Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
- nivla
#2251 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
kad meso ne valja nema tog zacina koji ce ga dovesti u red, ja ne jedem te priloge i onda se bas osjeti razlika
sto se cijene hamburgera tice ove splacine sto su nekad bile 2-3km su izasle na 10-15km a za te pare cu prije uzeti nesto sto znam sta je pa makar to bio pileci file, juneca snicla, porciju teleceg pecenja, a ima za te pare to kupiti
sad iz pekare izadjes gladan a potrosis 7-8 km, a u maksumicu malo telece pecenje 7 km, kakvo god da ke bolje je od splacina koje neko zove hamburger
pa jebote u kilimu biftek sendvic sa 170g mesa 15 maraka, cisto meso
sto se cijene hamburgera tice ove splacine sto su nekad bile 2-3km su izasle na 10-15km a za te pare cu prije uzeti nesto sto znam sta je pa makar to bio pileci file, juneca snicla, porciju teleceg pecenja, a ima za te pare to kupiti
sad iz pekare izadjes gladan a potrosis 7-8 km, a u maksumicu malo telece pecenje 7 km, kakvo god da ke bolje je od splacina koje neko zove hamburger
-
last mohicans
#2252 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Taj Kilim je isto prevara. Ja naručio teleći wok, mislim da je 17km. Zao mi što ne uslikah, mislim da je bilo brat bratu 6-7 komadića teletine. Ni 50g. Preslan sos, jedino riza valjala. Ono, wtf?nivla wrote: ↑31/07/2024 11:58 kad meso ne valja nema tog zacina koji ce ga dovesti u red, ja ne jedem te priloge i onda se bas osjeti razlika
- nivla
#2253 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
ja sam reko za biftek sendvic, a ti vokovi i salate su svugdje prevara, tj stave meso u tragovima, bude vise osiromasenog uranijuma nego mesa
-
dvajt
#2254 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
marama, karirana šulja, crne rukavice, snimaj reelse kako je drevna filozofija napraviti hambas (obavezno zumirati kad ćuftu špahtlom spljoštiš u hambas), pričaj o bull nuts, gringo i drugim sosevima ... tutni cijenu 17 KM za basic varijantu i imas poso
-
ljubijankic
#2255 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ja sam par puta kuci radio burgere, u tavi, vjeruj mi svaki put bolje je bio moj nego ovi što se prodaju po Sarajevu. Nije neka umjetnost napraviti hamburger, meso i sir iz malaka, napravio svoj sos, stavio šta volim od priloga. Nisam pratio cjenovno da li sam uštedio jedino je problem havarija koja je nastala u kuhinjikio01 wrote: ↑31/07/2024 11:46 Ne znam kakve ti burgere jedes ali normalno da ce se okusit meso u njemu. Mozda ga tale toto i slicni trpaju kupusom da maskiraju kvalitet ali u ovim skupim burgerdzinicama se itekako primijeti okus mesa, a cak i da je identicno kao i kod trovaca nacin pripreme igra ogromnu ulogu. Daj meni neiskusnom skup komad mesa da nesto od njega napravim i pokazat cu ti koliko je bitno znati sta i kako uraditi sa tim mesom.
- Plavo-bijeli
#2256 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Gledam ovaj Coco Grill koji nije tako davno otvoren poskupila mu kombinacija "Bosnian burger + pomfrit" sa 10km na 13km...30%, e ne bih dao nema šansi...još svaki put kad sam usao cinilo se da imaju malo posla i hladno tako poskupe...vidjet ćemo koliko će izdrzati.
S druge strane ovdje u Hrasnom otvorili kao "Pink panther" hrana, hajd hamburger 7km pomfrit 3km...hajd reko da probam...
uzas, zato evo kad god prodjem prazni...isto ćemo vidjet koliko ce izdrzati...
Fakat mi nije jasno kako neke gazde razmisljaju i da li uopste razmisljaju ista je pitanje.
