Narod i Pravda (Konakovic)

Skijaš

#35026 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

_BataZiv_0809 wrote: 22/07/2024 16:40
Skijaš wrote: 22/07/2024 16:26
_BataZiv_0809 wrote: 22/07/2024 16:24

Aha.
Dakle Dodik ucjenjuje Dinu dokazima o njegovom povezanosti sa narko kartelom i zato Dino radi ustupke?
Pa evo ni ti nisi u stanju reci ko to agresivnije od Konakovica brani slobodu srbijanskog MUP-a da vrslja po BiH.
Hehe nemoj meni tih podvala.
Akcija i rekacija se uce u drugom srednje.
Koga napadas taj se i brani.
Supacki ga je prozivati za odbranu.
- Dogovori se saradnju
- MUP Srbije odluci prebaciti 20 transportera s posadama na podrucje Pala
- Sarajevo skoci, mlohavi Helez kaze da ce traziti intervenciju EUFOR-a
- .... a Konakovic kaze, ne, ne, Zukane, to je tako dogovoreno prije nas

Jel' tako ide odbrana Konakovicevog nastupa ? Kao, sta god uradi MUP Srbije u dogovoru sa Dodikovom ekipom, to je u skladu s dogovorenim ?
nota1969

#35027 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nota1969 »

JoseMujica wrote: 22/07/2024 16:47
Drinski wrote: 22/07/2024 16:43 Danguba o ovom ikako pričati.

Lijepo u clanu 2. piše koji su ciljevi Sporazuma.

U narednim članovima se razrađuje kako to postići.

Tako se, školski, nomotehnički, inače, i pišu propisi.

I nigdje nema, u ovoj kasnijoj razradi, uvođenja zajedničkih patrola u unutrašnjosti.. naprosto, odredbi o tome nema pa nema, da ga cijelog 100 puta prevrnemo, u sporazuma toga nema. Po suprotnoj logici, sporazum onda može poslužiti i za uvođenje, na teritoriju BIH, OT, PAT-ova, PAM-ova, izgradnju kasarni, centara za obuku, heliodroma, postavljanje centara veze, logističkih baza, itd., jer bi se, sve to, u konačnom, moglo podvesti pod funkciju postizanja "javnog reda i mira". E ne može, a ne može, jer su, u onim članovima iza člana 2. Sporazuma, propisali šta će tacno raditi, da postignu ovaj cilj "javnog reda i mira".

Haj, sto to ne znaju nepravnici, ali što pravnici kojih ima ovdje na temi, jasno ne kazu da je to tako...
ma druže džaba krečiš kad je Bati preča sranka od istine :skoljka:

ima i dobar tekst Turčala...sve nacrtano...još samo da hoće sektaši čitatati

https://tacno.net/sead-turcalo-igre-suv ... i-defilei/
šta hoćeš reći
da je hadžikifla slago
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#35028 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Skijaš wrote: 22/07/2024 17:07
Skijaš wrote: 22/07/2024 16:26

Pa evo ni ti nisi u stanju reci ko to agresivnije od Konakovica brani slobodu srbijanskog MUP-a da vrslja po BiH.
- Dogovori se saradnju

Jel' tako ide odbrana Konakovicevog nastupa ? Kao, sta god uradi MUP Srbije u dogovoru sa Dodikovom ekipom, to je u skladu s dogovorenim ?
Ne ide
Skijaš

#35029 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

_BataZiv_0809 wrote: 22/07/2024 17:19

- Dogovori se saradnju

Ne ide
Pa kako ide? Znamo da je dogovorena saradnja drzava, je li dogovorena dozvola da se moze slati 20 transportera? Deset hiljada MUP-ovaca? Dva MUP-ovca? Ako Konakovic insistira na tom da je dogovoreno ____________ (prazno polje popuniti bilo cim sto velikosrpska ekipa pokusa provuci ispod zita), postavlja se pitanje zasto je on toliko agresivan u takvom tumacenju dogovorenog ? Moje objasnjenje je u Dodikovoj prijetnji Konakovicu stenogramima i fotografijama. Sta je tvoje ?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#35030 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

nota1969 wrote: 22/07/2024 17:08
JoseMujica wrote: 22/07/2024 16:47
Drinski wrote: 22/07/2024 16:43 Danguba o ovom ikako pričati.

Lijepo u clanu 2. piše koji su ciljevi Sporazuma.

U narednim članovima se razrađuje kako to postići.

Tako se, školski, nomotehnički, inače, i pišu propisi.

