Ne moze Hakize alija i sin mu bakir odradili vecinu posla...ovo sad sto mile i vucic uz pomoc bakira i zelenih zohara rade su finese sitnice....Hakiz wrote: ↑26/07/2024 10:39Može, može.mali_balon wrote: ↑26/07/2024 10:37 Ne moze niko vise ponizit Bosnu i Bosnjake od zelenih zohara.....koji su odradili vec 90% posla za veliku srbiju
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
mali_balon
#32276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
ljubijankic
#32277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nisam ja dosao do 90% ja sam samo napisao dvije najocitije stvari i stavio tri tacke. Upravu si, nije 90% ali preko 75% je sigurno. Šta je diskutabilno u ovom drugom djelu?kakotakonikako wrote: ↑26/07/2024 11:32Ali kako i ti dodje do 90% ????ljubijankic wrote: ↑26/07/2024 10:48Dali 49% države, raselili preko 50% bošnjaka...kakotakonikako wrote: ↑26/07/2024 10:46
![]()
Mogu shvatiti ove clanove i botove trojke koji iznose nebuloze jer moraju a i takvi su.
Ali kako ovaj balon, uz to jos mali - dodje do ovih 90 % ????
![]()
Iako i ovo sto si napisao je jako u najmanju ruku diskutabilno.
![]()
- Prpa.ba
-
Hakiz
#32279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /240726025
Hoće da nam uzmu aerodrome i džaba."Četiri međunarodna aerodroma u zemlji u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banjoj Luci i dalje su u državnom vlasništvu i kojima upravlja te su među najlošijim u regionu kada je u pitanju povezanost i broj putnika. Trenutno se raspravlja o mogućim koncesijama za aerodrome, ali im nedostaje neophodna politička podrška", navodi se u izvještaju.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#32280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jebo vlast kojoj je za sve kriva opozicija
malo su se polupali lončići ko trenutno vlada i upravlja procesima u ovoj zemlji
Don Neonko jeste smećar, ali je fikcija danas optuživati Don Neonka što mi nije odvučeno smeće u ulici
preuzeli ste vlast, pa jednako tako preuzmite i odgovornost
ili znate ili ne znate...dosta više šuplje da su vazda krivi drugi
malo su se polupali lončići ko trenutno vlada i upravlja procesima u ovoj zemlji
Don Neonko jeste smećar, ali je fikcija danas optuživati Don Neonka što mi nije odvučeno smeće u ulici
preuzeli ste vlast, pa jednako tako preuzmite i odgovornost
ili znate ili ne znate...dosta više šuplje da su vazda krivi drugi
Last edited by JoseMujica on 26/07/2024 12:19, edited 1 time in total.
- Peacean
#32281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Koncesija je prihvatljiva samo ako aerodrom dugo posluje u minusu, koncesija profitabilnih aerodroma nema smisla.
- tramvajtrojka
- Ozimician
#32283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Valjda se treba ugledati na bolje od sebe, a ne na regiju (citaj: zadnju rupu u Evropi), kakva je praksa u Svicarskoj, Njemackoj, Austriji, Norveskoj, Luksemburgu?tramvajtrojka wrote: ↑26/07/2024 12:22Jes bas ce neko uzeti gubitasa pod koncesiju bas se cini kao logicna stvar![]()
, svi glavni aerodromi na Balkanu pod koncesijom samo mi smo pametni
![]()
- JoseMujica
#32284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
evo ja npr. podržavam da svi aerodromi idu pod koncesiju...ko god to uradi ja ću podržati tu mjeru...čini li me i to zelenim botomtramvajtrojka wrote: ↑26/07/2024 12:22Jes bas ce neko uzeti gubitasa pod koncesiju bas se cini kao logicna stvar![]()
![]()
mislim da će se njima kvalitetnije upravljati i da ćemo mi građani imati bolju uslugu i više letova
šteta je što BH Telecom i Eronet nisue prodati na vrijeme, dok su nešto vrijedili...BHT je sada toliko pao khurcu za uši da ga niko i neće i skoro da ga šiju svi ostali
- tramvajtrojka
#32285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vecinom koncesijski model je u pitanju i logicno da ces se ugledati na regiju kad jedna Tirana, Skoplje, Priština, imaju 3x vece brojeve putnika od tebeOzimician wrote: ↑26/07/2024 12:25Valjda se treba ugledati na bolje od sebe, a ne na regiju (citaj: zadnju rupu u Evropi), kakva je praksa u Svicarskoj, Njemackoj, Austriji, Norveskoj, Luksemburgu?tramvajtrojka wrote: ↑26/07/2024 12:22Jes bas ce neko uzeti gubitasa pod koncesiju bas se cini kao logicna stvar![]()
![]()

cifre su neumoljive ova prva slika su putnici u q1 ove godine
Last edited by tramvajtrojka on 26/07/2024 12:34, edited 1 time in total.