S druge strane ovdje u Hrasnom otvorili kao "Pink panther" hrana, hajd hamburger 7km pomfrit 3km...hajd reko da probam...
Fakat mi nije jasno kako neke gazde razmisljaju i da li uopste razmisljaju ista je pitanje.
- Saian
#2257 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Smash niko znaci jel 
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#2258 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Kila najbolje junetine je 18BAM (ako nije tako u Sarajevu nek dodju u Zenicu). U hamburger po pravilu i ne ide ta najbolja (but) nego neka slabina plecka,potplecka i sl.. Ali eto nek ide u 70% but + 30% flam (koji je mozda 14-15) kila smjese ga izadje 17KM. Od tog on napravi mozda 9 hamburgera od 100-110 gr (recimo da ostane nesto u masini uvijek) i uz to doda jos 0.8kf vrijednosti lista sira, lista salate i majoneze itd. DAkle kosta ga cca 2.7KM. Da jos toliko po jedinicnom hamburgeru doda na troskove zakupa, radnika, struje, cumura, reketa.. izadje ga 5.5KM. Kifla je fixno sa dealom kod pekara cca 0.5KM. Dakle 6 da pretjeramo..
Sve sto platite preko toga je za instagram,story, reel itd..
Sve sto platite preko toga je za instagram,story, reel itd..
-
kio01
-
adsubzero
#2260 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
E jbg sad, lijepo to zvuci na papiru kad tako racionaliziras, ali ni jednoj firmi se ne bi isplatilo da uopste postoji kad bi se cijene tako formiralegentoo wrote: ↑31/07/2024 14:01 Kila najbolje junetine je 18BAM (ako nije tako u Sarajevu nek dodju u Zenicu). U hamburger po pravilu i ne ide ta najbolja (but) nego neka slabina plecka,potplecka i sl.. Ali eto nek ide u 70% but + 30% flam (koji je mozda 14-15) kila smjese ga izadje 17KM. Od tog on napravi mozda 9 hamburgera od 100-110 gr (recimo da ostane nesto u masini uvijek) i uz to doda jos 0.8kf vrijednosti lista sira, lista salate i majoneze itd. DAkle kosta ga cca 2.7KM. Da jos toliko po jedinicnom hamburgeru doda na troskove zakupa, radnika, struje, cumura, reketa.. izadje ga 5.5KM. Kifla je fixno sa dealom kod pekara cca 0.5KM. Dakle 6 da pretjeramo..
Sve sto platite preko toga je za instagram,story, reel itd..![]()
-
kio01
#2261 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Pa i nes u kafiću njima izadje 20 feninga pa ga naplati 3-4KM, a ne vidim teme kako su kafici pljacka i samo debili tu trose pare itd. Skupo je apsolutno, ali se to brat bratu 160 puta samo na ovoj temi konstatovalo.
-
dječak sa šibicama
#2262 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Porez na budale.
Bulje u YT, vide tamo baticu kako pravi naucnu fantastiku od obicne pljeskavice, i onda odu platiti 15 maraka za sniclu u okrugloj kifli.
Bulje u YT, vide tamo baticu kako pravi naucnu fantastiku od obicne pljeskavice, i onda odu platiti 15 maraka za sniclu u okrugloj kifli.
- So What!
#2263 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
BurgRs - Cengic Vila, otvorio Damir, momak odrastao u Svedskoj, vratio se ovamo i znam da insistira na kvaliteti mesa.
I on sam nije vjerovao da ce tako brzo uspjeti, Arapi su mu okupirali lokal, svaki put u zadnjih mjesec dana kada prodjem pored, minimalno je jedna grupa Arapa u lokalu, nekako se medju njima proculo za lokal.
Ranije se svadjao sa distributerima mesa, upravo jer obecaju jedno, a isporuce drugo, a kod njega mozete i kupit pljeskavicu i ponijeti kuci ili odnijeti na analizu, ako sumnjate da ne nudi kvalitetno meso.
