Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
DonieBrasco

#32251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Hakiz wrote: 26/07/2024 10:28 Koliko smo do sada imali "posljednjih šansi" i "prijedloga uzmi ili ostavi"?
Obicno to zavrsava da se u zadnji tren udovolji Dodiku i Covicu za red para na dugorcnu stetu drzave, a kad pare dođu brzo nestanu a projekti proadnu.

Znaju to iz SDA, HDZ, SNSD, a sad iz Trojke i ostalih stranaka jako dobro.

I jedini problem sad je sto SDA blokira jer oni nece te pare da osjete.
internazionale

#32252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by internazionale »

sime_cipol wrote: 25/07/2024 23:54 Izvlačenje para iz EU i fondova je nauka. Hrvati su prepisivali od Madjara. To je SF za SDA i njihovu zgadiju
Gdje će se toliko naprezati sdfa govedo. Kad je npr. sto puta lakše naručiti bezbroj kilometara totalno nepotrebnog kabla za bh telekom ili bezbroj kilometara totalno pogrešnih cijevi za vodovod...
Sdfa govedo gradi državu i sistem
mali_balon

#32253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mali_balon »

Ne moze niko vise ponizit Bosnu i Bosnjake od zelenih zohara.....koji su odradili vec 90% posla za veliku srbiju
kakotakonikako

#32254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

JoseMujica wrote: 26/07/2024 08:15
Škobo Habu wrote: 26/07/2024 07:38
JoseMujica wrote: 25/07/2024 17:04

eh jebiga sad...nisam bas uvijek kontra nego nisam na sranackim linijama pa te to zbunjuje

a u ovom konkretnom slucaju se nema biti ni za nesto ni protiv necega, osim za vas koji cvrsto drzite sranacke zastave

naprosto jer ovdje nema nicega, mislim nikakvog konkretnog sadrzaja sem pr spinovanja i prebacivanja krivice s jednih na druge

vec sam napisao sta mislim o ovome, a to je da su sdaovci ispali levati...evo objasnit cu i zasto

EK nam je poslala 113 reformskih mjera i trazila da ih usaglasimo po principu ili sve ili nista i znalo se do juce da je 110 usaglaseno a da je RS protiv 3 mjere

odjednom te 3 mjere nestaju iz dokumenta i ima ih 110, barem u ovoj verziji koju su ovi uslovno prihvatili, a Livanjska motacica sarmi protumacila da su odbili

i tu su ispali levati jer bi EK svakako odbila ovu verziju Plana reformi bez te 3 mjere....bolje bi bilo da su prihvatili jer bi ovim seoskim varalicama izbili vec pripremljeni pr stunt

eto to je moje vidjenje ili stajaliste po ovome pitanju...nadam se da ti je sada jasno
Glede Plana - sve je obrazloženao, sve je dodatno objašnjeno, sve je kristalno jasno.

Ja ne znam šta tebi uopšte jasno? Da nas EU hoće prevesti žedene preko vodi kako bi udovoljila Čoviću i Dodiku?

Ma, hajde.

SDA niti je za reforme, niti interesuju euro-integracije. To je Bakir i potvrdio svojim plitkim "obrazloženjem".

Da je Izetbegovićima bitna država oni ne bi istu predali u ruke najgoroj vrsti tajkuna, a potomke dojučerašnjih boraca poslali daleko preko granica da bi bili rahat na svom fildžanu "države".
ne...bolan kakav EU i prevođenje žednih...fakat ne kontam o čemu pričaš

ljkudi ti analizirali sistem i napravili 113 reformskih zahvata, kako bi se neki problemi riješili i rekli: dogovorite se ili sve reforme ili ništa

sada kako ćemo se dogovoriti unutar zemlje do nas je

i ostale su na kraju 2 nedogovorene tačke (pretpostavljam da je broj za hitne slučajeve dogovoren), koje su izbačene iz ove zadnje verzije Plana reformi, tako da Plan reformi ne bi prošao svakako bez te dvije tačke

ako ati još nije jasno o čemu pričam onda pogledaj šta je američka ambasada rekla o tome, pa će ti valjda biti jasno ko laže

eto da ne vjerujemo ni Don Neonku ni Kifli
:thumbup:

Ali tada ovi dovedeni i postavljeni u FOTELJE morali bi da se konfrontiraju sa onima koji su ih doveli. A za to nemaju MUDA, kao ni da se suprostave d & č .

:bih:
Hakiz

#32255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

DonieBrasco wrote: 26/07/2024 10:36
Hakiz wrote: 26/07/2024 10:28 Koliko smo do sada imali "posljednjih šansi" i "prijedloga uzmi ili ostavi"?
Obicno to zavrsava da se u zadnji tren udovolji Dodiku i Covicu za red para na dugorcnu stetu drzave, a kad pare dođu brzo nestanu a projekti proadnu.

