Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
DF je glaso za Nikolu Koljevica
Odbrana drzave Senade
Odbrana drzave Senade
- DaysleepeR
#31327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nikola Koljević se ubio ja mislim 1997 godine.
Mislite na Nikolu Poplašena.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#31328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
umro od zločinačke ruke 
-
Dino79
#31329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ko je pola FBiH ili RS ?dr_Evil wrote: ↑18/07/2024 12:03Kamo srece da se SArajevo i Pristina spremaju, jer rat je samo pitanje vremena. Bojim se da ce neko opet pola BiH u Kurban kao sto je i u zadnjem ratu.JoseMujica wrote: ↑18/07/2024 11:58
ja bih prije rekao da imamo problem što se dvije klijentelističke skupine toliko grčevito bore za fotelje da su spremne da sjebu sve, samo kako bi bili vlast. A veće sranje trenutno prave ovi koji su vlast, jer mogu...ovi drugi tek laju
siđi na niže nivoe, đe nema SNSD-a i HDZ-a, ista je situacija...jednako vladaju oholost, neznanje, klijentelizam i slijepi sranački obračuni...NUB je dobar primjer:roll:
a evo kako teče relaksacija odnosa i glađenje muda četaljima i ujkama
jebga...ovo nije SDA pisala već partneri
- dr_Evil
#31330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tesko da je udica. Nego gledaj, mozemo sada mi pricati price i bajke o drzavnoj zemlji, ali nju je good boy Aljo otpisao jos u Daytonu, da nije tako naglasio bi on to, danas mi moramo da izvlacimo sta je pisac htio da kaze ili ne kaze, nesto tako vazno mora da se define. Vazno je bilo i naglasiti sta je BiH po uredjenju, ako si jedan dio nazvao Republika, a drugi Federacija, sta je onda drzava po uredjenju? Sve je to ostavljeno u mutnom, a on nije bio naivac ni dobri dedo, nego prvoklasni prevarant.
SDP naravno ako padne na tom ispitu i ne bude gurao tu borbu za povrat drzavne zemlje onda ce izdati v2.0. Kao sto su zajebali i izdali drzavnu policiju, Zlagumdzija ju je potpisao. JMBG su takodjer potpisali ali tek nakon sto je SDA pustila hit "Gori Vatra".
Ali iskreno opet ti kazem, ove verzije prica oko Vukoje ne prolaze, to je naslijedjeni koncept od good Boy Alije, i good boy Bakira, oni nemaju vecinu da nesto urade oko toga. Pozicije koje je Trojka dobila, a SDA izgubila, pa ih sada Bosnjaci imaju vise, ili neke vazne koje je SDFA drzala a Trojka dala onimanamo, to je samo koncept na kojem drzava funkcionise. Druga opcija je suma i puska, i to treba svima da bude jasno. Mi u svijetu nemamo prijatelja, ni na istoku ni na zapadu koji ce progurati nama ovu pricu. Povrat zelenih termita je najgora moguca opcija.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
kakvo maestralno loženjePolicija iz RS-a također traga za ubicom iz Srbije jer je lako mogao pobjeći u BiH
prvo dižu sve radi nekog krimosa i šilje priču o terorizmu, a sad ga sele u Bosnu samo da mastrubiraju narod policijskim terorom
-
BAK-eV
#31332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma sve je jasno.dr_Evil wrote: ↑18/07/2024 15:02Tesko da je udica. Nego gledaj, mozemo sada mi pricati price i bajke o drzavnoj zemlji, ali nju je good boy Aljo otpisao jos u Daytonu, da nije tako naglasio bi on to, danas mi moramo da izvlacimo sta je pisac htio da kaze ili ne kaze, nesto tako vazno mora da se define. Vazno je bilo i naglasiti sta je BiH po uredjenju, ako si jedan dio nazvao Republika, a drugi Federacija, sta je onda drzava po uredjenju? Sve je to ostavljeno u mutnom, a on nije bio naivac ni dobri dedo, nego prvoklasni prevarant.
