Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- ferratilis
#48826 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moram probati PoE sa controllerom, znam da podrzava. Vec pocinje da me boli zglob od silnog kliktanja.
- Tito_i_Partija
#48827 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Još i PoE generalno ne zahtjeva toliko klikova i key pressinga k'o npr. Grim Dawn. Toggles i aure su mila majka. Pohx-ov Righteous Fire build mi je bilo nešto najbolje kad sam zadnji put igr'o PoE.
Kažem "generalno", jer ono što u PoE mrzim je što gotov svaki build zahtjeva aktivaciju potiona svakih par sekundi. Nadam se da toga neće bit' u PoE2, barem ne do te mjere.
Kažem "generalno", jer ono što u PoE mrzim je što gotov svaki build zahtjeva aktivaciju potiona svakih par sekundi. Nadam se da toga neće bit' u PoE2, barem ne do te mjere.
- ferratilis
#48828 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Probao sam PoE s padom, nije lose, samo se moram naviknuti jer sam vec razvio muscle memory za tastaturu.
Pretpostavljam da nisi neko vrijeme igrao Grim Dawn, ne moras vise toggleovati aure, sad se aktiviraju automatski. Nema vise ni skupljana health/spirit potiona, sad je samo cooldown, a i svaka klasa je dobila default movement dodge na spacebaru. Ljudi su dodali toliko QoL stvari u zadnjih godinu dana da se cini kao potpuno drugi arpg.
Meni je GD i dalje najdrazi, iako je PoE objektivno najbolji i najkompleksniji. D4 bi opisao kao najzabavniji jer je Blizzard uvijek imao odlican gameplay loop. I naravno graficki najimpresivniji.
Kad vec spominjes Pohx RF, kajem se sto nisam poceo s tim buildom. Igram kao Frostblink Ignite Elementalist i nije zanimljivo, ni efikasno, kako sam ocekivao.
Pretpostavljam da nisi neko vrijeme igrao Grim Dawn, ne moras vise toggleovati aure, sad se aktiviraju automatski. Nema vise ni skupljana health/spirit potiona, sad je samo cooldown, a i svaka klasa je dobila default movement dodge na spacebaru. Ljudi su dodali toliko QoL stvari u zadnjih godinu dana da se cini kao potpuno drugi arpg.
Meni je GD i dalje najdrazi, iako je PoE objektivno najbolji i najkompleksniji. D4 bi opisao kao najzabavniji jer je Blizzard uvijek imao odlican gameplay loop. I naravno graficki najimpresivniji.
Kad vec spominjes Pohx RF, kajem se sto nisam poceo s tim buildom. Igram kao Frostblink Ignite Elementalist i nije zanimljivo, ni efikasno, kako sam ocekivao.
- Tito_i_Partija
#48829 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam igr'o Grim Dawn ima sigurno dvije godine, možda i više. Čuo sam da su imali skoro neki veliki QoL update, al' meni je lista igara toliko duga da jednostavno nemam vremena da joj se vratim.
Na PoE se ponekad vratim, jer je i danas odličan i volim što imaju tu online komponentu. Malo mi smeta feature creep jer su kroz sve ove godine nadodavali toliko stvari da mi se od njih počne mantat', pogotovo kad dođem u endgame. Što se tiče buildova, meni su Mathil i Zizaran top, svi njihovi buildovi su vrhunski i ferceraju bez problema.
Jesi li prob'o Last Epoch? Čujem da je odličan, imaju naravno nekih stvari za ispeglat', al' za jedan indie studio sa prvom igrom su navodno napravili vrlo dobar pos'o.
Na PoE se ponekad vratim, jer je i danas odličan i volim što imaju tu online komponentu. Malo mi smeta feature creep jer su kroz sve ove godine nadodavali toliko stvari da mi se od njih počne mantat', pogotovo kad dođem u endgame. Što se tiče buildova, meni su Mathil i Zizaran top, svi njihovi buildovi su vrhunski i ferceraju bez problema.
Jesi li prob'o Last Epoch? Čujem da je odličan, imaju naravno nekih stvari za ispeglat', al' za jedan indie studio sa prvom igrom su navodno napravili vrlo dobar pos'o.
