Mostarlic na mostarskom je nebo za Toto i Student a 5 kermasa.Reisova wrote: ↑16/04/2024 17:06 Pa vam niko i nista ne valja.
Mislim da niste fer, niske ocjene davati jeftinijim hambašima. Meni ovdje treba biti omjer cijene i kvaliteta sto znaci hambaš do nekih 5,5 KM a ostalo je bezobrazluk. Tako moj favorit je Toto i Student, sve ostalo gore najvaljeni su preskupi a iskreno ne vrijede tih para.
Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
-
newera86
#2226 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
- Qler
#2227 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Merkator Socijalno. Ovi nisu normalni, sinoc nesto listam korpu, gledam, hamburgeri po 13KM, obicni.. pa jebo majku ko da od onih japanskih goveda ih prave, i to ih cobani tjeraju pravo iz japana do fast fooda... pa ih tu pripremaju... Bas vise seru ove hamburgerdzije...
- perfect_guy
-
AdzijaFace
#2229 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Dakoko ex. Kokoda 5 kaemcica sasvim pristojan.
- DaysleepeR
#2230 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Kad smo kod jeftinjaka, El Pollo Bjelave kod studentskih domova sasvim pristojan.
Pljeska i piletina isto odlični.
Jedina zamjerka je što je totalni old school, nema pomfrita kao prilog.
Jedina zamjerka je što je totalni old school, nema pomfrita kao prilog.
-
AdzijaFace
#2231 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Jeste, odlican trovac. Ja tu mogu jesti samo kada sam dobro gladan ili napusen, jer je higijena nula bodEva.DaysleepeR wrote: ↑17/04/2024 14:07 Kad smo kod jeftinjaka, El Pollo Bjelave kod studentskih domova sasvim pristojan.
Neki dan sam bacio burger jer mi se smucilo koliko je stavio majoneze. Zaneo se frajko stavio tri kasike, brat bratu.
- DaysleepeR
#2232 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ono što ih vadi je promet koji je luđački.AdzijaFace wrote: ↑17/04/2024 14:25Jeste, odlican trovac. Ja tu mogu jesti samo kada sam dobro gladan ili napusen, jer je higijena nula bodEva.DaysleepeR wrote: ↑17/04/2024 14:07 Kad smo kod jeftinjaka, El Pollo Bjelave kod studentskih domova sasvim pristojan.
Neki dan sam bacio burger jer mi se smucilo koliko je stavio majoneze. Zaneo se frajko stavio tri kasike, brat bratu.
Nema se tu vremena šta pokvariti.
-
AdzijaFace
#2233 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ma nema se sta pokvariti, ne mislim na to. Vise higijena onog tamo sto prevrce hranu, a i ovog kada pomaze u pakovanju, gdje mi prvo naplati, pa onda dira hranu.
Mislim nisam stvarno gadljiv, ali mi izgleda kao jedan od losijh sa higijenske strane. Neko ko uzima godinama tu vjerovatno moze navesti vise detalja
Mislim nisam stvarno gadljiv, ali mi izgleda kao jedan od losijh sa higijenske strane. Neko ko uzima godinama tu vjerovatno moze navesti vise detalja
- madesa
#2234 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
recimo otrov radi to cesto, pare uzme vrati kusur i onda prevrce somunAdzijaFace wrote: ↑17/04/2024 14:28 Ma nema se sta pokvariti, ne mislim na to. Vise higijena onog tamo sto prevrce hranu, a i ovog kada pomaze u pakovanju, gdje mi prvo naplati, pa onda dira hranu.
Mislim nisam stvarno gadljiv, ali mi izgleda kao jedan od losijh sa higijenske strane. Neko ko uzima godinama tu vjerovatno moze navesti vise detalja![]()
- Saian
#2235 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Jel ko prob’o ovaj smash burger na mdvoru? Izgleda obecavajuce, slike su … zamalo zagrizoh telefon, il’ sam samo gladan da valja
-
last mohicans
#2236 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Topla preporuka za burgere na Čvili što neka braća drže. Ubiše posao, jesu skuplji, ali usudim se reći da vrijede. Pomfrit nadaleko bolji od Basha i BG pa i KFCa. Hambaši sočni, sosevi dobri, kifla odlična.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2237 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
pa nije baš da ima jedno mjesto na čvili da okreće hamburgere jebo ga ti. ili da idemo po radnjama i pitamo: bgt jel ti sa burazerom ovo držiš?last mohicans wrote: ↑31/07/2024 01:18 Topla preporuka za burgere na Čvili što neka braća drže. Ubiše posao, jesu skuplji, ali usudim se reći da vrijede. Pomfrit nadaleko bolji od Basha i BG pa i KFCa. Hambaši sočni, sosevi dobri, kifla odlična.