SDP naravno ako padne na tom ispitu i ne bude gurao tu borbu za povrat drzavne zemlje onda ce izdati v2.0. Kao sto su zajebali i izdali drzavnu policiju, Zlagumdzija ju je potpisao. JMBG su takodjer potpisali ali tek nakon sto je SDA pustila hit "Gori Vatra".
Ali iskreno opet ti kazem, ove verzije prica oko Vukoje ne prolaze, to je naslijedjeni koncept od good Boy Alije, i good boy Bakira, oni nemaju vecinu da nesto urade oko toga. Pozicije koje je Trojka dobila, a SDA izgubila, pa ih sada Bosnjaci imaju vise, ili neke vazne koje je SDFA drzala a Trojka dala onimanamo, to je samo koncept na kojem drzava funkcionise. Druga opcija je suma i puska, i to treba svima da bude jasno. Mi u svijetu nemamo prijatelja, ni na istoku ni na zapadu koji ce progurati nama ovu pricu. Povrat zelenih termita je najgora moguca opcija.
Alija potpisao i sad treba se samo boriti oko vlasti na 33% teritorije, da crveni vladaju - niposto zeleni.
Ostalo je izgubljeno i tu se nema sta traziti!
A nije zgubljeno da se hoce patriotski raditi, ali evo nece se i ne zeli se.
Zivjela Republika Sarajevo - isto fildzan Republika samo sekularna
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa de nam ti vrati izgubljeno
-
BAK-eV
#31334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja se nisam kandidovao na izborima, niti sam pristalica neke stranke.
I da se kandidujem ti bi prvi bio protiv mene, jer bih uklonio i Titine spomenike ali i ono turbe na Kovacima.
99% Bosnjaka ne vidi stetnost i jednog i drugog "velikana i oca nacije" nego je samo jednu stranu busije zaposjeo i riga vatru na drugoga.
Ovdje se sve svelo na ideolosko-stranacki sukob u kome su Bosnjaci bez obzira na politicko-vjersku orijentaciju spremni da saradjuju sa neprijateljima ove drzave, naroda kao Bosnjaka, vjere islama i srednjovjekovne bosnjacke historije - samo da dobiju mrvicu vlasti.
Po meni nije jos nista izgubljeno, dok imamo medjunarodno priznate granice.
Stvar je da svako treba da stavi drzavu Bosnu i interese Bosnjaka u prvi plan.
Pri tome mislm prije svega na ekonomske pa onda politicke aspekte. Na margini je vjera, jer tu se za sada ne moze postici konsenzus.
Ljudi ne zele prihvatiti cinjenicu, da kad neko bira bez razmisljanja Vukoju je isto tako lose kao i piti Kiseljak i Vitinku a bojkotovati Coca-Colu iz Hadzica.
Kad se to shvati, moze se ici dalje.
Do tada eto pljujte jedni druge u tom fildzanu i dajite pare SH firmama nek se oni bogate.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#31336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pri tom ces ti da seres sa strane i govoris kako bi nesto trebalo dok svoj zivot provodis u ljepoti i rahatluku.BAK-eV wrote: ↑18/07/2024 16:23Ja se nisam kandidovao na izborima, niti sam pristalica neke stranke.
I da se kandidujem ti bi prvi bio protiv mene, jer bih uklonio i Titine spomenike ali i ono turbe na Kovacima.
99% Bosnjaka ne vidi stetnost i jednog i drugog "velikana i oca nacije" nego je samo jednu stranu busije zaposjeo i riga vatru na drugoga.
Ovdje se sve svelo na ideolosko-stranacki sukob u kome su Bosnjaci bez obzira na politicko-vjersku orijentaciju spremni da saradjuju sa neprijateljima ove drzave, naroda kao Bosnjaka, vjere islama i srednjovjekovne bosnjacke historije - samo da dobiju mrvicu vlasti.
Pri tome mislm prije svega na ekonomske pa onda politicke aspekte. Na margini je vjera, jer tu se za sada ne moze postici konsenzus.
Ljudi ne zele prihvatiti cinjenicu, da kad neko bira bez razmisljanja Vukoju je isto tako lose kao i piti Kiseljak i Vitinku a bojkotovati Coca-Colu iz Hadzica.
