U mehmeda spahe gdje je i budnjo kao i svaki sdaovac ne placa 30g,sto pitas
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
-
zbunjola71sa
- dječak sa šibicama
#12402 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Uostalom, ne kontam zasto bi ja kao platisa, recimo, potpisao ugovor po kojem mi smiju iskljuciti vodu jer komsija ne placa.
Jel te ugovore potpisujes uz uperen kalasnjikov u glavu ili sta.
I dobar primjer, Budnjo, ne znam da je njemu neko iskljucio vodu
nego udri po Romima.
I dobar primjer, Budnjo, ne znam da je njemu neko iskljucio vodu
- vjeshalica
#12403 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Gori je VIK sto je dopustio da se dug gomila 20 godina.
- Haris.ba
#12404 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pa sta da radi? Sta ces sa nekim ko nema zaposlenja da mu sjednes na platu? Jedina ti je opcija tuziti i cekati da dug naraste da uzmes nekretninu. I onda, opet imas problem - ostadose ljudi na ulici, jos veci socijalni slucaj.
Da ne pricam kamo bi izgledalo to da se krenu uzimati nekretnine od te neke odredjene populacije.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#12405 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Da su mangupi pa zavrnuli pipu Budnji rekao bih neka su i na Gorici. Ovako su samo smetljari koji ostre Qrac na slabijima.
- Haris.ba
#12406 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Uvijek ce se naci ona, a sto meni, a ne njemu. Na nekome se kola moraju slomiti.sime_cipol wrote: ↑22/07/2024 22:21 Da su mangupi pa zavrnuli pipu Budnji rekao bih neka su i na Gorici. Ovako su samo smetljari koji ostre Qrac na slabijima.
I da, neka ugase svakome ko duguje. Zanimljivo je da ne gase doticnome. Ako, vec ima duga.
Te, neuporediva je situacija. U jednom slucaju je privredni subjekat, u drugome fizicka lica.
-
ljubijankic
#12407 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ako se lome kola onda se lome na svima koji su duzni nema veze da li je privredni subjekat ili fizicko lice.Haris.ba wrote: ↑22/07/2024 22:25Uvijek ce se naci ona, a sto meni, a ne njemu. Na nekome se kola moraju slomiti.sime_cipol wrote: ↑22/07/2024 22:21 Da su mangupi pa zavrnuli pipu Budnji rekao bih neka su i na Gorici. Ovako su samo smetljari koji ostre Qrac na slabijima.
I da, neka ugase svakome ko duguje. Zanimljivo je da ne gase doticnome. Ako, vec ima duga.
Te, neuporediva je situacija. U jednom slucaju je privredni subjekat, u drugome fizicka lica.
- Haris.ba
#12408 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Fizickim licima se ne moze uskratiti voda, pravnim licima moze.ljubijankic wrote: ↑22/07/2024 22:26 Ako se lome kola onda se lome na svima koji su duzni nema veze da li je privredni subjekat ili fizicko lice.
Eto, neka izadju u javnost koje pravno lice ima dug. Ja bih se iznenadio da najveci duznici nisu javni organi.
-
Hakiz
#12409 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Samo to je dovoljno da stranka iz koje je direktor bude kažnjena na izborima.
- skrtica
#12410 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Na osnovu kojeg zakona se moze potrosacima koji uredno placaju racune zatvoriti voda
Suludo totalno. To samo pokazuje nemoc svih nivoa vlasti da u ovoj drzavi sprovedu zakone koji su na snazi. Neplacanje komunalnih usluga je kaznjivo, makar na papiru. To sto je neko u dugu godinama nije problem redovnih platisa.
Suludo totalno. To samo pokazuje nemoc svih nivoa vlasti da u ovoj drzavi sprovedu zakone koji su na snazi. Neplacanje komunalnih usluga je kaznjivo, makar na papiru. To sto je neko u dugu godinama nije problem redovnih platisa.
- dječak sa šibicama
#12411 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ja ostajem pri misljenju da se tu nesto mulja i zbog lokacije, NIP je svakako blizak gradjevinskoj mafiji, Granov odmah pored gradi svoj park rezident, smijem se kladiti da neke javne kompanije imaju milionske dugove pa ih se ne iskljucuje sa vodovoda.
Budnjo je zamracio oko 300 hiljada i to jos prije par godina racunica, vise nego cijelo ovo naselje, pa? pojela maca. Usput je krsio zakon pustanjem vode iz priovatnog bunara u sistem vodosnadbijevanja, i nikom nista.
Budnjo je zamracio oko 300 hiljada i to jos prije par godina racunica, vise nego cijelo ovo naselje, pa? pojela maca. Usput je krsio zakon pustanjem vode iz priovatnog bunara u sistem vodosnadbijevanja, i nikom nista.