Znaju to iz SDA, HDZ, SNSD, a sad iz Trojke i ostalih stranaka jako dobro.

I jedini problem sad je sto SDA blokira jer oni nece te pare da osjete.
A to znači da če proći i tako da se od 113 izbace 3 koje smetaju Dodiku, kao pto bi prošlo i da je Vijeće ministara pristalo da pošalje sa uslovima SDA. Tako da je, zapravo, krivo Vijeće ministara.
DonieBrasco

#32256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

internazionale wrote: 26/07/2024 10:36
sime_cipol wrote: 25/07/2024 23:54 Izvlačenje para iz EU i fondova je nauka. Hrvati su prepisivali od Madjara. To je SF za SDA i njihovu zgadiju
Gdje će se toliko naprezati sdfa govedo. Kad je npr. sto puta lakše naručiti bezbroj kilometara totalno nepotrebnog kabla za bh telekom ili bezbroj kilometara totalno pogrešnih cijevi za vodovod...
Sdfa govedo gradi državu i sistem
Mjenjaci za tramvaje i slicno.
Hakiz

#32257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

mali_balon wrote: 26/07/2024 10:37 Ne moze niko vise ponizit Bosnu i Bosnjake od zelenih zohara.....koji su odradili vec 90% posla za veliku srbiju
Može, može.
DaysleepeR

#32258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Kao što vidimo, nakon SDFA botovske ofanzive u zadnja dva dana, jutros je tišina, iz razloga što su SDA iscipelarili svi živi i spin o tobožnjoj zaštiti države nije prošao u javnosti, a dijelom i zato što će zeleni beskičmenjaci u zadnji čas sad ovo pustiti da prođe da bi se izvadili, a sve po starom dobrom poltronsko-beskičmenom modusu Bakira Izetbegovića.
i niko od zelenih neće više pominjati državu u ovom slučaju.
SDA je osuđena na propast sa sadašnjim liderstvom stranke, jedna lopovsko-mahalaška, potkapacitirana skupina polusvijeta koja pojma nema kako se vodi kućni savjet a kamoli država.
kakotakonikako

#32259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

Hakiz wrote: 26/07/2024 10:39
mali_balon wrote: 26/07/2024 10:37 Ne moze niko vise ponizit Bosnu i Bosnjake od zelenih zohara.....koji su odradili vec 90% posla za veliku srbiju
Može, može.

Mogu shvatiti ove clanove i botove trojke koji iznose nebuloze jer moraju a i takvi su.

Ali kako ovaj balon, uz to jos mali - dodje do ovih 90 % ????

tramvajtrojka

#32260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

DaysleepeR wrote: 26/07/2024 10:40 Kao što vidimo, nakon SDFA botovske ofanzive u zadnja dva dana, jutros je tišina, iz razloga što su SDA iscipelarili svi živi i spin o tobožnjoj zaštiti države nije prošao u javnosti, a dijelom i zato što će zeleni beskičmenjaci u zadnji čas sad ovo pustiti da prođe da bi se izvadili, a sve po starom dobrom poltronsko-beskičmenom modusu Bakira Izetbegovića.
i niko od zelenih neće više pominjati državu u ovom slučaju.
SDA je osuđena na propast sa sadašnjim liderstvom stranke, jedna lopovsko-mahalaška, potkapacitirana skupina polusvijeta koja pojma nema kako se vodi kućni savjet a kamoli država.
Kakvi oni i infrastrukturni projekti sdfovcima je vrhunac klecanje za jos jednu sadaku i donaciju, jer znas Bosna poor treba merhamet da se pogura

Image

Niko ih nije bolje opisao od naila u bbbb tenderbeg i nesposobni uhljeb koji bi se ugradio u vlastiti rodni list :zzzz:
ljubijankic

#32261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

kakotakonikako wrote: 26/07/2024 10:46
Može, može.

Mogu shvatiti ove clanove i botove trojke koji iznose nebuloze jer moraju a i takvi su.

Dali 49% države, raselili preko 50% bošnjaka...
Škobo Habu

#32262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Škobo Habu »

JoseMujica wrote: 26/07/2024 10:17

ja sam se davno pomirio sa tim da se ovdje ni papir ne prevrne dok se neko ne ugradi...i tako je ko god je vlast.

priča o općem dobru je propaganda, a vi se izgleda samo time i bavite i to je meni ok, samo niste relevantni jer to što vi pišete nije mišljenje već trbuhozborstvo vladajućih
Toliko o tvojoj priči o "državi".