Ista stvar i sa Sah Matom, meni je trenutno stvarno skup, ali i dalje kvalitetan prozivod. Arapi su stalno u lokalima i na Carsiji i na Otoci, udje porodica njih desetak, niko ne uzima ispod jednog meala. Njima ako se nije mrsko cimati iz grada do Otoke do Burgera, sigurno nije bezveze proizovd.
I tako za svaki proizvod, sladoled u Marshall's Gelatu je daleko skuplji nego ijedan drugi i znatno je kvalitetniji nego ijedan drugi. Ali meni se nekada bas jede onaj iz Egipta jer mi nedostaje taj kako ga je zovem 'vasarski' smek u sladoledu, isto kao sto mi nedostaje ukus hamburgera koji sam jeo u fast foodu pored srednje skole, pa odem kod Trovaca ili u Toto.
I on sam nije vjerovao da ce tako brzo uspjeti, Arapi su mu okupirali lokal, svaki put u zadnjih mjesec dana kada prodjem pored, minimalno je jedna grupa Arapa u lokalu, nekako se medju njima proculo za lokal.
Ranije se svadjao sa distributerima mesa, upravo jer obecaju jedno, a isporuce drugo, a kod njega mozete i kupit pljeskavicu i ponijeti kuci ili odnijeti na analizu, ako sumnjate da ne nudi kvalitetno meso.
Ista stvar i sa Sah Matom, meni je trenutno stvarno skup, ali i dalje kvalitetan prozivod. Arapi su stalno u lokalima i na Carsiji i na Otoci, udje porodica njih desetak, niko ne uzima ispod jednog meala. Njima ako se nije mrsko cimati iz grada do Otoke do Burgera, sigurno nije bezveze proizovd.
I tako za svaki proizvod, sladoled u Marshall's Gelatu je daleko skuplji nego ijedan drugi i znatno je kvalitetniji nego ijedan drugi. Ali meni se nekada bas jede onaj iz Egipta jer mi nedostaje taj kako ga je zovem 'vasarski' smek u sladoledu, isto kao sto mi nedostaje ukus hamburgera koji sam jeo u fast foodu pored srednje skole, pa odem kod Trovaca ili u Toto.
- Saian
#2264 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
-
vozackii
#2265 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
vala kad ga presuje onako izgubi svaku kvalitetu meso nit se ista i moze osjetit, mirise fino, a okus vala ne bi primjetio na onaj nacin pripremeSo What! wrote: ↑31/07/2024 14:37 BurgRs - Cengic Vila, otvorio Damir, momak odrastao u Svedskoj, vratio se ovamo i znam da insistira na kvaliteti mesa.
- Haris.ba
#2266 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Bio sam dole i vidio. Vratio se gladan crvenog mesa. Nisu ti prosjecni Arapi neki reper da se razumiju u kravetinu.
- Javier Pena
#2267 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
2024. godina, ljudi ne znaju razliku između pljeske i hamburgera.
-
esso_sa
#2268 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Kod Nuneta velika kombinacija od cca 250g mesa (5 cevapa, 3 sudzukice, mala pljeska) kosta 15 KM sa somunom.
Tako da me niko ne moze ubijediti da hamburger moze realno opravdati pribliznu cijenu, koliko god kvalitetan bio.
Tako da me niko ne moze ubijediti da hamburger moze realno opravdati pribliznu cijenu, koliko god kvalitetan bio.
-
1Dante1
#2269 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Opet rasprave o cijeni. Kako vam ne dosadi? Ta cijena ce biti sve dok ima prometa, a ima ga itekako. U Sarajevu raja ima para da ga placa i 20KM.
Sada ce se neko naci i reci "imam i ja ali nisam budala da placam". Jasno majstore, ali budala koji to placaju ima u tolikoj mjeri da ne razmisljaju o snizenju, vec o dodatnom dizanju cijena.
Sada ce se neko naci i reci "imam i ja ali nisam budala da placam". Jasno majstore, ali budala koji to placaju ima u tolikoj mjeri da ne razmisljaju o snizenju, vec o dodatnom dizanju cijena.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- So What!
