GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- nepass1
#23801 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Voze li do carsije, jesu li popravili?
- perfect_guy
-
BadBoy
#23803 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pišu raja po komentarima na D. Malti
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#23804 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
negdje je rađena jer je loša
negdje nije jer je dobra
a čudimo se fejk njuzu u britaniji pri ubojstvu 3 djece
a oko tramvaja i pruge toliko fejk njuza u zadnje 2 3 godien kao da smo poslali čovjeka na mars
negdje nije jer je dobra
a čudimo se fejk njuzu u britaniji pri ubojstvu 3 djece
a oko tramvaja i pruge toliko fejk njuza u zadnje 2 3 godien kao da smo poslali čovjeka na mars
- Hajlac
#23805 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Raskrsnica na Dolac malti.
Koliko se ja sjecam, mislim da su i kontaktnu mrezu mijenjali ono prosle godine kad su mijenjali i prugu na toj raskrsnici.
Tramvaj nije nikako mogao voziti nekom ogromnom brzinom jer se radi o zavoju kroz raskrsnicu i jer je odmah tu trebao stati na stanicu.
Znaci hadalji ne odrzavaju kontaktnu mrezu (ili su je cak lose postavili pri tom nedavnom renoviranju).
A sve to ide po nasem dzepu - nece "majstor" na onoj dizalici osjetiti penale na svoju platu niti njegov prvi nadredjeni na kojem je odgovornost za ispravnost, koji je to mijenjao i zaduzen za odrzavanje/redovno nocno obilazenje mreze duz pruge.
Kreteni sjebase nov novcat tramvaj...
- Better Man
#23806 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Budimo realni Gras je trebalo ugasiti i osnovati novu firmu ili 70% kadra otpustiti i dovesti mlade i savjesno koji će znati svoj posao. Tramvajski prevoz treba što prije oduzeti Gradu i napraviti posebnu firmu za to i zaposliti mlade ljude koji nemaju veze s Grasom
- DrugaGimnazija
#23807 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovo je jedino dugorocno rjesenje za ovu agoniju.Better Man wrote: ↑06/08/2024 22:03 Budimo realni Gras je trebalo ugasiti i osnovati novu firmu ili 70% kadra otpustiti i dovesti mlade i savjesno koji će znati svoj posao. Tramvajski prevoz treba što prije oduzeti Gradu i napraviti posebnu firmu za to i zaposliti mlade ljude koji nemaju veze s Grasom
- drug_profi
#23808 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To je bilo i planirano koliko znam, ali negdje u hodu se plan promijenio.
-
pinkman
#23809 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A ko je vlasnik imovine?Better Man wrote: ↑06/08/2024 22:03 Budimo realni Gras je trebalo ugasiti i osnovati novu firmu ili 70% kadra otpustiti i dovesti mlade i savjesno koji će znati svoj posao. Tramvajski prevoz treba što prije oduzeti Gradu i napraviti posebnu firmu za to i zaposliti mlade ljude koji nemaju veze s Grasom
Nesto slicno je Kasumovic u Zenici uradio sa autobuske stanice, prebacio vlasnistvo pa ga na kraju i optuzise za kriminal
- Isner
#23810 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kako je samo Centro fino organizovao vožnje, uredni, ne kasne, autobusi stalno voze, ima i primjedbi al u poređenju s GRAS-om, druga dimenzija...Better Man wrote: ↑06/08/2024 22:03 Budimo realni Gras je trebalo ugasiti i osnovati novu firmu ili 70% kadra otpustiti i dovesti mlade i savjesno koji će znati svoj posao. Tramvajski prevoz treba što prije oduzeti Gradu i napraviti posebnu firmu za to i zaposliti mlade ljude koji nemaju veze s Grasom
Znači, može se, kad se hoće....
Danas ušao u trolu nakon dugo vremena, podignem glavi i vidi se golim oko da gornji dio unutrašnjosti trole nikad nije opran a kod onih vodilica koje spajaju unutrašnje gornje ploče, kao da je i korozija neka curila... Prozor pored mene ne radi, otvoren i zaglavljen, jedno sjedište prljavo i stoji neki komad papira, piše - PRLJAVO, da neko ne sjedne... Ostalo je korektno ali ako ovako nastave sa NE održavanjem, brzo će ove trole propasti...
- Thorgerson
#23811 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa sve ce razjebati naravno kad se ne odrzava, ne cisti.
Nove trole vec izgledanu tako ishabano, prljavo, sa onim reklamama da se cini kao da su stare 10 godina, a ne godinu.
Peru li se ta vozila ikada?
