Sarajevo Construction
- Logovan
#24651 Re: Sarajevo Construction
Hvala Bogu dragom više, još samo da se krene raditi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#24652 Re: Sarajevo Construction
svaki dan tuda prodjem
stvarno je ruglo
stvarno je ruglo
-
BadBoy
#24653 Re: Sarajevo Construction
Trebalo je i ovo Austrijancima prodat. U stvari, treba prodat sve što se može prodat jer mi sami ne znamo_BataZiv_0809 wrote: ↑30/07/2024 10:43 Haj hvala bogovima svih panteona vise
https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcina- ... /240730041
- Haris.ba
#24654 Re: Sarajevo Construction
Pa svakako su je oni i napravili.BadBoy wrote: ↑30/07/2024 12:10Trebalo je i ovo Austrijancima prodat. U stvari, treba prodat sve što se može prodat jer mi sami ne znamo_BataZiv_0809 wrote: ↑30/07/2024 10:43 Haj hvala bogovima svih panteona vise
-
BadBoy
#24655 Re: Sarajevo Construction
Slažem se. Treba se dobro zarovit i vidjeti mogu li nekako preuzet i Jajce kasarnuHaris.ba wrote: ↑30/07/2024 12:12Pa svakako su je oni i napravili.BadBoy wrote: ↑30/07/2024 12:10Trebalo je i ovo Austrijancima prodat. U stvari, treba prodat sve što se može prodat jer mi sami ne znamo_BataZiv_0809 wrote: ↑30/07/2024 10:43 Haj hvala bogovima svih panteona vise
- So What!
#24656 Re: Sarajevo Construction
Ja odvano govorim da nisu samo politicke elite i bogati sjebali ovu zemlju, vec cinjenica da je pravo pojedinca jace od prava zajednice, a hiljadu puta sam se uvjerio da to moze biti i bahati tajkun i neki demobilisani borac koji ne da neku baraku u kojoj zivi da cesta prodje preko iste, iz njemu poznatih razloga ili neki random djed koji ne da oranicu jer mu novac ne treba, a emotivno je vezan za istu.
Tako i primjer Gospodjicine kuce, prvoklasnog spomenika i jedne od najljepsih fasada u Sarajevu. Frajer je hladno nadzidao na istu, nekakvu nakaradu od garaze te iako nema sanse da to moze biti legalno, uspio je napraviti modul da mu cak ni pro obnovi fasade, ne uklone garazu, vec da i nju malo obnove.
Jedina razlika je sto izgleda da garaza vise neze direktno biti naslonjena na zid zgrade, vec ovako na ulazu. Radi se o privatnoj imovini, gdje obnovu fasade pokriva Grad u potpunosti jer kao sto rekoh, radi se o prvoklasnim arhitektonskim ukrasima, koji zaista ne bi smjeli otici u nepovrat. Ali kakvi idioti su u vlasnistvu takvih objekata, nikada mi nece biti jasno.
@ BiH-X (Skyscrapercity forum)

Tako i primjer Gospodjicine kuce, prvoklasnog spomenika i jedne od najljepsih fasada u Sarajevu. Frajer je hladno nadzidao na istu, nekakvu nakaradu od garaze te iako nema sanse da to moze biti legalno, uspio je napraviti modul da mu cak ni pro obnovi fasade, ne uklone garazu, vec da i nju malo obnove.
Jedina razlika je sto izgleda da garaza vise neze direktno biti naslonjena na zid zgrade, vec ovako na ulazu. Radi se o privatnoj imovini, gdje obnovu fasade pokriva Grad u potpunosti jer kao sto rekoh, radi se o prvoklasnim arhitektonskim ukrasima, koji zaista ne bi smjeli otici u nepovrat. Ali kakvi idioti su u vlasnistvu takvih objekata, nikada mi nece biti jasno.
@ BiH-X (Skyscrapercity forum)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#24657 Re: Sarajevo Construction
Nije valjda da ovaj tumor ostaje 
- So What!
#24658 Re: Sarajevo Construction
Naravno da ostaje, cak je dobio i retusiranje. Ovo drustvo ne zna za koncept javnog dobra, nit prilagodjavanja zajednici.
Iz tog razloga uvijek isticem da je jedna od najljepskih stvari u SFRJ bila sto se ta prava pojedinca u odnosu na pravo zajednice nisu sekunde gledala haman, zato su nam najljepse urbanizovani dijelovi grada upravo iz tog perioda.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#24659 Re: Sarajevo Construction
Boze sacuvaj
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#24660 Re: Sarajevo Construction
privatna svojina je svetinja
-
bonersa
#24661 Re: Sarajevo Construction
Prvo ugledah u katastru ove čudne konture...