- ferratilis
#48830 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Probao sam LE, i ne znam sta da kazem, iskreno. Gameplay jeste solidan, ali cijela igra djeluje kao da je AI generated, jednostavno nema svoj identitet. Nema feature creep kao PoE, vise me podsjeca na nesto izmedju D3 i GD, i veliki je plus sto se moze igrati offline tako da ne zavisis od servera. I ja cekam da je jos ispeglaju pa cu opet probat, ali mislim da LE ima krizu identiteta koju updatei ne mogu srediti. To je mozda i razlog sto je broj igraca tako drasticno pao, nijedan drugi arpg nije imao tako drastican pad. Vidjecemo kako ce se LE nositi sa PoE2 i D4, zelim im srecu kako god.
- Tito_i_Partija
#48831 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mali update za @Chmoljo i NMS: nakon odigranih sat i kusur vremena mislim da je igra kvalitetna, al' meni jednostavno ne liježu bejzbilderi. Sakupljaj resurse, rafiniraj, gradi, popravljaj, pravi, slaži...mislim da to jednostavno nije za mene. Trenutno bar. 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#48832 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To sam ti i govorio. U igru ces utuci 100 sati da neces nista uraditi. Price nema. Msm ima ali nije cemu, jedna genericna SF prica, ali uvijek se ima sta raditi. Samo pitanje je ko voli i koliko ce kome to brzo dosaditi.Tito_i_Partija wrote: ↑02/08/2024 16:00 Mali update za @Chmoljo i NMS: nakon odigranih sat i kusur vremena mislim da je igra kvalitetna, al' meni jednostavno ne liježu bejzbilderi. Sakupljaj resurse, rafiniraj, gradi, popravljaj, pravi, slaži...mislim da to jednostavno nije za mene. Trenutno bar.![]()
Za OCDovce NMS je zlo.
- MarlboroGold
#48833 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dobro je da znam da će biti ovdje ljudi koji će igrati PoE2 
- vaučer
#48834 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam igrao prvi ali dvicu probam sigurno. Sad sam u ARPG zoni pa zašto ne. Jel to ima neki datum izlaska potvrđen?
- House
#48835 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
mezim far cry 3. ubisoft repetitivni gameplay ubija u pojam.
-
Bosnian Dragon1
#48836 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@ferratilis ako si ovaj chapter4 zavrsio sa ovim Minijem ,kako si zavrsio, trebas pobijediti 4 cross country eventa, ali ja na koji god da odem na mapi svi eventi su sa drugim autima, ne da mi ni na jednom da izaberem Minija a moras s njim

- ferratilis
#48837 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Svaki event mozes igrati sa svakim autom, idi na create blueprint i odaberi kategoriju i klasu, sve ostalo ostavi na default i to je to.Bosnian Dragon1 wrote: ↑02/08/2024 18:11 @ferratilis ako si ovaj chapter4 zavrsio sa ovim Minijem ,kako si zavrsio, trebas pobijediti 4 cross country eventa, ali ja na koji god da odem na mapi svi eventi su sa drugim autima, ne da mi ni na jednom da izaberem Minija a moras s njim
Bas sam sad probao i fakat ne dozvoljava, a siguran sam bio da se svaki default event moze igrati sa svakim autom. Ili je to mozda u FH5? Jako su slicne igre pa nekad pomijesam sta je u jednoj, sta u drugoj.
Ali custom blueprint radi 100%.
- ferratilis
#48838 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja cekam ko zapeta puska. Sad imaju neku rasprodaju za stash tabs, danas sam kupio 6 premium tabova i jos par specijalnih za mape, fragmente, delve, i esencije. Rekli su da se sve sto kupis u PoE1 prenosi u PoE2, tako da sam miran sljedecih 10 godina kad je PoE u pitanju.
-
Bosnian Dragon1
#48839 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne znam za fh5, fh4 ne moze bas svaki event sa svakim autom, neki su ograniceni na odredjena auta ko evo ovde ne da minija ali probacu blueprintferratilis wrote: ↑02/08/2024 18:25Svaki event mozes igrati sa svakim autom, idi na create blueprint i odaberi kategoriju i klasu, sve ostalo ostavi na default i to je to.Bosnian Dragon1 wrote: ↑02/08/2024 18:11 @ferratilis ako si ovaj chapter4 zavrsio sa ovim Minijem ,kako si zavrsio, trebas pobijediti 4 cross country eventa, ali ja na koji god da odem na mapi svi eventi su sa drugim autima, ne da mi ni na jednom da izaberem Minija a moras s njim
Bas sam sad probao i fakat ne dozvoljava, a siguran sam bio da se svaki default event moze igrati sa svakim autom. Ili je to mozda u FH5? Jako su slicne igre pa nekad pomijesam sta je u jednoj, sta u drugoj.