- nivla
#2238 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
ma misli garant na burgrs ko nekadasnjeg kafica zeko, mozda bi me i vidjeli da saksije ko i vlasnik kafica gdje je bio zeko nisu stavili do biciklisticke staze pa se nema kuda proci vec iskljucivo biciklistickom stazom, tu se vidi sva nemoc nacelnika opstine i gradonacelnice u pogledu izvodjenja radova na izgradnji biciklisticke staze
-
last mohicans
#2239 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Haha, kod dzamije, nema 5m2, pored Zekinog kafića.Chmoljo wrote: ↑31/07/2024 01:49pa nije baš da ima jedno mjesto na čvili da okreće hamburgere jebo ga ti. ili da idemo po radnjama i pitamo: bgt jel ti sa burazerom ovo držiš?last mohicans wrote: ↑31/07/2024 01:18 Topla preporuka za burgere na Čvili što neka braća drže. Ubiše posao, jesu skuplji, ali usudim se reći da vrijede. Pomfrit nadaleko bolji od Basha i BG pa i KFCa. Hambaši sočni, sosevi dobri, kifla odlična.![]()
-
last mohicans
#2240 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Tajnivla wrote: ↑31/07/2024 05:18 ma misli garant na burgrs ko nekadasnjeg kafica zeko, mozda bi me i vidjeli da saksije ko i vlasnik kafica gdje je bio zeko nisu stavili do biciklisticke staze pa se nema kuda proci vec iskljucivo biciklistickom stazom, tu se vidi sva nemoc nacelnika opstine i gradonacelnice u pogledu izvodjenja radova na izgradnji biciklisticke staze
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2241 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
To je taj burgrs..nivla wrote: ↑31/07/2024 05:18 ma misli garant na burgrs ko nekadasnjeg kafica zeko, mozda bi me i vidjeli da saksije ko i vlasnik kafica gdje je bio zeko nisu stavili do biciklisticke staze pa se nema kuda proci vec iskljucivo biciklistickom stazom, tu se vidi sva nemoc nacelnika opstine i gradonacelnice u pogledu izvodjenja radova na izgradnji biciklisticke staze
-
last mohicans
#2242 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
last mohicans wrote: ↑31/07/2024 09:50Tajnivla wrote: ↑31/07/2024 05:18 ma misli garant na burgrs ko nekadasnjeg kafica zeko, mozda bi me i vidjeli da saksije ko i vlasnik kafica gdje je bio zeko nisu stavili do biciklisticke staze pa se nema kuda proci vec iskljucivo biciklistickom stazom, tu se vidi sva nemoc nacelnika opstine i gradonacelnice u pogledu izvodjenja radova na izgradnji biciklisticke stazeDa su samo saksije, pa tu auta redovno parkirana.
- mikrozadatak
#2243 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Kids burger cener, 100g mesa. I da nema saksija i auta 
- tramvajtrojka
- Thorgerson
#2245 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Al ja fkt odajem priznanjem ovim hamburgerdzijama.
Cevabdzijama je trebalo 50 i kusur godina da nabiju cijene, ovi to uradise preko noci.
Do jucer jbt hamburger bio 3 KM, veci od ovih sadasnjih. Pomfrit 2 KM. Za 5 KM se ubijes. Ok sve i inflacija, al sad poturaju manje hamburgere, usminkanije, u fancy objektu za troduplo vise love. I jos raja svrsava 'kako su dobri'.
Ovaj trend sam primjetio vani jos prije 10ak godina. Neko je to dobro iskopirao i prosirio dalje.
Koje je opravdanje da hamburger i pomfrit budu 15 KM. Meso kaze 200 gr, upitno je da li ga bude toliko. Mozda masa toga bude 200. Pecivo. Vecino. Zaledjeni pomfrit. I gdje iskopaju 15 KM. Ali dzaba, kad ljudi to placaju.