I nigdje nema, u ovoj kasnijoj razradi, uvođenja zajedničkih patrola u unutrašnjosti.. naprosto, odredbi o tome nema pa nema, da ga cijelog 100 puta prevrnemo, u sporazuma toga nema. Po suprotnoj logici, sporazum onda može poslužiti i za uvođenje, na teritoriju BIH, OT, PAT-ova, PAM-ova, izgradnju kasarni, centara za obuku, heliodroma, postavljanje centara veze, logističkih baza, itd., jer bi se, sve to, u konačnom, moglo podvesti pod funkciju postizanja "javnog reda i mira". E ne može, a ne može, jer su, u onim članovima iza člana 2. Sporazuma, propisali šta će tacno raditi, da postignu ovaj cilj "javnog reda i mira".

Haj, sto to ne znaju nepravnici, ali što pravnici kojih ima ovdje na temi, jasno ne kazu da je to tako...
ma druže džaba krečiš kad je Bati preča sranka od istine :skoljka:

ima i dobar tekst Turčala...sve nacrtano...još samo da hoće sektaši čitatati

https://tacno.net/sead-turcalo-igre-suv ... i-defilei/
šta hoćeš reći
da je hadžikifla slago
ko Pinokio

ima i druga opcija da je toliko glup pa vjeruje u ono što priča

razumijem i potrebu da se odbrani od napada SDA i DF-a, ali ovo nije način...pravi put bi bio da je prvi reagovao, nazvao kolegu u Srbiji i stopirao ili , ako već kasniš, onda kao Zukan tražiš reakciju PIC-a, OHR-a i EUFOR-a i floop Dačić zaustavi memorandumsku razmjenu.

Zukan je dobro postupio :thumbup:

Temeljna laž je ovdje daje najavljena razmjena prema Sporazumu o kome ovdje tabire...nije, već prema Memorandumu MUP-aRS i MUP-a Srbije...sporazum je spin iz NiP-ove kuhinje i ko god je Kiflu savjetovao samo ga je ukopao

ps

al vidiš kako sranački trolovi sendviče zarađuju...drug Bata još spinuje sporazum :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#35031 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Skijaš wrote: 22/07/2024 17:33

- Dogovori se saradnju

Ne ide
Pa kako ide? Znamo da je dogovorena saradnja drzava, je li dogovorena dozvola da se moze slati 20 transportera? Deset hiljada MUP-ovaca? Dva MUP-ovca? Ako Konakovic insistira na tom da je dogovoreno ____________ (prazno polje popuniti bilo cim sto velikosrpska ekipa pokusa provuci ispod zita), postavlja se pitanje zasto je on toliko agresivan u takvom tumacenju dogovorenog ? Moje objasnjenje je u Dodikovoj prijetnji Konakovicu stenogramima i fotografijama. Sta je tvoje ?
Koga se napada taj se brani.
Okamova britva.
Skijaš

#35032 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

_BataZiv_0809 wrote: 22/07/2024 17:54
Skijaš wrote: 22/07/2024 17:33

Ne ide
Koga se napada taj se brani.
Okamova britva.
opcija 1. Ljudi, prestanite me napadati, MUP Srbije ima pravo da radi sta zeli po BIH, nije do mene, ali tako je
opcija 2. Ljudi, prestanite me napadati, dogovoreno ne dozvoljava ovo sto je MUP Srbije pokusao

Zasto insistiranje na prvoj opciji ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#35033 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Skijaš wrote: 22/07/2024 18:10
opcija 1. Ljudi, prestanite me napadati, MUP Srbije ima pravo da radi sta zeli po BIH, nije do mene, ali tako je
opcija 2. Ljudi, prestanite me napadati, dogovoreno ne dozvoljava ovo sto je MUP Srbije pokusao

Zato sto je to tvoja interpreracija.
Zasto mene pitas za stvari koje su u tvojoj glavi?
Skijaš

#35034 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

_BataZiv_0809 wrote: 22/07/2024 18:11
Skijaš wrote: 22/07/2024 18:10

Zato sto je to tvoja interpreracija.
Zasto mene pitas za stvari koje su u tvojoj glavi?
Pa koja su ogranicenja onog sto MUP Srbije moze ? Pet hiljada MUP-ovaca ? Devet transportera ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#35035 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Skijaš wrote: 22/07/2024 18:14
Pa koja su ogranicenja onog sto MUP Srbije moze ? Pet hiljada MUP-ovaca ? Devet transportera ?
Mislim druze da je vakat da ovu temu konzumiras sa svojim jaranima iz DF-a.
Skijaš

#35036 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

_BataZiv_0809 wrote: 22/07/2024 18:18
Imam osjecaj da neces pokusati objasniti gdje su granice onog sto MUP Srbije smije raditi po BiH.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#35037 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Skijaš wrote: 22/07/2024 18:21
_BataZiv_0809 wrote: 22/07/2024 18:18
Imam osjecaj da neces pokusati objasniti gdje su granice onog sto MUP Srbije smije raditi po BiH.
Imam osjecaj da pricam sa zidom.
Skijaš