-
Škobo Habu
#32286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Čemu sarkazam.
Avaz je odraz slobodarskog duha u Bošnjaka, bez obzira koje u uredničkom kolegiju. Prvi žurnalistički nacionalni projekat, od historijsko značaja, kojemu je kumov'o Alija i SDA, uz hediju od donacija. Avaz treba gledati ISKLJUČIVO kroz to.
Da je Radončić ispunio zamisao Alije Izetbegovića umjesto Džeme Latića...ostalo je historija.
-
Hakiz
#32287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Onda nema koncesije ni za jedan i riješen problem.tramvajtrojka wrote: ↑26/07/2024 12:22Jes bas ce neko uzeti gubitasa pod koncesiju bas se cini kao logicna stvar![]()
![]()
Jasno je da onaj koji uzima koncesiju ne želi gubitaša. Ali, onaj koji daje ima interes da gubitaša popravi. A o davanju koncesije na kraju odlučuje onaj koji je daje. A ovdje se sve gleda politički. Daj sarajevski, SDA će zavikati izdaja. S pravom.
Što se ne bi dao tuzlanski, pa počne dobro raditi, a onda trojka kaže, eto vidite vi nesposobnjakovići iz SDA kako se to radi? Je li trojka sposobna da takvo nešta izvede ili je nesposobna kao i SDA pa daje samo ono šta je lako dati?
Ili litijum. Može li trojka reći Nijemcima: "Eto vam koncesija za litijum, ali samo čista ruda iz Vareša. Otrovni proces prerade ćete kod sebe u Njemačkoj raditi, nećete ovdje trovati naše ljude."?
- Ozimician
#32288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije to pitanje, nego kakva je praksa u naprednim zapadnim drzavama - tu praksu treba valjda primjeniti.tramvajtrojka wrote: ↑26/07/2024 12:32Vecinom koncesijski model je u pitanju i logicno da ces se ugledati na regiju kad jedna Tirana, Skoplje, Priština, imaju 3x vece brojeve putnika od tebeOzimician wrote: ↑26/07/2024 12:25Valjda se treba ugledati na bolje od sebe, a ne na regiju (citaj: zadnju rupu u Evropi), kakva je praksa u Svicarskoj, Njemackoj, Austriji, Norveskoj, Luksemburgu?tramvajtrojka wrote: ↑26/07/2024 12:22
Jes bas ce neko uzeti gubitasa pod koncesiju bas se cini kao logicna stvar![]()
![]()
cifre su neumoljive
Kakav ti je ovo odgovor? Ja sad treba da listam tabele o broju putnika aerodroma iz Osla, Beca, Pariza, Minhena, Londona, Ciriha?
Sigurno je da ce biti jace od ovih.
- tramvajtrojka
#32289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
cuj kakav mi je to odgovor pa odgovor da vidis koliko se lose upravlja sa sarajevskim aerodromom u regionu u kojem se nalazi, i koji mu je stvarni potencijal il fkt mislite da je realan odnos snaga da jedno skoplje ima 3x veci broj putnika od SarajevaOzimician wrote: ↑26/07/2024 12:36Nije to pitanje, nego kakva je praksa u naprednim zapadnim drzavama - tu praksu treba valjda primjeniti.tramvajtrojka wrote: ↑26/07/2024 12:32Vecinom koncesijski model je u pitanju i logicno da ces se ugledati na regiju kad jedna Tirana, Skoplje, Priština, imaju 3x vece brojeve putnika od tebe
cifre su neumoljive
Kakav ti je ovo odgovor? Ja sad treba da listam tabele o broju putnika aerodroma iz Osla, Beca, Pariza, Minhena, Londona, Ciriha?
