I šta si s tim komentarom dobio? Šta god da si, eto ti. Ja sam isuviše dobro raspoložen da bi mi ti pokvario raspoloženje.dale cooper wrote: ↑30/07/2024 21:42Ništa, samo primjećujem. Bujna mašta zaista.Hakiz wrote: ↑30/07/2024 21:42Da, i?dale cooper wrote: ↑30/07/2024 21:40
Ne piše niko ni o jednom ni o drugom osim tebe. Ti si taj koji postavlja anegdotalne primjere sa "zagondžijama" koji nude putovanja na
Sejšele i Havaje.![]()
![]()
Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#33476 Re: Danasnji "feminizam"
- MarlboroGold
#33477 Re: Danasnji "feminizam"
Alimentacija je u većini slučajeva nedovoljna. To praksa pokazuje.
Nije to hir razvedenih žena, već je činjenica. U fokusu trebaju biti djeca svakako.
Nije to hir razvedenih žena, već je činjenica. U fokusu trebaju biti djeca svakako.
Last edited by MarlboroGold on 30/07/2024 21:48, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#33478 Re: Danasnji "feminizam"
Što se onda kuka da očevi ne žele da je daju ako nije ni za šta?Satori wrote: ↑30/07/2024 21:46Bas. Zene ne znaju sta bi prije, da li na pramenove ili po 15-ti par stikli od tih 150-200 KM alimentacije. Dijete neka bude u poderanim patikama. Ustvari, bolje da zene i ne uzimaju alimentaciju, treba ostaviti tu milostinju ocevima, da ne moraju prodavati auta i tvrditi na sudu da nemaju ni imovine ni izvor primanja.
-
Satori
#33479 Re: Danasnji "feminizam"
Iz principa, da se zagorca zivot jadnim muskarcima.Hakiz wrote: ↑30/07/2024 21:48Što se onda kuka da očevi ne žele da je daju ako nije ni za šta?Satori wrote: ↑30/07/2024 21:46Bas. Zene ne znaju sta bi prije, da li na pramenove ili po 15-ti par stikli od tih 150-200 KM alimentacije. Dijete neka bude u poderanim patikama. Ustvari, bolje da zene i ne uzimaju alimentaciju, treba ostaviti tu milostinju ocevima, da ne moraju prodavati auta i tvrditi na sudu da nemaju ni imovine ni izvor primanja.
-
kakavdanakneiskustvu
#33480 Re: Danasnji "feminizam"
Hakiz wrote: ↑30/07/2024 21:41Ma, ne znam, preozbiljna je to priča za mene. Vi, ozbiljni ljudi, o tome tabirite, ja sam prelakomislen za te stvari.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/07/2024 21:35pa ne znam što to nazvati avanturom, veza iz koje može doći brak
Ja ću o tome kada porastem![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#33481 Re: Danasnji "feminizam"
najbolje za svako dijete je da podjedanko vremena boravi kod mame i tate, ako to oba roditelja žele i tada ne moze biti prpoblema oko alimentacije a i prirodno je da dijete boravi kod mame i tate otprilike podjednakio jer jnbg to su mu roditelji,ne mama i npr. mamina familija s jedne strane a tata onako , prolaznik, svaki drugi vikend ,da dijete ne zaboravi da ima tatuSatori wrote: ↑30/07/2024 21:46Bas. Zene ne znaju sta bi prije, da li na pramenove ili po 15-ti par stikli od tih 150-200 KM alimentacije. Dijete neka bude u poderanim patikama. Ustvari, bolje da zene i ne uzimaju alimentaciju, treba ostaviti tu milostinju ocevima, da ne moraju prodavati auta i tvrditi na sudu da nemaju ni imovine ni izvor primanja.
-
Satori
#33482 Re: Danasnji "feminizam"
Jedan od najbanalnijih primjera je sezona viroza i gripa, ko je kupovao sirupe i lijekove za djecu zna koliko to kosta. Bez hrane, vrtica, skole, treninga, odjece, luksuza u vidu igraonice i poklona drugarima za rodjendan.MarlboroGold wrote: ↑30/07/2024 21:48 Alimentacija je u većini slučajeva nedovoljna. To praksa pokazuje.