Iz šupljeg u prazno.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /240726039
"Premijeri kantona iz SDA su iznijeli svoj stav koji je i po mom mišljenju logičan, principijelan i odgovara zahtjevima Evropske komisije. Međutim,ponavljam, odgovornost je na Vijeću ministara", zaključio je Džaferović.
Tipična demagogija SDA. Prvo tvrdiš kako se zanemaruju, i to planski, odnosno na nivou izdaje, interesi kantona sa bošnjačkom većinom, da bi onda hladno potvrdio da se njihova odluka mogla potvrditi putem Vijeća ministara.

No, eto, niko ti ne brani da staviš sebe u ulogu dežurnog moraliste, pa da raspravljaš sam sa sobom, a ne sa trbuhozborcima.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#32263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

Škobo Habu wrote: 26/07/2024 10:52
JoseMujica wrote: 26/07/2024 10:17

ja sam se davno pomirio sa tim da se ovdje ni papir ne prevrne dok se neko ne ugradi...i tako je ko god je vlast.

priča o općem dobru je propaganda, a vi se izgleda samo time i bavite i to je meni ok, samo niste relevantni jer to što vi pišete nije mišljenje već trbuhozborstvo vladajućih
Toliko o tvojoj priči o "državi".

Iz šupljeg u prazno.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /240726039
"Premijeri kantona iz SDA su iznijeli svoj stav koji je i po mom mišljenju logičan, principijelan i odgovara zahtjevima Evropske komisije. Međutim,ponavljam, odgovornost je na Vijeću ministara", zaključio je Džaferović.
Tipična demagogija SDA. Prvo tvrdiš kako se zanemaruju, i to planski, odnosno na nivou izdaje, interesi kantona sa bošnjačkom većinom, da bi onda hladno potvrdio da se njihova odluka mogla potvrditi putem Vijeća ministara.

No, eto, niko ti ne brani da staviš sebe u ulogu dežurnog moraliste, pa da raspravljaš sam sa sobom, a ne sa trbuhozborcima.
ne kontam šta meni trpaš nazor priču da ja branim SDA kada ih ne branim :?

SDA nije vlast i nije mi uopće interesantna ta klijentelistička, kriminalna i familijarna organizacija...njima sam se bavio dok su harčili ovu državu

sada mi je interesantno šta trenutna vlast radi i za sada jedino (ne)uspješno laže da se razlikuje od SDA

a da i jedni i drugi pogoduju HDZ-u i SNSD-u, jer ih to valjda to suncokretanje drži u vlasti

a vama je izgleda problem kada se uputi bilo kakva kritika trenutnoj vlasti i šiljite botovanje na meni...pa samo izvolite...I can take it...meni ni iz džepa ni u džep, a nema boljeg načina da izofirate svoje nego da ponavljate besmislene fraze do besvjesti, bez imalo kritičkog pristupa

onog trenutka kada svi postanemo apologete vlasti, ovo društvo će propasti jer ćemo se pretvoriti u Životinjsku farmu
Last edited by JoseMujica on 26/07/2024 11:03, edited 2 times in total.
DonieBrasco

#32264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

JoseMujica wrote: 26/07/2024 10:57 sada mi je interesantno šta trenutna vlast radi i za sada jedino (ne)uspješno laže da se razlikuje od SDA

a da i jedni i drugi pogoduju HDZ-u i SNSD-u, jer ih to valjda to suncokretanje drži u vlasti
Poenta svega.
Škobo Habu

#32265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Škobo Habu »

JoseMujica wrote: 26/07/2024 10:57

SDA nije vlast i nije mi uopće interesantna ta klijentelistička, kriminalna i familijarna organizacija...njima sam se bavio dok su harčili ovu državu

sada mi je interesantno šta trenutna vlast radi i za sada jedino (ne)uspješno laže da se razlikuje od SDA

Jednostavno, stavljaš znak jednakosti između stvari koje su neuporedive, konkretno kada je riječ o čistoj opstrukciji SDA oligarhije koja na sve načine baca drvlje i kamenje na sve što je u interesu i mene, i tebe, i narednih generacija.

Ovo što SDA radi je čisto politikanstvo i nema veze ni sa famoznom državom, ni nacionalnim interesima Bošnjaka.
palermo

#32266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Srecom, dodose.npvi, neopyereceni kadrovi spremni da se dogovaraju, zajednicki rade, na dobrobit sviju.....da su bogdo ti bili i u proljece 92...
JoseMujica

#32267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

Škobo Habu wrote: 26/07/2024 11:05

Jednostavno, stavljaš znak jednakosti između stvari koje su neuporedive, konkretno kada je riječ o čistoj opstrukciji SDA oligarhije koja na sve načine baca drvlje i kamenje na sve što je u interesu i mene, i tebe, i narednih generacija.