Do tada eto pljujte jedni druge u tom fildzanu i dajite pare SH firmama nek se oni bogate.
-
BAK-eV
#31337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Otvori negdje drugo temu o meni ali ovdje se drzi teme.Chmoljo wrote: ↑18/07/2024 16:44Pri tom ces ti da seres sa strane i govoris kako bi nesto trebalo dok svoj zivot provodis u ljepoti i rahatluku.BAK-eV wrote: ↑18/07/2024 16:23Ja se nisam kandidovao na izborima, niti sam pristalica neke stranke.
Ja nepismenog admina......
-
BAK-eV
#31338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Po Daytonu nama pripada 50% pozicija u drzavi ali eto nema nas jedva 30%.
Evo nazvase i most po Hercegovini umjesto po Pocitelju a Bosnjaci ga uglavnom izgradili svojim parama .....
-
Hakiz
#31339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sram ih bilo. Isto k'o da nam u imenu države piše Hercegovina.BAK-eV wrote: ↑18/07/2024 17:34Po Daytonu nama pripada 50% pozicija u drzavi ali eto nema nas jedva 30%.
Evo nazvase i most po Hercegovini umjesto po Pocitelju a Bosnjaci ga uglavnom izgradili svojim parama .....
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Prpa.ba
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
-
kakabanja213
#31344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Izgleda da Damir Niksic ipak ne moze provoditi svoju liberalnu viziju iako je kao navodni liberal dao glas za ultra konzervativnog Ustavnog sudiju.Chmoljo wrote: ↑16/07/2024 12:26to možda nije normalno u uslovima koji strankama dopuštaju da se zaista i vode svojim ideologijama u svim sferama političkog djelovanja.kakabanja213 wrote: ↑16/07/2024 11:40
Nisi rekao protokolarna, to sam ja zakljucio jer je tebi tada bilo normalno da liberali glasaju za sudiju koji je prijedlog malo je reci konzervativne stranke. Meni nije normalno da onaj D. Niksic za to glasa, nema teorije. Ali eto je glasao i dobili smo da imamo sudiju cije odluke nisu u skladu sa Ustabom i konvemcijama ugradjenim u Ustav.
kod nas to nije slučaj i to ptice na grani znaju. meni je sasvim normalno da Damir Nikšić u ovim uvjetima glasa za tog i takvog Vukoju, jer ako ne bude, onda neće ni svoju liberalnu viziju moći provoditi i tamo gdje može i kod nas. SDA i podružnice to spinuju na način ako se npr. Naša stranka ne vodi isključivo libeeralnom ideologijom u svakom trenutku da je licemjerna.
što bi njima bilo super. jer nijedna stranka, čak i ona strogo desna ne može se voditi samo tim principima zbog vladavine partikularizma. ono, možemo namaštavati, ali to je naša realnost.
ako me pitaš imam li problem sa tim. imam. ali nisam ni neko ko sjedi i nariče nad hudom sudbinom, već gledam da umanjim štetu ili proguram svoje tamo gdje mogu. zato i mogu razumjeti to glasanje Nikšića. u suprotnom, Naša stranka je kanta za bacanje glasova upravo liberalnog dijela stanovništva.
na osnovu čega će HDZ tražiti još jedno mjesto? i sam znaš da tako neće biti. ono što HDZ može uraditi jeste da odugovlači sa imenovanjima da zauzvrat dobiju nešto drugo. kakav je dogovor trojke i HDZa ovdje, da li nediranje u izbor, da li namirivanje negdje drugo, ne znam. to treba pustiti da oni pokažu, opravdaju, dokažu da nisu zajebali.Sto se tice nekakvog "dogovora" sa HDZ, a kada dvoje sudija (SDA sudija) odu u penziju, nije valjda da mislis da HDZ nece traziti jos jedno mjesto a da ce drugo biti "rezervisano" za navodne liberale. Pa nek tu udje neko blizak NIP opet imas sudiju koji je blizi SDA i HDZ nego navodnim liberalima.
ali ja lično mislim da ovo konkretno nije stvar koja se trebala zatezati, jer dobit nije ogromna i nije se ništa konkretno izgubilo, a moglo bi se izgubiti kada na red dođu ovo dvoje.