-
Hakiz
#33483 Re: Danasnji "feminizam"
Moj komentar je bio da ako i otac i majka dobiju jednako starateljstvo nad djetetom, šta se u komentaru na koji sam odgovorio prizivalo, alimentacija nema smisla. Alimentacija bi trebala biti iznos kojim je onaj kod koga je dijete većinu vremena troškovima za dijete opterećen više nego onaj kod kojeg dijete nije. Ako je dijete podjednako kod oba roditelja, ni jedan roditelj nije više opterećen. Tada alimentacija nema smisla. Ako jedan roditelj iz svog nekog razloga želi za dijete nešta šta iziskuje veće troškove, neka samo taj roditelj to plaća jer je to, zapravo, njegov hir.MarlboroGold wrote: ↑30/07/2024 21:48 Alimentacija je u većini slučajeva nedovoljna. To praksa pokazuje.
Nije to hir razvedenih žena, već je činjenica.
Alimentacija je kazna koju plaća onaj kome je dijete oteto.
-
Hakiz
#33484 Re: Danasnji "feminizam"
Konačno.Satori wrote: ↑30/07/2024 21:49Iz principa, da se zagorca zivot jadnim muskarcima.Hakiz wrote: ↑30/07/2024 21:48Što se onda kuka da očevi ne žele da je daju ako nije ni za šta?Satori wrote: ↑30/07/2024 21:46
Bas. Zene ne znaju sta bi prije, da li na pramenove ili po 15-ti par stikli od tih 150-200 KM alimentacije. Dijete neka bude u poderanim patikama. Ustvari, bolje da zene i ne uzimaju alimentaciju, treba ostaviti tu milostinju ocevima, da ne moraju prodavati auta i tvrditi na sudu da nemaju ni imovine ni izvor primanja.
-
Hakiz
#33485 Re: Danasnji "feminizam"
Et tu, Brutekakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/07/2024 21:50Hakiz wrote: ↑30/07/2024 21:41Ma, ne znam, preozbiljna je to priča za mene. Vi, ozbiljni ljudi, o tome tabirite, ja sam prelakomislen za te stvari.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/07/2024 21:35
pa ne znam što to nazvati avanturom, veza iz koje može doći brak
Ja ću o tome kada porastem![]()
![]()
- dale cooper
#33486 Re: Danasnji "feminizam"
Mora da si sjajan otac.Hakiz wrote: ↑30/07/2024 21:58Moj komentar je bio da ako i otac i majka dobiju jednako starateljstvo nad djetetom, šta se u komentaru na koji sam odgovorio prizivalo, alimentacija nema smisla. Alimentacija bi trebala biti iznos kojim je onaj kod koga je dijete većinu vremena troškovima za dijete opterećen više nego onaj kod kojeg dijete nije. Ako je dijete podjednako kod oba roditelja, ni jedan roditelj nije više opterećen. Tada alimentacija nema smisla. Ako jedan roditelj iz svog nekog razloga želi za dijete nešta šta iziskuje veće troškove, neka samo taj roditelj to plaća jer je to, zapravo, njegov hir.MarlboroGold wrote: ↑30/07/2024 21:48 Alimentacija je u većini slučajeva nedovoljna. To praksa pokazuje.
-
kakavdanakneiskustvu
#33487 Re: Danasnji "feminizam"
donekle bi se to i tako moglo smatrati, jer nekad fakat dijete od jednog roditelja presudom bude oduzeto, ali je i zakonska obaveza plaćanje izdrzavanjaHakiz wrote: ↑30/07/2024 21:58Moj komentar je bio da ako i otac i majka dobiju jednako starateljstvo nad djetetom, šta se u komentaru na koji sam odgovorio prizivalo, alimentacija nema smisla. Alimentacija bi trebala biti iznos kojim je onaj kod koga je dijete većinu vremena troškovima za dijete opterećen više nego onaj kod kojeg dijete nije. Ako je dijete podjednako kod oba roditelja, ni jedan roditelj nije više opterećen. Tada alimentacija nema smisla. Ako jedan roditelj iz svog nekog razloga želi za dijete nešta šta iziskuje veće troškove, neka samo taj roditelj to plaća jer je to, zapravo, njegov hir.MarlboroGold wrote: ↑30/07/2024 21:48 Alimentacija je u većini slučajeva nedovoljna. To praksa pokazuje.
-
Hakiz
#33488 Re: Danasnji "feminizam"
Ti misliš da ćeš ad hominem ponižavanjima sebi dići cijenu?dale cooper wrote: ↑30/07/2024 22:02Mora da si sjajan otac.Hakiz wrote: ↑30/07/2024 21:58Moj komentar je bio da ako i otac i majka dobiju jednako starateljstvo nad djetetom, šta se u komentaru na koji sam odgovorio prizivalo, alimentacija nema smisla. Alimentacija bi trebala biti iznos kojim je onaj kod koga je dijete većinu vremena troškovima za dijete opterećen više nego onaj kod kojeg dijete nije. Ako je dijete podjednako kod oba roditelja, ni jedan roditelj nije više opterećen. Tada alimentacija nema smisla. Ako jedan roditelj iz svog nekog razloga želi za dijete nešta šta iziskuje veće troškove, neka samo taj roditelj to plaća jer je to, zapravo, njegov hir.MarlboroGold wrote: ↑30/07/2024 21:48 Alimentacija je u većini slučajeva nedovoljna. To praksa pokazuje.