Jednostavno, dzaba kupovati novo ako ga ne pazis.
Pogledati samo par drugih primjera, npr. Zetra dvorana, obnovljenaz sredjena bila. Nova. Pogledajte sad na sto to lici. Pa pobogu nije to radjeno prije 60 godina. Ali tako izgleda. Ili Dom mladih. Isto, sve sredjeno, novo. Sada, ne znam ima li ista ispravno unutra, sve je zapusteno, isarano, wc opran mozda prije 5-6 godina zadnji put.
Uhljup narod i dzaba. Za nas i jesu polovnjaci.
Nove trole vec izgledanu tako ishabano, prljavo, sa onim reklamama da se cini kao da su stare 10 godina, a ne godinu.
Peru li se ta vozila ikada?
Jednostavno, dzaba kupovati novo ako ga ne pazis.
Pogledati samo par drugih primjera, npr. Zetra dvorana, obnovljenaz sredjena bila. Nova. Pogledajte sad na sto to lici. Pa pobogu nije to radjeno prije 60 godina. Ali tako izgleda. Ili Dom mladih. Isto, sve sredjeno, novo. Sada, ne znam ima li ista ispravno unutra, sve je zapusteno, isarano, wc opran mozda prije 5-6 godina zadnji put.
Uhljup narod i dzaba. Za nas i jesu polovnjaci.
- vjeshalica
#23812 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hehe, jao jao, pa taj Centro je privatnik i svjesno ne smijete uci bez karte jer ce sofer posegnuti za sipkom i nije problem na sake rjesavati problem jer nije budala da mu gazda odbije 150KM za tvoju kartu od 2 markice. Tamo ulazite sa spoznajom da morate,a u Gras da ne morate. To je razlika. I Centrotrans ima milion primjedbi da se iskaze ali to ne uvecava problem u Grasu. Naravno obavezno mi repliciraj da tamo radim da upotpunis pricu.Isner wrote: ↑06/08/2024 22:53Kako je samo Centro fino organizovao vožnje, uredni, ne kasne, autobusi stalno voze, ima i primjedbi al u poređenju s GRAS-om, druga dimenzija...Better Man wrote: ↑06/08/2024 22:03 Budimo realni Gras je trebalo ugasiti i osnovati novu firmu ili 70% kadra otpustiti i dovesti mlade i savjesno koji će znati svoj posao. Tramvajski prevoz treba što prije oduzeti Gradu i napraviti posebnu firmu za to i zaposliti mlade ljude koji nemaju veze s Grasom
Danas ušao u trolu nakon dugo vremena, podignem glavi i vidi se golim oko da gornji dio unutrašnjosti trole nikad nije opran a kod onih vodilica koje spajaju unutrašnje gornje ploče, kao da je i korozija neka curila... Prozor pored mene ne radi, otvoren i zaglavljen, jedno sjedište prljavo i stoji neki komad papira, piše - PRLJAVO, da neko ne sjedne... Ostalo je korektno ali ako ovako nastave sa NE održavanjem, brzo će ove trole propasti...
- Better Man
#23813 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jedna stvar bi trebala postati praksa i to obavezna, a to je da se svakog dana svi novi tramvaji nakon što se vrate u remizu detaljno pregledaju i da se očiste. Naravno nećeš ga svaki dan prati, ali može se pomesti smeće ako ga ima na podu i ako se desi neka fleka na sjedištu odmah je tretirati odgovarajućim sredstvom za čišćenje. Samo tako će se novi tramvaji sačuvati.
- Isner
#23814 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nit sam govorio o naplati karata nit sam ušao bez karte, samo kažem da privatnik redovno vozi, ima uredne autobuse i polazi na vrijeme, te da se može urediti prevoz, kad se hoće i zna..vjeshalica wrote: ↑07/08/2024 10:18Hehe, jao jao, pa taj Centro je privatnik i svjesno ne smijete uci bez karte jer ce sofer posegnuti za sipkom i nije problem na sake rjesavati problem jer nije budala da mu gazda odbije 150KM za tvoju kartu od 2 markice. Tamo ulazite sa spoznajom da morate,a u Gras da ne morate. To je razlika. I Centrotrans ima milion primjedbi da se iskaze ali to ne uvecava problem u Grasu. Naravno obavezno mi repliciraj da tamo radim da upotpunis pricu.Isner wrote: ↑06/08/2024 22:53Kako je samo Centro fino organizovao vožnje, uredni, ne kasne, autobusi stalno voze, ima i primjedbi al u poređenju s GRAS-om, druga dimenzija...Better Man wrote: ↑06/08/2024 22:03 Budimo realni Gras je trebalo ugasiti i osnovati novu firmu ili 70% kadra otpustiti i dovesti mlade i savjesno koji će znati svoj posao. Tramvajski prevoz treba što prije oduzeti Gradu i napraviti posebnu firmu za to i zaposliti mlade ljude koji nemaju veze s Grasom
Ništa više, ništa manje...
