AMERIKA
-
geoxx
#12376 Re: AMERIKA
Da nije bila sad debata, bila bi u septembru i sta si dobio? Jos gore.
Ovo da ga demokrate sad ukopavaju mi je smijesno. Covjek jednostavno nije dobar i tacka. Ima problem koji se ne moze rijesiti i koji vremenom moze biti samo gori.
Ovo da ga demokrate sad ukopavaju mi je smijesno. Covjek jednostavno nije dobar i tacka. Ima problem koji se ne moze rijesiti i koji vremenom moze biti samo gori.
- jeza u ledja
#12377 Re: AMERIKA
Nakon debate mu se povecala prednost za par bodova. Tako je zadnjih par sedmica svo vrijeme. No sustinski je i dalje bare-bare.Osmi Socrates wrote: ↑18/07/2024 17:13 Danas su izašli najnoviji rezultati anketa, i pokazuju da Biden gubi podršku, a Trumpova ostaje skoro ista, i to nakon atentata.
Sad, moguće je da Biden gubi podršku i zbog ovih neslaganja u Demokratskoj Stranci oko njegove kandidature, a ne zbog bilo čega drugog.
Po svemu sto vidim, 95% ljudi ce glasati za Dem kandidata no matter what. Ne vidim znacajnu razliku izmedju Bidena i Harris. Ne vidim znacajnu razliku izmedju bilo cega. Sta god da se uradi, da se desi, ankete manje vise ostaju iste. Ako se nesto mijenja, mijenjaju se samo margine.Velkoski wrote: ↑18/07/2024 17:14 Biden ima najveće šanse, i imao je najveće, a onda su 'plavi' mediji odlučili da ga unište zbog debate. S druge strane je osuđeni kriminilac, silovatelj, lik koji se spominje kod Epsteina 60+ puta, lik koji bi ga najradije strp'o kćerci, predvodnik ovog spomenutog projekta i ništa od toga se ne spominje jer je Joe zamuc'o par puta.![]()
Ako Kamala pobijedi Trumpa pojest ću tastaturu na strimu. Nju i u Kaliforniji mrze.
Fascinantno kakvi autogolovi par mjeseci pred izbore. Još ovi 'leakovi' dolaze iz vrha DNC-a, jer ovo nema od koga drugog doći u medije.Nancy Pelosi told Joe Biden he cannot win, White House source tells Reuters.
Po meni to je rezultat ne samo polarizacije, vec i poznavanja kandidata (Biden i Trump). To su licnosti poznate javnosti vec decenijama, i malo sta moze promjeniti misljenje ljudi o njima. Neko novi moze ili naglo skociti od sada pa do novembra, ili grohnuti. Javnost ima pamcenje ko ribice, i ocigledno se ne sjeca kako brzo padaju nove zvjezdice i favoriti, cim se spotlight uperi u njih. (De Santis je zadnji dobar primjer). Ko zna sta oppo research ima o Harris, ili kom vec drugom kandidatu. O Bidenu sve znamo.
Naravno, moze se vrlo lako desiti i potpuno obratno.
Ono sto je najverovatnije, po meni, da se ne bi desilo nista znacajno. Ne bi vidjeli neke drasticne promjene u anketama. (A naravno jasno mi je da su sitnice dovoljne za prevagu)
- jeza u ledja
#12378 Re: AMERIKA
Nakon debate, covjek bi ocekivao neki krah u anketama - drastican pad podrske. Kad ono, jedva malo nesto. U nekim drugim vremenima takav bi bio ishod. Danas su ljudi toliko podjeljeni da bi glasali za vazu sa mrtvom prirodom radije nego za one druge.karanana wrote: ↑18/07/2024 17:17 da. minut nakon debate kad se otislo u onaj cnn studio i kad su se culi komentari od likova poput vana jonesa i jos par njih koji su bili za stolom, znalo se da je biden ukopan i to je raskol i kraj.
debata jeste bila losa, ali su je predstavili kao katastrofu i kraj, a nije morala ni trebala biti. bolje i onakav senilac nego lazov, ali picke iz cnn-a su imali druge planove jer im iduce 4 godine treba rejting, a dobice ga tako sto ce 24/7 pljuvat po narandzastom kojeg su oni izabrali.
