Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
So What!

#2276 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by So What! »

dječak sa šibicama wrote: 31/07/2024 17:39 Samo vi placajte porez na budale, a mi cemo se biljeziti s stovanjem.

Da arapi kao referenca na ukus i kvalitet :D
Alo nije tajna, ali stvarno djecace, sta radis na ovoj temi i konstanrno se vrtis, ako nisi fan hamburgera. Meni lici na to da stvarno imas jedan ogroman visak vremena kojeg provodis bacajuci suplju skoro na svakoj temi na ovom forumu.

Ne kazem ja da nema tu poneka i pametna, ali vecinom je toliko suplja, da si postao svojevrsna legenda teme o ratu u Nagornom Karabahu, sa legendarnim izjavama o liscu i kisnici.

Kada otvorim ovu temu i ja i drugi korisnici sigurno ne ocekuju da neko napise Toto ili Tale, vec otprilike najbolje primjerke ovog jela u razlicitim cjenovnim rangovima. Konstantno ulaziti na temu i pljuvati po istom, nazivajuci pogrdnim imenima ljude koji odlaze tamo mogu samo duboko isfrustrirane i tuzne osobe.

Usput nikog zivog u tim tzv skupim burgeranama nisam vidio da sluzi burger u crnim rukavicama. Sluzi ga ko i svaki fast food, ali ti to ne mozes znati jer nisi nikad bio tamo.
kio01

#2277 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by kio01 »

So What! wrote: 31/07/2024 21:47
Usput nikog zivog u tim tzv skupim burgeranama nisam vidio da sluzi burger u crnim rukavicama. Sluzi ga ko i svaki fast food, ali ti to ne mozes znati jer nisi nikad bio tamo.
Sluzi onaj u Pingvinu, a vraca ti i kusur sa istima :lol:
dječak sa šibicama

#2278 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by dječak sa šibicama »

Imas ignore opciju, i odjebaus.

Sa advokatima vladajucih mafija niti ne komuniciram.
So What!

#2279 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by So What! »

dječak sa šibicama wrote: 31/07/2024 22:15 Imas ignore opciju, i odjebaus.

Sa advokatima vladajucih mafija niti ne komuniciram.
Skupljas li kisnicu i jedes li lisce, kad vec ne jedes burgere 😂
dječak sa šibicama

#2280 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Imali smo tu na forumu jednog takvog "pozitivnog" i "progresivnog" advokata vladajucih struktura.

Na kraju se ispostavilo prevarant koji je varao ljude za pare.

Obidji.
iClass

#2281 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by iClass »

ljubijankic wrote: 31/07/2024 13:30 Ja sam par puta kuci radio burgere, u tavi, vjeruj mi svaki put bolje je bio moj nego ovi što se prodaju po Sarajevu. Nije neka umjetnost napraviti hamburger, meso i sir iz malaka, napravio svoj sos, stavio šta volim od priloga. Nisam pratio cjenovno da li sam uštedio jedino je problem havarija koja je nastala u kuhinji :-D
Što se tiče mesa, sviđa mi se od Madia pljeskavice. Kupio jednom u Amkinoj mesnici pljeskavice, valja znati onako loše meso imati, osjeti se miris ružan a i loše.
So What!

#2282 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by So What! »

dječak sa šibicama wrote: 31/07/2024 22:20 Imali smo tu na forumu jednog takvog "pozitivnog" i "progresivnog" advokata vladajucih struktura.

Na kraju se ispostavilo prevarant koji je varao ljude za pare.

Obidji.
Da, taj sam forumas bio ja. Ovo mi je novi profil.
1Dante1

#2283 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by 1Dante1 »

nisi nista bolji od njega. On spama hejtom, ti spamas nadjebavanjem. Dodate jedan drugog na ignore pa neka tipka sta hoce ko hoce.
dječak sa šibicama

#2284 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Nije hejt reci da su hamburgeri u vecini prcvarnica po gradu preskupi i to uglavnom zato sto "kreatori" misle da su pokupili svu pamet svijeta pregledavsi tri YT videa i umislivsi sebi da su BBQ pit boysi ili sta vec.