Onda vidim da je tako i planirano da se uradi. Dokle je ova rekontrukcija parka Kemal Monteno:
https://www.linkedin.com/posts/sinteza- ... 18945-8bFH

Onda vidim da je tako i planirano da se uradi. Dokle je ova rekontrukcija parka Kemal Monteno:
https://www.linkedin.com/posts/sinteza- ... 18945-8bFH
- So What!
#24662 Re: Sarajevo Construction
Mali covjek je svojim interesom nagrdio ovu nasu malu zemlju isto kao i onaj 'veliki'. Samo lakse je svaliti na 'velikog' jer on drustvo kao unistava na veliko, dok 'mali' je siromasan pa iz nuzde radi sve sto radi. Poslijeratna politika je fenomenalno procitala i pustila i jednim i drugim da rade sta zele, tako kupujuci i socijalni i politicki mir.
Nekada se socijalni mir kupovao prekomjernim zaposljavanjem ljudi u pogonima kojima nije potrebna tolika radna snaga, dok se danas pravi tako sto jednostavno pustas ljudima da rade haman sta god zele.
- So What!
#24663 Re: Sarajevo Construction
Lepenica nije teritorijalno u Sarajevu, ali zbog obima objekta, smjesten je tu nadomak Sarajeva, jer u Sarajevskom polju bi realno zauzimao previse prostora.
LIDL - distribucijski centar u Lepenici @ BosniaHerzegovina (Skyscrapercity forum)

LIDL - distribucijski centar u Lepenici @ BosniaHerzegovina (Skyscrapercity forum)
- Haris.ba
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
-
pritchard
#24666 Re: Sarajevo Construction
Svakom je valjda jasno kojim putem bez rikverca opština Kiseljak ide u tom smislu.
To realno i jeste sarajevska opština kao i Visoko, Breza i Kreševo samo što kad su kantoni stvarani, ekonomski aspekt je bio od sekundarnog značaja.
To realno i jeste sarajevska opština kao i Visoko, Breza i Kreševo samo što kad su kantoni stvarani, ekonomski aspekt je bio od sekundarnog značaja.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#24667 Re: Sarajevo Construction
smješten je tu najprije zbog lokacije u odnosu na autoput što se vidi iz priloženog.
skontajte koliko će vremena trebati da kamion iz lepenice dođe u Haliloviće.
prođe po 5-6 godina od dolaska lidla u neku zemlju, do otvaranja prvih radnji tako da oni imaju dovoljno vremena da skontaju gdje će i šta će.
skontajte koliko će vremena trebati da kamion iz lepenice dođe u Haliloviće.
prođe po 5-6 godina od dolaska lidla u neku zemlju, do otvaranja prvih radnji tako da oni imaju dovoljno vremena da skontaju gdje će i šta će.
- drug_profi
#24668 Re: Sarajevo Construction
Lidl gleda autoput.
Zatim mogucnost najma/kupnje zemljista velike povrsine blizu autoputa.
I navedite lokaciju koja je bliza Sarajevu od te da ispunjava uslove.
Zatim mogucnost najma/kupnje zemljista velike povrsine blizu autoputa.
I navedite lokaciju koja je bliza Sarajevu od te da ispunjava uslove.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#24669 Re: Sarajevo Construction
Sta je s onim livadama gdje je Sarajevogas, "gradski" autoput? Prostora koliko hoces, jos blize gradu i autoputu.
PS igrom slucaja sam isao na vikendicu pre ceste ove lidlove zgrade, oni ce morati prosirivati cestu prema ovom svom dijelu jer je uska. Samo je dio autoput-lepenica-kiseljak normalna cesta za kamione, ostalo vala nije.
PS igrom slucaja sam isao na vikendicu pre ceste ove lidlove zgrade, oni ce morati prosirivati cestu prema ovom svom dijelu jer je uska. Samo je dio autoput-lepenica-kiseljak normalna cesta za kamione, ostalo vala nije.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#24670 Re: Sarajevo Construction
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/08/2024 07:30 Sta je s onim livadama gdje je Sarajevogas, "gradski" autoput? Prostora koliko hoces, jos blize gradu i autoputu.
znaš li uopće doći do one lokacije
pitanje br 2, znaš li uopće doći do one lokacije 14m vozilom
-
izbjeglica_iz_besmisla
#24671 Re: Sarajevo Construction
Jel ima logisticki centar neki odmah tamo pored? Jel to onda samo ofis, da dodjes autom il sta? Al svejedno, nije im bokje situacija ni u lepenici osim ako misle prosirivati cestu za svoje kamione i tamo
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#24672 Re: Sarajevo Construction
ima GLizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/08/2024 08:35 Jel ima logisticki centar neki odmah tamo pored? Jel to onda samo ofis, da dodjes autom il sta? Al svejedno, nije im bokje situacija ni u lepenici osim ako misle prosirivati cestu za svoje kamione i tamo
ali hocu reci, prilazak nije bas najljepsi... ni od dogloda ni iz rajlovca
- drug_profi
#24673 Re: Sarajevo Construction
A ni livade mozda nisu na prodaju.