-
Osmi Socrates
#12379 Re: AMERIKA
Upitan je utjecaj debata na izbore, generalno govoreći. Obama je imao katastrofalnu prvu debatu protiv Romneya, pa ništa. I riječ "katastrofalno" je blaga. Čovjeku je jednostavno bilo dosadno. To se izučavalo poslije na univerzitetima. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#12380 Re: AMERIKA
Nisu problem ankete, problem je ovaj shift u vrhu DNC-a, pa danas imamo nekakvo curenje informacija o tome šta mu je Pelosi rekla u četiri oka. Dakle, pušten je niz vodu, par mjeseci pred izbore, u situaciji kada 5.000 glasova u swing stateu može odlučiti izbore.
Možda sam ja u krivu, ne bi bio prvi put, ali dajem ruku i pola desnog bubrega da Harris, tamnoputa žena, upitne prošlosti ne može dobiti Trumpa.
Slažem se da je sve duboko podijeljeno na crno ili bijelo, no svejedno je bitno samo tih par hiljada, a ne oni koji će glasati za plavo ili crveno po svaku cijenu.
Možda sam ja u krivu, ne bi bio prvi put, ali dajem ruku i pola desnog bubrega da Harris, tamnoputa žena, upitne prošlosti ne može dobiti Trumpa.
Slažem se da je sve duboko podijeljeno na crno ili bijelo, no svejedno je bitno samo tih par hiljada, a ne oni koji će glasati za plavo ili crveno po svaku cijenu.
- ultima_palabra
#12381 Re: AMERIKA
Na kraju se svodi na to da Mitch nije smio povuci obarackaranana wrote: ↑18/07/2024 16:53pa cinilo se da bi se nakon 6. januara mogla desiti neka katarza, bilo je nekih pokusaja i pomjeranja, ali bezuspjesno, i sad su ti republikanci koji su probali dici glas na smetljistu, a drugi, vecina, se primirila i pokorila.dale cooper wrote: ↑18/07/2024 15:43 Ja sam kontao da će onaj tradicionalni republikanski dio stranke gledati da se na sve načine riješi Trumpa posebno nakon događaja od 6 Januara
2021. A ono što se desilo je da MAGA totalno progutala republikansku stranku.
da je 2016 isla normalnim tokom i da je biden isao za predsjednika umjesto hilary, on bi pobijedio trumpa i trump bi bio na smetljistu. a ovako, ide dinastija. moze i eric biti kandidat nakon dona.
Vjerovatno je mislio da bi se stranka podijelila i tako izgubila svaku priliku za vlast u buducnosti. Mozda bi Trump osnovao svoju stranku da im napakosti.
- jeza u ledja
#12382 Re: AMERIKA
Mene je cudilo kako se ovo nije desilo ranije. Mislio sam da se Newsom pozicionira vec odavno. Sve je to donora i njihovog uticaja.Velkoski wrote: ↑18/07/2024 17:41 Nisu problem ankete, problem je ovaj shift u vrhu DNC-a, pa danas imamo nekakvo curenje informacija o tome šta mu je Pelosi rekla u četiri oka. Dakle, pušten je niz vodu, par mjeseci pred izbore, u situaciji kada 5.000 glasova u swing stateu može odlučiti izbore.
Moguce da se nije ocekivalo da ce Trump stvarno opstati do sada. Ne znam. U svakom slucaju sve se radi amaterski.
Sto se tice sansi Harris, tesko je reci. Ne bih rekao da ce napraviti znacajnu razliku, ali moguce je. (kao sto je moguce da ce biti jos gore).
Mislim da i Harris i Biden i bilo ko drugi ima itekako sanse da pobjedi.
- jeza u ledja
#12383 Re: AMERIKA
Lijepi strah. Tj. nedostatak muda.ultima_palabra wrote: ↑18/07/2024 17:43Na kraju se svodi na to da Mitch nije smio povuci obarackaranana wrote: ↑18/07/2024 16:53pa cinilo se da bi se nakon 6. januara mogla desiti neka katarza, bilo je nekih pokusaja i pomjeranja, ali bezuspjesno, i sad su ti republikanci koji su probali dici glas na smetljistu, a drugi, vecina, se primirila i pokorila.dale cooper wrote: ↑18/07/2024 15:43 Ja sam kontao da će onaj tradicionalni republikanski dio stranke gledati da se na sve načine riješi Trumpa posebno nakon događaja od 6 Januara
da je 2016 isla normalnim tokom i da je biden isao za predsjednika umjesto hilary, on bi pobijedio trumpa i trump bi bio na smetljistu. a ovako, ide dinastija. moze i eric biti kandidat nakon dona.On je imao priliku na drugom impicmentu zavrsiti tu pricu, kalkulisao je i prilika je prosla.