Sigurno je da ce biti jace od ovih.![]()
![]()
![]()
- tramvajtrojka
#32290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bukvalno vidi se da ne razumijes o cemu se radi al imas misljenjeHakiz wrote: ↑26/07/2024 12:34Onda nema koncesije ni za jedan i riješen problem.tramvajtrojka wrote: ↑26/07/2024 12:22Jes bas ce neko uzeti gubitasa pod koncesiju bas se cini kao logicna stvar![]()
![]()
Jasno je da onaj koji uzima koncesiju ne želi gubitaša. Ali, onaj koji daje ima interes da gubitaša popravi. A o davanju koncesije na kraju odlučuje onaj koji je daje. A ovdje se sve gleda politički. Daj sarajevski, SDA će zavikati izdaja. S pravom.
Što se ne bi dao tuzlanski, pa počne dobro raditi, a onda trojka kaže, eto vidite vi nesposobnjakovići iz SDA kako se to radi? Je li trojka sposobna da takvo nešta izvede ili je nesposobna kao i SDA pa daje samo ono šta je lako dati?
Ili litijum. Može li trojka reći Nijemcima: "Eto vam koncesija za litijum, ali samo čista ruda iz Vareša. Otrovni proces prerade ćete kod sebe u Njemačkoj raditi, nećete ovdje trovati naše ljude."?
Bas me zanima sto onda koncesionari preuzese u:
-Hrvatskoj Zagreb a ne Zadar
- Sloveniji Ljubljanu a ne Maribor
- U Srbiji Beograd a ne Nis il Moravu
- U Makedoniji Skoplje a ne Ohrid
itd.itd., logicno je da koncesija ide na aerodrom koji se moze najvise razviti i koji je u najjacem tržištu za tu zemlju
-
svi u napad
#32291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To je samo zavaravanje protivnika i smisljena propaganda. Pravi cilj dolaska helikoptera je prevoz oruzja jer sad su u pitanju veliki helikopteri a ne igracka iz Trebinja. Prije 30 godina su bili isto humani kao danas pa su prevozili "banane" koje je naivni dedo vratio vojsci.kakotakonikako wrote: ↑26/07/2024 10:34 Dakle, dolazak helikoptera iz Srbije bi trebao da pokaže da je Srbija sposobna da zaštiti građane u RS-u, a da to ne može da uradi Bosna i Hercegovina.
Mi smo totalno neorganizovani i kad jos vidim politicare koji nas vode (i pozicija i opozicija) povraca mi se od muke. Hvala bogu da je situacija u svijetu takva da dusmani ne smiju krenuti ali oni i otvorenih prijetnji rade putem tajne diplomatije na ostvarivanju svojih ciljeva. Tuzno ali istinito.
- Prpa.ba
#32292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mi smo u situaciji da efemerni bosnjacki politicar kojeg su Ambasada SAD-a, HDZ i SNSD postavili u vlast, nama objasnjava da su srbijanski helikopteri i policajci na nasoj teritoriji sasvim normalna stvar.
Evo nam i akcionar NiP-a objasnjava - sta je, sta hocete.
Dobro mi ikako.
Evo nam i akcionar NiP-a objasnjava - sta je, sta hocete.
Dobro mi ikako.
- JoseMujica
#32293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
kad imaš ohole praznoglavce u vlasti koje boli neka stvar šta im koalicioni partneri rade, naprosto jer su zauzeti obračunom sa lokalnom konkurencijom za glasače
https://valterportal.ba/pozadina-nastim ... ora-mvteo/posao glavnog inspektora u MVTEO kontrola i nadzor nad primjenom zakona u namjenskoj industriji. Dakle, naoružanja, municije i vojne opreme.
- tramvajtrojka
#32294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prevoz oruzja pa nije simin kombi sto razvozi semberski kupus da mu ne znas rutu putovanja, jer ti shvatas da pred svaki let helikopterom mora se znati tacna ruta, tip, broj posade, dobiti odobrenje za prelet il ti fkt mislis natovare ga negdje u srbiji i samo tek tako slete u RS-usvi u napad wrote: ↑26/07/2024 12:41To je samo zavaravanje protivnika i smisljena propaganda. Pravi cilj dolaska helikoptera je prevoz oruzja jer sad su u pitanju veliki helikopteri a ne igracka iz Trebinja. Prije 30 godina su bili isto humani kao danas pa su prevozili "banane" koje je naivni dedo vratio vojsci.kakotakonikako wrote: ↑26/07/2024 10:34 Dakle, dolazak helikoptera iz Srbije bi trebao da pokaže da je Srbija sposobna da zaštiti građane u RS-u, a da to ne može da uradi Bosna i Hercegovina.