Cevabdzijama je trebalo 50 i kusur godina da nabiju cijene, ovi to uradise preko noci.
Do jucer jbt hamburger bio 3 KM, veci od ovih sadasnjih. Pomfrit 2 KM. Za 5 KM se ubijes. Ok sve i inflacija, al sad poturaju manje hamburgere, usminkanije, u fancy objektu za troduplo vise love. I jos raja svrsava 'kako su dobri'.
Ovaj trend sam primjetio vani jos prije 10ak godina. Neko je to dobro iskopirao i prosirio dalje.
Koje je opravdanje da hamburger i pomfrit budu 15 KM. Meso kaze 200 gr, upitno je da li ga bude toliko. Mozda masa toga bude 200. Pecivo. Vecino. Zaledjeni pomfrit. I gdje iskopaju 15 KM. Ali dzaba, kad ljudi to placaju.
-
laik1981
#2246 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Kada su cebadzije razvijale postao nije bilo interneta i drustvenih mreza. Influencer si bio ako si bio najjaci u mahali 
- So What!
#2247 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Nije to isti hamburger kume, kod Trovaca je svega malo poskupio i takvi fast foodovi postoje i dan danas. Kvalitetni burgeri su totalno druga prica. To nisu uopste ista dva proizvoda. Ko god je pokusao uzimati raju na nekvalitetnom proizvodu, a za velike pare, brzo je propao, nije niko lud bacati pare.Thorgerson wrote: ↑31/07/2024 11:00 Al ja fkt odajem priznanjem ovim hamburgerdzijama.
- Thorgerson
#2248 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Druze vjerujem da postoje kvalitetni hamburgeri, meso neko specijalno, bla bla.So What! wrote: ↑31/07/2024 11:09Nije to isti hamburger kume, kod Trovaca je svega malo poskupio i takvi fast foodovi postoje i dan danas. Kvalitetni burgeri su totalno druga prica. To nisu uopste ista dva proizvoda. Ko god je pokusao uzimati raju na nekvalitetnom proizvodu, a za velike pare, brzo je propao, nije niko lud bacati pare.Thorgerson wrote: ↑31/07/2024 11:00 Al ja fkt odajem priznanjem ovim hamburgerdzijama.
Medjutim cinjenica je da 99% ovih po Sarajevu nabavljaju meso od istog distributera.
Stoga, samo je pitanje kako ti ga ko upakuje.
Dodje mi neki dan letak, lokalni neki objekat, znaci nije centar grada. Hamburger neki dupli nesto 14 KM. Pa halo ba.
Vecinim je to suplja. I sta je to kvalitetan hamburger? Kako ces ti prepoznati u mesu kad ti ga spakuje, natrpa sosa, salate... cim je to fasirano, jarane moze ti uvalit fasiranu zabu neces skontati.
I dalje stojim pri tome da su uspjeli jedan jeftin proizvod spremit i upakovat i uvalit po duplo vecoj cijeni. Stoga svaka im cast.
-
kio01
#2249 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ne znam kakve ti burgere jedes ali normalno da ce se okusit meso u njemu. Mozda ga tale toto i slicni trpaju kupusom da maskiraju kvalitet ali u ovim skupim burgerdzinicama se itekako primijeti okus mesa, a cak i da je identicno kao i kod trovaca nacin pripreme igra ogromnu ulogu. Daj meni neiskusnom skup komad mesa da nesto od njega napravim i pokazat cu ti koliko je bitno znati sta i kako uraditi sa tim mesom.
-
last mohicans
#2250 Re: Gdje u Sarajevu pojesti dobar hamburger - vaši favoriti
Ma pozna se meso, šta vam je, ljudi dragi. Ja volim pojesti u Mercatoru Lozionička, ali ljudi moji to je pljeskavica sa milon začina, luka, a meso pomalo skakuće. Takav je Pirpa, Otrov i sl. Ovi skuplji, barem većina, se itekako osjeti kvalitet i sadrzaj mesa. Znam jer i sam pravim burgere od čiste junetine. Recimo ovaj Burgrs ima top kiflu, jedna od najboljih. Pomfrit mi je recimo jedan od boljih u gradu, čak bolji od BK, Basha i KFCa. U rangu je nekadasnjeg MC. Ima nesto i u sosevima, prilozima. Da je skupo, jeste, ali ljudi ubiše posao.