Vjerovatno je mislio da bi se stranka podijelila i tako izgubila svaku priliku za vlast u buducnosti. Mozda bi Trump osnovao svoju stranku da im napakosti.
- jao_situacije
#12384 Re: AMERIKA
nastavlja se saga oko napada
prvi metak pogodio ove gledatelje i nije ga mogao onaj mali ispaliti
tim metkom su izgleda gađani snajperisti iz ss koji su se onda pomaknuli nazad na krovu
ko je drugi pucač ako se sjećam dobro odmah rekli su da su priveli još neke
biće ovo zanimljivo ispratiti do kraja
prvi metak pogodio ove gledatelje i nije ga mogao onaj mali ispaliti
tim metkom su izgleda gađani snajperisti iz ss koji su se onda pomaknuli nazad na krovu
ko je drugi pucač ako se sjećam dobro odmah rekli su da su priveli još neke
biće ovo zanimljivo ispratiti do kraja
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#12385 Re: AMERIKA
Nakon debate najveci protivnici su mu iz njegove stranke. Ja stvarno mislim da ovoliki pritisak na Bidena ne moze nista dobro donijeti, dok na drugoj strani imamo realiti gdje Trump nakon picnjave okuplja i govori o jedinstvu.jeza u ledja wrote: ↑18/07/2024 17:04Naravno da mislim. Na osnovu cega ti mislis da nema?
Plis sto je izvjesno da ce Joe imati jos gafova u govoru i to ce se sada podebljavati sto puta u odnosu na prije.
Mozda naivno zakljucujem, ali dojam je takav.
- dale cooper
#12386 Re: AMERIKA
Normal republicans be like:jeza u ledja wrote: ↑18/07/2024 17:53Lijepi strah. Tj. nedostatak muda.ultima_palabra wrote: ↑18/07/2024 17:43Na kraju se svodi na to da Mitch nije smio povuci obarackaranana wrote: ↑18/07/2024 16:53
pa cinilo se da bi se nakon 6. januara mogla desiti neka katarza, bilo je nekih pokusaja i pomjeranja, ali bezuspjesno, i sad su ti republikanci koji su probali dici glas na smetljistu, a drugi, vecina, se primirila i pokorila.
da je 2016 isla normalnim tokom i da je biden isao za predsjednika umjesto hilary, on bi pobijedio trumpa i trump bi bio na smetljistu. a ovako, ide dinastija. moze i eric biti kandidat nakon dona.On je imao priliku na drugom impicmentu zavrsiti tu pricu, kalkulisao je i prilika je prosla.
- dale cooper
#12387 Re: AMERIKA
Sljedeća debata je mislim nakon demokratske konvencije i tada će biti kasno za bilo kakve promjene ako Joe ostane kandidat. Zato i jesteChmoljo wrote: ↑18/07/2024 18:18Nakon debate najveci protivnici su mu iz njegove stranke. Ja stvarno mislim da ovoliki pritisak na Bidena ne moze nista dobro donijeti, dok na drugoj strani imamo realiti gdje Trump nakon picnjave okuplja i govori o jedinstvu.
Plis sto je izvjesno da ce Joe imati jos gafova u govoru i to ce se sada podebljavati sto puta u odnosu na prije.
ovolika panika, jer znaju da Joe neće biti bolji, a može možda biti i gori.
- karanana
#12388 Re: AMERIKA
vise x akaunta spominje objavu u iduca 72 sata. zato mi ova dijagnoza korone postaje sumnjiva. a bogami mi zao, jer kakav god da je, u ovom trenutku je imao najvise sansi. ne znam sto ga nisu gurali da odustane prije godinu dana. eto kao debata im otkrila sve. onda jebo ti takvu saradnju i komunikaciju ako su preko televizije saznali da je nesposoban.
- jeza u ledja
#12389 Re: AMERIKA
Pa znaci ispada da nema sanse zato sto mu njegova stranka stvara pritisak, a ne zato sto tako misli glasacko tijelo?Chmoljo wrote: ↑18/07/2024 18:18Nakon debate najveci protivnici su mu iz njegove stranke. Ja stvarno mislim da ovoliki pritisak na Bidena ne moze nista dobro donijeti, dok na drugoj strani imamo realiti gdje Trump nakon picnjave okuplja i govori o jedinstvu.