#35038 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

Ima li iko na forumu da je u stanju objasniti gdje je Konakoviceva granica onog sto MUP Srbije moze raditi po BiH ?
Prpa.ba

#35039 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Na Soukbunaru.
Hakiz

#35040 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Je li direktor ViK iz NiP?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#35041 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Prpa.ba wrote: 22/07/2024 18:39 Na Soukbunaru.
Prema Sirokaci ili Kovacicima
jao_situacije

#35042 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jao_situacije »

Image

Image

Image

Image

Image

nije loše 70 milja maraka za kićasto smeće :thumbup:
Spoiler
Show
Zanimljivo je da je vlasnik i direktor Metallona SDA-ovac Kenan Agić. On je bio kandidat ove stranke za Gradsko vijeće Visokog i predstavljan je kao mladi, uspješni biznismen. Također, Agić je jedan od osnivača udruženja Dobro.ba koje je nedavno bilo u centru afere jer je na čelu udruženja bio NiP-ov Adnan Delić, a drugi NiP-ovac Elvedin Okerić je tom udruženju isplatio gomilu novca.
Spoiler
Show
Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS na čelu sa Erduanom Kafedžićem pokrenuo je po službenoj dužnosti aktivnosti na provjeri navoda o zloupotrebama javnih sredstava kabineta predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića (NiP) i zamjenice Danijele Kristić (NiP), saznaje Fokus.ba.

Odnosi se na navode vezane za dodjelu transfera Udruženju građana „Argentarija“ iz Srebrenice, zatim Udruženju „Sve za bolji Višegrad, kao i Udruženju „Dobro.ba“, a koje vode kadrovi NiP-a. Prema medijskim navodima na koje su reagirali iz pojedinih stranaka, riječ je o stotinama hiljada KM.

Iz Ureda su od predsjedavajućeg Skupštine Okerića i zamjenice tražili da im se u roku od 10 dana dostavi dokumentacija o javnom pozivu, aktu o imenovanju komisije za javni poziv, priajve dostavljene na javni poziv, zatim zapisnike komisije iz kojh su vidljive pojedinačne i zbirne ocjene prijava i programa/projekata.
Spoiler
Show
LOGO ALEM
VIJEĆNIK U OPĆINI NOVI GRAD SARAJEVO

Alem Logo je rođen 25. 04. 1980. godine u Sarajevu. Diplomirani je pravnik koji trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora u firmi SFS Group Sarajevo. Posjeduje bogato radno iskustvo na rukovodećim pozicijama u multinacionalnim kompanijama (PepsiCo, Procter & Gamble). Kroz dugogodišnji rad u pomenutim kompanijama prošao je veliki broj indoor i outdoor edukacija, čija matrica je Harward business and management leadership school. Nekoliko puta je nagrađivan za uspješan rad. Aktivni je član humanitarnog udruženja "Dobro.ba" iz Sarajeva. Oženjen je i otac je dvoje djece.
Spoiler
Show
Federalni ministar Adnan Delić, jedan od aktera afere "NiP-Udruge" oglasio se danas u medijima i stao u odbranu udruženja "dobro.ba" kojem je isplaćeno 70 hiljada KM sa budžetske pozicije predsjednika Skupštine KS Elvedina Okerića, a čiji je osnivač upravo minstar Delić.

Brojne humanitarne aktivnosti
On je u svojoj reakciji naveo da se udruženje "dobro.ba" bavilo brojnim humanitarnih aktivnostima, odbacujući informacije da se radilo o koruptivnim djelima prilikom dobivanja budžetskog novca.

Delić je također u reakciji naveo da je udruženje "dobro.ba" organizator obilježavanja Dana državnosti i Dana nezavisnosti u Srebrenici, događaja o kojem mediji svake godine aktivno izvještavaju.

- Kada dobro.ba pokrene i organizuje programe i proslave Dana državnosti i Dana nezavisnosti u Srebrenici, kad organizuje nagradna takmičenja za tu povratničku djecu, ovi mediji koji ih danas napadaju uredno tada prenose kako je u Srebrenici proslavljen Dan nezavisnosti; kako su povratnička djeca obilježila Dan državnosti, ponoseći se što se i u tom tamo entitetu slave nacionalni praznici. Neko to mora organizovati. Neko to mora platiti. Taj neko je dobro.ba - naveo je Delić.
A_A_AKCIJA

#35043 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

jao_situacije wrote: 23/07/2024 00:21 nije loše 70 milja maraka za kićasto smeće
Jel te imalo stid?