Ali custom blueprint radi 100%.
- Tito_i_Partija
#48840 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vrijeme je da se vratim na neki Soulslike, i mislio sam uzet' Dark Souls 2 pošto sam nedavno završio keca, al' pošto pohlepni Bandai Namco traži 53 jebena dolara za igru staru 10 godina (jerbo uspjeh Elden Ringa se mora maksimalno unovčit', pa makar i vadili bubrege), odlučio sam da probam Lies of P jer ga imam na Gamepass-u.
Zasad je stvarno odlična igra, interesantan setting i atmosfera, combat super, al' ono što me je začudilo je kako dobro ide na mom 6800XT-u, i to na Best grafičkom settingu, nigdje ne zapinje, izvanredno optimizovana. I to za igru koja nije još ni godinu dana stara. Velika preporuka.
Samo nevalja što nemaju magiju u igri, fale mi pussy classes da mogu da rokam sa bezbjedne distance.
Zasad je stvarno odlična igra, interesantan setting i atmosfera, combat super, al' ono što me je začudilo je kako dobro ide na mom 6800XT-u, i to na Best grafičkom settingu, nigdje ne zapinje, izvanredno optimizovana. I to za igru koja nije još ni godinu dana stara. Velika preporuka.
Samo nevalja što nemaju magiju u igri, fale mi pussy classes da mogu da rokam sa bezbjedne distance.
- ferratilis
#48841 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sta ti ima biti cudno, 6800 XT je top graficka. Doduse, jesu je odlicno optimizirali, i dokazali da Unreal engine ne mora biti stutter fest. Posramili su neke daleko vece (i bogatije) studije s optimizacijom. Pri tome najvise mislim na Respawn Entertainment.
Lies of P ima stvarno dobre ideje, iako je vecinski klon Bloodbornea, na odlicnu combat formulu su dodali svoj pecat. I prosle godine je izasao ne jedan kvalitetan Soulslike, nego dva. Lords of the Fallen je isto odlican. Ako su Lies of P radili fanovi Bloodbornea, LotF je primjer sta neko ko voli Dark Souls 2 prije svega moze napravi sa svojim idejama. Odlicne obje, i vrijedne igranja.
Steta sto ne mozes uzeti DS2 i 3, ja bi to igrao prije bilo kakvih klonova, ali sta je, tu je. Ako ti se ikad pruzi prilika da uzmes, uzmi DS2 Scholar edition, ne obicni.
EDIT: evo ima na instant-gaming za 15 dolara
https://www.instant-gaming.com/en/697-b ... ame-steam/
Lies of P ima stvarno dobre ideje, iako je vecinski klon Bloodbornea, na odlicnu combat formulu su dodali svoj pecat. I prosle godine je izasao ne jedan kvalitetan Soulslike, nego dva. Lords of the Fallen je isto odlican. Ako su Lies of P radili fanovi Bloodbornea, LotF je primjer sta neko ko voli Dark Souls 2 prije svega moze napravi sa svojim idejama. Odlicne obje, i vrijedne igranja.
Steta sto ne mozes uzeti DS2 i 3, ja bi to igrao prije bilo kakvih klonova, ali sta je, tu je. Ako ti se ikad pruzi prilika da uzmes, uzmi DS2 Scholar edition, ne obicni.
EDIT: evo ima na instant-gaming za 15 dolara
https://www.instant-gaming.com/en/697-b ... ame-steam/
- Tito_i_Partija
#48842 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma evo ganjam DS2 ima sigurno godina, žalim se što ga nisam uzeo kad je bio 9-10 dolara na Steamu, al' ko je mog'o znat' da će u Bandai zinut' guzica k'o usta u Vučića nakon uspjeha Elden Ringa. Morat' će ga opet nekad snizit', a ako neće, ima vala Pirate Bay, jebe mi se.
Lords of the Fallen sam isto vidio na Gamepassu, i to mi je na wishlisti i imam u planu da ga igram, al' haj reko da probam prvo Lies of P jer ima taj neki Steampunk/Clockpunk setting koji mi se sviđa, a što kažeš često ga porede sa Bloodborne, pa me i to malo zaintrigiralo jer ga nisam nikad igr'o. Zasad odličan, samo se moram malo naviknut' na bitke i tajming, refleksi popustili, godine jebiga.
