jel to znači da ne znaš ?A_A_AKCIJA wrote: ↑22/07/2024 10:04Zanimljiv pristup.jao_situacije wrote: ↑22/07/2024 09:46 još jednom te pitam znaš li šta si krenuo pričati o sporazumu i memorandumu ne trebaju mi članovi i stavovi
Pričao bi o sporazumu i memorandumu, a da ne pričaš o članovima.
Haj da probam.
Potpisan na bijelom A4 papiru, ima 17 strana, potpisali ga Željko i Haris u Beogradu, navodno je nešto o policiji...
Narod i Pravda (Konakovic)
- jao_situacije
#35001 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- Prpa.ba
#35002 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koji jad i cemer, umjesto da trosi energiju da pokaze da Sporazum ne dozvoljava ovo izivljavanje Srbije, ono uprlo da dokaze da mogu sve.
Samo da bi moglo pricati SDFA ovo, SDFA ono.
Dno. Dna.
Samo da bi moglo pricati SDFA ovo, SDFA ono.
Dno. Dna.
-
A_A_AKCIJA
#35003 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znači da mi je jako teško pričati o sporazumu bez doticanja svakog od članova u tom sporazumu, što je bio tvoj uslov.jao_situacije wrote: ↑22/07/2024 10:06jel to znači da ne znaš ?A_A_AKCIJA wrote: ↑22/07/2024 10:04Zanimljiv pristup.jao_situacije wrote: ↑22/07/2024 09:46 još jednom te pitam znaš li šta si krenuo pričati o sporazumu i memorandumu ne trebaju mi članovi i stavovi
Haj da probam.
Potpisan na bijelom A4 papiru, ima 17 strana, potpisali ga Željko i Haris u Beogradu, navodno je nešto o policiji...
Svakako ti savjetujem da pogledaš moj odgovor gdje sam se malo osvrnuo na članove koji su bitni za ovu aferu. Odvoji malo vremena pa pokušaj da pročitaš.
Dakle, od mene toliko
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#35004 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Svako igra sa špilom karata koji mu je podjeljen.
U ovom slucaju je špil naslijedjen to ne mozes osporiti.
Treba se naci modus da se Srbiji ovo ne dozvoli ali zakonito i institucionalno, nikakvim bezvlascem. Samo by the book.
- Prpa.ba
#35005 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Za pocetak treba makar probati tumaciti sporazum na nacin da nije dozvoljeno, jer prostora za interpretaciju ima._BataZiv_0809 wrote: ↑22/07/2024 10:17 Svako igra sa špilom karata koji mu je podjeljen.
Treba se naci modus da se Srbiji ovo ne dozvoli ali zakonito i institucionalno, nikakvim bezvlascem. Samo by the book.
Ovdje se ipak prvo uprlo da se tumaci na nacin pogodan Srbiji, i to je pretuzno.
- jao_situacije
#35006 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A_A_AKCIJA wrote: ↑21/07/2024 22:41
Inače, memorandumi moraju imati osnovu da bi mogli biti potpisani a osnova je upravo ovaj sporazum iz 2010.
Memorandum je samo konkretizacija sporazuma i divno je kako Avdo pokušava gasiti požar koji su SDFA zapalili, pa im planule dimije.
još jednom o kakvim članovima ti pričaš ?A_A_AKCIJA wrote: ↑22/07/2024 10:17Znači da mi je jako teško pričati o sporazumu bez doticanja svakog od članova u tom sporazumu, što je bio tvoj uslov.jao_situacije wrote: ↑22/07/2024 10:06jel to znači da ne znaš ?A_A_AKCIJA wrote: ↑22/07/2024 10:04
Zanimljiv pristup.
Haj da probam.
Svakako ti savjetujem da pogledaš moj odgovor gdje sam se malo osvrnuo na članove koji su bitni za ovu aferu. Odvoji malo vremena pa pokušaj da pročitaš.
Dakle, od mene toliko![]()
pitanje je vezano za tvoju prvu rečenicu o sporazumu i memorandumu ponovo sam te citirao
znaš li ti uopće čak i površno, ono mahalski sa kafe o čemu pričaš
ti mene citiraš i kreneš meni pričati o memorandumu i sporazumu, ja ti odgovorim da detaljnije objasniš a ti se onda vrtiš u krug i tražiš da te ja pitam o nekakvim članovima i stavovima jer tebi nije jasno šta si ti meni napisao
jesi li ti lud ili glup ?
vrati se na svoj post koji sam citirao objasni mi vezu između memoranduma i sporazuma i svoju rečenicu
ništa više ne treba
nema avde sda df bakir haris željko članovi stavovi
samo tvoja rečenica koju si ti meni napisao
samo to.
objasni rečenicu i vezu memoranduma i sporazuma
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#35007 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma pise na vise mjesta "policijski organi" a znamo ko ih ima a ko nema.Prpa.ba wrote: ↑22/07/2024 10:27Za pocetak treba makar probati tumaciti sporazum na nacin da nije dozvoljeno, jer prostora za interpretaciju ima._BataZiv_0809 wrote: ↑22/07/2024 10:17 Svako igra sa špilom karata koji mu je podjeljen.