Ovo što SDA radi je čisto politikanstvo i nema veze ni sa famoznom državom, ni nacionalnim interesima Bošnjaka.
druže, ti si popušio nečiji spin i vrtiš ga do besvjesti, bez ikakvih činjenica...mislim ako je to OK za tebe ti se drži toga, ali molim te, nemoj mene habati s tim šupljim propagandnim budalaštinama.

već sam ti napisao i obrazložio veoma detaljno moje viđenje situacije o kojoj smo diskutovali, zasnovano na činjenicama i poznavanju procesa, a ono nije ni za jedne, ni za druge i ostat će tako bez obzira koliko mi ovakvih šupljih replika napišeš

SDA opstrukcija nije ni bila potrebna jer dokument ne bi prošao zbog SNSD-a i ovdje možemo diskutovati samo o tome koliko su SDAovci glupi pa su na sebe preuzeli zvono blokade...po meni potpuno bespotrebno....istu su stvar već uradili u Domu naroda (to sam već ranije elaboriarao kako i zašto).

Razumijem i potrebu vladajućih da bace ovu lopticu neuspjeha SDA-ovcima tri mjeseca pred izbore :D i svaka im čast na ovom lažnjaku...well done :thumbup:
Last edited by JoseMujica on 26/07/2024 11:17, edited 1 time in total.
ReymondReddington

#32268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ReymondReddington »

Drzavna vlast je ovdje glavni krivac ako su oni od 113 mjera dogovorili 110. Optuživati opoziciju je smjesno pogotovo kad nisi usvojio sve mjere.
ljubijankic

#32269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by ljubijankic »

Gori si ti koji se raspravlja sa zelenim botom. On, Prpa i Palermo su samo za zajebavanja, normalne rasprave s njima se ne mogu voditi.
JoseMujica

#32270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

ljubijankic wrote: 26/07/2024 11:17

Gori si ti koji se raspravlja sa zelenim botom. On, Prpa i Palermo su samo za zajebavanja, normalne rasprave s njima se ne mogu voditi.
kad nema nikakvih argumenata i ne pušeš u isti čmarni kolutić ko i oni, kod sektaša je svako zeleni bot :-)

eno teme SDA pa pregledaj moje upise...slobodno se vrati pa me hrakni ako nađeš barem jedan gdje sam pozitivno o zelenima pisao

štaviše, vidiš mi nick i avatar...zeleni su me svojevremeno optuživali da namjerno provociram i zajebavam Bošnjake jer sam stavio na avatar nekog dedu s francuzicom...nisu znali ni ko je Mujica

botovi se po jednom ne razlikuju: brane svoje i njihov narativ po svaku cijenu, bez obzira na stvarnost

a vaši čmarni kolutići danas imaju ozbiljan problem što im je priča koju pričaju par svjetlosnih godina udaljena od stvarnosti u kojoj živimo
DaysleepeR

#32271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

"Šta će ti pare kad nemaš državu."

Tako je, šta će nam infrastrukturni projekti, ginite i dalje na lošim cestama.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240726046
Prpa.ba

#32272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

DaysleepeR wrote: 26/07/2024 11:25 "Šta će ti pare kad nemaš državu."

Pa tvoja federalna ministrica cesta iz HDZ-a kaze da tu nema zrelih projekata, ginut je izgleda kako god, sa i bez drzave.
kakotakonikako

#32273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

ljubijankic wrote: 26/07/2024 10:48
kakotakonikako wrote: 26/07/2024 10:46

Može, može.

Dali 49% države, raselili preko 50% bošnjaka...
Ali kako i ti dodje do 90% ????

Iako i ovo sto si napisao je jako u najmanju ruku diskutabilno.

1Dante1

#32274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 1Dante1 »

kakotakonikako wrote: 26/07/2024 10:46 Mogu shvatiti ove clanove i botove trojke koji iznose nebuloze jer moraju a i takvi su.
nabijem trojkase. Ipak, zelena gamad su gora od bilo koga iz drugo BIH entiteta i uradili su vise stete nego bilo od njih.
DaysleepeR

#32275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Prpa.ba wrote: 26/07/2024 11:31
DaysleepeR wrote: 26/07/2024 11:25 "Šta će ti pare kad nemaš državu."

Pa tvoja federalna ministrica cesta iz HDZ-a kaze da tu nema zrelih projekata, ginut je izgleda kako god, sa i bez drzave.
Džaba se sada vaditi, nije prošao spin. Avaz vas je nogama u usta ubio.
Locked