Neka to prodaju arapima, cuvenim hedonistima i poznavateljima svjetkse kulinarske scene, nemam nista protiv. Ali imam pravo napisati misljenje, i niko nema pravo nas koji to kazemo, nazivati kretenima jer je eto on clan viseg sloja drustva hoh nobl jelte. Makar na forumu.
So What!

#2285 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by So What! »

dječak sa šibicama wrote: 01/08/2024 11:20 Nije hejt reci da su hamburgeri u vecini prcvarnica po gradu preskupi i to uglavnom zato sto "kreatori" misle da su pokupili svu pamet svijeta pregledavsi tri YT videa i umislivsi sebi da su BBQ pit boysi ili sta vec.

Neka to prodaju arapima, cuvenim hedonistima i poznavateljima svjetkse kulinarske scene, nemam nista protiv. Ali imam pravo napisati misljenje, i niko nema pravo nas koji to kazemo, nazivati kretenima jer je eto on clan viseg sloja drustva hoh nobl jelte. Makar na forumu.
Evo mozemo organizovati neku humanitarnu akciju za tebe, ovdje na forumu, ako vec ne zivis lijepo, mozda prestanes hejtati sve toliko.
dječak sa šibicama

#2286 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Zapravo bi sebi trebao organizovati humanitarnu akciju, jer po pravilu svi ovi koji na forumu glumataju noble vladajucu kastu, razumiju se u sve od autocesta do stanogradnje, u sve su umijesani i zele odati dojam da iza nicka stoji Edhem B licno, u stvartnom zivotu nema pas za sta da vas ujede.

Kako rekoh, strucnjak za sve koji je prodavao pamet o svemu, na kraju se ispostavi da je prevarant. Forumska noble klasa :D
So What!

#2287 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by So What! »

dječak sa šibicama wrote: 01/08/2024 11:24 Zapravo bi sebi trebao organizovati humanitarnu akciju, jer po pravilu svi ovi koji na forumu glumataju noble vladajucu kastu, razumiju se u sve od autocesta do stanogradnje, u sve su umijesani i zele odati dojam da iza nicka stoji Edhem B licno, u stvartnom zivotu nema pas za sta da vas ujede.

Kako rekoh, strucnjak za sve koji je prodavao pamet o svemu, na kraju se ispostavi da je prevarant. Forumska noble klasa :D
Pa stani malo, jesi li se odlucio, jesam li ja nekakav imucan lik kojeg finansiraju vladajuce elite ili me nema za sta pas ujesti.

A ovo je klasicna prica vecine forumasa poput tebe, konstantno nema niko para, bijeda, socijala, ali kad mu kazes pa je li i ti spadas u tu kategoriju, ne, ne, ja odlicno zivim, ali primjetim kako ljudi nemaju. Klasican narativ pesimisticnih dusebriznika ovog foruma.
dječak sa šibicama

#2288 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

"Makar na forumu" je jasan dodatak za svakoga sa tri grama mozga. Naravno da ste glumci, u sve se razumijete, sve je idealno bajno BiH je malo veci Luxemburg, a u real life sabira tri markice po dzepu... stacu ovdje, kako rekoh, sa advokatima mafijaskog drustva ne raspravljam.

Nastavite o burgerima.
So What!

#2289 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by So What! »

Pa nastavi ti, u sve se razumijes, pa tako iako nisi nikada usao u neki sarajevski lokal sa skupljim burgerima, vec na pamet znas kako izgledaju ljudi koji rade tamo jer si vidio na YouTube kako to izgleda.
kio01

#2290 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by kio01 »

ajd neka vas, zakljucat ce nam temu pa jopet nema gdje o dobrim burgerima pisat :D
petunija

#2291 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by petunija »

Bistro Zdravo
a sad :run: prije nego me linčujete :lol:
Karikaturist

#2292 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Karikaturist »

A fakat djecaku sa zigicama bi i besplatno bilo skupo :mrgreen:
dječak sa šibicama

#2293 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Pa ne bi, nekakvih 10 km je ok cijena za burger.