Ovdje se ipak prvo uprlo da se tumaci na nacin pogodan Srbiji, i to je pretuzno.
Je li nasa strana tad igrala na kartu da ce ih biti na drzavnom nivou u buducnosti, moguce.
-
A_A_AKCIJA
#35008 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znam, možda si preskočio, da ponovimo:jao_situacije wrote: ↑22/07/2024 10:32 znaš li ti uopće čak i površno, ono mahalski sa kafe o čemu pričaš
Memorandum je samo konkretizacija ovoga gore, tačnije člana 2 stav 2.U članu 1 se jasno spominje policijski i nacionalni policijski organi, dakle jasno ih razdvaja sporazum.
Član 2 jasno spominje javnu sigurnost i red i mir, što je jasno ingerencija lokalnih MuPova u federaciji a u rs entitetskog MUPa.
Onda u stavu dva ovog člana, spominje osnivanje zajedničkih timova, uključujući i pitanje javnog reda i mira, što je bukvalno ovo što su htjeli u BL da rade.
Onda, član 9 dozvoljava da se prikriveni istražitelji iz Srbije vrte po cijeloj državi.
Član 12 stav 3 bukvalno dozvoljava slanje policijskih timova tokom velikih manifestacija.
Član 23 dopušta da nose oružje
Član 26 podrazumijeva osnivanje zajedničkog odbora za implementaciju sporazuma.
A đe nam je, taj odbor? Bakir, Željko, anyone? Ili se potpisalo i okačilo mačku o rep?
Policija iz Srbije koja će raditi na održavanju reda i mira do septembra.
-
A_A_AKCIJA
#35009 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sreća, sporazum nije zaživio jer nema ovog odbora kao bitnog organa._BataZiv_0809 wrote: ↑22/07/2024 10:36 Ma pise na vise mjesta "policijski organi" a znamo ko ih ima a ko nema.
Je li nasa strana tad igrala na kartu da ce ih biti na drzavnom nivou u buducnosti, moguce.
I opet ide priča kako nije bitan sporazum, nego što ga trojka tumači
Inače, zna se koja se policija bavi pitanjem javnog reda i mira, a.koji se tretira jednom od tačaka u članu 2.
U Federaciji kantonalna, u rs entitetska.
I koja će policija onda potpisivati saradnju na polju javnog reda i mira?
Granična
- jao_situacije
#35010 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
opet ne odgovaraš šta ja pitam nego pričaš nešto proizvoljnoA_A_AKCIJA wrote: ↑22/07/2024 10:37Ne znam, možda si preskočio, da ponovimo:jao_situacije wrote: ↑22/07/2024 10:32 znaš li ti uopće čak i površno, ono mahalski sa kafe o čemu pričaš
Memorandum je samo konkretizacija ovoga gore, tačnije člana 2 stav 2.U članu 1 se jasno spominje policijski i nacionalni policijski organi, dakle jasno ih razdvaja sporazum.
Član 2 jasno spominje javnu sigurnost i red i mir, što je jasno ingerencija lokalnih MuPova u federaciji a u rs entitetskog MUPa.
Onda u stavu dva ovog člana, spominje osnivanje zajedničkih timova, uključujući i pitanje javnog reda i mira, što je bukvalno ovo što su htjeli u BL da rade.
Onda, član 9 dozvoljava da se prikriveni istražitelji iz Srbije vrte po cijeloj državi.
Član 12 stav 3 bukvalno dozvoljava slanje policijskih timova tokom velikih manifestacija.
Član 23 dopušta da nose oružje
Član 26 podrazumijeva osnivanje zajedničkog odbora za implementaciju sporazuma.
A đe nam je, taj odbor? Bakir, Željko, anyone? Ili se potpisalo i okačilo mačku o rep?
Policija iz Srbije koja će raditi na održavanju reda i mira do septembra.
meni se čini da tebi materija nija jasna i da ne razumiješ šta ja tebe pitam
fino sam ti rekao odmah ako ne znaš pitaj "stručnjake" u svojoj partiji pa nek ti jave
- Skijaš
#35011 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ostace zabiljezeno da je uz niz raznih objasnjenja i opravdanja, Konakovicev NIP najagresivnije branio slobodu srbijanskog MUP-a da vrslja po BiH.A_A_AKCIJA wrote: ↑22/07/2024 10:37 Policija iz Srbije koja će raditi na održavanju reda i mira do septembra.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Skijaš
#35013 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#35014 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
dobro druže...u redu je...ti si najviše branio
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#35015 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- Skijaš
#35016 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa i Abdic je imao svoje razloge da podrzi velikosrpsku ekipu protiv Sarajeva, to ne znaci da je bio u pravu._BataZiv_0809 wrote: ↑22/07/2024 16:06Koga se najagresivnije proziva?
p.s. kad smo vec kod Abdica i motiva, pade mi na pamet Dodikova prijetnja Konakovicu ...
"Jesam li ja odlazio kod bilo koga ko se bavi švercom droge ili je neko odavde bio? Za to postoje slike, postoje stenogrami, ja sam to sve pročitao i sve znam."