Last edited by kakabanja213 on 18/07/2024 18:31, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jest PoplashenDaysleepeR wrote: ↑18/07/2024 14:42 Nikola Koljević se ubio ja mislim 1997 godine.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#31346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
nemoj pričati u neodređenim zamjenicama. ja problematizujem. a evo i zašto:
ja bih ovo, ja bih ono, treba njima reć ovako, treba njima reć onako, vi nemate pojma, vi se međusobno glođete oko gluposti, a država vam propada, ujedinite se oko višeg interesa i slični mentalni proljevi zasnovani su disonanci uvjetovanoj distancom od jedne i više hiljada kilometara.
to samo od sebe nije problem. ta ja i ti se svađamo stalno, ali ono što odaberemo ovdje, direktno će nam se odraziti na živote i nosićemo se sa posljedicama tih stavova i tih odluka. a i oni koji nisu ovdje, koji imaju percepciju da se ne pitamo samo ja i ti različitih svjetonazora, ali kojima je zajedničko da volimo ovu državu, već i neki mnogo zlobniji.
oni koji pametuju kao da niko drugi osim bosanaca, bošnjaka i svi drugih proBiH ne postoje i kao da se oni ne pitaju, kao i njihove matice, i njihove sponzori u MZ, i razni jebivjetri, i da je to šaka jada koju eto mi možemo razjebati samo kada bi se eto mi prestali pljuvati. sitnica.
ne glođemo se mi jer je jednostavno, nego jer je teško. i problematizujem one koji to ne vide i koji glume da je u stvari lako. a to su mahom ovi sa gore navedenim mentalnim proljevima.
- JoseMujica
#31347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jel ovo nova Zlatna ruka u najavi?Damir Nikšić (NS) najavio izlazak iz vladajuće većine: Ne vidim razlog da ostanem kad ne mogu sudjelovati
-
DonieBrasco
#31348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Hoce li građani FBiH ovo nadnoknaditi ?
-
kakabanja213
#31349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovdje su jos jucer mastali da je trenutna BH politika, politika kompromisa pa su eto branili kao ovi ce njima dati nekad nesto. Znaci ni dva mjeseca nakon imenovanja Vukoje ne daju ni zakon o gradjanskoj inicijativi!!!!!! Mozes misliti. I kao kada dodje vrijeme HDZ ce dati da imenuju suce. Kao nece traziti jer nema na osnovu cega. Pa HDZ puca k... sta NS, NiP, SDP, SDA, DF misli. Ako nece Trojka hoce SDA. Kakva je razlika????JoseMujica wrote: ↑18/07/2024 18:52jel ovo nova Zlatna ruka u najavi?Damir Nikšić (NS) najavio izlazak iz vladajuće većine: Ne vidim razlog da ostanem kad ne mogu sudjelovati
- JoseMujica
#31350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
nikakva...posebno to dolazi do izražaja nakon Šmitovih intervencija.kakabanja213 wrote: ↑18/07/2024 19:45Ovdje su jos jucer mastali da je trenutna BH politika, politika kompromisa pa su eto branili kao ovi ce njima dati nekad nesto. Znaci ni dva mjeseca nakon imenovanja Vukoje ne daju ni zakon o gradjanskoj inicijativi!!!!!! Mozes misliti. I kao kada dodje vrijeme HDZ ce dati da imenuju suce. Kao nece traziti jer nema na osnovu cega. Pa HDZ puca k... sta NS, NiP, SDP, SDA, DF misli. Ako nece Trojka hoce SDA. Kakva je razlika????JoseMujica wrote: ↑18/07/2024 18:52jel ovo nova Zlatna ruka u najavi?Damir Nikšić (NS) najavio izlazak iz vladajuće većine: Ne vidim razlog da ostanem kad ne mogu sudjelovati
ovaj dio Pederacije pod kontrolom ARBiH može glasati kako god hoće, na kraju HDZ bira partnera za rastaljivanje, bez obzira kako su ljudi glasali.