Novac je namjenski doniran za kupovinu stoke povratnicima u rs i to u oktobru 2023, prije 10 mjeseci.
Udruženju „Dobro.ba“ dodijeljeno je 70.000 KM za kupovinu i dodjelu stoke povratničkoj populaciji u cilju održivog povratka, a u okviru već započetog projekta „Mini farma",
A usput si namjerno prešutio da je Grad postavio ono sranje, a Kanton dao novac za dobro.ba.
Nema veze što to nije isto, što su različiti budžeti, što je druga godina, daj da se pljune i posije smutnja

Post ti je prijavljen zbog svjesnog širenja laži.
jao_situacije

#35044 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by jao_situacije »

A_A_AKCIJA wrote: 23/07/2024 00:29
jao_situacije wrote: 23/07/2024 00:21 nije loše 70 milja maraka za kićasto smeće
Jel te imalo stid?

Novac je namjenski doniran za kupovinu stoke povratnicima u rs i to u oktobru 2023, prije 10 mjeseci.
Udruženju „Dobro.ba“ dodijeljeno je 70.000 KM za kupovinu i dodjelu stoke povratničkoj populaciji u cilju održivog povratka, a u okviru već započetog projekta „Mini farma",
A usput si namjerno prešutio da je Grad postavio ono sranje, a Kanton dao novac za dobro.ba.
Nema veze što to nije isto, što su različiti budžeti, što je druga godina, daj da se pljune i posije smutnja

:lol:

jel se ovo logo ili delić javlja ?

čuj post prijavljen zbog laganja, pa nisam ja ovo pisao nego erduan i ured za borbu protiv korupcije i novinari i to pazi režimski raport i fokus :D

čuj različiti budžeti ja sam mislio da ste vi u koaliciji sa bendži šta se desilo ? :lol:

da nije pukla tikva i u ns gluho bilo :D

nego odnesite vi dijamant pred sud možda se svidi nekom sudiji
Hakiz

#35045 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

A_A_AKCIJA wrote: 23/07/2024 00:29
Jel te imalo stid?

Da li ovo znači da trojka neće smjeti u kampanji za opšte izbore 2026. spominjati ono šta je uradila u Sarajevu? Jer, drugi kantoni, drugi budžeti, sve drugo, pa primjer pruge, vrtića itd nije relevantan za druge kantone, ne mogu to biti primjeri rada trojke, ne smiju se spominjati?

To jeste, ako je dobar rad bilo koga iz trojke i bilo gdje pokazatelj cijele trojke, onda je i loš rad pokazatelj cijele trojke. Pa je tramvajska pruga uspjeh cijele trojke, ali je i gradonačelničin gaf oko "onog sranja" kako ga zoveš gaf cijele trojke.

Ili ne može tako?
Skijaš

#35046 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

Skijaš wrote: 22/07/2024 18:27 Ima li iko na forumu da je u stanju objasniti gdje je Konakoviceva granica onog sto MUP Srbije moze raditi po BiH ?
Iko ? Niko ? :-D

Nego, postavljao sam video, pita Amerikanac Austrijanca hoce li Dodiku uvesti sankcije, a Konakovic se nicim izazvan ubacuje u rijec i minira pitanje sankcija Dodiku objasnjenjem kako se sa Dodikom moze te kako Dodik ima cetiri delegata u Domu naroda. Evo sad kad se vise ne moze braniti nebulozu da se sa Dodikom moze niti lik ima cetiri delegata, hoce li se Elmedin razici sa pavijanom iz Laktasa ili su stenogrami koje Dodik kaze da je citao previse kompromitirajuci i mali ce Dino ostati miran k'o bubica ?

Osim naravno u situacijama kada treba objasniti zasto MUP Srbije ima pravo da radi sta zeli po BiH ....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#35047 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Konakovic stavio agresorsku zastavu na Stari most :shock:
Cuvaju je policajci iz Srbije!!!
ZoomZoomKiwi

#35048 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ZoomZoomKiwi »

Wait :zoka:

A_A_AKCIJA

#35049 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

_BataZiv_0809 wrote: 23/07/2024 06:59 Konakovic stavio agresorsku zastavu na Stari most
Cuvaju je policajci iz Srbije!!!
Izdajniče, jesi li namjerno izostavio duge cijevi iza Safe?
Skijaš

#35050 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

Mozda da probam na vise jezika ....

Postoje li po Konakovicu ogranicenja onog sto MUP Srbije smije raditi po BiH ?

Yn ôl Konakovic, a oes unrhyw gyfyngiadau ar yr hyn y caniateir i isafbris uned Serbia ei wneud yn BiH?

Segons Konakovic, hi ha restriccions sobre el que el MUP de Sèrbia pot fer a BiH?

Anot Konakovičiaus, ar yra kokių nors apribojimų, ką Serbijos MUP leidžiama daryti Bosnijoje ir Hercegovinoje?
Post Reply