- vjeshalica
#12412 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Da mu zavrne dok progresivno ne naraste dug.Haris.ba wrote: ↑22/07/2024 22:19Pa sta da radi? Sta ces sa nekim ko nema zaposlenja da mu sjednes na platu? Jedina ti je opcija tuziti i cekati da dug naraste da uzmes nekretninu. I onda, opet imas problem - ostadose ljudi na ulici, jos veci socijalni slucaj.
Da ne pricam kamo bi izgledalo to da se krenu uzimati nekretnine od te neke odredjene populacije.
Tada, nece ostati bez nekretenine.
Ovako slijedeci tvoju logiku ostace bez imovine.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#12413 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pametno razmisljasdječak sa šibicama wrote: ↑22/07/2024 23:01 Ja ostajem pri misljenju da se tu nesto mulja i zbog lokacije, NIP je svakako blizak gradjevinskoj mafiji, Granov odmah pored gradi svoj park rezident, smijem se kladiti da neke javne kompanije imaju milionske dugove pa ih se ne iskljucuje sa vodovoda.
-
Hakiz
#12414 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ako sam dobro skontao, u nekim zemljama se ne naplaćuje voda koja ti ulazi u stan/kuću. Naplaćuje se odvođenje otpadne vode.
Znam da to nema veze sa našom situacijom, ali ima sa sistemom vrijednosti vezanim za ljudska prava.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12415 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
vodosnabdijevanja ili svih komunalnih usluga? ovdje očito nije riječ o par kuća, nego više o naselju gdje ima samo nekoliko platiša.
ovdje vjerovatno jeste neka igranka u pozadini, možda čak i da se zabije Mandiću, ali meni je više socijalne priče pun nježnik. samo pokazuje da ti ne trebaju pare da budeš bahat, možeš biti i fukara i bahatiti se.
-
Naslovnica
#12416 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ciganija popriličnadječak sa šibicama wrote: ↑22/07/2024 21:28Ovakve stvari idu na Strazbur, cuj da gasi vodu svima, ako od njih 20, 4 ne placa.Haris.ba wrote: ↑22/07/2024 21:25Koliko znam, nema uskracivanja usluge vodosnadbjevanja fizickim licima. Samo utuzenje.
Zanimljiva situacija se desava u novim ugovorima za zgrade koje nudi vik za potpis, gdje pise da se ima pravo uskratiti i platisama ako ima neplatisa u zgradi. Mislim da bi to odmah sud privremenom mjerom zabranio, kad bi doslo do suda.
Vise ce na tuzbe platiti, nego dobiju ovakvom politikom, ali s obzirom kakve kadrove NIP imenuje ni ne cudi me bahata bezobrastina.
-
Hakiz
#12417 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Zato što ako ga ne potpišeš nisi pristao da te ViK snabdijeva vodom. Pa te skinu sa vodovoda.dječak sa šibicama wrote: ↑22/07/2024 21:36 Uostalom, ne kontam zasto bi ja kao platisa, recimo, potpisao ugovor po kojem mi smiju iskljuciti vodu jer komsija ne placa.
I dobar primjer, Budnjo, ne znam da je njemu neko iskljucio vodunego udri po Romima.
Monopol, uzmi ili ostavi.
- dječak sa šibicama
#12418 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ali ne mogu te skinuti, a da ne skinu i sve ostale stanare zgrade.
Mora biti jasno, vik moze iskljucivati privatne kuce koje imaju svoj sat ili saht, ali stanare zajednickih stambenih zgrada ne mogu. Osim da ukinu cijelu zgradu ili cijelo naselje, kao na Gorici.
Ako ne potpisem ja ugovor, i jos pet komsija ne potpisu, a pet potpisu, kako ce mene skinuti sa mreze a moraju skinuti i ovih pet koji su potpisali. Nemoguce je, oni nemaju nacina.
Inace kod nas su vec dosta puta prijetili neplatisama da ce biti iskljuceni, pa kad dodje do razgovora, tako bar komsije pricaju, ovi iz VIK im kazu ma mi to malo prepadamo neplatise, ne bi li platili koji racun. Oni ne smiju iskljuciti cijelu zgradu, ako samo jedan od 30 korisnika, lupam 30, placa racune. On ih ima puno pravo tuziti.
Mora biti jasno, vik moze iskljucivati privatne kuce koje imaju svoj sat ili saht, ali stanare zajednickih stambenih zgrada ne mogu. Osim da ukinu cijelu zgradu ili cijelo naselje, kao na Gorici.
Ako ne potpisem ja ugovor, i jos pet komsija ne potpisu, a pet potpisu, kako ce mene skinuti sa mreze a moraju skinuti i ovih pet koji su potpisali. Nemoguce je, oni nemaju nacina.