Lords of the Fallen sam isto vidio na Gamepassu, i to mi je na wishlisti i imam u planu da ga igram, al' haj reko da probam prvo Lies of P jer ima taj neki Steampunk/Clockpunk setting koji mi se sviđa, a što kažeš često ga porede sa Bloodborne, pa me i to malo zaintrigiralo jer ga nisam nikad igr'o. Zasad odličan, samo se moram malo naviknut' na bitke i tajming, refleksi popustili, godine jebiga.
- MarlboroGold
#48843 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- MarlboroGold
#48844 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Cuj toferratilis wrote: ↑02/08/2024 18:27Ja cekam ko zapeta puska. Sad imaju neku rasprodaju za stash tabs, danas sam kupio 6 premium tabova i jos par specijalnih za mape, fragmente, delve, i esencije. Rekli su da se sve sto kupis u PoE1 prenosi u PoE2, tako da sam miran sljedecih 10 godina kad je PoE u pitanju.![]()
Mogao bi se i ja onda vratiti u PoE. Nisam ga igrao preko godinu otprilike. Hvala na informaciji
Blizzard se tako neceg nikad ne bi sjetio bar u kontekstu Diabla trojke i cetvorke.
- ferratilis
- Tito_i_Partija
#48846 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Možda zato što je još rano, al' TQ2 mi izgleda...potanko. Ne vidim onaj odličan skill sistem iz prvog dijela,više mi izgleda k'o onaj iz Diablo 3.
-
Tabakmalac
#48847 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Lies of P isto trenutno igram preko Game Pass-a. Da su bossovi zeznuti, jesu, mada sam tek kod drugog došao, tako da ono, možda još rano za reći.
Čitajući diskusije na Steamu za igru, neki kažu da je igra čak teža od Dark Souls-ova i Elden Ringa, na nivou Sekiro čak.
Čitajući diskusije na Steamu za igru, neki kažu da je igra čak teža od Dark Souls-ova i Elden Ringa, na nivou Sekiro čak.
- Tito_i_Partija
#48848 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
E jebiga, đe onda baš nju izabra.
Mada evo vidim da neki pišu da im je bila lakša od DS serijala, pa kome onda vjerovat'?
Mada evo vidim da neki pišu da im je bila lakša od DS serijala, pa kome onda vjerovat'?
- ferratilis
#48849 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako se gleda tezina, Lies of P je tezi od DS1, DS2, DeS, i Elden Ringa 100%. Rekao bi da je na nivou DS3 i Bloodborne. Sa Sekirom se ne moze poredit jer je Sekiro nesto zasebno.
Najveci problem sa Lies of P za nove igrace je sto ima kraci i-frame window od FromSoft igara. Mislim da je neko online poredio sa Bloodborne, parry timing je tezi u LoP. Ali opet, sve je do builda. Postoji taj magicni momenat kad borba u ovim igrama jednostavno "klikne" i onda ces postati fan za cijeli zivot.
Najveci problem sa Lies of P za nove igrace je sto ima kraci i-frame window od FromSoft igara. Mislim da je neko online poredio sa Bloodborne, parry timing je tezi u LoP. Ali opet, sve je do builda. Postoji taj magicni momenat kad borba u ovim igrama jednostavno "klikne" i onda ces postati fan za cijeli zivot.
-
Tabakmalac
#48850 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja opet enormno velik problem imam sa DS3 i parry sistemom, doduše nisam igrao Elden Ring, kad padne cijena.
Bloodborne sam igrao, nije mi lego, možda probam ponovo nakon Lies of P.
A opet u Wo Long, Sekiro i LoP nemam uopšte problem sa parry sistemom, ide k'o mlijeko.
Gledao sam YT video za ranking bossova u LoP od najlakšeg do najtežeg, te spominje se da su neki bosovi poslije nerfani po pitanju HP-a, neki su podešeni za i-frameove.
Ali hajd ga znaj, so far so good ide igra.
Bloodborne sam igrao, nije mi lego, možda probam ponovo nakon Lies of P.
A opet u Wo Long, Sekiro i LoP nemam uopšte problem sa parry sistemom, ide k'o mlijeko.
Gledao sam YT video za ranking bossova u LoP od najlakšeg do najtežeg, te spominje se da su neki bosovi poslije nerfani po pitanju HP-a, neki su podešeni za i-frameove.
Ali hajd ga znaj, so far so good ide igra.