- vjeshalica
#23815 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne znam da li si svjesno ili slucajno izostavio cinjenicu da u dobrom dijelu autobusa klime ne rade
- Isner
#23816 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jesam primjetio ali mi nešto i ne smeta..
Centrini autobusi (većina) imaju senzore koji, kad se otvori prozor/prozori i šiber, klima se automatski gasi.. Tako mi nekoliko vozača reče, ako lažu oni, onda i ja petljam..
Centrini autobusi (većina) imaju senzore koji, kad se otvori prozor/prozori i šiber, klima se automatski gasi.. Tako mi nekoliko vozača reče, ako lažu oni, onda i ja petljam..
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#23817 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da senzore, kako da ne. Senzor zvani neispravna klima.
U Grasu za ciscenje bukvalno samo metla i slauf sa vodom postoje. Ako je imalo cista unutrasnjost autobusa slobodno se na izlazu vozacu zahvalite.
U Grasu za ciscenje bukvalno samo metla i slauf sa vodom postoje. Ako je imalo cista unutrasnjost autobusa slobodno se na izlazu vozacu zahvalite.
-
kB27
#23818 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
...
Last edited by kB27 on 22/08/2024 20:41, edited 1 time in total.
- Hajlac
#23819 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lazete ko dzukele!
Koji crni autobusi kao alternativa prema Dobrinji ? ? ?
Koje crne trolejbuske linije prema Otoci ???
Na stanici na Kovacicima vec skoro sat vremena nije proslo NITI JEDNO VOZILO GRAS-a
Stoko pogana - nije vam to privatna prcija pa da od tog (javnog) preduzeca radite sto je vama volja
Sta radi Ministarstvo saobracaja u smislu inspekcija linija i realizovanja obecanih alternativnih nacina prevoza tokom planiranih izmjena?
Ministarstvo izda rjesenje/naredi a GRAS boli qrac, je li ? Parkirali SVE trolejbuse i poslali vozace kucama iako je naredjeno odrzavanje dvije linije ?
- perfect_guy
#23820 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kakva je na terenu situacija sa kombijima oko Hadžića/Tarčina, funkcionišu li?
- Leopard_SA
#23821 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jucer na novoj troli ne radi klima, danas ne radi najava stanica. Da Bog mili sacuva
Makar klima na ovoj radi
Makar klima na ovoj radi
- Hajlac
#23822 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I ja sam vidio da ne radi najava stanica u novoj troli - stoji jedna te ista stanica svo vrijeme.Leopard_SA wrote: ↑25/08/2024 10:01 Jucer na novoj troli ne radi klima, danas ne radi najava stanica. Da Bog mili sacuva
Makar klima na ovoj radi
A nesposobnjakovici su tako isprogramirali onaj informativni ekran (koji se nekidan i stalno gasio pa palio tj. gubio kontakt s izvorom slike - HINT prokisnjavanje krova !?!?!?) da moras buljiti i buljiti dok se prazno polje sporo ne ispuni jebenom jednom rijeci - DOBRINJA 103
Pa hadalji uhljebljeni, ako vec niste mogli softverski ukinuti pomjeranje teksta u tom polju, onda ste barem mogli dva puta upisati tj.
DOBRINJA 103 DOBRINJA 103 pa da nema totalne praznine pola vremena...
Ljudi i dalje zapitkuju druge putnike je li za Otoku ili Dobrinju.
- nepass1
#23823 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jucer sam i ja sa trolom i nije radila klima. A najava stanica ne radi odavnoLeopard_SA wrote: ↑25/08/2024 10:01 Jucer na novoj troli ne radi klima, danas ne radi najava stanica. Da Bog mili sacuva
Makar klima na ovoj radi
- Leopard_SA
#23824 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da Bog mili sacuva sta rade. Nesto ne vjerujem da je vec sve to pokvareno na novim trolama, vec da je samo GRAS u elementu.
Doduse, red je da ih pohvalim. Evo sad niva trola, radi klima, ugodno se voziti
Doduse, red je da ih pohvalim. Evo sad niva trola, radi klima, ugodno se voziti
-
ramizovstrasni388
#23825 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Eno grasovci kukaju na fejsbuku kako ne mogu ugasiti klimu u kabini u novim stadlerovim tramvajima, kažu hladno im