Inace kod nas su vec dosta puta prijetili neplatisama da ce biti iskljuceni, pa kad dodje do razgovora, tako bar komsije pricaju, ovi iz VIK im kazu ma mi to malo prepadamo neplatise, ne bi li platili koji racun. Oni ne smiju iskljuciti cijelu zgradu, ako samo jedan od 30 korisnika, lupam 30, placa racune. On ih ima puno pravo tuziti.
- skrtica
#12419 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Da li je iko od vas dobio taj ugovor gdje pise to da se iskljucuje i platisama zbog neplatisa, i jeste li potpisali?
- dječak sa šibicama
#12420 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
To niko ko je pri zdravoj pameti, nece potpisati, ako takvo nesto uopce postoji.
U svakoj zgradi ima neplatisa, onda ce svi ostati bez vode, vjerovatno ne postoji stambena zgrada u kojoj svi placaju sve racune vode.
- Haris.ba
#12421 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ali, eto - voda se ne moze uskratiti. Barem ne bi smjela.vjeshalica wrote: ↑22/07/2024 23:04Da mu zavrne dok progresivno ne naraste dug.Haris.ba wrote: ↑22/07/2024 22:19Pa sta da radi? Sta ces sa nekim ko nema zaposlenja da mu sjednes na platu? Jedina ti je opcija tuziti i cekati da dug naraste da uzmes nekretninu. I onda, opet imas problem - ostadose ljudi na ulici, jos veci socijalni slucaj.
Tada, nece ostati bez nekretenine.
Ovako slijedeci tvoju logiku ostace bez imovine.
U teoriji, mozes ostati bez kuce, ali ti vodu ne smiju uskratiti.
Vodosnadbjevanja.
Kupio sam stan, i treba sada prebaciti ime na novog korisnika. I moras potpisati ugovor da bi dobio racun na svoje ime.dječak sa šibicama wrote: ↑22/07/2024 23:42To niko ko je pri zdravoj pameti, nece potpisati, ako takvo nesto uopce postoji.
U svakoj zgradi ima neplatisa, onda ce svi ostati bez vode, vjerovatno ne postoji stambena zgrada u kojoj svi placaju sve racune vode.
Last edited by Haris.ba on 22/07/2024 23:44, edited 1 time in total.
- skrtica
#12422 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Upravo zato i pitam. Nije ni zdravorazumski da tako nesto pise u ugovoru ali eto da provjerim kad se vec spominje taj ugovor.dječak sa šibicama wrote: ↑22/07/2024 23:42To niko ko je pri zdravoj pameti, nece potpisati, ako takvo nesto uopce postoji.
- dječak sa šibicama
#12423 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
VIK te moze iskljuciti sa mreze, ako ne placas racune i zivis u privatnoj kuci, imas svoj set ili sat ispod kuce negdje u avliji, dodju i zapecate ventil. To imaju pravo, sto da ne.
Ne smiju iskljuciti cijelo naselje, osim ako bas svi stanovnici naselja ne placaju nijedan racun, ali takvo nesto sumnjam da postoji pa cak i na Gorici medju Romima. Neko sigurno placa racune.
Ne smiju iskljuciti cijelo naselje, osim ako bas svi stanovnici naselja ne placaju nijedan racun, ali takvo nesto sumnjam da postoji pa cak i na Gorici medju Romima. Neko sigurno placa racune.
- skrtica
#12424 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Jasno mi je to. Nego se htjedoh uvjeriti u postojanje tog famoznog ugovora, racunam da ga je neko vidio i potpisao.dječak sa šibicama wrote: ↑22/07/2024 23:44 VIK te moze iskljuciti sa mreze, ako ne placas racune i zivis u privatnoj kuci, imas svoj set ili sat ispod kuce negdje u avliji, dodju i zapecate ventil. To imaju pravo, sto da ne.
- dječak sa šibicama
#12425 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ja ne vjerujem da ti moras potpisati ugovor u kojem stoji "ako tvoj komsija ne placa racune, a ti placas, mi cemo i tebi ukinuti vodu".
To je za jednu dobru tuzbu, cuj ja placam racune i on me iskljuci jer komsija ne placa. Drugim rijecima, oni ne mogu natjerati komsiju da placa, pa izvoli ti natjeraj komsiju da placa. Mozda uz pomoc kalasnjikova.
To je za jednu dobru tuzbu, cuj ja placam racune i on me iskljuci jer komsija ne placa. Drugim rijecima, oni ne mogu natjerati komsiju da placa, pa izvoli ti natjeraj komsiju da placa. Mozda uz pomoc kalasnjikova.