu ljudi.
Nije ovo kao prije, ovi stanovi na dan, trka za brzom i lakom zaradom, uništava sve one koji od turizma ne žive, a takvih je uvijek puno više. Zbog gostiju građanima rastu cijene usluga, stanarina, kvadrata, pičaka materinih. U Španjolskoj i Italiji se već pokušava obrnuti taj proces, mi kasnimo za njima, ali doći će to i u nas.
Ja sam u Dubrovniku proveo dvadeset godina života, ja taj grad više ne prepoznajem.
Tko želi dobro nekoj državi sigurno mu ne bi trebao poželjeti da postane turistička destinacija.
Bas...JohnnyS wrote: ↑07/08/2024 13:53 Backpackeri su upravo ti koji su unistili Barcelonu, Andaluziju, Portugal, dijelove Italije. Dodju, budu par dana i trose mizerno, nema prevelike koristi od njih. Ja licno nemam nista ni protiv toga da i takvi dolaze, ali prednost bih dao ljudima koji ustvari trose novac na putovanjima.
U Barceloni nisu problem "backpackeri" sigurno. Problem su ljudi koji dodju i mogu si priustiti smjestaj u stanu od par hiljada dolara za recimo sedmicu dana. Taj ciji je stan moze prakticno otplacivati ga i jos zivjeti od toga, i taj stan vise nije u upotrebi za generalnu populaciju. I takvih je hiljade i hiljade stanova.
To je ono sto je problem.
Backpackeri su tu potpuno irelevantni. Barcelona i okolica je naravno mnogo veca ekonomija od samo turizma. I to hoce li neki backpacker odsjesti u hostelu i jesti u fast foodu je apsolutno nebitno.