Fuj, slažem se. Niti jedno od navedenog nema opravdanja. Lično nije društvo gdje bih svoje dijete odveo ni turistički, kamoli da živi. Ni Filipini ni UAE.
Možda treba redefinirati naslov teme u "Kada i gdje se isplati preseljenje iz BiH"
Fuj, slažem se. Niti jedno od navedenog nema opravdanja. Lično nije društvo gdje bih svoje dijete odveo ni turistički, kamoli da živi. Ni Filipini ni UAE.
A zasto ne bi svoje dijete odveo? Kakve su to predrasude?
E tu se varaš. Ima u svakoj zemlji tih nazovi univerziteta, ali naravno naši ljudi misle da ima samo kod nas.
giannibelif wrote: ↑21/07/2024 01:43 Meni je nudjeno da oženim kćerku iz omanske familije, čak bi se to što ja nisam musliman i ne dolazim iz muslimanske familije (djed iz Rumunije, baka poljske krvi) mama sarajevska domicilna katolikinja "amortiziralo" ukoliko bi živjeli ovdje u Sarajevu i familija bi napravila tradicijsku i vjersku iznimku jer se poznaju porodice sada već skoro četrdeset godina. U to vrijeme oboje smo bili studenti, ja u Italiji i koliko god bila odgojena, kulturna i lijepa meni brak nije bio ni u mislima, a kamoli da razmišljam kako bi to ferceralo u praksi.
E sad ga je usro i šefa i stanicu_BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2024 10:21giannibelif wrote: ↑21/07/2024 01:43 Meni je nudjeno da oženim kćerku iz omanske familije, čak bi se to što ja nisam musliman i ne dolazim iz muslimanske familije (djed iz Rumunije, baka poljske krvi) mama sarajevska domicilna katolikinja "amortiziralo" ukoliko bi živjeli ovdje u Sarajevu i familija bi napravila tradicijsku i vjersku iznimku jer se poznaju porodice sada već skoro četrdeset godina. U to vrijeme oboje smo bili studenti, ja u Italiji i koliko god bila odgojena, kulturna i lijepa meni brak nije bio ni u mislima, a kamoli da razmišljam kako bi to ferceralo u praksi.
P.S. dje budu te ponude hocu i ja![]()
Pa život piše i veće romane od opisanog ne znam čemu "začuda"...sehohari wrote: ↑21/07/2024 11:05E sad ga je usro i šefa i stanicu_BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2024 10:21giannibelif wrote: ↑21/07/2024 01:43 Meni je nudjeno da oženim kćerku iz omanske familije, čak bi se to što ja nisam musliman i ne dolazim iz muslimanske familije (djed iz Rumunije, baka poljske krvi) mama sarajevska domicilna katolikinja "amortiziralo" ukoliko bi živjeli ovdje u Sarajevu i familija bi napravila tradicijsku i vjersku iznimku jer se poznaju porodice sada već skoro četrdeset godina. U to vrijeme oboje smo bili studenti, ja u Italiji i koliko god bila odgojena, kulturna i lijepa meni brak nije bio ni u mislima, a kamoli da razmišljam kako bi to ferceralo u praksi.
Čuj Omanska familija, još negdje valjda 90-ih ili 2000-ih nudi kćerku za udaju rumunskom katoliku iz Bosne.
Svašta internet trpi
Ja imam 34. godine i nije se to dešavalo davno već u drugoj deceniji ovog vijeka. Moj otac je proveo 22 godinu radeći za tamošnje kompanije gdje je stekao povjerenje i prijatelje za život, aktivirao penzijsko osiguranje, domaći stečeni staž nije ni ganjao. Ja uživam povjerenje tih ljudi i obavljao sam neke pravne poslove i potencijalne kupoprodaje kod nas i u Hrvatskoj. Obrazovane familije, svi redom osim najstarijih govore bar engleski jezik.sehohari wrote: ↑21/07/2024 11:05E sad ga je usro i šefa i stanicu_BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2024 10:21giannibelif wrote: ↑21/07/2024 01:43 Meni je nudjeno da oženim kćerku iz omanske familije, čak bi se to što ja nisam musliman i ne dolazim iz muslimanske familije (djed iz Rumunije, baka poljske krvi) mama sarajevska domicilna katolikinja "amortiziralo" ukoliko bi živjeli ovdje u Sarajevu i familija bi napravila tradicijsku i vjersku iznimku jer se poznaju porodice sada već skoro četrdeset godina. U to vrijeme oboje smo bili studenti, ja u Italiji i koliko god bila odgojena, kulturna i lijepa meni brak nije bio ni u mislima, a kamoli da razmišljam kako bi to ferceralo u praksi.
Čuj Omanska familija, još negdje valjda 90-ih ili 2000-ih nudi kćerku za udaju rumunskom katoliku iz Bosne.
Svašta internet trpi
Ok, recimo da ti vjerujem (iako mi je jako sumnjivo, pogotovo imajući u vidu njihov identitet i činjenicu da je do prije par godina čak bilo i zabranjeno imati supruga stranca, ali mislim da nije fer reći da 100% lažeš jer se i ne znamo), koja je poenta tvoje priče? Šta nam želiš reći time?giannibelif wrote: ↑21/07/2024 11:46Ja imam 34. godine i nije se to dešavalo davno već u drugoj deceniji ovog vijeka. Moj otac je proveo 22 godinu radeći za tamošnje kompanije gdje je stekao povjerenje i prijatelje za život, aktivirao penzijsko osiguranje, domaći stečeni staž nije ni ganjao. Ja uživam povjerenje tih ljudi i obavljao sam neke pravne poslove i potencijalne kupoprodaje kod nas i u Hrvatskoj. Obrazovane familije, svi redom osim najstarijih govore bar engleski jezik.