- So What!
#24674 Re: Sarajevo Construction
Zanimljivo je da ti u opisu profila pise da si iz Sarajeva, pa mi je neobicno da ja kao neko ko je tu dosao sa strane znam da se to zove Telalovo polje i da je opet dio sire cjeline poznatije kao Sarajevsko polje. Ne pametujem ti, nego mi neobicno da neko Telalovo polje opisuje kao livade oko Sarajevogasa.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/08/2024 07:30 Sta je s onim livadama gdje je Sarajevogas, "gradski" autoput? Prostora koliko hoces, jos blize gradu i autoputu.
Po prostornom planu, upravo tu negdje na sredini gradskog autoputa izmedju Butila i Brijesca je planirana po regulacionom planu petlja Telalovo polje, koja bi servisirala poslovne subjekte koji ce se smjestiti tu u buducnosti, trenutno osim Sarajevogasa tu je i General Logistic, a pored te buduce poslovne zone, tu bi se nakacili i ovi iz Rajlovca. Zasto nije izgradjena odmah, kada se gradila Sarajevska obilaznica ni meni nije jasno, ali ostavljen je prostor za ukljucenje.
Zasto je LIDL izbjegao bas Telalovo polje je vjerovatno cijena zemljista, a oni prave vjerovatno najvece skladiste u drzavi i tu bi mu vjerovatno bilo i usko. Prva IKEA kada se otvori u Sarajevu, vjerovatno bi se izgradila upravo tu negdje, zajedno sa ostalim velikim centrima tog tipa, a ja mislim da je to moguce cak u sljedecih deset godina da ce taj pojas biti popunjen. S druge strane LIDL planirala da iz distribucijskog centra snabdijeva trziste Bosne i Hercegovine, ali i Crne Gore, sto znaci da im treba manje guzve, a navedena dionica je gotovo uvijek iznimno saobracajno opterecena.
-
HelaS
#24675 Re: Sarajevo Construction
Nikako ne razumijem zašto je nama bitno gdje se nalazi nečiji glavni skladišno-distributivni centar, kad "mi" nikakve koristi nemamo od te lokacije. LIDL je svoje skladište mogao izgraditi i na granici Gradiška, nasred Bilinog Polja, u Doboju, gdje bi mu bilo najidealnije zbog križanja puteva, itd.So What! wrote: ↑03/08/2024 01:55Zanimljivo je da ti u opisu profila pise da si iz Sarajeva, pa mi je neobicno da ja kao neko ko je tu dosao sa strane znam da se to zove Telalovo polje i da je opet dio sire cjeline poznatije kao Sarajevsko polje. Ne pametujem ti, nego mi neobicno da neko Telalovo polje opisuje kao livade oko Sarajevogasa.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/08/2024 07:30 Sta je s onim livadama gdje je Sarajevogas, "gradski" autoput? Prostora koliko hoces, jos blize gradu i autoputu.
Po prostornom planu, upravo tu negdje na sredini gradskog autoputa izmedju Butila i Brijesca je planirana po regulacionom planu petlja Telalovo polje, koja bi servisirala poslovne subjekte koji ce se smjestiti tu u buducnosti, trenutno osim Sarajevogasa tu je i General Logistic, a pored te buduce poslovne zone, tu bi se nakacili i ovi iz Rajlovca. Zasto nije izgradjena odmah, kada se gradila Sarajevska obilaznica ni meni nije jasno, ali ostavljen je prostor za ukljucenje.
Zasto je LIDL izbjegao bas Telalovo polje je vjerovatno cijena zemljista, a oni prave vjerovatno najvece skladiste u drzavi i tu bi mu vjerovatno bilo i usko. Prva IKEA kada se otvori u Sarajevu, vjerovatno bi se izgradila upravo tu negdje, zajedno sa ostalim velikim centrima tog tipa, a ja mislim da je to moguce cak u sljedecih deset godina da ce taj pojas biti popunjen. S druge strane LIDL planirala da iz distribucijskog centra snabdijeva trziste Bosne i Hercegovine, ali i Crne Gore, sto znaci da im treba manje guzve, a navedena dionica je gotovo uvijek iznimno saobracajno opterecena.