On ima sanse. Samo je pitanje kolike su.
Ne vidim da ce eventualni gafovi u narednom periodu ista promjeniti. Nije da ne znamo da je sklon gafovima i da se raspada. Ne znam sta tacno moze jos promjeniti misljenja glasaca u vezi njega.
- jeza u ledja
#12390 Re: AMERIKA
Upravo tako.karanana wrote: ↑18/07/2024 18:31 vise x akaunta spominje objavu u iduca 72 sata. zato mi ova dijagnoza korone postaje sumnjiva. a bogami mi zao, jer kakav god da je, u ovom trenutku je imao najvise sansi. ne znam sto ga nisu gurali da odustane prije godinu dana. eto kao debata im otkrila sve. onda jebo ti takvu saradnju i komunikaciju ako su preko televizije saznali da je nesposoban.
A i meni je isto palo napamet u vezi korone.
- geralt
#12391 Re: AMERIKA
Ja ti kazem da nije imao najvece sanse, ni priblizno. Prosjecan glasac smatra Bidena za senilnog starca koji nije mentalno u stanju da vodi zemlju naredne 4 godine. Plus sto mu je oko vrata okaceno da je kriv za inflaciju, bez obzira sto americki predsjednik ima malo ili nimalo uticaja na to.Velkoski wrote: ↑18/07/2024 17:14 Biden ima najveće šanse, i imao je najveće, a onda su 'plavi' mediji odlučili da ga unište zbog debate. S druge strane je osuđeni kriminilac, silovatelj, lik koji se spominje kod Epsteina 60+ puta, lik koji bi ga najradije strp'o kćerci, predvodnik ovog spomenutog projekta i ništa od toga se ne spominje jer je Joe zamuc'o par puta.![]()
Ako Kamala pobijedi Trumpa pojest ću tastaturu na strimu. Nju i u Kaliforniji mrze.
Fascinantno kakvi autogolovi par mjeseci pred izbore. Još ovi 'leakovi' dolaze iz vrha DNC-a, jer ovo nema od koga drugog doći u medije.Nancy Pelosi told Joe Biden he cannot win, White House source tells Reuters.
Da, americki glasaci ce radije glasati za osudjenog kriminalca i silovatelja nego za nekoga koga smatraju senilnim. Mozes se ljutiti i nervirati zbog toga koliko hoces, ali je tako. Rjesenje za taj problem je nominacija nekoga ko se ne smatra senilnim.
-
Osmi Socrates
#12392 Re: AMERIKA
Neko gore napisa da Demokrate nemaju kandidata za budućnost. Ne bih se složio. Recimo, guvernerka Michigana.
Ekstremno dobar kandidat. Niko je ne vidi kao "elitu", ekonomija Michigana je odlična, Detroit je u fazi preporoda, radi i radila je sa Republikancima u Michiganu u najvećoj mogućoj mjeri, retorika joj je blaga, ali je zato u odlukama nepokolebljiva, i sama je umalo bila žrtva političkog nasilja daleko gore vrste nego što je ovaj idiot iz Pennsylvanije pokušao, pa opet nikad nije to koristila da stekne političke poene.
Kaže da nije zainteresirana da zamjeni Bidena ako se povuče, ali je moguće da bi prihvatila da bude potpredsjednički kandidat.
Tako da, ako Harris kandidiraju za predsjednicu, treba očekivati da će Whitmer biti njen izbor za potpredsjednicu.
Ekstremno dobar kandidat. Niko je ne vidi kao "elitu", ekonomija Michigana je odlična, Detroit je u fazi preporoda, radi i radila je sa Republikancima u Michiganu u najvećoj mogućoj mjeri, retorika joj je blaga, ali je zato u odlukama nepokolebljiva, i sama je umalo bila žrtva političkog nasilja daleko gore vrste nego što je ovaj idiot iz Pennsylvanije pokušao, pa opet nikad nije to koristila da stekne političke poene.
Kaže da nije zainteresirana da zamjeni Bidena ako se povuče, ali je moguće da bi prihvatila da bude potpredsjednički kandidat.
Tako da, ako Harris kandidiraju za predsjednicu, treba očekivati da će Whitmer biti njen izbor za potpredsjednicu.