Kako reče baš na ovoj temi jedna forumašica, svako nudi ono šta ima.
Ja se u to spuštati neću.
- dale cooper
#33489 Re: Danasnji "feminizam"
O kakvim ad hominem ponižavanjima govoriš?Hakiz wrote: ↑30/07/2024 22:07Ti misliš da ćeš ad hominem ponižavanjima sebi dići cijenu?dale cooper wrote: ↑30/07/2024 22:02Mora da si sjajan otac.Hakiz wrote: ↑30/07/2024 21:58
Moj komentar je bio da ako i otac i majka dobiju jednako starateljstvo nad djetetom, šta se u komentaru na koji sam odgovorio prizivalo, alimentacija nema smisla. Alimentacija bi trebala biti iznos kojim je onaj kod koga je dijete većinu vremena troškovima za dijete opterećen više nego onaj kod kojeg dijete nije. Ako je dijete podjednako kod oba roditelja, ni jedan roditelj nije više opterećen. Tada alimentacija nema smisla. Ako jedan roditelj iz svog nekog razloga želi za dijete nešta šta iziskuje veće troškove, neka samo taj roditelj to plaća jer je to, zapravo, njegov hir.
Kako reče baš na ovoj temi jedna forumašica, svako nudi ono šta ima.
Ja se u to spuštati neću.
Samo sam komentarisao ovaj tvoj no nonsense pristup dječijim potrebama. Nema labavo.
-
kakavdanakneiskustvu
#33490 Re: Danasnji "feminizam"
jbg, ne znam kojim naučnim,stručnim metodama stručne osobe ocijene da su djetetove potrebe za tatom, svaki drugi vikend
-
Satori
#33491 Re: Danasnji "feminizam"
To je razumno, s tim da je ponekad tesko organizacijski izvodivo iz raznih razloga (zivot u razlicitim gradovima, mjestima, razni zdravstveni, ekonomski, drustveni razlozi). Ali generalno govoreci, za dijete bi taj medjusobni dogovor i komunikacija roditelja oko njegovog podizanja i odgoja bio najbolja opcija.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/07/2024 21:53najbolje za svako dijete je da podjedanko vremena boravi kod mame i tate, ako to oba roditelja žele i tada ne moze biti prpoblema oko alimentacije a i prirodno je da dijete boravi kod mame i tate otprilike podjednakio jer jnbg to su mu roditelji,ne mama i npr. mamina familija s jedne strane a tata onako , prolaznik, svaki drugi vikend ,da dijete ne zaboravi da ima tatuSatori wrote: ↑30/07/2024 21:46Bas. Zene ne znaju sta bi prije, da li na pramenove ili po 15-ti par stikli od tih 150-200 KM alimentacije. Dijete neka bude u poderanim patikama. Ustvari, bolje da zene i ne uzimaju alimentaciju, treba ostaviti tu milostinju ocevima, da ne moraju prodavati auta i tvrditi na sudu da nemaju ni imovine ni izvor primanja.
U skladu s tim, za zajednicko 50-50 podizanje djeteta, logicno je i ovo sa izostankom alimentacije i dogovorom oko troskova. Ali to su vec utopije od ljudskih odnosa.
- dale cooper
#33492 Re: Danasnji "feminizam"
Ne znam danak, to je pitanje za te stručne osobe. Samo je kod nas upitna i ta stručnost.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/07/2024 22:13 jbg, ne znam kojim naučnim,stručnim metodama stručne osobe ocijene da su djetetove potrebe za tatom, svaki drugi vikend
-
John Cleese
#33493 Re: Danasnji "feminizam"
Nije.
Mada riječ "gondže" jeste primjenjiva i na (mlade i lijepe k'o pupoljak
"Zagondžija" bi zaista bio i arhaizam za nekoga ko je u emotivnoj vezi sa mladom i lijepom djevojkom (sjetih se sad i izraza "zamuž" (udata, udati se) iz nekih slovenskih jezika, prisutnog i u Međimurju), ali i aktuelni žargonski izraz za nekoga ko je u vezi sa bilo kojom osobom ženskog spola čiji intimni život i motivaciju govornik upotrebom izraza zlonamjerno i podrugljivo pokušava svesti isključivo na banalnu seksualnu interakciju i to bi značenje bilo danas dominantno, pa stoga baš i nije najpogodniji za nedvosmislenu i uljudnu konverzaciju.