Sve preko toga je preseravanje jutjub "kuhara". Da to bar vrijedi te pare, nego ni blizu.
Karikaturist

#2294 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Karikaturist »

Jebi ga, onda je sve danas preseravanje ovih i onih. Mozda i jest ali tako je kako je i mijenjati se moze samo na gore.
dječak sa šibicama

#2295 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Znam da ne mogu promijeniti niti imam namjeru, samo primjecujem :D

Otvori baja burgerdzinicu i hop odmah 15 markica obicni burger jer on ga smašuje :lol:
Dino79

#2296 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Dino79 »

U Konzumu Lozionicka bivsi Merkator hamburger pomalo smrdljiv. Previse zacinjen paprikom ali ipak se osijeti smek starog mesa . Izgleda da trpaju svasta u to mljeveno. Bio je to nekad pristojan hamburher za 3.5 KM dok je bio Merkator cak i kiseli krastavci u priligu sad stavljaju svjeze i to ne lici ni na sta.
nepass1

#2297 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by nepass1 »

Thorgerson wrote: 31/07/2024 11:20
So What! wrote: 31/07/2024 11:09
Thorgerson wrote: 31/07/2024 11:00 Al ja fkt odajem priznanjem ovim hamburgerdzijama.

Cevabdzijama je trebalo 50 i kusur godina da nabiju cijene, ovi to uradise preko noci.

Do jucer jbt hamburger bio 3 KM, veci od ovih sadasnjih. Pomfrit 2 KM. Za 5 KM se ubijes. Ok sve i inflacija, al sad poturaju manje hamburgere, usminkanije, u fancy objektu za troduplo vise love. I jos raja svrsava 'kako su dobri'.

Ovaj trend sam primjetio vani jos prije 10ak godina. Neko je to dobro iskopirao i prosirio dalje.

Koje je opravdanje da hamburger i pomfrit budu 15 KM. Meso kaze 200 gr, upitno je da li ga bude toliko. Mozda masa toga bude 200. Pecivo. Vecino. Zaledjeni pomfrit. I gdje iskopaju 15 KM. Ali dzaba, kad ljudi to placaju.
Nije to isti hamburger kume, kod Trovaca je svega malo poskupio i takvi fast foodovi postoje i dan danas. Kvalitetni burgeri su totalno druga prica. To nisu uopste ista dva proizvoda. Ko god je pokusao uzimati raju na nekvalitetnom proizvodu, a za velike pare, brzo je propao, nije niko lud bacati pare.
Druze vjerujem da postoje kvalitetni hamburgeri, meso neko specijalno, bla bla.

Medjutim cinjenica je da 99% ovih po Sarajevu nabavljaju meso od istog distributera.

Stoga, samo je pitanje kako ti ga ko upakuje.

Dodje mi neki dan letak, lokalni neki objekat, znaci nije centar grada. Hamburger neki dupli nesto 14 KM. Pa halo ba.

Vecinim je to suplja. I sta je to kvalitetan hamburger? Kako ces ti prepoznati u mesu kad ti ga spakuje, natrpa sosa, salate... cim je to fasirano, jarane moze ti uvalit fasiranu zabu neces skontati.

I dalje stojim pri tome da su uspjeli jedan jeftin proizvod spremit i upakovat i uvalit po duplo vecoj cijeni. Stoga svaka im cast.
Prije koju sedmicu u gorazdu u restoranu (bosanka) hamburger 4KM sa pomfritom, pljeska sa kajmakom 9KM. Haj da je ovo fancy 8KM ali 12-15 brate nije zlatan
mali_balon

#2298 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by mali_balon »

Iza petrolove puNpe na stupu bread and co, mislim da se tako zove.....ekstra hambas....zaboravio sam koliko je para
Qler

#2299 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by Qler »

Krenuo od 9KM sa pomfritom, zadnji put je bio meni se cini 11 ali bez pomfrita... ne znam dokle su dogurali...
mali_balon

#2300 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti

Post by mali_balon »

Ma sto neko rece cim je to mljeveno meso mos ga jebat.....ove skupe hamburegdzinice odem probat poneki ali nista specijalno krhni salate kupusa paradajza majnoeze ili nekog "domaceg" sosa i 356789988KM sa 4 komadica poNfrita
Kod Taleta realna cijena za haNbureger
Post Reply