Last edited by Osmi Socrates on 18/07/2024 18:42, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12393 Re: AMERIKA
De neki link za ovoOsmi Socrates wrote: ↑18/07/2024 17:38 Upitan je utjecaj debata na izbore, generalno govoreći. Obama je imao katastrofalnu prvu debatu protiv Romneya, pa ništa. I riječ "katastrofalno" je blaga. Čovjeku je jednostavno bilo dosadno. To se izučavalo poslije na univerzitetima.![]()
Fkt se ne sjecam
- geralt
#12394 Re: AMERIKA
Sve te izjave mozes "okaciti macku o rep", nikad niko nije javno zainteresovan jer bi ih to diskvalifikovalo kao bolesno ambiciozne. Sto svi u americkoj politici jesu, ali ne smiju ostaviti taj dojam pred glasacima. Prava borba za pozicije se uvijek vodi iza kulisa i preko posrednika.Osmi Socrates wrote: ↑18/07/2024 18:40 Kaže da nije zainteresirana da zamjeni Bidena ako se povuče, ali je moguće da bi prihvatila da bude potpredsjednički kandidat.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12395 Re: AMERIKA
Ko je Mitchultima_palabra wrote: ↑18/07/2024 17:43Na kraju se svodi na to da Mitch nije smio povuci obarackaranana wrote: ↑18/07/2024 16:53pa cinilo se da bi se nakon 6. januara mogla desiti neka katarza, bilo je nekih pokusaja i pomjeranja, ali bezuspjesno, i sad su ti republikanci koji su probali dici glas na smetljistu, a drugi, vecina, se primirila i pokorila.dale cooper wrote: ↑18/07/2024 15:43 Ja sam kontao da će onaj tradicionalni republikanski dio stranke gledati da se na sve načine riješi Trumpa posebno nakon događaja od 6 Januara
- dale cooper
#12396 Re: AMERIKA
Gledanje američke politike trenutno me podsjeća na ovu scenu:
- dale cooper
#12397 Re: AMERIKA
Mitch McConnell aka turtle._BataZiv_0809 wrote: ↑18/07/2024 18:45Ko je Mitchultima_palabra wrote: ↑18/07/2024 17:43Na kraju se svodi na to da Mitch nije smio povuci obarackaranana wrote: ↑18/07/2024 16:53
pa cinilo se da bi se nakon 6. januara mogla desiti neka katarza, bilo je nekih pokusaja i pomjeranja, ali bezuspjesno, i sad su ti republikanci koji su probali dici glas na smetljistu, a drugi, vecina, se primirila i pokorila.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- dale cooper
#12399 Re: AMERIKA
Pa imao je priliku da zajedno sa demokratama pomogne impeachment Trumpa što bi efektivno onemogućilo ponovno Trumpovo kandidovanje.
Bio je najutjecajnija figura u republikanskoj stranci.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#12400 Re: AMERIKA
Bio je senilan i prije, pa je svako ko je to i pokušao spomenuti bio okarakterisan kao bot iz Kremlja. I onda boom, preko noći svaki 'progresivni' medij to vrti danima uz ogroman pritisak na njega da odustane.geralt wrote: ↑18/07/2024 18:37Ja ti kazem da nije imao najvece sanse, ni priblizno. Prosjecan glasac smatra Bidena za senilnog starca koji nije mentalno u stanju da vodi zemlju naredne 4 godine. Plus sto mu je oko vrata okaceno da je kriv za inflaciju, bez obzira sto americki predsjednik ima malo ili nimalo uticaja na to.Velkoski wrote: ↑18/07/2024 17:14 Biden ima najveće šanse, i imao je najveće, a onda su 'plavi' mediji odlučili da ga unište zbog debate. S druge strane je osuđeni kriminilac, silovatelj, lik koji se spominje kod Epsteina 60+ puta, lik koji bi ga najradije strp'o kćerci, predvodnik ovog spomenutog projekta i ništa od toga se ne spominje jer je Joe zamuc'o par puta.![]()
Da, americki glasaci ce radije glasati za osudjenog kriminalca i silovatelja nego za nekoga koga smatraju senilnim. Mozes se ljutiti i nervirati zbog toga koliko hoces, ali je tako. Rjesenje za taj problem je nominacija nekoga ko se ne smatra senilnim.
Kao i uvijek, Bernie ima najbolji take. Kao i uvijek, odlučuju insider trejderi poput Pelosi