- dale cooper
#33494 Re: Danasnji "feminizam"
Ti si baš arhiva ovakvih stvari.John Cleese wrote: ↑30/07/2024 22:20Nije.
Mada riječ "gondže" jeste primjenjiva i na (mlade i lijepe k'o pupoljak) momke.
"Zagondžija" bi zaista bio i arhaizam za nekoga ko je u emotivnoj vezi sa mladom i lijepom djevojkom (sjetih se sad i izraza "zamuž" (udata, udati se) iz nekih slovenskih jezika, prisutnog i u Međimurju), ali i aktuelni žargonski izraz za nekoga ko je u vezi sa bilo kojom osobom ženskog spola čiji intimni život i motivaciju govornik upotrebom izraza zlonamjerno i podrugljivo pokušava svesti isključivo na banalnu seksualnu interakciju i to bi značenje bilo danas dominantno, pa stoga baš i nije najpogodniji za nedvosmislenu i uljudnu konverzaciju.
-
Hakiz
#33495 Re: Danasnji "feminizam"
dale cooper wrote: ↑30/07/2024 22:11O kakvim ad hominem ponižavanjima govoriš?
Samo sam komentarisao ovaj tvoj no nonsense pristup dječijim potrebama. Nema labavo.
Ono sve što znaš o meni
To je stvarno tako malo
- MarlboroGold
#33497 Re: Danasnji "feminizam"
Ne znam druže Cleese... za mene je to masakriranje izvornog značenja riječi, ali se slažem da to danas ne trebamo upotrebljavati s obzirom kako se tumači.John Cleese wrote: ↑30/07/2024 22:20Nije.
Moj rahmetli djed je koristio izraz zagondžija bez ikakve zle namjere i to su tad ti ljudi tog doba tako i koristili. Pogotovo u Hercegovini gdje to i dan danas koriste na taj način najviše stariji ljudi.
Last edited by MarlboroGold on 30/07/2024 22:26, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#33498 Re: Danasnji "feminizam"
kako napisah, to je najbolje za svako dijete,tada nema izostanka alimentacije, tada nema zakonskog staratelja koji moze sve u vezi djeteta ostvariti, moze se svetiti drugom roditelju, koji ne moze u sustini nistaSatori wrote: ↑30/07/2024 22:15To je razumno, s tim da je ponekad tesko organizacijski izvodivo iz raznih razloga (zivot u razlicitim gradovima, mjestima, razni zdravstveni, ekonomski, drustveni razlozi). Ali generalno govoreci, za dijete bi taj medjusobni dogovor i komunikacija roditelja oko njegovog podizanja i odgoja bio najbolja opcija.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑30/07/2024 21:53najbolje za svako dijete je da podjedanko vremena boravi kod mame i tate, ako to oba roditelja žele i tada ne moze biti prpoblema oko alimentacije a i prirodno je da dijete boravi kod mame i tate otprilike podjednakio jer jnbg to su mu roditelji,ne mama i npr. mamina familija s jedne strane a tata onako , prolaznik, svaki drugi vikend ,da dijete ne zaboravi da ima tatuSatori wrote: ↑30/07/2024 21:46
Bas. Zene ne znaju sta bi prije, da li na pramenove ili po 15-ti par stikli od tih 150-200 KM alimentacije. Dijete neka bude u poderanim patikama. Ustvari, bolje da zene i ne uzimaju alimentaciju, treba ostaviti tu milostinju ocevima, da ne moraju prodavati auta i tvrditi na sudu da nemaju ni imovine ni izvor primanja.
U skladu s tim, za zajednicko 50-50 podizanje djeteta, logicno je i ovo sa izostankom alimentacije i dogovorom oko troskova. Ali to su vec utopije od ljudskih odnosa.
-
kakavdanakneiskustvu
#33499 Re: Danasnji "feminizam"
John Cleese wrote: ↑30/07/2024 22:20Nije.
-
Hakiz
#33500 Re: Danasnji "feminizam"
Kome je narodni rječnik pregrub, slobodno može koristiti eufemizam u obliku "ljubavnik".
Samo je ironično čitati ko kritikuje.
Samo je ironično čitati ko kritikuje.