-
toska
#35017 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
za sve:Truba wrote: ↑08/07/2024 22:06 https://avaz.ba/vijesti/bih/916287/pozn ... m-izborima
u dosta mjesta se kandidiraju
Koliko bi bila pogrešna procjena da NiP okuplja bošnjačku desnicu kako u aktivistima tako i među glasačima?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#35018 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Cekamo slike i stenograme ondaSkijaš wrote: ↑22/07/2024 16:11Pa i Abdic je imao svoje razloge da podrzi velikosrpsku ekipu protiv Sarajeva, to ne znaci da je bio u pravu.
p.s. kad smo vec kod Abdica i motiva, pade mi na pamet Dodikova prijetnja Konakovicu ...
"Jesam li ja odlazio kod bilo koga ko se bavi švercom droge ili je neko odavde bio? Za to postoje slike, postoje stenogrami, ja sam to sve pročitao i sve znam."
- JoseMujica
#35019 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
fasada u Centru je stabilna, a kandidatura u Novom Sarajevu klimava_BataZiv_0809 wrote: ↑22/07/2024 16:06Koga se najagresivnije proziva?
Mujice drzi se ti fasade druze
Last edited by JoseMujica on 22/07/2024 16:19, edited 1 time in total.
- Skijaš
#35020 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Preduslov za to je da se Konakovic prestane ponasati poput Radonc.... velikosrpskog vazala._BataZiv_0809 wrote: ↑22/07/2024 16:15Cekamo slike i stenograme ondaSkijaš wrote: ↑22/07/2024 16:11Pa i Abdic je imao svoje razloge da podrzi velikosrpsku ekipu protiv Sarajeva, to ne znaci da je bio u pravu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Skijaš
#35022 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa evo ni ti nisi u stanju reci ko to agresivnije od Konakovica brani slobodu srbijanskog MUP-a da vrslja po BiH._BataZiv_0809 wrote: ↑22/07/2024 16:24Aha.
Dakle Dodik ucjenjuje Dinu dokazima o njegovom povezanosti sa narko kartelom i zato Dino radi ustupke?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#35023 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hehe nemoj meni tih podvala.Skijaš wrote: ↑22/07/2024 16:26Pa evo ni ti nisi u stanju reci ko to agresivnije od Konakovica brani slobodu srbijanskog MUP-a da vrslja po BiH._BataZiv_0809 wrote: ↑22/07/2024 16:24Aha.
Dakle Dodik ucjenjuje Dinu dokazima o njegovom povezanosti sa narko kartelom i zato Dino radi ustupke?
Akcija i rekacija se uce u drugom srednje.
Koga napadas taj se i brani.
Supacki ga je prozivati za odbranu.
-
Drinski
#35024 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Danguba o ovom ikako pričati.
Lijepo u clanu 2. piše koji su ciljevi Sporazuma.
U narednim članovima se razrađuje kako to postići.
Tako se, školski, nomotehnički, inače, i pišu propisi.
I nigdje nema, u ovoj kasnijoj razradi, uvođenja zajedničkih patrola u unutrašnjosti.. naprosto, odredbi o tome nema pa nema, da ga cijelog 100 puta prevrnemo, u sporazuma toga nema. Po suprotnoj logici, sporazum onda može poslužiti i za uvođenje, na teritoriju BIH, OT, PAT-ova, PAM-ova, izgradnju kasarni, centara za obuku, heliodroma, postavljanje centara veze, logističkih baza, itd., jer bi se, sve to, u konačnom, moglo podvesti pod funkciju postizanja "javnog reda i mira". E ne može, a ne može, jer su, u onim članovima iza člana 2. Sporazuma, propisali šta će tacno raditi, da postignu ovaj cilj "javnog reda i mira".
Haj, sto to ne znaju nepravnici, ali što pravnici kojih ima ovdje na temi, jasno ne kazu da je to tako...
I nigdje nema, u ovoj kasnijoj razradi, uvođenja zajedničkih patrola u unutrašnjosti.. naprosto, odredbi o tome nema pa nema, da ga cijelog 100 puta prevrnemo, u sporazuma toga nema. Po suprotnoj logici, sporazum onda može poslužiti i za uvođenje, na teritoriju BIH, OT, PAT-ova, PAM-ova, izgradnju kasarni, centara za obuku, heliodroma, postavljanje centara veze, logističkih baza, itd., jer bi se, sve to, u konačnom, moglo podvesti pod funkciju postizanja "javnog reda i mira". E ne može, a ne može, jer su, u onim članovima iza člana 2. Sporazuma, propisali šta će tacno raditi, da postignu ovaj cilj "javnog reda i mira".
Haj, sto to ne znaju nepravnici, ali što pravnici kojih ima ovdje na temi, jasno ne kazu da je to tako...
- JoseMujica
#35025 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ma druže džaba krečiš kad je Bati preča sranka od istineDrinski wrote: ↑22/07/2024 16:43 Danguba o ovom ikako pričati.
ima i dobar tekst Turčala...sve nacrtano...još samo da hoće sektaši čitatati
https://tacno.net/sead-turcalo-igre-suv ... i-defilei/