Bosnian Dragon1 wrote: ↑06/08/2024 09:41
@ferratilis uspjede li ti zavrsiti trials u fh4, ja evo 3 dana pokusavam, em sto me konekcija jebe pa po 2 sata ulazim u lobby jer me izbaca a i kad uspijem uci ne mogu voziti zbog ogromnog laga....al hajd sto ja ne mogu voziti nego i u kojem sam god bio timu u ova 3 dana levati izgube od drivatara sa ogromnom razlikom, nemoguce dobiti trku, jesul namjerno otezali drivatare ili ljudi ne znaju vozit, bio sam u preko 20 timova i svi izgube ogromnom razlikom, jel moguce....
Obicno to zavrsim od prve, mada i ja nekad zaglavim s idiotima zbog kojih je nemoguce pobijediti. Postoji par fazona kod Forza AI-a koji ti mogu pomoci. Kao prvo, AI nije konzistentan, nego reaktivan, znaci ako na pocetku trke dobiju prednost gdje su recimo tri drivatara prva, napravice takvu razliku da ih nikad neces sustici.
Druga, bitnija, stvar je da mozes sam dobiti cijelu utrku protiv tima drivatara pod uslovom da tvoji saigraci napuste utrku. Za svakog koji napusti dobijas multiplier za bodove. Problem je sto su ljudi idioti i ima slucajeva gdje namjerno tri-cetiri igraca ostanu zadnji da zajebu ove u vrhu. Ako vidis takav slucaj, odmah napusti i zapocni opet matchmaking dok ne naletis na normalne.
Moja taktika je da odmah na pocetku uhvatim dobru poziciju dok idioti u mom timu rammaju drivatara i odvojim se od njih. Obicno upali.
Za lag ti ne mogu pomoci, nazalost.