#2271 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ma vjecno zavirivanje u tudji dzep - uz konstataciju ono je budala ko da pare. Kao u fazonu, meni je skupo, pa kome nije, on je budala.
Kvalitet i kvantitet nazalost jos uvijek nisu razgraniceni u nasem drustvu. Isto kao da tjeras ljude da uzimaju, samo ako kazes da ti se dopada neka skuplja varijanta. Nametnuta, a lazna skromnost je jedna od najvecih boljki ovog drustva.
Meni se recimo svidja ona tema o putovanjima, i ja sam je slucajno otkrio, jer na podforum 'Umjetnost zivljenja' rijetko zalazim. Uglavnom pisu ljudi gdje su sve putovali, pa ima iskustava od Japana, preko nekih okolnih zemalja do nekakvih tropskih. S vremenom naleti neki od ovih forumskih mrguda i napise putovao sam u Kalesiju ili nesto slicno, cisto da usere temu po navici, srecom ljudi izignorisu.
Ista stvar je i ne temama o hrani, samo na podforumu Sarajevo se okuplja vise forumskih kretena i upravo bez ikakve argumentacije seru po necemu i zvuce ko boomeri s facebooka na vijest o tome da recimo Burger King dolazi u Sarajevo.
Kvalitet i kvantitet nazalost jos uvijek nisu razgraniceni u nasem drustvu. Isto kao da tjeras ljude da uzimaju, samo ako kazes da ti se dopada neka skuplja varijanta. Nametnuta, a lazna skromnost je jedna od najvecih boljki ovog drustva.
Meni se recimo svidja ona tema o putovanjima, i ja sam je slucajno otkrio, jer na podforum 'Umjetnost zivljenja' rijetko zalazim. Uglavnom pisu ljudi gdje su sve putovali, pa ima iskustava od Japana, preko nekih okolnih zemalja do nekakvih tropskih. S vremenom naleti neki od ovih forumskih mrguda i napise putovao sam u Kalesiju ili nesto slicno, cisto da usere temu po navici, srecom ljudi izignorisu.
Ista stvar je i ne temama o hrani, samo na podforumu Sarajevo se okuplja vise forumskih kretena i upravo bez ikakve argumentacije seru po necemu i zvuce ko boomeri s facebooka na vijest o tome da recimo Burger King dolazi u Sarajevo.
-
dječak sa šibicama
#2272 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Samo vi placajte porez na budale, a mi cemo se biljeziti s stovanjem.
Da arapi kao referenca na ukus i kvalitet
Da arapi kao referenca na ukus i kvalitet
-
last mohicans
#2273 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Znaju arapi sta valja pojesti, vjeruj. Zasto je porez za budale? Meni je porez za budale kad neko uzme kredit i ide u rizort da masa vidi, ali opet ne osuđujem ga, svak za svoje pare radi šta hoće. Mozemo se mi snedbivati koliko god hoćemo. Raja itekako ima para, samo se socijala prosipa. Usudio bih se reći na forumu najviše.dječak sa šibicama wrote: ↑31/07/2024 17:39 Samo vi placajte porez na budale, a mi cemo se biljeziti s stovanjem.
Da arapi kao referenca na ukus i kvalitet![]()
-
dječak sa šibicama
#2274 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Stvar je u pomodarstvu, kako rekoh buljili u YT i naucili kuhati u crnim rukavicama, poceli lijepiti pljeskavicu, cudi me da vec nije zavladala pomama za drpanim mesom, mozda zato sto je sampion smokera svinjetina mada ima i "govedjih brisketa" kao drugog najpopularnijeg komada mesa.
Kopiranje americkog pomodarstva, i onda napuca cijenu jer je on zaboga zalijepio komad mesa u pljeskavicu.
Kopiranje americkog pomodarstva, i onda napuca cijenu jer je on zaboga zalijepio komad mesa u pljeskavicu.
- mc-twin