Mi smo totalno neorganizovani i kad jos vidim politicare koji nas vode (i pozicija i opozicija) povraca mi se od muke. Hvala bogu da je situacija u svijetu takva da dusmani ne smiju krenuti ali oni i otvorenih prijetnji rade putem tajne diplomatije na ostvarivanju svojih ciljeva. Tuzno ali istinito.
-
svi u napad
#32295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dragi Trojka ako ti nisi neki politicar onda ti je zaista vrijeme da udjes u politiku jer tvoja objasnjenja su na nivou objasnjenja danasnjih politicara. Dakle najave ti let prijave 4 covjeka i "kupus" i eto ih u Bosnu a nase sluzbe ih "pomno" prate tako da ni iglu a kamo li kupus ne mogu unjeti. Svako dobro ti zelim i ne hatori na replici. Molim te da ne idemo u daljnju diskusiju jer nemam zivaca zato i evo u prilog toga ti se izvinjavam i kazem da si u svemu u pravu. Zivio.
-
Novak20
#32296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A to HDZ ima ministra "cesta" od '95.-e do danas ?Prpa.ba wrote: ↑26/07/2024 11:31Pa tvoja federalna ministrica cesta iz HDZ-a kaze da tu nema zrelih projekata, ginut je izgleda kako god, sa i bez drzave.DaysleepeR wrote: ↑26/07/2024 11:25 "Šta će ti pare kad nemaš državu."
Tako je, šta će nam infrastrukturni projekti, ginite i dalje na lošim cestama.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240726046
- cyprus
#32297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
OK, pretpostavljam da je ovo maksimum normalne komunikacije koja se od tebe može izvuć. CijenimPrpa.ba wrote: ↑25/07/2024 18:30Uz duzno postovanje, nisi ti taj koji treba ocjenjivati od cega bismo mi imali ili nemali koristi, niti te percipiram kao nekog neprijatelja, gluho bilo.cyprus wrote: ↑25/07/2024 10:54 Tačno je da bošnjački narod ima dušmana, nemali broj, ali moj Prpa, za isti taj narod bi od neprocjenjive koristi bilo da ti i tebi slični prestanete tražiti neprijatelje i tamo gdje ih nema... Od mene nećeš napraviti sebi neprijatelja koliko god se trudio (ja to ne mogu postat iz 1001 razloga), ali nisu svi ko ja...
Ali moj sunarodnjak nisi (koliko sam upratio tvoja pisanja), i neka nisi, jesi sugradjanin, ali jednostavno ne dijelis moje senzibilitete, a ni ja tvoje, niti trebamo, i neka ostane na tome.![]()
-
Škobo Habu
#32298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prpa ti jedan od onih Albin Zuhrić, Denis Gratz, Haris Imamović likova. Ideološka uvjerenja se mjenjaju u zavisnosti od socijalnih potreba.
Intelektualna elita sa previše ponosa, a minimum karaktera.
-
Hakiz
#32299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I evo ga. Provjereni ad hominem. Kada ne znaš šta ćeš, stari dobri lični napad je uvijek pri ruci.tramvajtrojka wrote: ↑26/07/2024 12:41Bukvalno vidi se da ne razumijes o cemu se radi al imas misljenjeHakiz wrote: ↑26/07/2024 12:34Onda nema koncesije ni za jedan i riješen problem.tramvajtrojka wrote: ↑26/07/2024 12:22
Jes bas ce neko uzeti gubitasa pod koncesiju bas se cini kao logicna stvar![]()
![]()
Bas me zanima sto onda koncesionari preuzese u:
-Hrvatskoj Zagreb a ne Zadar
- Sloveniji Ljubljanu a ne Maribor
- U Srbiji Beograd a ne Nis il Moravu
- U Makedoniji Skoplje a ne Ohrid
itd.itd., logicno je da koncesija ide na aerodrom koji se moze najvise razviti i koji je u najjacem tržištu za tu zemlju
Ako se tako lako iznerviraš, nemoj sa mnom raspravljati.
Ja sa tobom takvim fakat nemam namjeru.
- JoseMujica
#32300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
imaju li ovi ublehari ikakve koordinacije, konsultacijaProcedura usvajanja Programa reformi u vezi sa Planom rasta za Bosnu i Hercegovinu nema nikakve veze sa mehanizmom koordinacije - naveo je Denis Zvizdić
Kifla kaže da je Mehanizam koordinacije kriv, a Penis da nije
oni jedan drugome ne vjeruju
https://x.com/DrZvizdic/status/18167673 ... nkniQ&s=19