@_BataZiv_0809 Nije Bato ružna, vjeruj nisam sreo ružnu Arapkinju, ali ja sam bio razuzdani student koji je tad ganjao Talijanke i zadnje dvije godine živio sa Njemicom dok smo studirali. Kakva ženidba, nije mi to tad bilo ni u mislima najiskrenije.
Ne znam koliko ti mogu dočarati količinu boli u predjelu slabina na temu toga da li ti vjeruješ ili ne meni. Stvarno mi to nije bitno, tema na prošlim stranicama se nametnula u smjeru kulturoloških razlika Zapada i Istoka u jednom užem smislu lokacije Zaljeva i arapskog svijeta i na tu temu sam se referirao obzirom da sam vezan sa tim dijelom svijeta sudbinski pa eto skoro cijeli život iako dugo ne ovisim o njima u egzistencijalno.sehohari wrote: ↑21/07/2024 14:23Ok, recimo da ti vjerujem (iako mi je jako sumnjivo, pogotovo imajući u vidu njihov identitet i činjenicu da je do prije par godina čak bilo i zabranjeno imati supruga stranca, ali mislim da nije fer reći da 100% lažeš jer se i ne znamo), koja je poenta tvoje priče? Šta nam želiš reći time?giannibelif wrote: ↑21/07/2024 11:46Ja imam 34. godine i nije se to dešavalo davno već u drugoj deceniji ovog vijeka. Moj otac je proveo 22 godinu radeći za tamošnje kompanije gdje je stekao povjerenje i prijatelje za život, aktivirao penzijsko osiguranje, domaći stečeni staž nije ni ganjao. Ja uživam povjerenje tih ljudi i obavljao sam neke pravne poslove i potencijalne kupoprodaje kod nas i u Hrvatskoj. Obrazovane familije, svi redom osim najstarijih govore bar engleski jezik.
@_BataZiv_0809 Nije Bato ružna, vjeruj nisam sreo ružnu Arapkinju, ali ja sam bio razuzdani student koji je tad ganjao Talijanke i zadnje dvije godine živio sa Njemicom dok smo studirali. Kakva ženidba, nije mi to tad bilo ni u mislima najiskrenije.
Kad je useres zemlju tako sto demokratijom i blagostanjem hoces da obezbijedis migama da tu zive. Naprave ti halu od zemlje.ZoomZoomKiwi wrote: ↑18/07/2024 20:47 U Švedskoj stanje redovno
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a-15483537
Istina ce najprije da bude da je imala nedovoljno dobar prosjek da upadne na zeljeni fakultet u Njemackoj.akcija007 wrote: ↑24/07/2024 17:58 Prijatelj zivi u Njemackoj od 1990 godine. Sada mu je kcerka zavrsila srednju gore i vraca se ovdje na studij. Upisala privatni fax kod Ganica , imaju svoj stan u SA .
Kaze da mu je tako jeftinije , priznata diploma besplatno zivi , cijene duplo nize nego u DE pa kada zavrsi fax neka odluci gdje ce. Govori engleski njemacki.
Eto ...
Ozimician wrote: ↑24/07/2024 18:24Istina ce najprije da bude da je imala nedovoljno dobar prosjek da upadne na zeljeni fakultet u Njemackoj.akcija007 wrote: ↑24/07/2024 17:58 Prijatelj zivi u Njemackoj od 1990 godine. Sada mu je kcerka zavrsila srednju gore i vraca se ovdje na studij. Upisala privatni fax kod Ganica , imaju svoj stan u SA .
Kaze da mu je tako jeftinije , priznata diploma besplatno zivi , cijene duplo nize nego u DE pa kada zavrsi fax neka odluci gdje ce. Govori engleski njemacki.
Eto ...
Fakulteti u Njemackoj su (skoro) besplatni.
Nije naravno u tome ni prva ni zadnja, mnogi Njemci studiraju sirom EU jer ne mogu u Njemackoj upasti. Madjarska i Rumunija npr. su od toga napravile biznis.
Priznavanje diplome zavisi od toga sta tacno studira.
EU diploma je svakako bolji izbor od BH diplome.
Fazon je u tome sto kod Ganica ne dobije BH diplomu nego Britansku (Univeristy of Buckingham) i BiH .. na ovoj Britanskoj nigdje ne pise da je pohadjala u BiH tako da je priznata aposultno bilo gdje u EU bez ikakvih dodatnih polaganja.. A za odredjene oblasti nudi odlicno znanje ..Ozimician wrote: ↑24/07/2024 18:24Istina ce najprije da bude da je imala nedovoljno dobar prosjek da upadne na zeljeni fakultet u Njemackoj.akcija007 wrote: ↑24/07/2024 17:58 Prijatelj zivi u Njemackoj od 1990 godine. Sada mu je kcerka zavrsila srednju gore i vraca se ovdje na studij. Upisala privatni fax kod Ganica , imaju svoj stan u SA .
Eto ...
Fakulteti u Njemackoj su (skoro) besplatni.
Nije naravno u tome ni prva ni zadnja, mnogi Njemci studiraju sirom EU jer ne mogu u Njemackoj upasti. Madjarska i Rumunija npr. su od toga napravile biznis.
Priznavanje diplome zavisi od toga sta tacno studira.
EU diploma je svakako bolji izbor od BH diplome.
Vidim sad ovaj SSST je medicinski fakultet, predpostavljam da je cura upisala medicinu.akcija007 wrote: ↑24/07/2024 17:58 Prijatelj zivi u Njemackoj od 1990 godine. Sada mu je kcerka zavrsila srednju gore i vraca se ovdje na studij. Upisala privatni fax kod Ganica , imaju svoj stan u SA .
Eto ...